Grup "Volem FGC a tota Catalunya"

Propostes dels usuaris per a fer millores a les xarxes ferroviàries existents o per crear-ne de noves / Propuestas de los usuarios para hacer mejoras en las redes ferroviarias existentes o para crear nuevas
Respon
Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3713
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Re: Grup "Volem FGC a tota Catalunya"

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Dimarts 15/07/2014 15:14

alf_ ha escrit:
Ecomobisostrans ha escrit:Yo prefiero mas el método holandés: El que quiere ir en coche va y perfectamente, amplias carreteras, un ring de 3 carriles por sentido en Amsterdam y creo que algo parecido en Rotterdam, etc. pero a la vez un transporte público fabuloso, lo que hace que sea el transporte preferido tanto para trayectos interurbanos como urbanos (estos últimos mas o menos iguala con la bicicleta). La única traba es que es caro aparcar en las ciudades, pero por el resto ningún problema, y te aseguro que allí los atascos son algo anecdótico. Y Holanda tiene una superficie similar a Catalunya y el triple de población.
Esto me encanta, queremos resultados Europeos pero con un esfuerzo Africano. Yo también quiero lo que tiene Holanda, empezando por un 8% de desempleo y un PIB per cápita de 45.000 dólares (en España son 28.000). Con cifras así es normal que mantengan una gran red de autovías y de ferrocarriles, falta les hace porque ven mucha actividad. España es un país completamente anestesiado, hundido en la crisis y en la pobreza, pero tu quieras que pese a eso tengamos unas infraestructuras a la altura de países que nos dan veinte vueltas. Lo que para otros es el AVE, para ti parecen ser las autovías, y el resultado vuelve a ser el mismo: no se puede pagar, porque no tenemos la economía de Holanda (ojalá la tuvieramos). Y si la tuvieramos, vaya tontería gastar el dinero en autovías sin peaje y no en cosas más útiles. Los trenes convencionales en cambio, que son precisamente los que ayudan a un país a crecer y a fortalecerse, eso es siempre lo último que nos preocupa. Y así le va a este país, queremos llegar a la meta sin haber hecho la carrera, queremos el premio pero sin esfuerzo.
No me he explicado bien: No estoy proponiendo construir tantas autovias, en absoluto. El ejemplo de Holanda lo he puesto para demostrar que si el transporte público es bueno, aunque el privado lo tenga fácil la gente tiende a optar por el público. (allí estan mas concienciados, pero poco a poco la cosa llega). Yo lo que haría a partir de lo que hay ahora es dedicar las inversiones primero al transporte público, autovias tal vez alguna que haga mucha falta, pero tampoco pondría expresamente impedimentos al coche, como mas peajes, restricciones de circulación o de velocidad, subir mucho mas la gasolina, etc. y si el transporte público empieza a mejorar y mucho, la gente lo cogerá.

@volemFGC: Ahora que veo esa imágen con el letrero de CAT5, realmente pensais dejar la nomenclatura así? Es que eso de CAT, encima de que suena mas reivindicativo que informativo, es un estorbo innecesario que todas las líneas empiecen por un prefijo de 3 letras, si se pone 1 letra que sea para indicar algo, pero solo 1: "R" de regional, o "C" de Catalunya, si es que hay que diferenciarlo de cercanías o suburbanos.
Ecomobisostrans l’ha editat per darrera vegada el dia: Dimarts 15/07/2014 15:18, en total s’ha editat 1 vegada.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 15/07/2014 15:17

Desiderata amb un horitzó entre 2050 i 2100 (per tant, ben pocs de nosaltres ho veurien):

- Ramal Girona-Banyoles-Olot
- Línia de la Costa Brava: Blanes-Sant Feliu de Guíxols-Palafrugell-La Bisball-Torroella-Roses, amb dos ramals: St. Feliu-Llagostera-Caldes de Malavella, Roses-Figueres
- Línia del Segre: Balaguer-Artesa-Oliana-La Seu-Puigcerdà
- Línia del Llobregat: Manresa-Berga
- Línia de la Val d'Aran: La Pobla-Sort-Esterri-Vielha-Marinhac
- Línia de l'Ebre: Tortosa-Móra-Lleida
- Eix Transversal: Manresa-Vic-Aeroport de Girona-Girona
- Línia Orbital de Barcelona (trams nous): Vilanova-Vilafranca, Martorell-Terrassa, Sabadell-Granollers-Mataró
- Bucle de l'aeroport de Barcelona: El Prat-Aeroport-Gavà

Evidentment, tots aquests projectes comporten una despesa monumental i són fruit d'una idea aproximada de la realitat geogràfica i demogràfica del país. Endemés, no servirien de res si no anessin acompanyats per una política de transport adequada, que deixi de primar descaradament el vehicle privat i el transport per carretera (passatgers i mercaderies), deixant-lo per a relacions locals i trajectes que no justifiquin l'ús del ferrocarril. I, per damunt de tot, qualsevol projecte ha d'estar validat per un grup tècnic de solvència contrastada (enginyers, arquitectes, geòlegs, etc.), sense poder ser modificat arbitràriament per cap polític; per a garantir-ho, cada projecte haurà d'estar signat pel tècnic de cada ram, amb número de col·legiat, de manera que seran ells qui hauran de respondre davant de qualsevol desviament del criteri tècnic, per la qual cosa, només podrien protegir-se de tota ingerència política i d'assumir-ne la responsabilitat refusant la signatura.

Arribats a aquest punt: per què el grup es diu "Volem FGC a tot Catalunya" i no "Volem cobertura ferroviària a tot Catalunya"?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 15/07/2014 15:46

Ah, i també caldria veure on es pot millorar el traçat existent per permetre una reducció del temps de trajecte. Penso en especial en les línies Manresa-Lleida i la del Priorat.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
VolemFGC
N2
N2
Entrades: 17
Contacta:

Entrada Autor: VolemFGC » Dimarts 15/07/2014 16:25

Es diu així perquè com ja he dit reiterades vegades, trobem que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha fet una molt bona feina com a mínim a la Línia Barcelona-Vallès i ens agradaria que fos l'operador de tot Catalunya. I estic d'acord amb això, de cobertura ferroviària a tot Catalunya.

Els Rodalies es dirien B5 per exemple (Barcelona), per Lleida L3, per Tarragona T2 i per Girona G4. I els interurbans (regionals) vam quedar que fos CAT referint a Catalunya ja que van d'una punta a l'altre del territori, però podria ser C perfectament.



Avatar de l’usuari
VolemFGC
N2
N2
Entrades: 17
Contacta:

Entrada Autor: VolemFGC » Dimarts 15/07/2014 16:26

Això de la línia Manresa-Lleida necessita una millora urgent, i la de Lleida-Pirineus ni m'explico.



Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1618
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Dimarts 15/07/2014 16:39

Guigui ha escrit:[...] I, per damunt de tot, qualsevol projecte ha d'estar validat per un grup tècnic de solvència contrastada (enginyers, arquitectes, geòlegs, etc.), sense poder ser modificat arbitràriament per cap polític; per a garantir-ho, cada projecte haurà d'estar signat pel tècnic de cada ram, amb número de col·legiat, de manera que seran ells qui hauran de respondre davant de qualsevol desviament del criteri tècnic, per la qual cosa, només podrien protegir-se de tota ingerència política i d'assumir-ne la responsabilitat refusant la signatura.
No puc estar més d'acord. :plas :plas :plas



Avatar de l’usuari
VolemFGC
N2
N2
Entrades: 17
Contacta:

Entrada Autor: VolemFGC » Dimarts 15/07/2014 16:53

Jo també estic totalment d'acord, reitero no tenim res a veure amb cap partit polític...



Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1618
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Dimarts 15/07/2014 16:58

Doncs de totes les vostres "propostes", poques d'elles les voldria corroborar cap tècnic.



oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Dimarts 15/07/2014 17:29

VolemFGC ha escrit:Això de la línia Manresa-Lleida necessita una millora urgent, i la de Lleida-Pirineus ni m'explico.
Suposo que et deus referir a la Lleida - La Pobla, ja que Lleida-Pirineus és una estació.


Salutacions,

Oriol

Avatar de l’usuari
VolemFGC
N2
N2
Entrades: 17
Contacta:

Entrada Autor: VolemFGC » Dimarts 15/07/2014 17:35

Javi nosaltres només som "portaveus" de les propostes que tenen els usuaris, evidentment moltes d'elles no són viables econòmicament i també difícils de construir.

Sí Oriol, vull dir Lleida-La Pobla de Segur, no Pirineus, disculpa.



Avatar de l’usuari
alf_
N9
N9
Entrades: 1651

Entrada Autor: alf_ » Dimarts 15/07/2014 18:14

No entiendo para qué debe servir hacer propuestas sin pensar (ya no estudiar, sino pensar) en si son mínimamente viables o no. Llegado a esto, propongo un Metro que vaya directamente de casa mía al centro de BCN, y todo el mundo pedirá lo mismo, y al final no tendremos nada. En menor medida, me da la impresión de que eso es lo que hay aquí, cada quien dice lo que son sus sueños húmedos ferroviarios, y venga a formular eso como "propuesta".

Tampoco entiendo qué sentido tiene tenerle un aprecio irracional a un determinado operador, en lugar de pensar en que la operación funciona bien, sin importar si opera Renfe o FGC. Esto otra vez da la impresión de que tenéis en la cabeza más el nombre que el contenido, importa más el parecer que el ser, esa mentalidad tan rancia que por desgracia abunda en España. Tu mismo dices que FGC ha hecho un buen trabajo en la Barcelona-Vallès, pues te diré que el buen trabajo no lo hizo FGC sino el doctor Pearson y los Ferrocarriles de Catalunya al trazar una línea interurbana con un recorrido muy atractivo. Hasta la fecha la línea del Vallès ha visto pocos cambios estructurales, FGC lo que ha hecho bien ha sido dar mantenimiento y modernizar un poco. Creo que desde que se hizo esa línea solo se han hecho un par de apeaderos más, hay trenes nuevos y se desdoblaron los tramos en vía única. ¿Por qué no miras el fantástico trabajo que está haciendo FGC con la línea Llobregat-Anoia? ¿Por qué no vas a tomar un día un tren a Igualada que se come casi todas las paradas, y luego vuelves con un autobús que tarda media hora menos? FGC rescató la Llobregat-Anoia del cierre y le dieron un repaso a las instalaciones, pero aparte de eso la explotación es absolutamente nefasta e inadecuada para las líneas de cercanías R5 y R6. Tal como estan esas líneas ahora uno se pregunta que sentido tuvo mantenerlas abiertas, porque más arriba de Martorell, de Monistrol en la R5, van cuatro gatos. La gente prefiere, oh sorpresa, el "tren rápido" de la Renfe en Martorell, que ir con un carrilet lentísimo. Te lo digo esto para demostrar que no todo lo que brilla es oro, y aunque FGC ha hecho bien dando continuidad al exitoso servicio de la Barcelona-Vallès, el trabajo que han hecho en la Llobregat-Anoia ha sido realmente mediocre.



Avatar de l’usuari
VolemFGC
N2
N2
Entrades: 17
Contacta:

Entrada Autor: VolemFGC » Dimecres 16/07/2014 9:42

A nosaltres no ens agradaria evidentment que fos igual que la línia Llobregat-Anoia, estem dient que si FGC ho fes tant bé com la del Barcelona-Vallès ens agradaria que també ho fes a tota Catalunya. I nosaltres no formem pas de cap conxorxa del FGC ni som treballadors, només som usuaris de Renfe i del FGC i per les línies que passem ens sembla millor les del FGC. El propòsit és fer arribar el tren a bona part de Catalunya, si ho fa el FGC o els Ferrocarrils de Catalunya tampoc ens importa massa, mentre siguin catalans.



Avatar de l’usuari
albert28
N9
N9
Entrades: 2158

Entrada Autor: albert28 » Dimecres 16/07/2014 10:35

VolemFGC ha escrit:Això de la línia Manresa-Lleida necessita una millora urgent
Aquesta millora passa principalment per millora de la infraestructura, cosa que s'encarrega ADIF i no pas Renfe. Tambè recordar que els horaris dels actuals serveis de Rodalies depenen de la GENERALITAT DE CATALUNYA(sí, la nostra, la catalana). Crec que la discussió que han de ser catalans o no l'operador dels ferrocarrils de catalunya és inútil, prefereixo que sigui un operador fiable i eficient, sigui d'on sigui la empresa.

A més, crec no és comparable la gestió d'una xarxa tipus metro (tot i que vagi més enllà de bcn) que una xarxa tipus Rodalies.



Avatar de l’usuari
alf_
N9
N9
Entrades: 1651

Entrada Autor: alf_ » Dimecres 16/07/2014 11:20

VolemFGC ha escrit:A nosaltres no ens agradaria evidentment que fos igual que la línia Llobregat-Anoia, estem dient que si FGC ho fes tant bé com la del Barcelona-Vallès ens agradaria que també ho fes a tota Catalunya. I nosaltres no formem pas de cap conxorxa del FGC ni som treballadors, només som usuaris de Renfe i del FGC i per les línies que passem ens sembla millor les del FGC. El propòsit és fer arribar el tren a bona part de Catalunya, si ho fa el FGC o els Ferrocarrils de Catalunya tampoc ens importa massa, mentre siguin catalans.
¿Por qué te pones a la defensiva ante cada crítica? Nadie ha insinuado que tuvieras algo que ver con FGC, simplemente estoy criticando aquello que propones, pensaría yo que tendrás argumentos para defenderlo. Si uno hace una propuesta, normalmente la hace porque la ha razonado, y tiene razones y argumentos a favor. Me parece un poco lamentable proponer algo, y luego ante cualquier crítica quitarse responsabilidad, diciendo "es que es lo que ha decidido la gente", o "yo no tengo nada que ver con FGC solo que me gusta la línea del Vallès". Si haces una propuesta, se consecuente y argumentala, si ante cualquier crítica constructiva simplemente reacciones con "déjame que es mi propuesta y ya esta" pues no entiendo para que hacer esa propuesta, pues yo pensaría que se hace con el fin de convencer a otros de que eso es una buena idea.



Avatar de l’usuari
VolemFGC
N2
N2
Entrades: 17
Contacta:

Entrada Autor: VolemFGC » Dimecres 16/07/2014 12:04

Ep que nosaltres simplement fem aquesta proposta perquè la gent, sí, la gent, tu, el meu veí, els usuaris de la línia de Lleida-La Pobla facin les seves propostes per poder millorar el servei. Però el que fas no és una crítica constructiva, el que dius és que tot està malament i no dones una altra solució (dins de la nostra proposta), no diem pas que no donis altres solucions. I estaríem encantats que ens ajudessis a millorar-ho fent crítiques constructives com tu has dit, però les crítiques que has fet no ho són pas de constructives. Una que si va ser constructiva va ser la de fer un servei d'autobús bo amb 4 autobusos a la capital i etcètera, però no el que tu dius, simplement dius que el que fem està malament, però no veig en cap moment que proposis una modificació, que no dic que no proposis altres solucions, però són altres solucions que no tenen a veure amb la nostra proposta, i per tant, no tenen res a veure (en el sentit de la proposta, evidentment que tenen a veure perquè la base és la mateixa).



oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Dimecres 16/07/2014 12:05

Em sembla a mi que estem confonent una mica les coses. Aquest grup només busca fer propostes (fetes per la gent) des d'un desconeixement total tant tècnic com econòmic (doncs no en son entesos), i per el que em sembla, tampoc són aficionats al ferrocarril, amb el qual moltes propostes seràn bastant il·lògiques, des del nostre punt de vista. Simplement els sembla que com que FGC ho fa bé a la línia del Vallès ho podria fer bé a la resta de la xarxa (cosa que pot ser certa, o no), però simplement és un grup on es fa per passar el temps, ja que ells són els primers a dir que moltes de les propostes són utòpiques. Així doncs, alf_, crec que alhora de fer propostes partim de dos nivells diferents, per tant, argumentar-hi pot ser una mica "inútil".


Salutacions,

Oriol

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 16/07/2014 12:06

Una pregunta: els usuaris de la línia de la Pobla, també volen FGC a tot Catalunya?

Perquè quedi clar: com a operador ferroviari, FGC és possiblement el millor dels que hi ha a Catalunya. Però això no vol dir que no tingui algunes mancances, a més de demostrar la seva solvència tan sols en una part del conjunt de l'operació ferroviària. Com ja s'ha dit, la línia del Vallès està ben gestionada i la Llobregat-Anoia mitjanament bé, però és aquí on sorgeixen els primers problemes: voler acontentar tothom amb trens que s'aturen a tot arreu. I després, hi ha el cas de la línia de la Pobla, on han reduït el servei a la mínima expressió i s'han gastat els diners que suposadament han estalviat en farcir concessions d'autocar que no fan sinó duplicar inútilment el servei. I per si no fos poc, fan el joc al populisme antiferroviari amb barrabassades com el pas inferior de Queralbs o projectes més o menys seriosos (pel que fa a la probabilitat, no a la utilitat) de soterrament primer, i tramviarització després a Balaguer.

En resum: com més s'allunyen de Barcelona, menys capaços sembla que són.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimecres 16/07/2014 12:08

Guigui ha escrit:Una pregunta: els usuaris de la línia de la Pobla, també volen FGC a tot Catalunya?
Només cal saber que FGC frisa per desempallegar-se de la línia...



Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4441
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dimecres 16/07/2014 12:23

Bé, són propostes fantasia per passar l'estona, res més. Vaja, semblant al fil Plànols, projectes i propostes fantasia.



gatvell
N8
N8
Entrades: 1151
Facebook: https://www.facebook.com/CalafontNatural
Contacta:

Entrada Autor: gatvell » Dimecres 16/07/2014 16:38

Em sembla molt bé, VolemFGC, tot el que proposeu.
Cert que hi ha coses inviables i altres millorables, però el millor de tot plegat es que voleu que les coses vagin millor i, dins les vostres possibilitats, heu fet un mapa ple d'il·lusió.

Jo us entenc quan dieu que voleu que FGC ofereixi servei a tot el territori català. Sóc de Manresa i tinc l'R5, FGC i l'R4, RENFE. I si, m'agradria des del meu punt de vista individual i local, que FGC se n'encarregués de tot.

Ara bé, aquí, com ja heu vist, tenim uns companys molt llançats que no dubtaran en criticar, rebientar i refer el vostre mapa. Pot sonar una mica dur, son bona gent, però debatem i debatem i a NINGÚ se li havia ocorregut una idea/proposta com la teva. (No val desenterrar un fil amagat que sap quan).

Companys, enteneu que els de "VolemFGC" ho diran des d'un punt de vista, si voleu, simplista, però volem efectivitat, bon servei, i allò que per a ells, es bo. I no ho volen per a ells només, ho volen per a tots.

En fi....això. ;)


Fabrico artesanalment, productes ecològics de neteja de la llar i d'higiene corporal.
https://calafont.cat/botiga

Respon

Torna a “Propostes ferroviàries / Propuestas ferroviarias”