Opinió sobre simuladors de conducció de ferrocarril

Simuladors de transport i conducció, col·leccionisme, modelisme, sèries de bitllets, jocs, etc.
Simuladores de transporte y conducción, coleccionismo, modelismo, series de billetes, juegos, etc.
Respon
Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Opinió sobre simuladors de conducció de ferrocarril

Entrada Autor: wefer » Dilluns 18/01/2016 10:25

He estat provant diversos simuladors de conducció de trens i no acabo de trobar el que m'agradi. Els que he provat: MSTS original, BVE, OpenRails i Trainz 2010.
Voldria trobar-ne algun millor però per exemple he llegit crítiques nefastes del Train Simulator 2016.

Em podríeu dir quin feu sevir vosaltres normalment i l'opinió que us mereixen altres simuladors que conegueu?



David.F.C.M.B.1000
N6
N6
Entrades: 293
Ubicació: barcelona

Entrada Autor: David.F.C.M.B.1000 » Dilluns 18/01/2016 15:45

en mi opinion los mejores son trainz simulator 2010 y 2012, ya que puedes poner todos los trenes que quieras en las rutas i hacer ruta libre y en trainz simulator 2016 no, ademas yo tengo trainz simulator 2015 i casi nunca juego sinceramente me parece un rollo, yo solo juego al trainz simulator 2010 y 2012, i tambien desde que el año pasado me compre el trainz 2015 ya pense en no comprar mas, porque me parecen un rollo los trainz simulators de ahora el 2013 , 2014 , 2015 y seguro que el 2016 es igual.



Miquel
Administrador
Entrades: 4417
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dilluns 18/01/2016 16:01

Hi ha cap de nou que tingui les mateixes funcionalitats que el clàssic MSTS?


El metro de Barcelona amb motoristes!

davroca5
N7
N7
Entrades: 573
Contacta:

Entrada Autor: davroca5 » Dilluns 18/01/2016 16:02

Jo tinc el TS2016, tot i que no jugo gaire des de fa ja temps. Això si, a Steam tinc unes 200 hores de joc.

A mi m'agrada bastant, tot i que ara prefereixo simuladors de metro com el World of Subways.


Salut!
#volemL9

albe6
N8
N8
Entrades: 1035
Ubicació: Almacelles (Lleida)

Entrada Autor: albe6 » Dilluns 18/01/2016 16:24

Ara sóc de Train Simulator, antigament amb MSTS / Openrails (segur que algú ha vist el meu nick en pàgines del "mundillo") té llums i sombres.

Una sombra és que abusa i molt, del contingut de pagament; i que la relació qualitat-preu d'aquest contingut és molt baixa, sobretot en el contingut creat directament per la desenvolupaddora (RSC / Dovetail Games).
També existeix contingut de pagament d'estudis que no són la desenvolupadora i que si tenen una relació qualitat - preu decent
Contingut gratuit no és el que més en té, amb una qualitat bastant bona.
Realisme: depèn, el material de la creadora és molt casual i massa senzillot de fer servir. Accelerar, frenar, endavant i endarrere i gràcies. Altra cosa és el material de tercers: averies, seqüència d'arrancar en fred...
Ara bé, fa falta bastant ordinador per moure'l

MSTS és el més veterà, és el que més material gratuït té, però és molt limitat de recursos (a qui no se li ha penjat?). Openrails és un rentat de cara de la comunitat, nou motor gràfic aprofitant l'ampli catàleg de material existent. No és tant exigent d'ordinador

Trainz és al mig. No el controlo gaire, però la beta de la última versió s'ha emportat moltes bofetades, la seva desenvolupadora va "vendre" un canvi radical i ha sortit un "restling" no tan profund com esperava la comunitat.



BCN2008
N8
N8
Entrades: 738

Entrada Autor: BCN2008 » Dilluns 18/01/2016 16:37

Hola!

Jo sóc usuari de TS2016 (RailWorks), d'OpenRails i he provat també Trainz (em vaig quedar en la versió 2009) i MSTS.

No puc opinar gaire ja que em dedico a crear material pel TS2016 i la majoria del temps que passo amb el simulador obert es per comprovar que tot funciona com toca. De totes formes, pel que m'han comentat i per la poca experiència que hi tinc, el problema que té es que a vegades resulta una mica difícil fer funcionar el joc si no es té un ordinador amb bones prestacions, i fins i tot a vegades amb ordinadors potents dona problemes. Apart és certament complicat desenvolupar material que aprofiti totes les opcions que dona el simulador. De totes formes, hi ha material estranger (tant de pagament com gratuït) de gran qualitat.
Resumint, té grans opcions gràfiques i de simulació però és complicat trobar material rodant, rutes i un ordinador per aconseguir que tot funcioni com toca.

De Trainz em quedo amb l'"editor de rutes", molt més senzill de fer anar que el de TS2016. D'OpenRails em quedo amb el mode Multiplayer i la compatibilitat amb els trens i rutes de MSTS, tot i que gràficament pot ser el pitjor de tots 3.



Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dilluns 18/01/2016 17:06

El que me quedo de momento es el OpenBVE más que nada porque lo veo muy realista. Pero todavía tiene muuuuuuuuuuuuuuuucho camino por consolidarse. Al ser de código abierto, cualquiera puede trastear el programa para poderlo mejorar.

Después, aunque no os lo creáis, el OMSI, simulador de autobuses, tiene mucho potencial para ser también un simulador de trenes. Si el OMSI fuera de código abierto ya sería la repera.



oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Dilluns 18/01/2016 19:45

En quan a realisme de conducció, el TS2016 és el que més. Tal com diuen, hi ha material (sobretot el creat per tercers), on per encentre el tren s'ha de fer la seqüència sencera, connectant la bateria, etc. Després també té els sistemes de seguretat depenent del país de la ruta funcionals (per exemple a Alemanya el PZB (i pots triar entre mode passatgers, mercaderies o mercaderies lentes) i el SIFA (home mort), l'AWS britànic. Això sí, com diuen, necessites un ordinador potent i la majoria del contingut és payware (i sobretot contingut britànic, americà i alemany).


Salutacions,

Oriol

Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2373
Ubicació: Entre el Barcelonès i Osona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Dilluns 18/01/2016 20:10

Jo només he jugat al TS2010 i a l'OpenBVE. No puc opinar ja que, malgrat que hi he jugat, no hi he jugat el suficient com per poder fer-ne una review. No sabria triar, ambdós tenen els seus pros i els seus contres.

I coincideixo amb el company en què el simulador "Omsi 2", que és de busos, seria un excel·lent simulador de trens si els autors ho volguessin. De fet, molts addons inclouen ja trens conduïbles realísticament igual que els busos.


Juanjo Rubio. Software Engineer. Faig coses a ARCA, ACEMA, BusClàssicBCN i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa (mooolt de) temps que se'm va quedar petit.

Markitus
N4
N4
Entrades: 48
Ubicació: Sant Andreu de Palomar

Entrada Autor: Markitus » Dimecres 20/01/2016 14:19

Jo personalment he provat el MSTS, l'OpenRails, el Trainz 2006, el RS2010 i l'OpenBVE, i el meu preferit és l'OpenBVE, sense cap mena de dubte.

El Microsoft Train Simulator és de pagament i bona part del contingut també ho és. És bastant antic i costa fer-lo anar en ordinadors moderns. A més, penso que l'editor de rutes és excessivament complicat. L'OpenRails intenta ser compatible amb tot el que hi ha per MSTS, però em sembla que de moment requereix fitxers del joc original.

El Trainz i el Rail Simulator m'agraden perquè els editors són molt més intuïtius, però el Trainz sobretot es queda enrere en realisme del tren (no sé si ha millorat en les versions més noves). El Rail Simulator és molt realista gràficament i tècnicament però per això precisament em va semblar molt difícil d'utilitzar si crees material propi des de zero (demana uns nivells de modelatge avançats).

L'OpenBVE és el meu preferit perquè a més de ser lliure (i estar en català!), és el més realista de tots pel que fa als aspectes tècnics del tren. Hi ha l'opció de crear plugins en C# per simular sistemes de seguretat complexos (cas de la 3000 de la L3 que he fet). Els continguts s'han de crear amb un editor de text i això fa que no sigui apte per a principiants, però el projecte està actiu i s'està treballant per millorar aquests punts febles i ampliar les opcions disponibles.



Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2373
Ubicació: Entre el Barcelonès i Osona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Dimecres 20/01/2016 17:40

Bé, per crear rutes per a l'OpenBVE sempre hi ha l'opció d'utilitzar el RouteBuilder...


Juanjo Rubio. Software Engineer. Faig coses a ARCA, ACEMA, BusClàssicBCN i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa (mooolt de) temps que se'm va quedar petit.

Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dimecres 20/01/2016 17:55

Yo intenté usar el RouteBuilder y eso no chutaba bien.



Avatar de l’usuari
ortegote
N8
N8
Entrades: 1231
Ubicació: a prop d' ADIF
Contacta:

Entrada Autor: ortegote » Dimecres 13/04/2016 20:44

Hola,
Creo que he probado de todo en esto de la simulacion.
Empeze con el Mechanik que era polaco y no esta nada mal, hasta se hicieron rutas españolas.
Todo lo que tengo es original, aunque tenga que comprarlo por ebay por que aqui hay cosas que no llegan.
Ahora desgranare los mas usados:

MSTS:
Creo que el mejor, pero no las cosas originales, el juego gano mucho con todo el material free que se hizo por parte de muchos paises y creadores.
Me gusta la manera de conducir los trenes, se aprende rapido y se detienen bien, tiene mucho material de aqui y algunas rutas largas y bien detalladas.

Openrails:
En si es el MSTS un poco mejorado visualmente y con fisicas de movimiento, si te cansaste del MSTS pruebalo es gratis, necesitas tener el MSTS instalado para usar el Openrails.
Recomiendo probarlo para ver el MSTS de otro modo, tambien permite el Multijugador online, uno puede hacer de CTC y conducir, el resto de amiguetes circulando por la ruta.

TrainZ:
Yo creo que el 2004 fue el mejor, la lastima los fallos de serie que traen casi todas las secuelas, al que no le falla el sonido, le falla la conduccion.
Los modelos parecen muy de juguete, no me da sensacion de realidad.
el ultimo que tuve es el 2012 y no tira, no por mi PC en si el juego le cuesta responder, juego con teclas (tengo el Raildriver pero configurarlo cansa)

Raildriver/Train simulator 2014/2015/2016 (por que se va Actualizando si lo tienes original)
Esta bien y le puedes pillar el truquillo para conducir decentemente.
No es que le haya dedicado muchas horas pero si lo voy probando de vez en cuando, las fisicas de movimiento estan bien dan realidad.
Lo malo los DLC de pago, todo o casi todo es de pago, he comprado algunos trenes y algunas rutas pero la lastima es que todo todo no se puede tener o te dejas la mensualidad.

BVE:
Me gusto la verdad y es gratis, digamos que es como un mechanik con todo estatico, pero la conduccion y las fisicas del tren estan bien.
Hay verdaderas joyas de cabinas y de rutas de todo el mundo, el instalar no es muy dificil pero hay que pillarle el truquillo si no se es muy espavilado con un PC.

Ahora pasamos a las consolas.
En Japón tienen mucha costumbre de tener juegos de conduccion de trenes, no tanto en simulacion pero si en Modo Arcade.
La saga Densha de go! es de mis favoritas.

En play1 esta el Densha de Go original y el Densha de go 2 son dificiles ya que cuenta el tiempo y los fallos en la conduccion que restan puntos si llegamos a 0 se termino el juego (por eso es Arcade y no Simulacion)
Tambien existe para Play1 el Kisha de go! que es de Trenes de Vapor japoneses y el Densha de Go! Ryojōhen que es de Tranvias para Play 2 y PC.

Yo de esta saga me quedo con dos el Densha de go Final (Play2/PC) y el Densha de go Shinkansen (Play2/PC)
El densha de go Final salio para PSP pero se dividio el juego original en cuatro juegos por separado.

Densha de go Final:
Aunque sea Arcade te pone en la piel de un Maquinista Japones en diferentes lineas muy conocidas de Japón, cuando se le pilla el truquillo se puede conducir bien y realizar todas las lineas de principio a fin.
El ambiente ferroviario esta muy bien logrado.

Densha de go Shinkansen:
La esencia es la misma que el densha de go Final, pero aqui solo hay trenes de Alta Velocidad, estan todos los trenes de Alta velocidad de Japón hasta el Rail Star serie 700.
Realmente me ha echo sentir un maquinista de Alta Velocidad jugando con un Serie 0 parando en todas las estaciones.
Para mi es una Joyita Tenerlo.

Ahora Play3 y los juegos de conduccion con imagenes reales

El RailFan salio para play3 con imagenes reales y con dos lineas una del Metro de Chicago la Loop line y una linea de Tokyo.
No hay graficos todo es grabacion de video Real, adaptada a la velocidad de conduccion.
No es un juego facil pero esta bien para echarte un rato y conducir viendo el trazado real.

Despues salio el RailFan Taiwán THSR.
Este es igual con imagenes reales pero de Alta Velocidad.
Tenemos una linea entera de Alta Velocidad 330km y un Tren el THSR 700T.
En conduccion libre este juego es Facil y con el boton de Velocidad de crucero la cosa es mas sencilla y podemos disfrutar del trazado.

Hay dos juegos para PSP con imagenes reales pero para mi gusto son muy dificiles.

A la vista no hay nada nuevo que vaya a salir, aunque es de esperar que el Trainsimulator se actualize al 2017 y no se si Trainz saque algo nuevo, de Play4 no hay noticias.
Espero que sean de ayuda mis comentarios y perdon por el Tocho :)
Saludos.



Respon

Torna a “Oci i divertiments / Ocio y divertimentos”