Nitbus

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3713
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Re: Nitbus

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Dissabte 27/12/2014 5:34

¿Que es aixo dels km utils que exigeix la AMB?



Avatar de l’usuari
albert28
N9
N9
Entrades: 2157

Entrada Autor: albert28 » Dissabte 27/12/2014 12:57

Ecomobisostrans ha escrit:¿Que es aixo dels km utils que exigeix la AMB?
No sé si vaig errat, però diria km realitzats únicament en servei de bus, és a dir, no es té en compte els km realitzats de cotxera a Inici de línia ni el de final de línia a cotxera. No sé si m'he explicat del tot correcte.



Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4439
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dissabte 27/12/2014 17:47

Ecomobisostrans ha escrit:Estupend planol dels Nitbus, on es veuen amb detall les parades de Barcelona: http://barcelonamap360.com/carte/png/pl ... celone.jpg
Hi ha parts tallades.



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2208
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dimecres 07/01/2015 21:48

TUSGSAL ha complert la seva amenaça i ha interposat un recurs davant el TCCSP (Tribunal Català de Contractes del Sector Públic), l'antic OARCC, per l'adjudicació del NitBus a ALSA. Recordem que l'OARCC va ser l'organisme que va tombar la concessió d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona. ;) N'informa un conegut diari econòmic. :ok


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5698
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dijous 12/02/2015 8:50

A la pàgina Facebook "Autobuses BCN" he llegit que els treballadors de TUSGSAL del Nitbus estan de vaga, i hi apareix aquesta foto entre d'altres. Tot i que no m'ha quedat clar si la vaga ja ha tingut lloc aquesta passada nit, o bé començarà avui al vespre:

https://www.facebook.com/174467472266/p ... =1&theater


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2208
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dijous 12/02/2015 12:55

El TCCSP ha desestimat el recurs presentat per TUSGSAL. Aquest és el text de la circular que ens porta en Fran-Ikarus, que han penjat a les parades:

Els treballadors de TUSGSAL volem saber per quina raó s’expulsa l’empresa del concurs per a la concessió del servei de Nitbus

TUSGSAL n’ha estat l’empresa adjudicatària des de 1991, amb uns elevats índexs de satisfacció dels usuaris i les usuàries


El passat 25 de novembre de 2014, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va valorar els plecs del concurs per a la concessió del servei de NitBus. L’empresa TUSGSAL (Transports Urbans i Serveis Generals, Societat Anònima Laboral), que en té la concessió des de 1991, va presentar-se al concurs amb una oferta que, a banda de presentar la millor proposta econòmica, hi afegia l’oferta de l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs de cedir uns terrenys destinats a cotxeres. Finalment, s’expulsa a TUSGSAL del concurs, i queda com a única concursant ALSA, membre de la multinacional britànica International Express.

Els treballadors i les treballadores de TUSGSAL no veiem gens clara aquesta decisió, ja que es tractava de la millor oferta econòmica i, a més, oferia diverses millores, entre altres la ubicació de les noves cotxeres.

Davant aquesta decisió, TUSGSAL porta el cas al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic que, amb data 6 de febrer, desestima el recurs presentat, ja que dictamina que la millora presentada no queda suficientment acreditada.

Els treballadors i les treballadores de TUSGSAL VOLEM SABER quines raons porten a expulsar del concurs per a la concessió del servei del NitBus sense haver valorat la nostra oferta:

Una empresa d’economia social, fundada el 1985 i amb seu a Badalona.
Una empresa que porta oferint el servei de NitBus des de 1991 sense cap incidència.
Una empresa que obté uns alts nivells de satisfacció dels seus usuaris i usuàries.
Una empresa capaç de fer la millor proposta econòmica, que comportarà un estalvi als ciutadans en l’ús d’aquest servei.
Una empresa que aporta un pla de millora al concurs com és el de la inclusió d’uns terrenys per a cotxeres a Sant Adrià del Besòs.
Una empresa amb una plantilla de 167 treballadors per al servei de NitBus (un total de 780 treballadors i treballadores a totes les línies).

Nota de premsa del Comité d'Empresa de TUSGSAL (FONT: UGT)


Salvem l'Estació de França!

ALEX
N1
N1
Entrades: 2

Entrada Autor: ALEX » Divendres 13/02/2015 12:57

Com ha persona que s'ha dedicat en alguna ocasió a fer concursos públics en diferents àmbits, voldria fer les següents indicacions respecte del comunicat o nota dels treballadors de Tusgsal, sobre la pèrdua del nitbús.

Primer voldria respondre a la pregunta dels treballadors del Nitbús de Tusgsal, o més concretament, respondre al que el Comitè d'Empresa de Tusgsal diu:

TUSGSAL ha estat exclosa del concurs donat que no ha complert amb les exigències del plec en matèria de les Cotxeres, concretament al NO ACREDITAR LA DISPONIBILITAT DELS TERRENYS PER CONSTRUIR-LES en data 16 de setemebre de 2014. Aquest és el motiu, i no altre, que tant l'AMB com el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic hagin rebutjat les queixes de TUSGSAL. Aquest fet és així, i no té marge a les interpretacions.

Per tant, la pregunta ara és: DE QUI ÉS CULPA QUE L'OFERTA DE TUSGSAL HA QUEDAT FORA? Des del meu humil punt de vista, no és culpa dels treballadors, sinó tot el contrari. Els responsables són les persones que han elaborat la mencionada oferta, i més concretament, els responsables de la gestió de l'empresa: el director general i el consell d'administració, que per les coses bones i per les dolentes també, han de ser qui assumeixin la responsabilitat que és inherent als seus càrrecs, i que per d'altra banda, queda ben reflectiva en els seus importantíssims salarais, molt més elevats que els de la resta dels seus companys d'empresa.

Cal dir que la naturalesa del concurs públic és obtenir l'oferta més avantatjosa per la societat, i en aquest cas ha estat la d'ALSA. Entenc que estiguin molestos, ja que la major part dels concursos en els que han participat, ho han fet en solitari, i per tant no tenen el costum d'haver de lluitar pel servei.

Independentment de la condició de l'empresa, sigui una societat d'economia social o una societat anònima, totes tenen el dret de presentar-se als concursos públics si reuneixen les condicions, i per tant, el fet d'otorgar-se l'etiqueta de social, no ha de donar avantatge, ja que qui n'ha de sortir beneficiada és la socitat en general, i no pas una part d'ella.

També cal dir, que el servei del Nitbús té bons índex de satisfacció, de la mateixa manera que els tenen d'altres servei gestionats com a concessió en l'àrea metrpolitana de Barcelona. De fet, només faltaria que el servei no es fes bé. Es tracta d'una obligació de l'operador, no un mèrit.

Respecte al fer de dir que Tusgsal presenta la millor oferta econòmica, tinc un clar dubte. Com saben els treballadors l'oferta econòmica d'ALSA? Els ho ha dit la direcció? I d'altra banda, si no s'ha procedit a l'obertura de l'oferta econòmica de Tusgsal, com la poden comparar? .

Respecte als terrenys de Sant Adrià, dos òrgans independents arriben a la mateixa conclusió. NO ES DISPOSA DELS MATEIXOS EN DATA DE PRESENTACIÓ DE L'OFERTA, i per tant és fals dir que es tenen.

Respecte a les citades millores que TUSGSAL ha inclòs en l'oferta, també n'haurà incloses moltes ASLA, donat que era exigència del PLEC.

Per últim, seria interessant saber com pot ser que una empresa d'economia social tingui una trenta de directius amb salaris fora del conveni col·lectiu.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 13/02/2015 13:06

Moltes gràcies per la informació que ens has ofert.



ALEX
N1
N1
Entrades: 2

Entrada Autor: ALEX » Divendres 13/02/2015 13:47

De res, em veia amb l'obligació d'aportar la meva experiencia. A més, m'havia deixat d'esmentar que el concurs blinda absolutament els llocs de treballnt i el respecte del conveni col·lectiu. Per tant, des d'aquest punt de vista, els treballadors assignats al servei del Nitbús, NO HAN DE PATIR el més mínim, a diferència del que sembla que se'ls transmet. Recordem que els llocs de treball subrogats estan lligat al SERVEI DEL NITBÚS, i no a l'empresa operadora. Si hi ha canvi d'operadora, el servei continua essent el mateix, i els treballadors també. Si que és veritat, que el fet de canviar de gestor pot ocasionar un transtorn trasitori a nivell personal (canvi d'ubicació de les oficines, etc.), però en cap cas té implicacions laborals, donat que com he dir, el conveni col·lectiu dels treballadors i els llocs de treball s'han de respectar. Salutacions



Vox
N8
N8
Entrades: 1255
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: Vox » Divendres 13/02/2015 16:14

Un dubte: els busos que fa servir Tusgsal pel Nitbus son els mateixos del servei diurn o son uns altres?

Vox


I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.

Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4439
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Divendres 13/02/2015 16:39

Vox ha escrit:Un dubte: els busos que fa servir Tusgsal pel Nitbus son els mateixos del servei diurn o son uns altres?

Vox
Normalment hi ha autobusos de TUSGSAL al Nitbus que són exclusius, per exemple la sèrie 405 a 419, abans tenien enganxines del Nitbus, hi haurà alguna foto a Internet...

Després, hi ha alguns autobusos que, per falta de material, circulen de nit i de dia, seguidament, totdesembocant en els populars incendis que simbolitzen l'empresa...



Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1897

Entrada Autor: sag470 » Divendres 13/02/2015 17:52

La flota asignada al Nitbus es va poder veure al plec del concurs. Són 345, 353-356, 358, 361-368, 375-383, 405-434 [excepto 411], 469, 496-498 y 513-529. Són els que es traspassaran al nou operador.



Vox
N8
N8
Entrades: 1255
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: Vox » Dissabte 14/02/2015 18:55

Gràcies als dos per les respostes! De pas he solucionat tambè el dubte de si els actuls busos es traspassarien.

Hem de suposar que hi haurà canvi de decoració, oi?

Vox


I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.

Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4439
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Diumenge 15/02/2015 15:06

Vox ha escrit:Gràcies als dos per les respostes! De pas he solucionat tambè el dubte de si els actuls busos es traspassarien.

Hem de suposar que hi haurà canvi de decoració, oi?

Vox
Home... Si passen a l'ALSA, la decoració canviarà sí o sí.



Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1897

Entrada Autor: sag470 » Diumenge 15/02/2015 18:28

Si porten la decoració corporativa, seran blanc i blaus de Alsa-City. Potser sigui el mateix esquema pero en altres colors, com ha passat a Guadalajara.



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2208
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dimecres 18/02/2015 18:21

Clarificació sobre l’afer TUSGSAL. Fets i concrecions

En la primavera del 2014 directius de l’empresa TUSGSAL es van adreçar a l’Ajuntament ja que estaven interessats en explorar les possibilitats per trobar uns terrenys que poguessin acollir un aparcament d’autobusos.

Tècnics municipals conjuntament amb els esmentats directius de TUSGSAL van estudiar la viabilitat que oferia un espai qualificat de zona verda, al barri de La Catalana i que podria acollir aquest servei, sotmès però a un seguit de condicionants, dels quals es va informar als directius de l’empresa des del primer moment.

Aquests condicionants són:

1) Els terrenys, tot i que són de titularitat municipal, estan en possessió de la Junta de Compensació del sector La Catalana. Aquesta situació jurídica fa imprescindible la seva cessió anticipada per tal que l’Ajuntament, mitjançant la corresponent llicència, permeti que aquests siguin ocupats amb caràcter temporal i provisional com a aparcament d’autobusos

2) Aquests terrenys estan qualificats de zona verda i es troben pendents d’urbanització. Estan programats per part de la Junta de Compensació, per ser urbanitzats a llarg termini, el que permetria la seva utilització mentre no es destinin al seu ús definitiu.

Fins el 25 d’agost del 2014 l’Ajuntament no va ser informat per part de l’empresa de que el seu interès per buscar aquests terrenys era degut a que volia presentar-se al concurs per a la concessió del NitBus i que la data límit de presentació era la del 16 de setembre. L’únic document que hagués pogut emetre l’Ajuntament era el d’una llicencia d’ocupació, i qualsevol altra documentació que no fos aquesta, faria incórrer l’Ajuntament en una il·legalitat.

Cal aclarir que, la petició de l’empresa feta el 5 de setembre per l’ocupació dels terrenys per a l’aparcament d’autobusos, havia d’estar sotmesa al procediment administratiu corresponent on també havien d’intervenir altres administracions i la Junta de Compensació. La suma de tots aquests condicionats i també l’ajustat calendari, no permetien que s’acomplissin els requisits jurídics necessaris ni disposar de les garanties legals per que l’Ajuntament posés a disposició de l’empresa TUSGSAL aquests terrenys ni evidentment, adquirir cap mena de compromís en aquest sentit amb els directius de l’empresa.

L’Ajuntament com no pot ser d’altra manera, s’ha de sotmetre en totes les seves actuacions a la normativa i el procediment administratiu per tal que totes les seves decisions tinguin totes les garanties legals.

Joan Callau, alcalde de Sant Adrià de Besòs (blog personal)


Salvem l'Estació de França!

victorcasta
N10
N10
Entrades: 4267
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dimecres 18/02/2015 20:12

Ah! Interessant la versió dels fets que dóna l'ajuntament de Sant Adrià que no coincideix amb la donada per Tusgsal...



almohadillaordena
N3
N3
Entrades: 26

Entrada Autor: almohadillaordena » Divendres 20/02/2015 13:33

Alguien sabe algo del concurso de las lineas del baix llobregat, las que explota actualmente Mohn N12-13-14-15-16-17 ??????



Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5698
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Divendres 20/03/2015 10:44

Hi ha una campanya "Jo sóc Nitbus" oberta per part dels treballadors de TUSGSAL, amb pàgina web, perfil de Twitter, etc. inclosos:

http://josocnitbus.com/

Tal i com he comentat allà on he vist l'enllaç a la web de la campanya, farien bé de detallar més aquesta descripció de "(...)por motivos que no se comprenden, no se les da la opción de concursar(...)" si no volen fiar el recolçament de la gent a motius purament sentimentals.


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dissabte 21/03/2015 1:41

Ah... trobarem a faltar els "destartalats" autobusos de Tusgsal guiats pels seus conductors suïcides que impregnaven de caràcter la nit barcelonina.
.
.
.
O no.



Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”