Canfranc

Serveis de RENFE fora de Catalunya i resta de companyies i països, així com temes ferroviaris sense ubicació geogràfica concreta.
Servicios de RENFE fuera de Cataluña y resto de compañías y paises, así como temas ferroviarios sin ubicación geográfica concreta.
Respon
jaezcurra
N8
N8
Entrades: 1176
Ubicació: L4 (Selva de Mar, BCN)

Re: Canfranc

Entrada Autor: jaezcurra » Dimarts 15/01/2013 19:26

Total: tomadura de pelo y engaño al personal.



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimecres 16/01/2013 22:35

jaezcurra ha escrit:
Por otro lado, la ministra de Fomento, Ana Pastor, ha señalado durante el acto que el Gobierno apuesta por que la reapertura de Canfranc sea una realidad, como se reafirmó en la última Cumbre hispano-francesa de octubre de 2012 en París, y, de este modo, vuelva a ser un punto de conexión entre España y Francia.
¿Qué opina el gobierno francés al respecto?
Están cerca de empezar las obras de reconstrucción del tramo Oloron-Bedous, si nada falla.

Faltaría el Bedous-Canfranc, pero eso está ligado a que Adif cambie el ancho del tramo Huesca-Canfranc o le instale tercer raíl.



gatvell
N8
N8
Entrades: 1151
Facebook: https://www.facebook.com/CalafontNatural
Contacta:

Entrada Autor: gatvell » Dijous 17/01/2013 9:47

No si encara serà que volen fer el corredor central amb un nivell de precarietat ben gran, per no dir "cutre".


Fabrico artesanalment, productes ecològics de neteja de la llar i d'higiene corporal.
https://calafont.cat/botiga

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 17/01/2013 10:11

Per molt que ens vulguin prendre per rucs i, de retruc, ells mateixos facin el ridícul, el govern espanyol sap perfectament que la TCP està morta i enterrada. I els francesos mai no se l'han presa seriosament. Així que, si es reobre, serà exclusivament per a trànsit regional.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dilluns 28/07/2014 17:47

La setmana passada es van complir 86 anys de la inauguració de la Estació Internacional de Canfranc. Com cada any, unes 1000 persones es van manifestar a l'estació internacional per demanar la reobertura. Ja fa 44 anys i mig del tancament del tram Canfranc-Auloron derivat de l'enfonsament del Pont de l'Estanguet. En aquest any i mig que ha estat inactiu el tema al fòrum, han passat moltes coses respecte aquesta línia:

:flecha El 15 de març del 2013, Luisa-Fernanda Rudi i Alain Rousset, presidents d'Aragó i d'Aquitània, van signar a Bordeus el protocol per a la reobertura de la línia Zaragoza-Canfranc-Pau. El document es compromet a obrir el tram francès Auloron-Bedós a finals de 2015, i el tram Canfranc-Bedós al 2020. :flecha Protocol per a la reobertura de la línia ferroviària Zaragoza-Canfranc-Pau [castellà i francès] [PDF]

:flecha El passat mes de novembre, la Unió Europea va denegar concedir la subvenció per reobrir el tram, al·legant la passivitat de les Administracions aragonesa i aquitana (quina novetat!!). Per tant, el tram s'haurà de rehabilitar amb fons pagats íntegrament pels governs aragonés i aquità, sense subvenció europea i sense el suport dels respectius Governs Centrals. Es manté el compromís de reobrir la línia al 2020. :ok

Arredol de mil personas demandan a reobridura d’o Canfranc

Dende Crefco y Creloc consideran que o gubierno espanyol ha d'invertir en amillorar o tramo Uesca-Canfranc pa presionar a o gubierno francés


Imatge

O pasau domingo 20 a Coordinadera por a Reobridura d’o Ferrocarril Canfranc-Oloron (Crefco) reivindicó, con o refirme d’unas mil personas en a estación de Canfranc, a reobridura d’a linia internacional, zarrada dende 1970 por l’accident d’o puent de l’Estanguet, sobre o río Aspe en Occitania, y que podría reubrir-se en 2020.

Representants de partius politicos, sindicatos y d’atras organizacions yeran entre os asistents refirmando a reobridura en iste acto en que intervinioron l’alcalde de Canfranc, Fernando Sánchez, asinas como o representant de Crefco, Diego Colás, y o representant de Creloc (organización homologa francesa de Crefco) François Rebillard.

Rebilliard considera que cal presionar a o gubierno francés pa que invierta en os 25 km. que quedará pa apanyar a linia entre Bedous y Canfranc. Por a suya parte, Diego Colás afirma que o gubierno espanyol “be de fer una inversión fuerte” en a linia entre Uesca y Canfranc, que sufre d’un gran deterioro pa negociar con o executivo francés a reobridura d’a linia internacional.

L’acto contó con a-saber-la mas asistencia que no atras anyadas. Seguntes o portavoz de Crefco, Diego Colás, isto contrimostra que “a reivindicación ye viva“. Asinas mesmo, considera que o recient zarre d’o Somport u o Portalet en a zona francesa ha feito que se charre prou d’o Canfranc.

Dimpués d’as intervencions, se cantó “Aqueras montanyas”, en occitano y en aragonés. Dimpués se i colocó un sinyal de fusta con os nombres de qualques capitals europeas simbolizando que a linia ye internacional y connecta con a resta d’Europa. A mosica biarnesa y aragonesa de Chrestian Josuér y “La quinta del sordo” en a carpa municipal rematoron o día de reivindicación, antes de regresar en o canfranero d’a tarde.

FONT: Arredol (text en aragonés)


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dilluns 29/09/2014 0:34

Aragón Radio ha escrit:Comienzo oficial de las obras en el tramo Olorón-Bedous de la línea del Canfranc

Las obras de rehabilitación del tramo francés de la línea internacional de Canfranc entre Olorón y Bedous comienzan oficialmente este viernes, y se prevé que en dos años entre en servicio. El acto se celebra en la localidad de Saint Christau, a 15 kilómetros de Olorón, con la presencia del presidente de Aquitania, Alain Rousset. No obstante, el resto de la línea sigue teniendo un futuro más complicado a ambos lados de la frontera
Origen de la notícia:
http://www.aragonradio2.com/noticias/he ... -canfranc/

Més informació:
http://www.rff.fr/IMG/pdf/Lettre_d_info_OB_BD_1_.pdf



Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dilluns 26/01/2015 8:30

El estado de la línea de Canfranc pasa factura a Adif

Adif ha sido condenado por un tribunal de la Audiencia Nacional a indemnizar a una empresa de mercancías por el descarrilamiento de uno de sus trenes en la línea de Canfranc, ya que se habría producido por el mal estado de la vía.

Adif, culpable del estado de la línea de Canfranc

El incidente, que se produjo el 11 de julio de 2011 en el tramo Villanúa-Castillo de Jaca, llevó a la propietaria del tren (Transportes Ferroviarios Especiales) a denunciar a Adif por las deficiencias en el trazado, que habrían llevado al vehículo a descarrilar.

Ahora, tras conocerse la sentencia, el organismo público deberá pagar 44.500 euros de indemnización a los que hay que sumar los intereses así como el pago de las costas procesales generadas hasta ahora.

La línea de Huesca-Canfranc lleva tiempo arrastrando problemas de mantenimiento y sólo ahora, tras años de protestas, parece que el Gobierno ha comenzado a interesarse en el mantenimiento de esta conexión ferroviaria.

Quien diría que hace unas décadas esta línea formaba parte de una ruta internacional…

Imatge

http://www.trenvista.net


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dimecres 15/04/2015 10:57

Las obras obligan a modificar el servicio en la línea Zaragoza-Huesca-Canfranc.

De lunes a jueves, entre el 20 de abril y el 7 de mayo.

Adif iniciará la tarde del próximo domingo, 19 de abril, las obras de modernización de la vía en el tramo Huesca-Plasencia del Monte de la línea de ancho convencional Zaragoza-Huesca-Canfranc, para la mejora y adaptación al tráfico internacional de dicha línea.

Los trabajos, que ejecuta la empresa Vías y Construcciones, tienen un presupuesto de 706.000 euros, a los que habría que añadir el importe correspondiente al IVA. A esta cantidad hay que que agregar 1.391.257 euros correspondientes a suministros y servicios aportados por Adif, de forma que el importe global de la actuación se eleva a casi 2,1 millones de euros.

Las obras que se enmarcan en el convenio firmado por el Ministerio de Fomento, Adif y el Gobierno de Aragón, comprenden la renovación de la superestructura de vía en un tramo de aproximadamente ocho kilómetros, mediante el montaje de carril de ancho estándar internacional de 54 kg/m y la instalación de traviesas monobloque polivalentes.

También se llevarán a cabo otras actuaciones, como la renovación del balasto, con la aportación de unos 16.000 metros cúbicos, la instalación de un aparato de dilatación y la mejora del entarimado de seis pasos a nivel.

El proyecto incluye, además, la mejora de las capas de asiento de la plataforma ferroviaria y la colocación de láminas de material geosintético bajo la capa de balasto para la protección de la plataforma y la mejora de la capacidad de drenaje.

Modificaciones en el servicio ferroviario

La necesidad de trabajar en el ámbito de la plataforma ferroviaria obliga a la interrupción del servicio ferroviario en diferentes períodos, por lo que Renfe ha establecido un servicio alternativo por carretera para los trenes de la línea Zaragoza-Jaca-Canfranc de lunes a viernes entre el 20 de abril y el 8 de mayo. De este modo, para garantizar la movilidad de los viajeros, de lunes a jueves el servicio Zaragoza-Huesca se prestará en tren y el servicio Huesca-Canfranc por carretera.

Durante el fin de semana y festivos, se mantendrá el servicio habitual en tren entre Huesca y Canfranc, atendiendo al incremento de demanda que se produce en esos días en esta línea.

Por razones logísticas, los domingos 19 y 26 de abril y 3 de mayo el tren Zaragoza (15.41) – Canfranc (19.37) realizará servicio por carretera entre Huesca y Canfranc, así como el tren con salida de Canfranc a las 08.45 los días 23 de abril y 1 de mayo, y a las 06.00 horas el 8 de mayo en sentido contrario.

El operativo cuenta con personal de información y atención al cliente de Renfe. Durante este período no estará permitido el acceso de bicicletas ni animales a los autobuses.

Este servicio alternativo comportará un incremento del tiempo de viaje en el trayecto afectado. En Riglos, Villanúa y Castiello, el autobús realizará la parada en la población, debido al difícil acceso a la estación.

Nuevo andén en la estación de Huesca

En el marco del convenio firmado por el Ministerio de Fomento, Adif y el Gobierno de Aragón para la mejora y adaptación al tráfico internacional de la línea Huesca-Canfranc, Adif está ejecutando el nuevo andén de la estación de Huesca, que cuenta con un presupuesto de 151.092 euros.

El nuevo andén para el uso de viajeros, que se está construyendo sobre el antiguo muelle, tendrá una longitud de 96 metros, una anchura de 4 y una altura de 68 centímetros respecto a la cota de carril.

Las actuaciones se completarán con la colocación de nuevo pavimento en el andén, que incorporará una franja de seguridad en el extremo para incrementar la accesibilidad de personas con discapacidad. También se instalará una nueva valla en el perímetro del andén y la conexión de éste con el andén principal.

Las obras del nuevo andén están en una fase avanzada y la previsión es finalizarlas durante esta primavera, para, seguidamente, dotarlo de las instalaciones asociadas.

El convenio entre el Ministerio de Fomento, Adif y el Gobierno de Aragón, firmado en diciembre de 2013, también incluye la mejora de las instalaciones de seguridad y comunicaciones en el tramo Huesca-Plasencia del Monte. Esta actuación ha sido adjudicada a la empresa Alstom Transporte por un importe de 131.721 euros, a los que hay que añadir el importe del IVA.

http://www.vialibre-ffe.com


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Dimecres 15/04/2015 15:13

A que es refereixen, exactament, quan diuen "adaptación al tráfico internacional"? Potser transformen la línia de Canfranc a ample UIC?


Salutacions,

Oriol

Avatar de l’usuari
fgc113
N8
N8
Entrades: 1033
Ubicació: Borriana-les Alqueries (C6)

Entrada Autor: fgc113 » Dimecres 15/04/2015 16:31

^^
trensmat ha escrit:
Las obras que se enmarcan en el convenio firmado por el Ministerio de Fomento, Adif y el Gobierno de Aragón, comprenden la renovación de la superestructura de vía en un tramo de aproximadamente ocho kilómetros, mediante el montaje de carril de ancho estándar internacional de 54 kg/m y la instalación de traviesas monobloque polivalentes.


Metrovalència et recorda que viatjar sense títol de transport validat suposa el pagament d'un suplement de cent euros.

oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Dimecres 15/04/2015 22:55

fgc113 ha escrit:^^
trensmat ha escrit:
Las obras que se enmarcan en el convenio firmado por el Ministerio de Fomento, Adif y el Gobierno de Aragón, comprenden la renovación de la superestructura de vía en un tramo de aproximadamente ocho kilómetros, mediante el montaje de carril de ancho estándar internacional de 54 kg/m y la instalación de traviesas monobloque polivalentes.
Si, això ho entenc, però quin sentit té montar ample internacional en aquests 8km fins a Plasencia del Monte, si la resta de la línia seguirà tenint ample ibèric?


Salutacions,

Oriol

nestor
N4
N4
Entrades: 61
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: nestor » Dimecres 15/04/2015 23:12

No diu res de canviar l'ample de via, només es refereix al tipus de carril instal·lat. A les travesses diu "Traviesas Monobloque Polivalentes", això vol dir que es muntarà en ample ibèric, però que algun dia es podrà canviar a ample UIC recol·locant els carrils.


Hasta siempre serie 1000

oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Dijous 16/04/2015 15:24

nestor ha escrit:No diu res de canviar l'ample de via, només es refereix al tipus de carril instal·lat. A les travesses diu "Traviesas Monobloque Polivalentes", això vol dir que es muntarà en ample ibèric, però que algun dia es podrà canviar a ample UIC recol·locant els carrils.
Home, la notícia especifica "montaje de carril de ancho estándar internacional" i després diu lo de les "traviesas monobloque polivalentes". Probablement sigui el que tu dius, i la notícia estigui mal expressada, doncs sinó no té gaire sentit.


Salutacions,

Oriol

Ayerbe-Zuera
N6
N6
Entrades: 299

Entrada Autor: Ayerbe-Zuera » Dijous 16/04/2015 15:51

Estuve en Huesca por Semana Santa y el andén nuevo en la estación estaba ya muy avanzado.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 28/01/2016 11:14

(Tot i aixecar la prohibició de posar enllaços d'alguns diaris, encara fa cosa...)

http://www.abc.es/espana/aragon/abci-ar ... KqAp3rMzhg

Aragón y Francia firman un comunicado conjunto a favor de la reapertura del Canfranc



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dijous 28/01/2016 11:37

metring ha escrit:Aragón y Francia firman un comunicado conjunto a favor de la reapertura del Canfranc
El titular és incorrecte (és l'ABC, què vols...).
A la notícia es diu que que l'acord l'han signat les regions d'Aragó i Aquitània, però en cap cas l'estat francès tal com sembla entendre's al llegir el titular.
Tenint en compte que precisament és l'estat francès el que ha de posar diversos centenars de milions sobre la taula per un projecte que mai els ha semblat prioritari, aquesta notícia i res és el mateix.
De fet i curiosament, la única manera de que França, Espanya i la UE es decidissin a posar els milions que calen per reobrir la línia seria que Catalunya i País Basc fossin independents. en cas contrari, Canfranc seguirà tancat molt temps.



Miquel
Administrador
Entrades: 4417
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dijous 28/01/2016 12:00

wefer ha escrit:
metring ha escrit:Aragón y Francia firman un comunicado conjunto a favor de la reapertura del Canfranc
El titular és incorrecte (és l'ABC, què vols...).
A la notícia es diu que que l'acord l'han signat les regions d'Aragó i Aquitània, però en cap cas l'estat francès tal com sembla entendre's al llegir el titular.
Tenint en compte que precisament és l'estat francès el que ha de posar diversos centenars de milions sobre la taula per un projecte que mai els ha semblat prioritari, aquesta notícia i res és el mateix.
De fet i curiosament, la única manera de que França, Espanya i la UE es decidissin a posar els milions que calen per reobrir la línia seria que Catalunya i País Basc fossin independents. en cas contrari, Canfranc seguirà tancat molt temps.
Home, des de França estan treballant per reobrir la línia, el que és una incògnita es si refaran el tram "tallat" fins a Canfranc o es quedaran a les darreres estacions.


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
awe
N7
N7
Entrades: 500
Ubicació: Tossa de Mar / Móra la Nova

Entrada Autor: awe » Dijous 28/01/2016 15:52

Qui te interès per la línia és Aquitània. És qui paga la reobertura i els trens. Si continua a les mans d'Aquitània, crec que es reobrirà.



Intercanviador
N4
N4
Entrades: 57

Entrada Autor: Intercanviador » Divendres 03/06/2016 18:00

Veig que està prevista pel 26 d'aquest mes de juny la reobertura del tram francés del Canfranc entre Auloron i Bedós; aproximadament la meitat del recorregut que hi ha fins a l'estació de Canfranc. Aquest tram es va tancar a principis dels 80's bastant després que es tanqués el pas internacional. Han posat via nova per l'antic traçat, però, per ara, sense electrificar. Sembla ser que hi ha intenció de seguir amb les obres per reobrir tota la línia. Una gran notícia, que contrasta amb el recent tancament de la línia de Luchon.



Avatar de l’usuari
ortegote
N8
N8
Entrades: 1231
Ubicació: a prop d' ADIF
Contacta:

Entrada Autor: ortegote » Divendres 03/06/2016 20:25

Y si reabren la linea, como haran para cruzar por los Pirineos?
El tunel de Somport es imposible reabrirlo y quereis decir que se gastaran una millonada en un tunel nuevo?
Yo lamentablemente creo que no.
Saludos.



Respon

Torna a “Ferrocarril en general”