Grafitis als trens

Per a tot tipus de material rodant, avistaments, seguiments, etc. de qualsevol empresa ferroviària (RENFE, FGC, TMB, TRAM...).
Para todo tipo de material rodante, avistamientos, seguimientos, etc. de cualquier empresa ferroviaria (RENFE, FGC, TMB, TRAM...).
Respon
Ferry1ac1
N8
N8
Entrades: 926
Ubicació: Barcelona-Catalunya
Contacta:

Re: Grafitis als trens

Entrada Autor: Ferry1ac1 » Dimarts 13/08/2013 14:25

Ahir al vespre la L1 del metro de Barcelona es va aturar completament durant uns 5 minuts per culpa d'uns grafiters que estaven per Santa Eulàlia.



Miquel
Administrador
Entrades: 4417
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dijous 22/08/2013 21:38

Ferry1ac1 ha escrit:Ahir al vespre la L1 del metro de Barcelona es va aturar completament durant uns 5 minuts per culpa d'uns grafiters que estaven per Santa Eulàlia.
El tema de les guixades al calaix dels nassos es preocupant, d'una vista al aire lliure hem passat a un tram de parets de formigó totes guixades, i per acabar-ho de fer bonic, van "tapar" amb un mur de plàstic (?) la vista de la via general a l'entrada de les cotxeres (no vagi a ser que ens espantem al veure trens fantasma per allà dins)..., i que suposo que no deu haver trigat gaire a estar guixada.

Encara ens haurem de replantejar reposar el tercer carril, i a la L1, no posar-li la protecció :emprenyat :emprenyat


El metro de Barcelona amb motoristes!

epuig29
N6
N6
Entrades: 209
Ubicació: Salt<Girona<Catalunya<Europa

Entrada Autor: epuig29 » Dijous 22/08/2013 22:11

Miquel ha escrit: El tema de les guixades al calaix dels nassos es preocupant, d'una vista al aire lliure hem passat a un tram de parets de formigó totes guixades, i per acabar-ho de fer bonic, van "tapar" amb un mur de plàstic (?) la vista de la via general a l'entrada de les cotxeres (no vagi a ser que ens espantem al veure trens fantasma per allà dins)..., i que suposo que no deu haver trigat gaire a estar guixada.
Molt cert, el calaix està molt degradat, l'altre dia vaig fer una volta per aquella zona, ja que tenia ganes de veure'l i me'l vaig trobar ple de guixades, tant per dins com per fora. Espero que el puguin tapar bé amb plantes enfiladisses o el que sigui, perquè d'aquí a vint anys, quan el formigó s'hagi enfosquit i malmès el calaix farà molta pena.



Avatar de l’usuari
El LLOP
N9
N9
Entrades: 1635
Ubicació: esperant via lliure

Entrada Autor: El LLOP » Dijous 22/08/2013 23:13

epuig29 ha escrit: Espero que el puguin tapar bé amb plantes enfiladisses o el que sigui, perquè d'aquí a vint anys, quan el formigó s'hagi enfosquit i malmès el calaix farà molta pena.
o fàstic.



epuig29
N6
N6
Entrades: 209
Ubicació: Salt<Girona<Catalunya<Europa

Entrada Autor: epuig29 » Dijous 22/08/2013 23:21

El LLOP ha escrit: o fàstic.
Pena, fàstic, mal d'ulls, vergonya... Faltaran adjectius



Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2373
Ubicació: Entre el Barcelonès i Osona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Divendres 23/08/2013 0:58

epuig29 ha escrit:
El LLOP ha escrit: o fàstic.
Pena, fàstic, mal d'ulls, vergonya... Faltaran adjectius
A lo APM?: "Esto es el Bronx"... Algun dia aprendran els graffiters que això que fan no serveix per a res?
I encara gràcies que a les cotxeres no hi entren...


Juanjo Rubio. Software Engineer. Faig coses a ARCA, ACEMA, BusClàssicBCN i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa (mooolt de) temps que se'm va quedar petit.

epuig29
N6
N6
Entrades: 209
Ubicació: Salt<Girona<Catalunya<Europa

Entrada Autor: epuig29 » Divendres 23/08/2013 1:36

El que a mi em fot gràcia és que molts diuen que a sobre es juguen la vida per a "alegrar" la nostra, com si els haguéssim de donar les gràcies... Segur que si anéssim i els hi féssim una guixada al cotxe no els faria cap gràcia, i mira que que ho veuria gent, que és l'excusa més utilitzada per ells a l'hora de pintar trens! :martell2
Però també està clar que la majoria són malcriats o "nens de papá" que no passen dels disset i no poden tenir cotxe, els hauríem de pintar la moto :D



portbou
N2
N2
Entrades: 12

Entrada Autor: portbou » Dissabte 24/08/2013 3:38

Hola. Ahir divendres en el darrer Regional Reus-BCN-Est.França aprofitant la parada a l'estacio del Garraf per les obres al túnel, uns ...... han "pintat" una part d'un vagó de la 447 que feia el servei. Fins i tot han bloquejat una de les portes al baixar perque el tren no pogues sortir. Un passatger ha tancat la porta i hem sortit. La gent "flipaba". Els "artistes" han fet fotos de la seva "obra" i, be, :evil: :evil: :evil:



Avatar de l’usuari
raulitinbcn
N8
N8
Entrades: 1172
Facebook: raul.lopezalvarez.37
Ubicació: Barcelina

Entrada Autor: raulitinbcn » Dilluns 14/10/2013 20:31

Mireu quina nova tècnica utilitzen a Suiza, són més ''profesionals'' que aqui ...

(si veieu convenient treure l'enllaç ...)

Missatge d'administració: enllaç tret.


Amics del Bus de Catalunya - Membre i fundador número 1 http://www.amicsdelbus.com
Autobuseros Magazín -

Avatar de l’usuari
Danilleida
N7
N7
Entrades: 578
Ubicació: 6 Mercat Bordeta - Arnau de vilanova... 7 costa Magraners - av.st. Pere / Seca.

Entrada Autor: Danilleida » Dilluns 14/10/2013 21:01

Darrerament he observat a l'estació de Lleida - Pirineus que arriben moltes unitats plenes de guixades sobretot 447 de la R12... caldria intensificar la vigilancia dels trens que dormen a Lleida perquè els pinten molt... També trobo que la neteja dels trens que son de regionals es nefasta... i per no dir del manteniment...



Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dimecres 05/02/2014 16:32

Ja que els agrada tant pintar, podrien posar-los a despintar i després pintar bé el Tren Històric, com a sanció :evil:

http://horapunta.tmb.cat/seccio/actuali ... -detinguts

Una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Unitat de Seguretat i Protecció Civil de Metro ha permès la detenció de dos joves i la identificació de set més, en el marc d’un dispositiu contra els grafitis.
Redacció / 05.02.14 - 16:14h

Una actuació de la seguretat pública i la seguretat de Metro va impedir la setmana passada que nou joves poguessin grafitar trens a la línia 9/10. L'operació, en què van participar agents de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (Astmet) i de la Unitat de Subsòl dels Mossos, empleats i vigilants de Metro, es va originar en una investigació prèvia en la qual es va saber que grups de joves del centre i del nord d’Europa tenien previst acudir a Barcelona per fer pintades al metro.

La nit del 30 de gener, l'operatiu policial va sorprendre un grup de nou joves que havien entrat a les instal·lacions del suburbà forçant els accessos. Set d’aquests joves van ser denunciats penalment pels danys que havien causat, valorats en més de 2.000 euros, i dos més, d’origen polonès, van ser detinguts perquè no anaven documentats ni hi havia garanties que es presentarien davant del jutge quan fossin requerits.
Denúncies administratives

L’actuació policial va permetre que els combois no patissin danys, de manera que es va evitar el conseqüent perjudici econòmic que comporta la neteja de les pintades murals, a més del temps que han d’estar retirats del servei. El grup de joves grafiters van ser denunciats també per infraccions administratives que poden comportar sancions de fins a 3.000 euros.

L'operació s'afegeix a les dutes a terme en mesos anteriors amb l'objectiu de posar fre a la deriva delictiva de la pràctica dels grafitis en el transport públic, un problema que preocupa els operadors tant pels danys que ocasiona en el material mòbil i les instal·lacions com pels perjudicis en el servei i sobretot per la violència aplicada pels autors de les incursions.


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
Kane_84
N5
N5
Entrades: 145
Ubicació: Artigues|Sant Adrià L2 - Llefià L10

Entrada Autor: Kane_84 » Dimecres 05/02/2014 17:34

Jo el que no acabo d'entedre, es com per exemple a Youtube els videos on surt com es graffiteja un tren no es retiren ni sancionen, en teoria es un acte vandalic, i com a tal no pot quedar lliure per la xarxa.



Avatar de l’usuari
El LLOP
N9
N9
Entrades: 1635
Ubicació: esperant via lliure

Entrada Autor: El LLOP » Dimecres 05/02/2014 18:43

Kane_84 ha escrit:Jo el que no acabo d'entedre, es com per exemple a Youtube els videos on surt com es graffiteja un tren no es retiren ni sancionen, en teoria es un acte vandalic, i com a tal no pot quedar lliure per la xarxa.
algú els denúncia o envia l'enllaç a les companyies afectades perquè prenguin mesures?



Avatar de l’usuari
Kane_84
N5
N5
Entrades: 145
Ubicació: Artigues|Sant Adrià L2 - Llefià L10

Entrada Autor: Kane_84 » Dimecres 05/02/2014 21:00

El LLOP ha escrit:
Kane_84 ha escrit:Jo el que no acabo d'entedre, es com per exemple a Youtube els videos on surt com es graffiteja un tren no es retiren ni sancionen, en teoria es un acte vandalic, i com a tal no pot quedar lliure per la xarxa.
algú els denúncia o envia l'enllaç a les companyies afectades perquè prenguin mesures?
Jo sempre que veig un clico a la bandereta de denuncia, em surten diverses opcions per catalogar la denuncia, i la més semblant es la de "violencia juvenil". Després ja ni idea si el vídeo passa a ser revisat o no.



Avatar de l’usuari
Renfe451
N9
N9
Entrades: 1932
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Renfe451 » Dijous 03/04/2014 15:47

Mesura cautelar històrica contra els graffiters a Madrid. :plas :plas :plas

Extret de Ferro Noticias

Medida cautelar histórica contra grafiteros

Un juez prohíbe a dos grafiteros acercarse a 200 metros de cualquier estación Renfe o tren de la red.
■ Se les acusa de 46 delitos de daños y desórdenes públicos cometidos desde 2010.
■ Usaban el freno de emergencia para parar los trenes que estaban en servicio y pintarlos.
■ Se valoran los desperfectos en un total de 270.000 euros.


Por primera vez un juez impone una medida cautelar a dos grafiteros imputados por daños y desórdenes públicos en la Comunidad de Madrid. Los dos detenidos, que firmaban bajo los nombres de PLUS y RASE, llevaban 4 años pintando trenes de la red de Cercanías de la capital española.

Por fin una medida cautelar
Un juez toma la decisión por primera vez de poner una orden de alejamiento sobre los grafiteros de trenes imputados. A pesar de que Renfe ya había interpuesto varias denuncias, la detención no se produjo de inmediato. Los hechos se desencadenaron cuando, la semana pasada, ambos imputados y una tercera persona fueron sorprendidos por un vigilante de seguridad de la estación de Fuenlabrada pintando un convoy. Los tres huyeron y se dirigieron a la estación de Embajadores, donde sabían que ese mismo tren pasaría después, para terminar su grafiti. Para lograrlo, accionaron el freno de emergencia del tren y cruzaron las vías de la estación.

La Policía madrileña inició un dispositivo de localización y detención, y arrestó a dos de los tres implicados.

Ahora se enfrentan a diferentes acusaciones: uno está imputado por 13 delitos de daños y 6 por desórdenes públicos, mientras que el otro acumula un total de 33 infracciones de daños y 9 por desórdenes públicos.

Bandas organizadas de grafiteros
La Policía mantiene abierta la investigación y no descarta nuevas detenciones, al tratarse de acciones planificadas por bandas organizadas.

Estos grupos conocen los planos, horarios y la red de cámaras de vigilancia, escabulléndose así con facilidad tras sus fechorías.

En general, su modus operandi es el conocido como palancazo (activación del freno de emergencia) que aprovechan para firmar en solitario (tag) o en grupo (crew).

Las líneas de Cercanías Madrid más perjudicadas son C-5 y C-8.



oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Dijous 03/04/2014 18:11

Algo és algo. Ara digue'm però, com s'ho faràn per detectar que s'acosten a menys de 200m d'un tren o estació..... :cop


Salutacions,

Oriol

Avatar de l’usuari
Renfe451
N9
N9
Entrades: 1932
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Renfe451 » Dijous 03/04/2014 20:33

oriolp13 ha escrit:Algo és algo. Ara digue'm però, com s'ho faràn per detectar que s'acosten a menys de 200m d'un tren o estació..... :cop
Com no els identifiquin els vigilants o les càmeres, però ho veig difícil, ja sabem que la majoria van encaputxats per que no els pillin.



França451
N9
N9
Entrades: 2227
Facebook: Mikel Eric Redondo Santoyo (Pluma de Hierro)
Ubicació: Tota TUS excepte: 11,80,23
Contacta:

Entrada Autor: França451 » Dijous 03/04/2014 20:41

Renfe451 ha escrit:
oriolp13 ha escrit:Algo és algo. Ara digue'm però, com s'ho faràn per detectar que s'acosten a menys de 200m d'un tren o estació..... :cop
Com no els identifiquin els vigilants o les càmeres, però ho veig difícil, ja sabem que la majoria van encaputxats per que no els pillin.
Eso es fácil: si van encapuchados, se les imputa delito de terrorismo, con lo cual, pena de 30 años :emprenyat :emprenyat :emprenyat

Missatge editat per administració


Los tiempos de Calígula se van acabando... Según la Historia, en el 41 vino Claudio. Vamos a ver si es verdad. Al menos para una parte...

Avatar de l’usuari
ortegote
N8
N8
Entrades: 1231
Ubicació: a prop d' ADIF
Contacta:

Entrada Autor: ortegote » Diumenge 06/04/2014 2:12

oriolp13 ha escrit:Algo és algo. Ara digue'm però, com s'ho faràn per detectar que s'acosten a menys de 200m d'un tren o estació..... :cop
No els detectaran de cap manera, però si els enxampen la condena en un judici sera major i la multa també sera mes alta.



Avatar de l’usuari
UT440_132M
N10
N10
Entrades: 3941
Facebook: https://www.facebook.com/RoadN152
Ubicació: Tona. C-17 s. 49/51 N152A KM. 59
Contacta:

Entrada Autor: UT440_132M » Diumenge 04/05/2014 0:23

http://treneando.com/2014/05/04/euskadi ... n-gernika/

Euskadi tampoco se libra de la fiebre del grafiti en los trenes: Dos detenidos de madrugada en Gernika

Grafiteros en acción. Dos jóvenes de 20 y 28 años han sido detenidos por agentes de la Ertzaintza en la madrugada de este sábado al ser sorprendidos mientras pintaban dos coches de un convoy de Euskotren en Gernika.

De madrugada, en cocheras e infraganti. Lo habitual en este tipo de percances. El servicio de Seguridad de Euskotren requiró la presencia de la Ertzaintza en la estación de Gernika sobre las cuatro de la mañana de este sábado. Habían detectado la presencia de dos individuos que armados de sprays pintaban los vehículos allí estacionados. La llamada fue atendida por los agentes de la Policía autonómica que enviaron a la estación gernikarra un par de patrullas. Nada más percibir la presencia de los agentes, los dos individuos se dieron a la fuga. En su huida, los jóvenes saltaron la valla que cierra el acceso a la estación y penetraron posteriomente en las instalaciones de otra empresa. Pero la fuga no prosperó y fueron detenidos minutos después. Uno de los individuos permaneció durante varios minutos escondido bajo un turismo. Los dos jóvenes arrestados están acusados da daños contra la propiedad.

Los ertzainas han inspeccionado la unidad de Euskotren en la que fueron descubiertos pintando los jóvenes. Dos de los coches presentaban cuatro grafitis. Uno de los arrestados tuvo que ser atendido en el Hospital de Gernika por algunas lesiones menores sufridas al saltar las vallas en la acción de huida. Ambos detenidos quedarán a disposición judicial en las próximas horas.

Los agentes de la Ertzaintza localizaron en las inmediaciones de la estación de Gernika el vehículo en el que se habían lllegado los dos jóvenesd. En su interior localizaron varios aerosoles de pintura.

Euskotren, al igual que otros operadores de transporte, muestra en un decálogo de intenciones tolerancia 0 con este tipo de acciones. Como reconocen en su página se enfrenta a un problema que afecta a toda la sociedad. “Los grafitis se pueden considerar una expresión artística, pero en una unidad de transporte público y sin el consentimiento de la empresa se convierte en un acto vandálico que traspasa fronteras en el momento en que hay violencia externa, entendida como cualquier tipo de agresión, bien sea física o verbal”. La pintura no sólo estropea la imprimación corporativa sino que los ácidos de los sprays acaban ocidando la chapa interior. Esto casiona pérdidas millonarias a las operadoras.

La empresa pública vasca quiere poner coto a estos desmanes y ha comenzado a solicitar en las demandas judiciales que se castigue con 13.000 euros a los autores de estas ‘obras de arte’ que dañan los trenes de la compañía. La sanción es solicitada en función del coste de reparación que conlleva volver a preparar los coches para seguir circulando, al que se unen los días que ha perdido la unidad con los consiguientes pérdidas de ingresos. En los dos últimos años la Ertzaintza ha elevado 9 atestados sobre pintadas de grafitis en trenes y ha imputado causas a un total de 26 personas. Y, en el lapso de tiempo de un año y cuatro meses se han detenido a 9 personas.


Visiteu: http://www.youtube.es/rodaliesvicc3 - http://www.flickr.com/photos/ut440_132m

PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial", Soci núm. 3

https://www.youtube.com/c/N152a

Respon

Torna a “Material rodant ferroviari / Material rodante ferroviario”