TMB justifica que la gent es coli al metro (!!!)

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

TMB justifica que la gent es coli al metro (!!!)

Entrada Autor: wefer » Dimecres 28/10/2015 10:15

324.cat ha escrit:Mercedes Vidal, presidenta de TMB, justifica que la gent es coli al metro per falta de diners
Reclama que s'apliqui la llei de finançament del transport públic per part de l'administració catalana i espanyola

La presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha justificat que la gent es coli al metro i l'autobús en una entrevista al programa "Economia i empresa" de Catalunya Informació.
Vidal ha recalcat que el frau s'ha de combatre, però també és comprensiva amb qui no paga per falta de diners, ja que hi ha molta pobresa a la ciutat.
A mi m'aniria molt bé que el metro fos gratis. Em queden 10 viatges a la 50-30. Entenc que quan se m'acabi la targeta ja puc passar de franc cada dia?

Ai que patirem amb aquest nou (des)govern municipal...



Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dimecres 28/10/2015 10:53

És el que tenen els càrrecs polítics, com ho és el de president de TMB... Val a dir, però, que caldria escoltar les declaracions completes, o si més no les frases senceres, perquè no és el mateix un "La gent es cola per manca de diners", com va dir en essència l'Ada Colau (m'acabo d'adonar del "valga la redundancia" del cognom...), que "Hi ha gent que es cola per manca de diners", com jo estic entenent en aquest cas.

Caldria, però, sentir-lo sencer.


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dimecres 28/10/2015 12:25

Fran-Ikarus ha escrit:És el que tenen els càrrecs polítics, com ho és el de president de TMB... Val a dir, però, que caldria escoltar les declaracions completes, o si més no les frases senceres, perquè no és el mateix un "La gent es cola per manca de diners", com va dir en essència l'Ada Colau (m'acabo d'adonar del "valga la redundancia" del cognom...), que "Hi ha gent que es cola per manca de diners", com jo estic entenent en aquest cas.

Caldria, però, sentir-lo sencer.
En Valencia han inventado una tarjeta de transporte(para EMT y Metro de Valencia) para gente con problemas económicos y sin recursos económicos.

Bono social para que los parados puedan viajar casi gratis.

Valencia impulsa una tarjeta de transporte para familias de rentas bajas que solo costará 13 euros al año y con la que se podrá viajar de forma ilimitada .

Si el giro social emprendido por el ejecutivo local de Joan Ribó en Valencia se había limitado a los gestos, este martes ha anunciado la primera medida de calado. Y con la pretensión de convertirse en vanguardia respecto a las otras alcaldías del cambio en España. O al menos, así lo ha asegurado el concejal de movilidad, Giuseppe Grezzi.

Frente a la crisis social, el tripartito municipal ha creado un nuevo bono para el transporte. Denominado 'bono social', está destinado a las familias con rentas bajas y a los parados. El coste de la tarjeta será solo de 13 euros al año, 10 por el bono y 3 por la propia tarjeta. Con este título, los beneficiarios podrán viajar de forma ilimitada durante todo el año. El coste de renovación, siempre que se cumplan los requisitos exigidos para acceder, será de 10 euros al cabo de un año. Según ha estimado el ayuntamiento, se podrían beneficiar en torno a 75.000 personas.

Para gozar de este bono se tendrá que tener unos ingresos por debajo del indicador público de renta de efectos múltiples (Iprem) o estar desempleado. Es decir, “que el sustentador principal tenga unos ingresos inferiores a 7.455 euros al año, que la renta máxima de una pareja sin hijo sea de 11.182 euros, que una familia monoparental con dos hijos gane menos de 11.928 euros y que una pareja con dos hijos ingrese por debajo de los 15.655 euros”, han indicado desde el consistorio. “A esto, será necesario que una persona de la familia esté en paro”, han precisado.

El sistema con el nuevo bono personalizado, según ha afirmado Grezzi, se prevé que esté en marcha “a partir de enero del 2016”. La recogida de las inscripciones para este bono empezarán el 9 de noviembre y para poder optar a esta tarjeta se deberá rellenar un formulario web en el que se adjunte un fotocopia del DNI, foto de carnet, certificado de empadronamiento emitido en los últimos tres meses y otro de la Agencia Tributaria del último ejercicio.

La medida tendrá un coste de 600.000 euros. Un gasto relevante teniendo en cuenta la situación financiera del Ayuntamiento y de la empresa que gestiona el transporte público local, la Entidad Metropolitana de Transporte (EMT). “Es un coste que entendemos que es necesario y nos hacemos cargo de él, porque creemos necesario apostar por una política social que dé accesibilidad al transporte público a las personas desfavorecidas”, ha justificado Grezzi. Y ha recordado que era una reivindicación “expresada por muchas plataformas de desempleados”.

Ni un euro del Estado

Grezzi, sin embargo, no ha desaprovechado la ocasión para criticar el déficit que padece la EMT respecto del Estado en materia de financiación. “La EMT no recibe ni un solo euro del Estado para su financiación”, ha censurado Grezzi. No en vano, Barcelona recibirá 98 millones de euros para 2016 y Madrid 126 millones debido al contrato programa. Un convenio al cual se renunció desde los anteriores gobiernos del PP.

A su vez, el edil de movilidad se ha lamentado de que “no exista ninguna entidad que pueda coordinar la financiación y la unificación de los títulos de viaje en toda la área metropolitana”. “Nosotros queríamos que todos los ayuntamientos, juntos, tuviéramos la posibilidad de hacer bono único de transporte y crear el bono social de toda la área metropolitana”, ha espetado. “Desgraciadamente no tenemos esa capacidad porque ha sido desmantelada la entidad de transporte metropolitana”, se ha quejado, para sentenciar: “Al no recibir la financiación que reciben otras ciudades no tenemos capacidad económica ni de gestión para que se amplíe el bono social a otros municipios”.

http://www.eldiario.es/cv/Bono-parados- ... 56543.html

Seria una buena idea que Ada Colau debería coger para poner en practica en la TMB, AMB y ATM.


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dimecres 28/10/2015 15:44

Hay un bono trimestral para parados. Lo que pasa es que la ATM está siendo demasiado estricta.

A eso de 30 € cuesta.



Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dimecres 28/10/2015 15:48

Estricta, ¿en qué sentido? ¿En las condiciones para obtenerlo?


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Ayerbe-Zuera
N6
N6
Entrades: 299

Entrada Autor: Ayerbe-Zuera » Dimecres 28/10/2015 16:48

Inaudito lo que dice la presidente de TMB. En cualquier empresa los accionistas la despedían al momento. Ya puestos, no entiendo porque colarse en el metro está justificado y sustraer en el Corte Inglés o en casa de esta señora no.



Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dimecres 28/10/2015 17:23

Fran-Ikarus ha escrit:Estricta, ¿en qué sentido? ¿En las condiciones para obtenerlo?
Sí. Me olvidé de especificar.

Perdón. :oops:



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 28/10/2015 17:48

Si aquesta senyora vol fer alguna cosa per la pobra gent que no es pot permetre pagar el bitllet de transport públic*, que xerri menys abans d'hora, creant la impressió de donar carta blanca a tots els galtes que corren pel món, i que es posi a treballar de debò per a crear les condicions per a donar una cobertura reglamentària a aquest fenomen. Qualsevol altra cosa és activisme ideològic que no porta absolutament enlloc.

* Un cop descomptats aquells qui, en canvi, sí que es permeten cada dia la canya al bar i el paquet de tabac, l'abonament al gimnàs, l'iPhone d'última generació, la tele de plasma, les vambes de moda a 100 euros, etc. etc. etc.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

campbell
N5
N5
Entrades: 120
Ubicació: Beverly Sants

Entrada Autor: campbell » Dimecres 28/10/2015 19:10

Guigui ha escrit:* Un cop descomptats aquells qui, en canvi, sí que es permeten cada dia la canya al bar i el paquet de tabac, l'abonament al gimnàs, l'iPhone d'última generació, la tele de plasma, les vambes de moda a 100 euros, etc. etc. etc.
La veritat es que gent caradura així n'abunda i molta, a aquests sí que al enganxarlos els posaría la bola de ferro al tormell, els hi donaría "pico y pala" i que acabessin tota la L9 / L10 al complet



Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dimecres 28/10/2015 19:39

campbell ha escrit:La veritat es que gent caradura així n'abunda i molta, a aquests sí que al enganxarlos els posaría la bola de ferro al tormell, els hi donaría "pico y pala" i que acabessin tota la L9 / L10 al complet
Algo así pero ya para los altos cargos, ¿no? :D



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 28/10/2015 19:45

campbell ha escrit:
Guigui ha escrit:* Un cop descomptats aquells qui, en canvi, sí que es permeten cada dia la canya al bar i el paquet de tabac, l'abonament al gimnàs, l'iPhone d'última generació, la tele de plasma, les vambes de moda a 100 euros, etc. etc. etc.
La veritat es que gent caradura així n'abunda i molta, a aquests sí que al enganxarlos els posaría la bola de ferro al tormell, els hi donaría "pico y pala" i que acabessin tota la L9 / L10 al complet
+ 1.000



Avatar de l’usuari
Don Ramón
N8
N8
Entrades: 1194
Ubicació: Sant Martí de Provençals

Entrada Autor: Don Ramón » Dimecres 28/10/2015 19:47

wefer ha escrit:
324.cat ha escrit:Mercedes Vidal, presidenta de TMB, justifica que la gent es coli al metro per falta de diners
Reclama que s'apliqui la llei de finançament del transport públic per part de l'administració catalana i espanyola

La presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha justificat que la gent es coli al metro i l'autobús en una entrevista al programa "Economia i empresa" de Catalunya Informació.
Vidal ha recalcat que el frau s'ha de combatre, però també és comprensiva amb qui no paga per falta de diners, ja que hi ha molta pobresa a la ciutat.
A mi m'aniria molt bé que el metro fos gratis. Em queden 10 viatges a la 50-30. Entenc que quan se m'acabi la targeta ja puc passar de franc cada dia?

Ai que patirem amb aquest nou (des)govern municipal...
Así que "comprender" ahora es "justificar"? Caray, pues sí que soy ignorante que yo no sabía eso.

Y aquí en el foro todos riendole las gracias a TeleCiU y apuntándose a echar barro al primer gobierno municipal en bastante tiempo que parece tener un interés genuino en mejorar los transportes públicos. Que el punto fundamental de esa entrevista era la defensa de unos precios razonables del transporte público, algo que aquí mismo hemos criticado y defendido infinitas veces, parece dar más igual, pues eso no llega al titular.
Lo próximo nos pondremos a aplaudir las cartas que publica La Vanguardia donde la gente dicen que el tranvía es malo porque son pasos a nivel, es atrasado y una atracción turística :x


Don Ramón, el Marhuenda del FTC! Odiadme, me lo merezco.
El mundo desde una ventanilla - El blog de Don Ramón

"A Barcelona menyspreuen el tramvia els rics, que el consideren cosa de pobres, i els pobres, que el consideren cosa de rics." - Ferran Armengol

Ayerbe-Zuera
N6
N6
Entrades: 299

Entrada Autor: Ayerbe-Zuera » Dimecres 28/10/2015 20:30

Don Ramón ha escrit: Así que "comprender" ahora es "justificar"? Caray, pues sí que soy ignorante que yo no sabía eso.
Pues sí, efectivamente. No te acostarás sin saber una cosa más:

comprender
De comprehender.
1. tr. Abrazar, ceñir o rodear por todas partes algo.
2. tr. Contener o incluir en sí algo. U. t. c. prnl.
3. tr. Entender, alcanzar o penetrar algo.
4. tr. Encontrar justificados o naturales los actos o sentimientos de otro.



Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dimecres 28/10/2015 21:42

De hecho, aunque figure en cuarto lugar es la acepción más utilizada por el común de los mortales (el de que, por ejemplo, "una región comprende tales o cuales comarcas" es un uso mucho más acotado al medio escrito)


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
Don Ramón
N8
N8
Entrades: 1194
Ubicació: Sant Martí de Provençals

Entrada Autor: Don Ramón » Dimecres 28/10/2015 22:42

xD


Don Ramón, el Marhuenda del FTC! Odiadme, me lo merezco.
El mundo desde una ventanilla - El blog de Don Ramón

"A Barcelona menyspreuen el tramvia els rics, que el consideren cosa de pobres, i els pobres, que el consideren cosa de rics." - Ferran Armengol

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dijous 29/10/2015 0:16

Don Ramón ha escrit:Y aquí en el foro todos riendole las gracias a TeleCiU y apuntándose a echar barro al primer gobierno municipal
La crítica forma part de la democràcia. La falta de crítica s'anomena dictadura...
Don Ramón ha escrit:Lo próximo nos pondremos a aplaudir las cartas que publica La Vanguardia donde la gente dicen que el tranvía es malo porque son pasos a nivel, es atrasado y una atracción turística :x
..i barrejar-hi coses que no hi tenen res a veure s'anomena demagògia.
Ho sento però el sectarisme mai és bo, sigui del costat que sigui. Per sort, alguns no ens venem a cap bàndol.

En quant a les declaracions d'aquesta senyora és evident que ha ficat la pota fins el fons, ja que el que entén tothom de les seves paraules és que no pagar al metro està bé. I a partir d'aquí, com bé diuen alguns i aplicant el mateix criteri, també estarà justificat robar al supermercat o a casa del veí si és per necessitat.

Com a mínim el que hagués hagut de fer és rectificar o matisar les seves declaracions tan aviat ha vist que les seves paraules s'estaven malinterpretant. Però no, dos dies després encara esperem que digui que el que volia dir no era exactament això. Potser és que en el fons realment sí ho volia dir?
Curiosament en el seu twitter sembla força activa però, això sí, per criticar a la oposició.

Per cert, interessant tuit que he llegit: Fins i tot alguns diuen que el criteri que han seguit per designar-la presidenta dels autobusos és simplement que es diu "Mercedes" :riure



Avatar de l’usuari
fgc113
N8
N8
Entrades: 1033
Ubicació: Borriana-les Alqueries (C6)

Entrada Autor: fgc113 » Dijous 29/10/2015 7:10

wefer ha escrit: Per cert, interessant tuit que he llegit: Fins i tot alguns diuen que el criteri que han seguit per designar-la presidenta dels autobusos és simplement que es diu "Mercedes" :riure
Bé, tampoc és que l'anterior president tinguera molta experiència en gestió d'empreses: http://www.diba.cat/web/ladiputacio/joa ... chiariello


Metrovalència et recorda que viatjar sense títol de transport validat suposa el pagament d'un suplement de cent euros.

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dijous 29/10/2015 9:39

fgc113 ha escrit:Bé, tampoc és que l'anterior president tinguera molta experiència en gestió d'empreses: http://www.diba.cat/web/ladiputacio/joa ... chiariello
Tots són iguals. S'apunten a un partit, trepen, i després a viure dels diners dels altres. I mentre alguns (la majoria?) els riguin les gràcies seguirem igual.



Ayerbe-Zuera
N6
N6
Entrades: 299

Entrada Autor: Ayerbe-Zuera » Dijous 29/10/2015 11:55

wefer ha escrit: Per cert, interessant tuit que he llegit:
Has fet malament de posar aquest enllaç. M'he ennuegat amb el café de mig matí. El currículum d'aquesta senyora és zero patatero. No me la vull imaginar quan li posin un balanç devant dels ulls per a que firmi els comptes de l'empresa.

La meva impressió és que anem sense remisió cap al desastre més absolut.



Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dijous 29/10/2015 12:15

Això és l'entrada de la Viquipèdia amb allò que hagin volgut posar els seus redactors, no pas el seu CV, que és consultable aquí (cal tenir compte de LinkedIn):
https://es.linkedin.com/pub/mercedes-vi ... 63/a44/9a2

Pot agradar més o menys, o semblar més o menys adient, o donar peu a qüestionar la seva capacitat de gestió de TMB, però dir que no té experiència professional com fa el tal obituaris al seu tuit és mentir.


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”