Coli's, empenyi'm i emprenyi'm!

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon
Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Re: Coli's, empenyi'm i emprenyi'm!

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Diumenge 08/03/2015 13:28

Aviso: és una anècdota! Que ningú s'ho prengui seriosament (tot i que ha succeït de debó), ni molt menys pensi que estic relacionant els fets amb la gent que es cola de manera fraudulenta ;)

Resulta que fa una estona, entrant al metro, se m'han colat darrere meu... dos agents de la Guàrdia Urbana!

Quan m'acostava a les validadores els he vist i sentit, allà a la vora; i un li deia a l'altre: "Lo que pasa es que no tenemos aquí la tarjeta. A ver si podemos entrar detrás de algún señor de estos". Evidentment devien estar parlant d'alguna tarja especial que tenen per poder entrar i sortir quan vulguin, dels vestíbuls cap a les zones d'andanes i els propis trens.

I, en validar jo, han aprofitat per "colar-se" darrere meu. Jo entenia perfectament de què es tractava, però tanmateix no he pogut evitar un lleu "somriure privat" :D


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dilluns 09/03/2015 0:02

Fran-Ikarus ha escrit:Resulta que fa una estona, entrant al metro, se m'han colat darrere meu... dos agents de la Guàrdia Urbana!
Imatge



Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1618
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Dilluns 09/03/2015 0:24

"Senyor, hem d'entrar al metro. Oi que no li sap greu si entrem rere de vostè?"

Donades les circumstàncies, jo m'haguera aturat enmig de la màquina, com faig habitualment quan se m'intenta colar algú. D'esquenes, no tindries per què haver reconegut que eren agents en servei.



Avatar de l’usuari
Albert Llauger
N5
N5
Entrades: 129
Ubicació: Barcelona (Joanic L4)

Entrada Autor: Albert Llauger » Divendres 24/07/2015 22:02

Com que tinc temps lliure, em dedico a voltar en metro i bus per la zona 1 per amortitzar la T-50/30, avui tocava L3+L11+L4+bus 50. Degut a que volia comprar una T-10 per si s'esgotava la 1:15 i anava massa just per agafar el 50 a l'inici, he decidit anar a Via Júlia L4 per comprar la targeta a la MAE (he observat que en aquesta estació la T-CUELAS té molt bona acollida :emprenyat ), després he anat a la parada Via Júlia-Batllori per agafar el 50 que estava a punt d'arribar, per sort m'ha admès la T-50/30 però he rebut empentes per part de 5 canis que han entrat sense pagar, com feres a buscar seient :cop .
A la parada del passeig Verdum al costat de la plaça Llucmajor ha pujat una dona d'uns 70 anys que ha validat una T-4 i s'ha assegut darrera meu. Un cop arribem a la última parada del carrer Dr. Pi i Molist just abans de Virrei Amat trobem un 47 aturat i el conductor obre portes perquè baixi gent, un dels canis que han estat fent l'imbècil tota l'estona, ha tret el cap i s'ha percatat que hi havien revisors, i tots han baixat fent burles i crits diabòlics.
Quan ha marxat el 47 he pogut veure com la parella de revisors discutien amb una noia que s'havia colat al 47 i es negava a pagar la multa :emprenyat . Doncs bé, quan ha acabat tot el xou de la noia, han pujat els revisors i iniciem el viatge mentre ells fan la seva feina. Quan arriben a la dona gran, aquesta els hi mostra la T-4 i ells li demanen l'acreditació, els hi mostra el DNI i li responen que volen la Targeta Rosa o el passi pensionista de FGC, ella diu que no el té i li diuen que per viatjar amb la T-4 es necessita acreditació i que haurà de pagar la multa per viatjar amb títol inapropiat. La dona s'ha posat feta una fúria escridassant als revisors: que si lleva 5 años usando la T-4 y nunca le han dicho nada, que si tiene pocos ingresos y tiene que mantener a sus nietos, que si los catalanes son muy mala gente y ella no piensa pagar la maldita multa...
Doncs aquí no acaba tot, ja que a la parada av.Borbo amb Maragall els revisors li entreguen la multa abans de baixar mentre ella els increpava i insultava davant la cara de sorpresa de la resta del passatge i explicant històries per no dormir... Quan ha baixat a la parada Dos de Maig-Rosselló ha estripat la multa i ha tirat el paper cap a davant dient: os lo podeis meter por el c*** :avall



Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2373
Ubicació: Entre el Barcelonès i Osona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Divendres 24/07/2015 23:13

Dimecres passat, una senyora d'uns quaranta anys se'm va colar per darrere, a l'estació de Sagrada Família (concretament a l'entrada de Marina-Provença, que té torniquets), fent-me caure. En veure que queia, va marxar corrent cap a la línia 2.
Albert Llauger ha escrit:Com que tinc temps lliure, em dedico a voltar en metro i bus per la zona 1
No ets l'únic que ho fa... Per aquí al fòrum hi havem uns quants que ho fem de tant en tant.
Albert Llauger ha escrit:(he observat que en aquesta estació la T-CUELAS té molt bona acollida :emprenyat )
Via Júlia és, efectivament, una estació amb un alt percentatge de gent que usa la T-Cuelas, ja que l'estació té torniquets. Parlo de l'entrada d'Argullós (la que hi ha al costat de la parada del 50) ja que la de Joaquim Valls no la solc usar.


Juanjo Rubio. Software Engineer. Faig coses a ARCA, ACEMA, BusClàssicBCN i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa (mooolt de) temps que se'm va quedar petit.

Granolleri

Entrada Autor: Granolleri » Divendres 24/07/2015 23:24

Albert Llauger ha escrit:Doncs aquí no acaba tot, ja que a la parada av.Borbo amb Maragall els revisors li entreguen la multa abans de baixar mentre ella els increpava i insultava davant la cara de sorpresa de la resta del passatge i explicant històries per no dormir... Quan ha baixat a la parada Dos de Maig-Rosselló ha estripat la multa i ha tirat el paper cap a davant dient: os lo podeis meter por el c*** :avall
Ja veurem si brama tant quan li arribi la carta de la Generalitat amb una multa de 300 euros d'aquí a uns mesos... hi ha gent gran que amb l'excusa que son grans tenen molta barra, tot i que m'imagino que de joves aquests també la tindrien, de barra, i per desgràcia l'han conservat.



fredebcnteatre
N7
N7
Entrades: 323
Ubicació: R1

Entrada Autor: fredebcnteatre » Dissabte 25/07/2015 20:36

A la Renfe hi ha gent que directament fa servir la T-Cuelas. A Vilassar per exemple gent salta o entra per qualsevol altre banda passant per les vies fins arribar a l'estació i agafar el tren de gratis.

També a Montcada i Reixach R2 he vist cueling people, entre d'altres moltes estacions.

Qui es vol colar, sempre trobarà la forma de fer-ho, en canvi la resta a pagar el pato, mentres hem d'aguantar als vagons al tornar cap a casa, gent borratxa, maleducada, ...

Fins a quin punt serveix tot el que es fa per evitar el frau sistemàtic?

I fins quin punt paguen justos per pecadors? En les estacions no està prou clarament explicat quantes zones has de pagar per anar de A a B, casos de multes injustes també n'hi han.

Sort que no faig servir FGC, perquè allà et multen només per equivocarte de billet de zona. Una cosa es viatjar sense billet, que això s'ha de multar, altre cosa es haver fet servir billet erroni, en aquest cas s'hauria de plantejar el pagament de la diferencia d'alguna manera.

Jo a vegades no n'estic segur del tema zones perquè no està massa ben explicat al meu parer, a més de que la distribució de zones acaba sent una mica arbitraria i a vegades sense sentit. I també segons operador o ATM.

Crec que no només cal posar mesures per evitar el frau, però també cal posar mesures contra absusos d'autoritat i abusos tarifaris.

Ni T-Cuelas, ni abonament de transport a preus abusius.



ferran6420
N6
N6
Entrades: 283

Entrada Autor: ferran6420 » Dissabte 25/07/2015 23:41

Doncs a Sant Cugat (Renfe) hi ha una situació bastant curiosa: o uses la T-Cuelas o no viatges perquè l'edifici principal on està la validadora i les màquines de bitllets ja porta una temporadeta chapat. L'altre cosa de riure és que les màquines només admeten targetes de crèdit...



Granolleri

Entrada Autor: Granolleri » Diumenge 26/07/2015 0:27

ferran6420 ha escrit:Doncs a Sant Cugat (Renfe) hi ha una situació bastant curiosa: o uses la T-Cuelas o no viatges perquè l'edifici principal on està la validadora i les màquines de bitllets ja porta una temporadeta chapat. L'altre cosa de riure és que les màquines només admeten targetes de crèdit...
Es pot accedir al vestíbul però només des de l'andana principal.

Des de fa unes setmanes la màquina taronja també admet efectiu.



Avatar de l’usuari
Dani544
N3
N3
Entrades: 32
Ubicació: Vila de Gràcia

Entrada Autor: Dani544 » Diumenge 26/07/2015 19:17

Això d'utilitzar la T4 sense el Carnet Rosa o de FGC que ho acrediti és una costum clàssica, jo ja ho recordo de petit als anys 90 quan encara existia la T4 original resistiva, i amb la T4 actual segueix passant el mateix. És cert que hi ha gent gran que l'utilitzen per la cara sense autorització, però també n'hi ha que per confusió creuen que no cal acreditació. Els que sí que tenen una cara molt dura són els joves que utilitzen la T4, passi FGC o targeta Rosa dels avis, d'aquests n'he conegut uns quants.



davroca5
N7
N7
Entrades: 573
Contacta:

Entrada Autor: davroca5 » Diumenge 26/07/2015 19:32

Dani544 ha escrit:Això d'utilitzar la T4 sense el Carnet Rosa o de FGC que ho acrediti és una costum clàssica, jo ja ho recordo de petit als anys 90 quan encara existia la T4 original resistiva, i amb la T4 actual segueix passant el mateix. És cert que hi ha gent gran que l'utilitzen per la cara sense autorització, però també n'hi ha que per confusió creuen que no cal acreditació. Els que sí que tenen una cara molt dura són els joves que utilitzen la T4, passi FGC o targeta Rosa dels avis, d'aquests n'he conegut uns quants.
Molt més greu em sembla que els fills de treballadors de TMB tinguin bitllet personal amb viatges ilimitats.


Salut!
#volemL9

Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Divendres 21/08/2015 23:22

Hoy cogí el metro y al pasar por las compuertas antes de entrar al andén, me encontré con un hombre, más o menos de unos 30 años (se le ve jovencillo), que llevaba una bicicleta. Al sospechar que iba a hacer el trenecito (o como se diga xD ) conmigo con la bicicleta, le dije que por ahí no pasaría bien, que debe pasar por las puertas anchas para bicicletas, carros, sillas de ruedas, o personas de un tamaño... ejem... (no quiero ofender al colectivo en cuestión, perdón :triste ). Yo insistí, pero finalmente me explicó muy amablemente que no tenía dinero, que venía desde la montaña, etc. Yo al final accedí y le dejé pasar. Pasamos los dos correctamente, sin empujones ni nada. Él me lo agradeció mucho. Primeramente sentí algo de rabia, pero ahora pienso que he hecho lo correcto.

Ah, y no había ningún vigilante. Total, para qué...



Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dilluns 02/05/2016 10:57

Divendres, dins de La Sagrera, pujava jo de l'andana de la L5 cap a la L1 per les escales mecàniques, i m'avançaven un parell de joves.

Arribats ells a dalt de tot, un tros abans que jo, es queden aturats, giren cua i baixen les mateixes escales mecàniques de pujada (encara ens hi vam creuar)

A la zona de pas cap a la L1, oh sorpresa! un grup de revisors fent control. L'únic que hi passava en aquell moment (vista la "retirada" dels joves) vaig ser jo. Mentre em revisaven el títol faig el comentari: "Si os ponéis aquí no pilláis a ninguno de los que no pagan, porque os ven antes y se dan la vuelta". Resposta amb to resignat: "Ya lo sabemos, señor".

Clar, que potser jo sigui un malpensat suposant que no havien pagat, i no que s'havien deixat l'entrepà del berenar a l'andana.


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 02/05/2016 11:18

Fran-Ikarus ha escrit:Mentre em revisaven el títol faig el comentari: "Si os ponéis aquí no pilláis a ninguno de los que no pagan, porque os ven antes y se dan la vuelta". Resposta amb to resignat: "Ya lo sabemos, señor".
Com ja he explicat en un altre fil, és política de l'empresa col·locar els revisors exclusivament als passadissos d'enllaç, confirmat per un dels propis revisors.

Començo a dubtar que TMB compleixi un únic requisit bàsic de tota gestió empresarial.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Miquel
Administrador
Entrades: 4417
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dilluns 02/05/2016 16:25

Guigui ha escrit:
Fran-Ikarus ha escrit:Mentre em revisaven el títol faig el comentari: "Si os ponéis aquí no pilláis a ninguno de los que no pagan, porque os ven antes y se dan la vuelta". Resposta amb to resignat: "Ya lo sabemos, señor".
Com ja he explicat en un altre fil, és política de l'empresa col·locar els revisors exclusivament als passadissos d'enllaç, confirmat per un dels propis revisors.

Començo a dubtar que TMB compleixi un únic requisit bàsic de tota gestió empresarial.
Doncs sobre les 15:13 hi havia un grup de revisors a Passeig de Gràcia L3 a punt d'entrar al proper tren direcció Zona Universitària.


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
foronda 141
N8
N8
Entrades: 848
Ubicació: Poblenou

Entrada Autor: foronda 141 » Dijous 02/06/2016 0:11

Lamentable espectacle ofert per TV3 a l'estació de Maresme/Fòrum, on las barreres de peatge estavan obertes i els propis seguratas facilitavan l'accès sense marcar per els concerts de Barcelona Sound.



marc_bcn_2
N5
N5
Entrades: 117
Ubicació: L1 Santa Coloma

Entrada Autor: marc_bcn_2 » Dijous 02/06/2016 9:30

Guigui ha escrit:Com ja he explicat en un altre fil, és política de l'empresa col·locar els revisors exclusivament als passadissos d'enllaç, confirmat per un dels propis revisors.
Home, doncs a mi el vestíbul de l'estació Santa Coloma no em sembla un passadís d'enllaç, la veritat. El que fa falta són més revisors per tota la xarxa.



marciruelos
N5
N5
Entrades: 84
Facebook: facebook.com/marciruelos
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: marciruelos » Dilluns 02/04/2018 13:14




Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1618
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Dilluns 02/04/2018 13:41

Doncs molt molt bona iniciativa. Per fi algú ha decidit fixar-se i importar les maneres de fer de qui ho fa millor que nosaltres!



Avatar de l’usuari
ortegote
N8
N8
Entrades: 1231
Ubicació: a prop d' ADIF
Contacta:

Entrada Autor: ortegote » Dilluns 02/04/2018 13:42

marciruelos ha escrit:Metro Madrid:

http://www.abc.es/espana/madrid/abci-tr ... AR23_1fila
Si en las estaciones no hay personal, la gente se seguira colando, da igual lo que pongan, la gente es muy picara y descubriran como pasar, el problema de colarse es por la falta de personal y de Policia (de verdad) que den sensacion de autoridad, con los vigilantes de seguridad esa sensacion de Autoridad hoy en dia no se tiene, no me negareis que aqui al personal y a los Vigilantes de seguridad se les chulea pero a un Mosso no se le dice ni muu si te para.
Saludos.



Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”