Seguiment trens de mercaderies de Catalunya

Per a tot tipus de material rodant, avistaments, seguiments, etc. de qualsevol empresa ferroviària (RENFE, FGC, TMB, TRAM...).
Para todo tipo de material rodante, avistamientos, seguimientos, etc. de cualquier empresa ferroviaria (RENFE, FGC, TMB, TRAM...).
Avatar de l’usuari
Trenscat
N10
N10
Entrades: 2742
Ubicació: Terrassa-Estació del Nord
Contacta:

Seguiment trens de mercaderies de Catalunya

Entrada Autor: Trenscat » Dijous 18/03/2010 8:53

Obro aquest fil com a proposta per a realitzar un seguiment dels trens de mercaderies de Catalunya, sobretot ara que les operadores privades sembla que estan entrant de manera important en el panorama ferroviari. El meu suggeriment és posar quins trens hi ha, recorreguts, operadora, dies de circulació i hores aproximades de circulació (o el què bonament coneguem). Així si algun dia anem a fer fotos de trens a la caça de mercaderies puguem tenir una idea de quins trens "regulars" d'aquest tipus podem caçar. :D
De moment en poso cinc, tot i que no estic segur de totes les dades:
- Tren saler Manresa-Flix (operat per renfe). Circula (o circulava) de dilluns a divendres amb sortida de Manresa cap a les 9:20 del matí.
- Tren de fusta Manresa-València (operat per renfe). Circula dimecres? i divendres amb sortida de Manresa al migdia, me'l solia trobar molts cops per Montcada Bifurcació als voltants de les 3, quarts de 4 de la tarda.
- Tren portacontenidors Seat Martorell-Can Tunis. Cargometro (operat per FGC-Comsa). Circula de dilluns a divendres dos cops al dia crec, una sortida de la Seat era cap a les 9 del matí però l'he vist circular a totes hores darrerament :P
- Tren portacontenidors Constantí-?? (operat per Takargo). Circula dimarts amb sortida cap a les 15 de Constantí.
- Tren fruiter Silla-Anglaterra (operat per ECR). Circula diumenges direcció Silla, passant per Mollet cap a les 2, quarts de 3 de la tarda.



alkolo89
N6
N6
Entrades: 164

Entrada Autor: alkolo89 » Dijous 18/03/2010 14:57

Els dilluns puja de Silla un ferralles de Comsa, amb arribada a Castellbisbal cap a les 9 crec.
També circula el Takargo sortint de Constantí ara, creient que té el mateix horari, però no ho se.
Destacar també ahir un servei que estava grafiat com a Can Tunis - Constantí servit per una 335.016 de Continental Rail.
A tot això cal sumar el Acotral Tarragona-Sevilla (crec) servit per ECR i algun altre servei de nova creació.


Salut



Avatar de l’usuari
Trenscat
N10
N10
Entrades: 2742
Ubicació: Terrassa-Estació del Nord
Contacta:

Entrada Autor: Trenscat » Divendres 19/03/2010 8:33

alkolo89 ha escrit:Els dilluns puja de Silla un ferralles de Comsa, amb arribada a Castellbisbal cap a les 9 crec.
També circula el Takargo sortint de Constantí ara, creient que té el mateix horari, però no ho se.
Destacar també ahir un servei que estava grafiat com a Can Tunis - Constantí servit per una 335.016 de Continental Rail.
A tot això cal sumar el Acotral Tarragona-Sevilla (crec) servit per ECR i algun altre servei de nova creació.


Salut
Saps l'hora aproximada de sortida del tren de Comsa de Castellbisbal cap a Silla? Suposo que arriba a Castellbisbal a les 9 del matí. Llàstima que sempre circulen a les hores que no puc anar-hi aquests trens (o de nit, que tampoc soluciona res!). :)



alkolo89
N6
N6
Entrades: 164

Entrada Autor: alkolo89 » Divendres 19/03/2010 11:31

El Silla Comsa arriba a les 9 de la nit a Castellbisbal, fet necessari fer la foto amb trípode.
Sobre els de Continental, m'han comentat que avui cap a la una en surt un altre de Morrot cap a Madrid, amb hora de pas aproximada per Castellbisbal cap a les 2 o abans crec.


Salut



Avatar de l’usuari
genissimon
N10
N10
Entrades: 3140
Ubicació: La Selva marítima i el Berguedà prepirinenc

Entrada Autor: genissimon » Divendres 19/03/2010 13:22

De fa anys tinc aquesta informació anotada en un paper:

Saler
53552/3 Manresa 9:15 -> Flix 15:40
53584/5 Flix 18:05 -> Manresa 23:50
Maniobra de "girar" la composició a Montcada-Bifurcació tant a l'anada com a la tornada.

Fusta (només tinc l'anada)
54554/5 st. Vivenç de Castellet 14:00 -> Tarragona 18:23

Salut !!


Reposició del Tramvia Blau.
Manteniment del servei ferroviari a l'Estació de França i connexió decent amb el metro.
Corredor mediterrani per a mercaderies amb via d'ample normal (UIC 1435mm), apartadors llargs (>1000m) i pendents suaus (<15‰).
Desdoblament de la C-55 entre Manresa i Abrera.
Actualització de la C-26 entre Berga i Solsona.

alkolo89
N6
N6
Entrades: 164

Entrada Autor: alkolo89 » Divendres 19/03/2010 15:38

El Continental Rail ha passat avui un altre cop per Castellbisbal a les 14:14 aprox.
No se si acabarà siguent un servei regular o no.


Salut



oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Dissabte 01/09/2012 22:53

Avui per Reus, cap a les 10:30 del matí aprox. ha passat un carboner (no sé si buit o ple, no ho he pogut veure), encapçalat per dues 269 sense identificar, la qual portava el primer pantògraf (el de davant de tot) totalment destrossat, el patí que frega amb la catenària totalment de costat i fet malbé.


Salutacions,

Oriol

fubang
N5
N5
Entrades: 149
Ubicació: vic

Entrada Autor: fubang » Dijous 23/10/2014 12:13

Bon dia.

Avui torna a circular el tren de gra fins a Vic. Es la segona setmana (que jo he vist) que circula dos dies (dimarts i dijous). Fins ara, només ho feia normalment el dimarts.



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dilluns 19/01/2015 21:18

Tenim 2 importants novetats a les mercaderies per ferrocarril: un canvi d'operador, al cerealer Canfranc-Martorell, i una nova circulació de contenidors Granollers-Tarragona-Córdoba-San Roque (Cádiz).

Continental Rail suple a Renfe en el transporte de cereal entre Canfranc y Martorell

La operadora privada de mercancías Continental Rail inicia hoy (23 de diciembre) un tren que transportará cereal entre Canfranc y Martorell. Concretamente, el tren irá cargado de 800 toneladas de maíz, importadas desde Francia, que llegarán a Canfranc en camiones por el puerto de Somport y serán repartidas en catorce tolvas propiedad de Cererail. De los silos oscenses, propiedad de Silos Aragoneses de Canfranc, el tren partirá hacia la planta que tiene la empresa Cargill en Martorell para ser descargado. Este servicio consistirá en tres frecuencias semanales de ida, cargado, y vuelta, sin carga.

En realidad, no se trata de un nuevo servicio, sino un cambio de operador del tren, pues hasta la semana pasada (19 de diciembre) este servicio corría a cargo de Renfe Mercancías, la operadora estatal, y ha pasado a manos de una empresa privada de mercancías, Continental Rail. La única diferencia entre ambos servicios es una reducción de tiempo de recorrido en la nueva etapa del tren, ya que se evita pasar por la terminal de Corbera Alta de Zaragoza para cambiar la tracción del tren de diésel a eléctrica.

FONT: TrenesManía

NOTA: No s'ha comentat a l'article el motiu principal del canvi: Renfe Mercancías els hi exigia un augment del 20% a la tarifa, cosa que no han acceptat i d'aquí el canvi d'operador.

La operadora privada Logitren vuelve al Corredor del Mediterráneo con un nuevo transporte intermodal

La operadora privada Logitren, propiedad de Torrescámara, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana y Laumar Cargo, inicia este lunes 12 de Enero un nuevo servicio intermodal para TCS, que transportará contenedores entre las terminales catalanas de Granollers-Centre y Tarragona-Classificació y las andaluzas de Córdoba-El Higuerón y San Roque-La Línea.

La carga de los contenedores consiste en productos químicos en ambos sentidos, trasladados en contenedores de la misma empresa TCS. Este nuevo tren tendrá dos frecuencias por sentido. Hacia San Roque, partirá de Granollers a primera hora de la mañana y tras una intervención al mediodía en Tarragona para cargar más contenedores, partirá hacia tierras andaluzas por Valencia y Alcázar de San Juan, para llegar a Córdoba por la noche y a San Roque a primera hora del día siguiente de su partida. En sentido inverso, saldrá de San Roque por la noche, y tras su intervención nocturna en Córdoba, hará el mismo recorrido para llegar por la tarde siguiente a Tarragona y a última hora de la tarde a su destino, Granollers-Centre.

FONT: TrenesManía


Salvem l'Estació de França!

albe6
N8
N8
Entrades: 1035
Ubicació: Almacelles (Lleida)

Entrada Autor: albe6 » Dilluns 19/01/2015 21:40

Inversió de marxa a Tardienta circulant via Lleida o via contorn de Saragossa - Casp?



joan89
N5
N5
Entrades: 94
Ubicació: FGC S1 R2N-R8

Entrada Autor: joan89 » Dijous 03/09/2015 13:53

hola , fa poc que soc aficionat al ferrocaril i tenia una pregunta, quines lineas de rodalies comparteixen mercaderies ? em fixo que la R8 pasen molts de mercaderies, algo te un mapa o una explicacio de quines lines de rodalies pasen de mercaderies? gracies



Avatar de l’usuari
UT440_132M
N10
N10
Entrades: 3941
Facebook: https://www.facebook.com/RoadN152
Ubicació: Tona. C-17 s. 49/51 N152A KM. 59
Contacta:

Entrada Autor: UT440_132M » Dijous 03/09/2015 14:38

joan89 ha escrit:hola , fa poc que soc aficionat al ferrocaril i tenia una pregunta, quines lineas de rodalies comparteixen mercaderies ? em fixo que la R8 pasen molts de mercaderies, algo te un mapa o una explicacio de quines lines de rodalies pasen de mercaderies? gracies
Bàsicament, R4 sud (Sant Vicenç de Calders - Castellbisbal), la R8 com dius, la R2 nord des de Mollet Sant Fost, fins Portbou i canvi d'ample per seguir cap a Cerbère i França, i la R3 un parell de dies a la setmana, amb la circulació de dos trens de gra de cereal, els dimarts un tren cap a Vic al matí, i crec que era el dijous, també al matí, un a Granollers, a la fàbrica "Pastas Gallo".
També a la LAV des de Mollet en direcció a la frontera, circulen mercaderies ocasionalment.


Visiteu: http://www.youtube.es/rodaliesvicc3 - http://www.flickr.com/photos/ut440_132m

PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial", Soci núm. 3

https://www.youtube.com/c/N152a

joan89
N5
N5
Entrades: 94
Ubicació: FGC S1 R2N-R8

Entrada Autor: joan89 » Dilluns 07/09/2015 14:01

per el que veig cap tren de mercaderies s'acosta a barcelona, els desviien diguem per la R8, fa anys vaig escoltar algo de " el tren de la muerte " i suposo que depen el que sigui el tren de mercaderies segueix la ruta R2 Nord o sen va cap a les vies del AVE , en la bifurcació arriban a mollet sant fost

espero que no hi hagi merder a la linea de vic ja que apartir de montcada es un carril nomes

gracies por la informació, avegades cuan passa un tren d'aquests a tota velocitat per la UAB , penso madre meva com volqui un d'aquets.....



gatvell
N8
N8
Entrades: 1151
Facebook: https://www.facebook.com/CalafontNatural
Contacta:

Entrada Autor: gatvell » Dijous 10/09/2015 18:50

R4 nord tambe, de Manresa surt l'"anomenat saler de Flix" que du sal a Flix fent inversions de marxa a Montcada-bifurcació per cercar la R8.


Fabrico artesanalment, productes ecològics de neteja de la llar i d'higiene corporal.
https://calafont.cat/botiga

Avatar de l’usuari
Renfe451
N9
N9
Entrades: 1932
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Renfe451 » Divendres 11/09/2015 0:40

gatvell ha escrit:R4 nord tambe, de Manresa surt l'"anomenat saler de Flix" que du sal a Flix fent inversions de marxa a Montcada-bifurcació per cercar la R8.
Ahir el vaig veure a Lavern el saler de Flix.



Avatar de l’usuari
ortegote
N8
N8
Entrades: 1231
Ubicació: a prop d' ADIF
Contacta:

Entrada Autor: ortegote » Diumenge 13/09/2015 12:42

Els divendres de 19h a 21h a l'estació de l'Arboç es poden veure uns 6 Trens de mercaderies de Renfe y de Acciona crec.
Son Tecos, el Tren de la Ford i un Plataformes.
Al Juliol hi passaven al Agost eren menys, crec que ara al setembre tornaran tots, a mes en aquest punt de la linea R4 es poden veure els AVE, AVANT i el Tren Hotel de Talgo dintre d'aquestes 2h.
Salutacions.



Avatar de l’usuari
ortegote
N8
N8
Entrades: 1231
Ubicació: a prop d' ADIF
Contacta:

Entrada Autor: ortegote » Dimarts 15/09/2015 20:02

Os dejo enlace de la pagina de Multirail donde tienen los horarios de sus Trenes.

http://www.multirail.es/es/horarios



Avatar de l’usuari
Renfe451
N9
N9
Entrades: 1932
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Renfe451 » Dijous 17/09/2015 13:24

ortegote ha escrit:Els divendres de 19h a 21h a l'estació de l'Arboç es poden veure uns 6 Trens de mercaderies de Renfe y de Acciona crec.
Son Tecos, el Tren de la Ford i un Plataformes.
Al Juliol hi passaven al Agost eren menys, crec que ara al setembre tornaran tots, a mes en aquest punt de la linea R4 es poden veure els AVE, AVANT i el Tren Hotel de Talgo dintre d'aquestes 2h.
Salutacions.
Un d'Acciona? Des de quan tenen serveis a Catalunya? I si dius que és a l'Arboç això també seria equiparable a tota l'R4 Sud des de Castellbisbal suposo...



Avatar de l’usuari
ortegote
N8
N8
Entrades: 1231
Ubicació: a prop d' ADIF
Contacta:

Entrada Autor: ortegote » Dijous 17/09/2015 20:39

Renfe451 ha escrit:
ortegote ha escrit:Els divendres de 19h a 21h a l'estació de l'Arboç es poden veure uns 6 Trens de mercaderies de Renfe y de Acciona crec.
Son Tecos, el Tren de la Ford i un Plataformes.
Al Juliol hi passaven al Agost eren menys, crec que ara al setembre tornaran tots, a mes en aquest punt de la linea R4 es poden veure els AVE, AVANT i el Tren Hotel de Talgo dintre d'aquestes 2h.
Salutacions.
Un d'Acciona? Des de quan tenen serveis a Catalunya? I si dius que és a l'Arboç això també seria equiparable a tota l'R4 Sud des de Castellbisbal suposo...
Acciona no era he revisat fotos i es de Continental Rail.



Avatar de l’usuari
Renfe451
N9
N9
Entrades: 1932
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Renfe451 » Dimarts 29/12/2015 14:00

Refloto el tema per dir-vos que ahir Acciona va trepitjar per primera vegada la xarxa catalana, amb un servei especial des de La Salud fins a Constantí. La tracció va ser garantida per la 333-321, en colors ROSCO.

Aquí la podeu veure a l'altura de les Borges del Camp.



Respon

Torna a “Material rodant ferroviari / Material rodante ferroviario”