Noves marquesines i camins rugosos per busos a Barcelona

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Posar les parades on cal

Entrada Autor: Guigui » Dijous 25/04/2013 12:50

El que no té sentit és posar les parades on hi ha arbres. El mateix passa amb plantar senyals de trànsit just on n'hi ha una. I això no ha d'incloure només la marquesina o el pal, sinó tota la llargada de l'autobús. Quantes vegades no m'he trobat jo baixant amb cotxet de l'autobús i haver de sortejar un arbre o un pal.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dilluns 29/04/2013 14:28

Avui hi ha un article complet a http://www.lavanguardia.com/local/barce ... s-bus.html

Árboles en los caminos para ciegos de las paradas de 'bus' en Barcelona

Algunos encaminamientos con los que el Ajuntament sustituye a los anteriores, que se despegaban y provocaban tropiezos, crean nuevos problemas

Barcelona | 29/04/2013 - 00:13h | Actualizada a las 11:09h

Los caminos para ciegos de la discordia - Acompañamos a una persona con discapacidad visual a una parada de autobús para comprobar con qué dificultades se encuentra
Lorena Ferro

Barcelona

Parece que el Ayuntamiento de Barcelona no acierta con los caminos para ciegos colocados en las paradas de autobús que deben facilitar el acceso a las marquesinas. Desde que en 2009 se instalaron no han dejado de recibir quejas por su peligrosidad. Y, tras ser sustituidos hace pocos meses -una operación que costó 700.000 euros y que en total ya ha ascendido a dos millones de euros- ahora los usuarios denuncian que algunos de estos indicadores dirigen a la persona con discapacidad visual directamente hacia un árbol. El consistorio barcelonés asegura ser consciente de la problemática que ya está intentando subsanar. Y los afectados piden que el ayuntamiento escuche sus recomendaciones para evitar tener que hacer y deshacer costosas obras.

“Estamos un poco resignados a que las cosas se hagan mal”, explica a LaVanguardia.com Daniel Rubio, miembro de la Associació de Discapacitats Visuals de Catalunya. La resignación hace referencia a los problemas que están generando los caminos que señalan en el suelo las paradas de autobús a personas ciegas en Barcelona. Desde que en 2009 se instalaran estas Franjas de localización de detección (este es su nombre técnico) no han dejado de dar problemas. Y tras ser reformados hace escasos meses, vuelven a recibir críticas. El presidente de la asociación, Manel Martí, reconoce que ha recibido varias quejas sobre los nuevos caminos porque dirigen directamente hacia un árbol, en lugar de hacerlo hacia la marquesina. Martí asegura que el planteamiento del camino es “erróneo” y lamenta que no se consulte a los usuarios sobre las obras que les atañen para evitar, así, tener que rehacer costosas obras. El presidente pide que se subsane el problema rápidamente para evitar caídas.

L'article sencer, a l'enllaç.



Miquel
Administrador
Entrades: 4417
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dilluns 29/04/2013 18:01

Això ja ho vaig dir fa uns mesos, pensava que seria un cas aïllat però veig que no, se suposa que aquests camins rugosos han de dirigir als invidents fins la porta d'entrada, i ara ho fan a la de sortida.
Jo no se per a que coi es gasten 700.000 € pel cap baix per seguir fent les coses rematadament malament, pel que han fet, ho podrien haver deixat tot com era abans.
Intentem anar de modernillos i encara ens surt el tret per la culata, i esclar, els responsables de tal tonteria seguiran a la poltrona segurament. :cop


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
alf_
N9
N9
Entrades: 1651

Entrada Autor: alf_ » Dilluns 29/04/2013 18:52

metring ha escrit:
alf_ ha escrit:¿Qué más da si las bandas llegan hasta la calle o no? Son para que un ciego caminando por la acera sepa donde esta la parada, se gira según las bandas en el suelo, y eventualmente notará delante suyo el árbol, y a su derecha el palo de la caseta de la parada. No veo el problema......
¿Y no podían girar un poco a la derecha? Yo creo que no cuesta tanto hacer las cosas mejor. No me parece lógico que el camino lleve al árbol y no a la marquesina, girando un poco.
Cierto, las últimas baldosas podrían haberlas giradas, no te falta razón que se podía haber hecho mejor, pero de ahí a tildarlo de "broma de mal gusto" como si esta falta de cuidado restara toda utilidad a las bandas me parecía un poco exagerado.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 29/04/2013 22:42

Però vejam, hi ha gent tan curta de gambals que "ha d'escoltar els afectats" per veure que un encaminament per a invidents no pot anar a parar a un escocell? I les empreses constructores i els operaris estan tan mal formats que no tenen ni idea de per a què es fan les coses?

Sembla que a més d'arribar a final de mes, pensar també ja només està a l'abast d'uns pocs.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Ismael_BCN
N5
N5
Entrades: 95
Ubicació: Menendez Pelayo (Madrid)

Entrada Autor: Ismael_BCN » Diumenge 25/08/2013 16:49

La unica solución es quitar arboles que en Barcelona sobrán en muchos lugares como cuando bloquean las paradas de autobús y faltán en otras zonas donde ahi harian una buena sombra y los plataneros de aqui son un peligro ya que como se les caen las hojas todo el año y las bolitas pues solo falta que llueva paa la combinación explosiva y resbaladiza que no tienen nada que ver con los plataneros de Canarias que esos dan un rico fruto pero sin bloquear aceras ni paradas de autobús



Metropondikas
N5
N5
Entrades: 108

Entrada Autor: Metropondikas » Dilluns 14/03/2016 19:13

Bona tarda!

Potser no és el fil adequat...
Quin sentit té tenir una marquesina i que el punt de parada sigui uns deu metres més endavant on és situat el pal?
Això passa amb l´origen/final de la 19 a la Plaça d´Urquinaona. El més curiós és que, al mateix voral, hi ha també l´origen/final de la 40 i no hi ha pal de parada, només la marquesina...

Salutacions,
MANEL



Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dijous 23/02/2017 12:29

¡Milagro! ¡Camina!

Imatge


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Divendres 15/12/2017 23:05

Noves marquesines de bus metropolità

La població de Cervelló instal·la la primera de les 230 marquesines previstes


Cervelló ha estat el primer municipi metropolità en instal·lar les noves marquesines de bus metropolità que es desplegaran al territori, dins del nou contracte d'aquestes instal·lacions que implicarà la instal·lació de més de 230 unitats a diversos municipis metropolitans.

:flecha Veure Marquesina

Com a trets característic del nou mobiliari, destaca la il·luminació, l'accessibilitat i la comoditat. Pel que fa la il·luminació, la marquesina està dotada amb un element identificador exterior a la part superior de la parada, i amb il·luminació interior. Sobre l'accessibilitat, el nou model de parada, inspirat en l'anterior, elimina els pals de la part davantera, facilitant l'accés. Finalment, la incorporació de més seients i del recolzament isquiàtic, millora substancialment la comoditat dels usuaris durant el temps d'espera del bus.

Coordinació supramunicipal de l'AMB

La renovació d'aquestes instal·lacions parteixen d'un conveni de col·laboració que s'ha signat amb un total de 15 municipis metropolitans. S'instal·laran més d'una cinquantena aquest proper any entre els 15 municipis i més de 230 unitats al llarg de tot el període. Properament, se sumaran Badia del Vallès i Torrelles de Llobregat, arribant a un total de 17 municipis. "En el contracte anterior hi participaven 8 municipis metropolitans. Amb aquests nous 9 municipis que s'han incorporat, es torna a posar de relleu la tasca de l'AMB com a coordinador supramunicipal de polítiques de mobilitat i transport", ha assenyalat Poveda.

L'objectiu d'aquests convenis és establir un marc formal de col·laboració entre els ajuntaments i l'AMB per tal de dur a terme el subministrament i instal·lació de noves marquesines i la neteja, el manteniment i la gestió de totes les marquesines, noves i existents, a les parades d'autobús del municipi, així com també l'explotació publicitària dels suports publicitaris associats a aquestes marquesines.

FONT: AMB

NOTA: Espero que duïn plafó i en aquesta no s'hagi instal·lat encara. Observeu que les tires de línies estan col·locades al mateix vidre, però no penso que quedin sense plafó.


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1618
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Divendres 15/12/2017 23:31

m.h.t. ha escrit:Espero que duguin plafó i en aquesta no s'hagi instal·lat encara. Observeu que les tires de línies estan col·locades al mateix vidre, però no penso que quedin sense plafó.
Sí que en tindràn, en aquest cas a la dreta, sobre el recolzament isquiàtic (no entenc per què no a l'esquerra, com ara, de manera que qui hi hagi recolzat no el tapi).

Comptaran també, i aquesta és la gran novetat, amb una pantalla panoràmica d'informació a l'usuari a tot color, en substitució de les matricials actuals. Està per veure si això serà a totes les noves marquesines o no. En tot cas la intenció és que totes les parades tinguin pantalla d'informació, sigui aquesta nova o de les taronges de tota la vida.

Un altre petit detall és que ara les enganxines de les línies seran circulars. Al costat d'aquestes, hi haurà una altra enganxina amb l'escut del municipi.



Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Divendres 15/12/2017 23:47

Pondrán el nombre de las paradas en grandes caracteres en un rótulo dedicado o estará todo medio camuflado?



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dimecres 27/06/2018 16:20

Sta. Coloma de Gramenet estrena les noves marquesines AMB. Se suma a d'altres municipis que ja les estan instal·lant, com Sta. Coloma de Cervelló, Molins de Rei i Cerdanyola del Vallès. :ok

Noves marquesines a les parades de bus de Gramenet

Durant aquesta setmana es posaran en marxa les operacions previstes per instal•lar les 8 noves marquesines que havia compromès amb l’Ajuntament per al període 2018-2019, més el trasllat i adecuació urbana d'altres en benefici dels usuaris i usuàries


Imatge

Al llarg dels darrers deu dies del mes de juny la primera setmana del mes de juliol s’instal•laran a la ciutat un total de 8 noves marquesines a sengles parades d’autobús ur de la ciutat i es ressituaran 2 marquesines existents. Les noves marquesines s’instal•lar per part de l’AMB en virtut del conveni per al manteniment i instal•lació de noves marquesines a Santa Coloma que l’Ajuntament va signar amb l’AMB. Els barris en els que es troben les parades de bus on s’instal•laran noves marquesines són: Riu Nord, Can Franquesa, Riera Alta, Centre, Can Mariner, Fondo, Raval, Singuerlín i Can Calvet (Torribera).

Llistat de parades a l'enllaç:

http://www.gramenet.cat/ajuntament/noti ... la-ciutat/


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dimecres 27/06/2018 16:31

m.h.t. ha escrit:Noves marquesines a les parades de bus de Gramenet
Pero son como las que hay en Montgat? Esas son las mejores (aunque muchas el panel de próximas salidas no quiere funcionar).



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dilluns 03/02/2020 18:02

L'AMB ha convocat concurs per a la fabricació i manteniment de les marquesines de bus:

https://contractaciopublica.gencat.cat/ ... 2&lawType=

S'han presentat Clear Channel i JC Decaux. ;) Ha estat desestimada Promedios al presentar-se fora de termini.


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dilluns 10/01/2022 19:16

Cerdanyola estrena les 4 primeres marquesines de nou disseny de l'AMB



http://www.cerdanyola.cat/actualitat/la ... nes-de-bus


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dimecres 19/01/2022 14:47





Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”