Rodalies R8

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon

Quina creus que és la millora més necessària a la línia per on passa la R8?

a) més trens per hora.
24
16%
b) recuperar el Rodalies sense transbordament de Sant Cugat i Rubí a Barcelona per Montcada (i més trens per hora).
5
3%
c) nou servei de Rodalies sense transbordament de Sant Cugat i Rubí a Barcelona per Molins de Rei (i més trens per hora).
11
7%
d) intercanviador R8/R4 a Barberà/Baricentro.
19
13%
e) intercanviador R8/FGC a Hospital General (amb clausura de l'actual estació de Rubí)
9
6%
f) intercanviador R8/FGC a Hospital General (mantenint l'actual estació de Rubí)
19
13%
g) millora de les agulles a Cerdanyola-Universitat per tal de permetre accessibilitat a totes les vies des del costat Sant Cugat.
5
3%
h) perllongar la R8 a Vilafranca.
8
5%
i) perllongar la R8 a Sant Celoni.
8
5%
j) intercanviador R8/FGC a Volpelleres (amb clausura de l'actual estació de Sant Cugat).
16
11%
k) nova estació a Montornès del Vallès.
6
4%
l) enllaç R8/R3 a Santa Perpètua i trens directes Vic-UAB.
9
6%
m) que es perllongui la R1 des de Molins de Rei fins a Rubí, Cerdanyola-Universitat, o Sant Andreu Arenal.
11
7%
 
Vots totals: 150
Avatar de l’usuari
Don Ramón
N8
N8
Entrades: 1194
Ubicació: Sant Martí de Provençals

Re: Nova línia de Rodalies: R8

Entrada Autor: Don Ramón » Diumenge 08/02/2015 1:28

Que post tan horrible de leer.

Me parece patético cuando se empiezan a hacer competencias de victimismo, a ver que región es la más maltratada. Parece que a algunos ya les viene bien que las cosas vayan mal para que puedan echárselo en cara a otros donde las cosas no van tan mal, y sentirse más victimas que nadie.

Tampoco entiendo por qué la necesidad de uno debería de invalidar la de otro. Que haya andenes por reformar en algunas estaciones no quita la necesidad de otras, y viceversa.

437.001, no entiendo por qué cargas contra unas propuestas que son bastante racionales. No sé tu, pero yo me he encontrado muchísimas veces que me dió mucha rabia que no existiera el intercambiador de Hospital General, que me hubiera hecho la vida más fácil. Y el de Volpelleres lo he usado varias veces. Me cuesta creer que te hayas movido por el Vallès sin darte cuenta de lo útil que sería si esa línea tuviera una frecuencia más normal (digamos media hora para empezar) y los esmentados intercambiadores. Podemos discutir si el huevo o la gallina, si primero las frecuencias o los intercambiadores. Yo te digo que ambos, y sino nanai del paraguai porque seguirá siendo una línea quasi-inútil como ahora. Pero me cuesta creer que estés tan en contra de los intercambiadores y no veas el potencial que ofrecerían, y que al mismo tiempo sugieres llevar la línea a Barcelona cuando todas sus estaciones salvo UAB ya tienen otra línea que lleva a Barcelona, y la estación de FGC de UAB es mucho más práctica que la de Renfe. Ahora va a resultar que de Sabadell a Martorell no quiere ir nadie, pero de Rubí a Montcada todo quisqui. Que igualmente ya se puede con la R7. A la larga coincido que sería muy bueno tener la R7 circular junto con la R8, pero a largo plazo, porque por ahora hay usos más prioritarios para los túneles urbanos. Mejor sería la propuesta de fusionar la R7 actual con los R1 a Molins. Precisamente los intercambiadores servirían para NO tener que llevar la línea a Barcelona, sino que se llegue con un trasbordo.

Finalmente, coincido también con la gente que dicen que en lugar de alzar los andenes, que rehagan la estación bajo la de FGC. La anciana que ahora mismo no consigue casi subir al tren el día de mañana tampoco podrá, ni pasado, hasta que no hagan esos andenes en un lugar u otro. Y hacerlos en la estación actual es casi la misma obra que hacer unos nuevos andenes. Alzar los andenes de Sant Cugat sería una obra con fecha de caducidad, y muy próxima si se empezase a invertir en esta línea.

Enfin, toda la discusión me parece perfectamente propia de un ámbito donde la sociedad acepta tan contenta que se gasten miles de millones en AVEs o autopistas, pero no en transportes públicos. No fuera a ser que la gente normal que vamos en coche tengamos que empezar a mezclarnos con la chusma del cercanías o, dios no lo quiera, el regional. Muy europeos somos, sí señor.


Don Ramón, el Marhuenda del FTC! Odiadme, me lo merezco.
El mundo desde una ventanilla - El blog de Don Ramón

"A Barcelona menyspreuen el tramvia els rics, que el consideren cosa de pobres, i els pobres, que el consideren cosa de rics." - Ferran Armengol

joan89
N5
N5
Entrades: 94
Ubicació: FGC S1 R2N-R8

Entrada Autor: joan89 » Diumenge 20/03/2016 22:55

fauns dies que paso per cerdanyola universitat i me fixat que els trens de la linea R7 ja no paren davant del recinte si no. al final de l'estacio, em sembla molt estrany la veritat, algu sap el motiu ?



Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dilluns 21/03/2016 0:51

A lo mejor habrán cambiado el punto de parada. :nose



marc_bcn_2
N5
N5
Entrades: 117
Ubicació: L1 Santa Coloma

Entrada Autor: marc_bcn_2 » Dilluns 21/03/2016 16:29

Yo cojo la R7 cada día y no sé porqué motivo han cambiado el punto de parada pero diría que era porque a determinadas horas se hacía un tapón de gente justo delante del edificio de viajeros en la vía 5. Como nunca se sabe dónde parará el tren, la gente se quedaba justo delante del edifico de pasajeros, y yo he llegado a pasar miedo por caerme a la vía de tanta gente que había.

Ahora para en la vía 4, y alguna vez ha parado en la 2. El problema de esta estación es el sistema de información NULO que tienen. No puedes saber a que hora pasan los trenes si no te memorizas los horarios. La señalización también está mal: en todos los andenes pone R7 y R8 a todos los lados... Y como el tren (R7 o R8) pare en otra vía que no es habitual, ya ves a toda la gente corriendo sin saber exactamete si ese tren es el suyo.

Desde aquí quiero pedir un aplauso a la mujer de la taquilla, que los primeros días del cambio de vía se encargaba de decir literalmente: "TREN ESTACIONADO EN VÍA CUATRO, ERRE SIETE, CON DESTINO SAN ÁNDRES ARENAL, REPITO, TREN ESTACIONADO EN VÍA CUATRO, ERRE SIETE, CON DESTINO SAN ÁNDRES ARENAL" con el nombre de la estación en castellano :plas



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimarts 19/04/2016 0:10

A Sant Cugat del Vallès (R8):

Obres iniciades!!! :D

Han obert un parell de forats a la tanca, amb precintes.
Hi ha marques d'obra a l'andana direcció Martorell.
Acaben de començar.

A l'estació de Rubí (R8):

Obres iniciades!!! :D

Via 2 (direcció Cerdanyola Universitat/Granollers) tallada.

Els trens destinació Granollers circulen per via 3 (la desviada, que per cert, té rail sense soldar amb travessa monobloc no polivalent).

Els trens destinació Martorell circulen normalment per la via 1.

Han habilitat un espai d'obres bastant gran al parking de fora, han tancat un bon tros de l'andana al costat del vestíbul, i han obert dos forats a la tanca protegits amb precintes. També han retirat alguns bancs i part de la cartelleria.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 19/04/2016 10:33

Si, però en contra de diversos col·lectius que no estan d'acord en el malbaratament de fer obres aquí, enlloc de fer els nous enllaços...



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimarts 19/04/2016 11:00

metring ha escrit:Si, però en contra de diversos col·lectius que no estan d'acord en el malbaratament de fer obres aquí, enlloc de fer els nous enllaços...
Col.lectius que no tenen perquè tenir raó.
Personalment, sóc partidari de mantenir les dues estacions, i a tant curt termini com sigui possible, construir una estació nova a Hospital General sense tancar la de Rubí.

Una nova estació a Volpelleres és menys prioritària, ja que Hospital General absorbiria una part destacable de la demanda (direcció Sarrià, i també part de l'altra direcció Terrassa però també direcció Sabadell- que no absorbís Sant Cugat-Rodalies mateix. A més Volpelleres tampoc absorbiria massa passatgers cap a la UAB, perquè ja hi ha Cerdanyola Universitat, que evidentment, mou els seus passatgers tot i les freqüències no massa bones que té). A més, qui vol fer el transbordament Sant Cugat/Volpelleres, ja el fa, no es pot dir que sigui cap trauma fer-lo.

En canvi, anar a Hospital General des de l'estació de Rubí, tot i que no és gaire més llarg, sí que és bastant més farragós, i per altra banda, tant l'actual estació de Rodalies de Rubí com una futura d'Hospital General servirien dues zones totalment diferents, de dos municipis diferents, i molt mal comunicades entre sí (hi ha l'AP-7 al mig).

Per altra banda, fins que no es millorin les freqüències de pas i tornin a comunicar Sant Cugat i Rubí amb Barcelona tant per Montcada-Sant Andreu com per Molins-Sants, és igual el què hi facin, el nombre de passatgers seguirà sent baix, i el nombre de persones que transbordin a Sant Cugat/Volpelleres, o que transbordéssin a Hospital General en cas de no augmentar fraqüències i crear serveis directes cap a Barcelona ciutat, baixíssim.

Però el que no és igual és que gent gran o amb cadira de rodes no hi pugui pujar. I ara, quan acabin les obres, es podrà.



Avatar de l’usuari
Don Ramón
N8
N8
Entrades: 1194
Ubicació: Sant Martí de Provençals

Entrada Autor: Don Ramón » Dimecres 20/04/2016 19:23

437.001 ha escrit:
metring ha escrit:Si, però en contra de diversos col·lectius que no estan d'acord en el malbaratament de fer obres aquí, enlloc de fer els nous enllaços...
Col.lectius que no tenen perquè tenir raó.
Personalment, sóc partidari de mantenir les dues estacions, i a tant curt termini com sigui possible, construir una estació nova a Hospital General sense tancar la de Rubí.

Una nova estació a Volpelleres és menys prioritària, ja que Hospital General absorbiria una part destacable de la demanda (direcció Sarrià, i també part de l'altra direcció Terrassa però també direcció Sabadell- que no absorbís Sant Cugat-Rodalies mateix. A més Volpelleres tampoc absorbiria massa passatgers cap a la UAB, perquè ja hi ha Cerdanyola Universitat, que evidentment, mou els seus passatgers tot i les freqüències no massa bones que té). A més, qui vol fer el transbordament Sant Cugat/Volpelleres, ja el fa, no es pot dir que sigui cap trauma fer-lo.

En canvi, anar a Hospital General des de l'estació de Rubí, tot i que no és gaire més llarg, sí que és bastant més farragós, i per altra banda, tant l'actual estació de Rodalies de Rubí com una futura d'Hospital General servirien dues zones totalment diferents, de dos municipis diferents, i molt mal comunicades entre sí (hi ha l'AP-7 al mig).

Per altra banda, fins que no es millorin les freqüències de pas i tornin a comunicar Sant Cugat i Rubí amb Barcelona tant per Montcada-Sant Andreu com per Molins-Sants, és igual el què hi facin, el nombre de passatgers seguirà sent baix, i el nombre de persones que transbordin a Sant Cugat/Volpelleres, o que transbordéssin a Hospital General en cas de no augmentar fraqüències i crear serveis directes cap a Barcelona ciutat, baixíssim.

Però el que no és igual és que gent gran o amb cadira de rodes no hi pugui pujar. I ara, quan acabin les obres, es podrà.
La R7 se recortó en parte para hacer un poco de sitio en el túnel urbano de Barcelona, no sé si aprovechando o causando la R8. Estamos hablando de meter R1, R3, R4 y R7 todas en un túnel, una barbaridad. Sacando la R7 se pudo dar un leve respiro a la situación, y la mejora se notó al poco tiempo en una ñevemente mejor fiabilidad, y la (más o menos) cadenciación de la R4. La R7 solo servía a dos estaciones que no tuvieran otro acceso: Rubí (que aunque esta a 500m de H. General es cierto que quedan muy partidas las zonas; aunque a la vez queda algo apartada del barrio al que sirve), y Universitat Autònoma, necesaria para descongestionar la línea de FGC. Considerando esto es una pèrdida dispensable que se haya recortado, a cambio de beneficiar a los trenes muchísimo más demandados de la R1, R3 y R4.

Cuando se haga (si se hace) el cruce de La Torrassa permitiría recuperar estas circulaciones, ya que la desaparición de los trenes de la costa del túnel de Aragó permitiría entrar la R3 por éste, y consecuentemente se liberaría espacio en el túnel de Pl. Catalunya. Sin problemas podría haber dos circulaciones por hora.

Lo de mantener la estación de Rubí no es mala idea, no es para echar cohetes que nos quedemos con dos estaciones separadas por 500m, pero visto lo que hay es mejor que cerrar absurdamente la estación de Rubí.

En Volpelleres lo patético es que son unos 300m en línea aérea desde el extremo más cercano del andén de la R7 a la estación de FGC, pero el camino que te comes son unos 700m. Con que se hiciese una pasarela directa, paralela a las vías (y la podemos cubrir y meter tapis rulant en el futuro si resulta que es muy utilizada). No sería gran obra, se mantienen las estaciones como están, y el trasbordo queda un poco nivel Pg. de Gràcia pero vaya se aguanta mejor que lo de ahora.


Don Ramón, el Marhuenda del FTC! Odiadme, me lo merezco.
El mundo desde una ventanilla - El blog de Don Ramón

"A Barcelona menyspreuen el tramvia els rics, que el consideren cosa de pobres, i els pobres, que el consideren cosa de rics." - Ferran Armengol

Avatar de l’usuari
canalcole
N9
N9
Entrades: 2074
Facebook: XavierMartinezVidal
Ubicació: PENEDÈS
Contacta:

Entrada Autor: canalcole » Dilluns 09/05/2016 13:44

437.001 ha escrit:A l'estació de Rubí (R8):

Obres iniciades!!! :D

Via 2 (direcció Cerdanyola Universitat/Granollers) tallada.

Els trens destinació Granollers circulen per via 3 (la desviada, que per cert, té rail sense soldar amb travessa monobloc no polivalent).

Els trens destinació Martorell circulen normalment per la via 1.

Han habilitat un espai d'obres bastant gran al parking de fora, han tancat un bon tros de l'andana al costat del vestíbul, i han obert dos forats a la tanca protegits amb precintes. També han retirat alguns bancs i part de la cartelleria.
Que han canviat la disposició de vies de Rubí? Que jo recordi, la via 1 era pels trens destinació Granollers i la via 2 pels que anaven cap a Martorell. A més, no existeix la via 3, sinó que hi ha dues vies desviades: la via 4 (amb andana) i la 6 (sense andana). :|



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimarts 10/05/2016 15:19

Em dec haver confós. De tota manera ho miraré la propera vegada que hi passi, no sigui cas que sí que hagin canviat la numeració de les vies.



joan89
N5
N5
Entrades: 94
Ubicació: FGC S1 R2N-R8

Entrada Autor: joan89 » Dimarts 10/05/2016 23:27

a rubi per la via 2 es direccio martorell i la via 3 direccio granollers



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dijous 12/05/2016 1:12

canalcole ha escrit:Que han canviat la disposició de vies de Rubí? Que jo recordi, la via 1 era pels trens destinació Granollers i la via 2 pels que anaven cap a Martorell. A més, no existeix la via 3, sinó que hi ha dues vies desviades: la via 4 (amb andana) i la 6 (sense andana). :|
Doncs mira, a Rubí no he pogut fixar-m'hi (no hi he parat avui, a veure si demà puc), però a Sant Cugat sí que han canviat la disposició de vies.

L'actual via 1 és la direcció Martorell i la via 2 és la direcció Granollers, mentre que a www.trenscat.cat es veu com originalment era a l'inrevés.

Ho devien fer arrel de les obres del tercer rail.



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dissabte 14/05/2016 1:35

canalcole ha escrit:Que han canviat la disposició de vies de Rubí? Que jo recordi, la via 1 era pels trens destinació Granollers i la via 2 pels que anaven cap a Martorell. A més, no existeix la via 3, sinó que hi ha dues vies desviades: la via 4 (amb andana) i la 6 (sense andana). :|
Avui he fet servir l'estació de Rubí.
Ho havia vist bé, i tenim raó tots dos (la prova, les fotos de Trenscat): han canviat la numeració de les vies.
Ara, la via 2 és la general direcció Granollers, la via 1 és la general direcció Martorell, i la via 3 és la via d'apartat amb andana.



Avatar de l’usuari
122-042-132
N9
N9
Entrades: 1631
Ubicació: (Barcelona CAT, Houston TX, Washington DC)

Entrada Autor: 122-042-132 » Dissabte 14/05/2016 7:14

437.001 ha escrit:
metring ha escrit:Si, però en contra de diversos col·lectius que no estan d'acord en el malbaratament de fer obres aquí, enlloc de fer els nous enllaços...
Col.lectius que no tenen perquè tenir raó.
Personalment, sóc partidari de mantenir les dues estacions, i a tant curt termini com sigui possible, construir una estació nova a Hospital General sense tancar la de Rubí.

Una nova estació a Volpelleres és menys prioritària, ja que Hospital General absorbiria una part destacable de la demanda (direcció Sarrià, i també part de l'altra direcció Terrassa però també direcció Sabadell- que no absorbís Sant Cugat-Rodalies mateix. A més Volpelleres tampoc absorbiria massa passatgers cap a la UAB, perquè ja hi ha Cerdanyola Universitat, que evidentment, mou els seus passatgers tot i les freqüències no massa bones que té). A més, qui vol fer el transbordament Sant Cugat/Volpelleres, ja el fa, no es pot dir que sigui cap trauma fer-lo.
Perdona, però l'enllaç Sant Cugat-Volpelleres es una vergonya. Ara era el moment de corregir el desgavell d'unió entre les dues estacions. La inversió actual es un malbaratament dels nostres diners, i no resolt quasi res. L'actual PDI ja inclou aquesta actuació i ADIF no en fa cap cas. El tema Rubí es diferent, caldria una nova estació a H G, i el problema de la de Rubí es que queda molt allunyada del centre, caldria un bon enllaç amb els busos urbans. O la nova estació a HG que ja permetria l'enllaç amb FGC i faria quasi inútil la de Rubí ADIF. Salut!



Avatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1876
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Dissabte 14/05/2016 10:58

Podrien fer per Rubí una estació de Rodalies per l'urbanització de Can Vallhonrat. Retirant així l'estació actual d'ADIF de Rubí, per poder fer enllaç amb FGC per Hospital General i Volpelleres.


Mapa ferroviario de Cataluña: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit? ... 05483&z=13

Mapa ferroviario de Cataluña (versión ampliada): https://www.google.com/maps/d/viewer?hl ... Gk_qB2YxL4

437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dissabte 14/05/2016 15:16

122-042-132 ha escrit:Perdona, però l'enllaç Sant Cugat-Volpelleres es una vergonya.
No és cap vergonya. No és un enllaç que faci ningú, i si la Generalitat (propietària de FGC i gerent de Rodalies) decideix que allà hi ha un enllaç, doncs allà ells.

Però el què a mi em demostra la Generalitat és que, o bé busca la polèmica per buscar-la (i complicant-se la vida ella mateixa), o bé és que té dues coses diferents i no sap com combinar-les adequadament.
122-042-132 ha escrit:Ara era el moment de corregir el desgavell d'unió entre les dues estacions. La inversió actual es un malbaratament dels nostres diners, i no resolt quasi res.
Resol els problemes d'accessibilitat a una estació en corba. Et sembla poca cosa?

I no, no era el moment de traslladar l'estació de Sant Cugat a Volpelleres, i potser no ho sigui mai, el moment. Les aparences enganyen.
122-042-132 ha escrit:L'actual PDI ja inclou aquesta actuació i ADIF no en fa cap cas.
Adif no té competències de les estacions de Rodalies, només n'és la titular, i la que executa les obres a compte de qui té les competències.
Les competències de les estacions de Rodalies són de Renfe, i de la Generalitat (és a dir, de Rodalies).
És a la web de Rodalies de Catalunya (gencat.cat) on s'ha anunciat la reforma de l'estació, no a la web d'Adif ni a la web de Renfe.

Els plans de transport no són cap religió que s'hagi de portar cegament fins a les darreres conseqüències, perquè poden tenir errors.
Que afortunadament, es poden corregir i alterar.
122-042-132 ha escrit:El tema Rubí es diferent, caldria una nova estació a H G, i el problema de la de Rubí es que queda molt allunyada del centre, caldria un bon enllaç amb els busos urbans. O la nova estació a HG que ja permetria l'enllaç amb FGC i faria quasi inútil la de Rubí ADIF. Salut!
L'estació de Rodalies de Rubí està perfectament bé on està, el què no està bé són els accessos que té, i això és responsabilitat de l'ajuntament de Rubí, i en menor mesura, del de Sant Cugat.
Això no treu que l'estació d'Hospital General sigui necessària, que en aquest cas sí que ho és (al contrari que a Volpelleres).
Carlos González ha escrit:Podrien fer per Rubí una estació de Rodalies per l'urbanització de Can Vallhonrat. Retirant així l'estació actual d'ADIF de Rubí, per poder fer enllaç amb FGC per Hospital General i Volpelleres.
No, no, no i no!

Només una nova estació de Rodalies a Hospital General és necessària.

Les estacions de Rodalies de Rubí i de Sant Cugat ja estan perfectament bé on estan ara, i no s'han de tancar.

Anem per parts:

1) el què no es pot esperar, és que hi hagi gaire gent que faci un enllaç entre dues estacions simplement perquè des d'una estació es veu l'altra. A Volpelleres hi tens trens cada dos per tres, i que a més et porten a Plaça Catalunya directament. Mentre que a Sant Cugat Renfe, hi tens un tren per hora i sentit, i que a més no et porta directament a Barcelona, cosa que és totalment dissuassòria. N'hi va haver, de trens de Rodalies directes a Barcelona des de Sant Cugat, amb freqüències de 30 minuts (que no milloraven les de FGC), però ja no n'hi ha, es van suprimir. Qui ha estat la responsable de suprimir-los, i de rebaixar freqüències? La Generalitat! (i per més inri, sota el govern d'un ex-alcalde de Sant Cugat).

2) per tant, la cosa més necessària és que hi hagi més trens al corredor que actualment fa servir la R8, per captar més passatgers, cosa que actualment no es fa (mentre que l'AP-7/B-30 paral.lela està carregadíssima de tràfic), fent que les estacions de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola Universitat estiguin totalment desaprofitades (i havent-hi a més una quarta estació a mig fer a Santa Perpètua).
Aquests trens NO han de ser de la R8 (que ja fa la seva funció), sinó d'una altra línia (o línies), que comuniqui Cerdanyola Universitat, Sant Cugat i Rubí directament amb Barcelona tant per Molins de Rei com per Montcada.
Com que la situació econòmica i pressupostària té les restriccions que tots sabem (tant a Foment com a la Generalitat), crec que el més assenyat és que en un primer moment, sigui la R1 la que hagi de ser perllongada des de Molins de Rei fins a Cerdanyola Universitat, i d'allà cap a Sant Andreu Arenal absorbint la R7. Així, hi hauria trens directes des de Sant Cugat i Rubí cap al Baix Llobregat (cosa que mai s'ha donat fins ara), i hi tornaria a haver trens directes fins a Sant Andreu Arenal, Cerdanyola i Montcada (per l'absorció de la R7), i fins a L'Hospitalet, Sants, Plaça Catalunya i Arc de Triomf (però aquest cop pel Baix Llobregat), trens que continuarien cap a Mataró i Arenys de Mar. No seria necessari cap augment significatiu de trens a la línia (tots els trens actuals, un de nou més a tot estirar), ni grans inversions en nou personal (tot i que potser sí que fés falta una o dues persones més, no ho sé).
En qualsevol cas, augmentar freqüències no és complicat, només s'ha de voler.
MENTRE NO HI HAGI MILLORS FREQÜÈNCIES I TRENS DIRECTES A BARCELONA A LES ESTACIONS DE RODALIES DE SANT CUGAT I RUBÍ, QUE NINGÚ S'ESPERI MÉS PASSATGERS.
Això és elemental.

3) FGC comença a mostrar indicis de saturació a les hores puntes del matí des del perllongament de Terrassa.

Atenció a això, que no és cap rucada.
La línia del Vallès de FGC té un problema greu, que és que es tracta d'una xarxa amb una infrastructura limitada, i que ja presenta problemes de saturació en diversos punts de la mateixa des de fa temps, que fan que solucionar-los com déu mana sigui extraordinàriament car, i que obligui a talls de servei llarguíssims, a una línia on la quantitat de passatgers és de les més altes de l'Estat (i la que més de Catalunya). Però això no és el pitjor: el pitjor és que s'està perllongant la xarxa, primer a Terrassa (ja en servei, i els efectes de la qual encara no són plenament vigents perquè molta gent encara no la coneix, tot i que ja va clarament in crescendo), i ben aviat a Sabadell (l'any que ve si no passa res), cosa que augmentarà encara més la pressió, i que pot tenir conseqüències a curt-mig termini no desitjades, i que obliguin a inversions importants, més enllà de les ja previstes (algunes de les quals, com la cua de maniobres de Plaça Catalunya, serien inversions complicadíssimes d'executar ja de per sí -i molt difícils d'explicar a la ciutadania-), com un augment de freqüències a Sabadell i Terrassa per retallada de la L6 i la L7 (cosa que representarà un perjudici pels passatgers entre Sarrià i Plaça Catalunya, ja que se'ls empitjorarà el servei, i se'ls obligarà a pujar a trens que ja aniran saturats).
Bàsicament: que FGC té estacions amb andanes curtes, moltes de les quals subterrànies, que són caríssimes d'adaptar a trens més llargs.

4) QUIN EFECTE TÉ TOT AIXÒ A RODALIES A SANT CUGAT I A RUBÍ?

Ara com ara, cap, perquè són dos serveis que no es complementen més que de reüll.
Ara bé, un augment de freqüències a Rodalies a Sant Cugat i Rubí ajudaria a treure pressió a FGC, a més de captar nous passatgers als qui FGC no els va bé (i de recuperar part dels passatgers perduts arran de la supressió dels trens directes a Barcelona).

5) PER QUÈ ÉS NECESSÀRIA L'ESTACIÓ DE RODALIES D'HOSPITAL GENERAL?

Perquè treuria encara més pressió a FGC! Ja que crearia un itinerari alternatiu Terrassa-Rubí-Barcelona, que encara seria competitiu amb FGC (si les freqüències de Rodalies estiguéssin mínimament a prop de les de FGC -no parlo d'igualar-les ni de conya, perquè Rodalies també té els seus propis problemes de saturació, que l'ERTMS tampoc pot resoldre-). A més, crearia un transbordament alternatiu a Montcada-Bifurcació per fer trajectes Terrassa-(Santa Perpètua)-Mollet-Granollers, que seria la mar d'efectiu, tot i que tampoc espero meravelles perquè les freqüències de la R8 són les que són. A més, també crearia un accés al centre de Sant Cugat des de Martorell i la riba esquerra del Baix Llobregat, tot i que això no seria particularment atractiu ja que Rodalies ja deixa relativament a prop del centre sense necessitat de transbordament.

6) PER QUÈ NO ÉS NECESSARI TRASLLADAR L'ESTACIÓ DE RODALIES DE SANT CUGAT A VOLPELLERES?

Perquè al contrari que amb Hospital General, AFEGIRIA pressió a FGC!!! La línia que més carregada va de passatgers a les hores punta, és la de Sabadell, no la de Terrassa!!! Les estacions que més carreguen la línia són Universitat Autònoma i Sant Joan. Si a això afegim que els trens ja vindran molt més carregats que ara degut al perllongament a Sabadell, que tindrà uns efectes molt més forts que els del perllongament de Terrassa ja que a Sabadell-Nord es crearà un transbordament entre la R4 de Rodalies i FGC.

Amb aquest enllaç de Sabadell-Nord, que obrirà si tot va bé l'any que ve, hi haurà generació de nous passatgers provinents de Terrassa (que tindrà un accés a l'Autònoma molt més ràpid per Sabadell que no el té ara per Rubí i Sant Cugat o per Cerdanyola del Vallès, i més freqüent, ja que a les puntes del matí hi ha sortint de Terrassa més trens Rodalies R4 Terrassa-Sabadell-Barcelona que no FGC S1/S5 Terrassa-Sant Cugat-Barcelona); i a més des de Manresa i fins i tot més enllà (Calaf, Cervera); i per si fós poc, s'estan començant a renovar (per fi!) les estacions de la R4 entre Terrassa i Manresa, amb la qual cosa és previsible un augment de passatgers a totes aquestes estacions; tots cap a l'Autònoma, creant a més una ruta alternativa Terrassa-Sabadell-Sant Cugat-Barcelona.

Tot això significa que tot i que es pugui descarregar un pèl la línia de Terrassa entre Terrassa i Sant Cugat, es sobrecarregarà la de Sabadell. Si a sobre hi afegíssim els passatgers d'un potencial transbordament a Rodalies a Volpelleres, directament passem al col.lapse de la línia de Sabadell.

I sobretot, cas de que es milloréssin freqüències entre Molins i Sant Cugat, es crearia un itinerari nou Sants-Volpelleres-Sant Joan-Universitat Autònoma-Sabadell Nord que tindria els mateixos fluxos a les hores punta que els actuals, amb un temps de trajecte millor que l'actual pels passatgers d'entre Cornellà i El Papiol, i que per tant duria al col.lapse de FGC entre Volpelleres i Universitat Autònoma!!! AIXÒ ÉS TOTALMENT INDESITJABLE!!

A més, els passatgers que accedeixin a l'Autònoma des del Baix Llobregat/Penedès/Anoia/Vallès Oriental ja tenen Cerdanyola Universitat, i l'estació actual de Sant Cugat no deixa particularment més lluny del centre de Sant Cugat que la de Volpelleres (de fet diria que deixa un pelet més a prop i tot, depèn una mica de cap a quina banda del centre de Sant Cugat vagis).

Per altra banda, l'estació actual de Rodalies de Sant Cugat està equidistant de Volpelleres... i de l'estació de Sant Joan, cosa que és prou interessant, si se sap potenciar (bus urbà d'enllaç Renfe-Sant Joan, per exemple).

De vegades, encara que la lògica visual indiqui el contrari, s'ha de saber quan NO crear un transbordament.

7) Per millorar els enllaços entre Granollers/Martorell i Sabadell, el millor seria en un primer moment, construir Hospital General (amb transbordament a Sant Cugat o Terrassa-Estació del Nord per arribar a Sabadell), o més endavant, construir un nou intercanviador (caríssim de fer i que obligaria a talls de servei a la R8) a la zona de Baricentro (però no a l'estació fantasma de Baricentro mateix, que és inservible).

8) per acabar, però sense treure-li la menor importància, cal tenir en compte l'efecte DEVASTADOR que tindrà per FGC l'arribada futura de la L9/L10 a l'estació de Sarrià. El nombre de passatgers a FGC des de Sarrià, tant direcció Sant Cugat/Sabadell/Terrassa, com direcció Plaça Catalunya, senzillament explotarà.

Espero que ara s'entengui tot més bé.
437.001 l’ha editat per darrera vegada el dia: Dissabte 14/05/2016 20:36, en total s’ha editat 11 vegades.



Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 953

Entrada Autor: bigcoaster » Dissabte 14/05/2016 16:55

Gran post 437.001 :plas

Coinideixo que s'ha d'aprofitar la línia de Rodalies.

El que tenim ara és dues línies, una al 90% i l'altra al 30%. El que hauríem d'aconseguir és 80% i 80%, passant passatgers del cotxe al transport públic, tenint les dues línies amb passatgers, plenes, però no saturades.


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dissabte 14/05/2016 17:48

bigcoaster ha escrit:El que tenim ara és dues línies, una al 90% i l'altra al 30%. El que hauríem d'aconseguir és 80% i 80%, passant passatgers del cotxe al transport públic, tenint les dues línies amb passatgers, plenes, però no saturades.
Ai... em temo que la saturació de FGC és inevitable. Només amb la L9, ja es col.lapsarà sencera.

Per això crec que és tant important que Rodalies tingui millores de freqüències a Sant Cugat i Rubí...



Avatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1876
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Dissabte 14/05/2016 18:54

437.001 ha escrit: No, no, no i no!

Només una nova estació de Rodalies a Hospital General és necessària.

Les estacions de Rodalies de Rubí i de Sant Cugat ja estan perfectament bé on estan ara, i no s'han de tancar.
Però per què? No entenc perquè faria a FGC una pressió com has dit abans.

L'estació de Sant Cugat de RENFE està a metres de l'estació de Volpelleres (600 m crec), es tindria que fer també un enllaç, a més, el traçat de la R8 podria enllaçar les dues bifurcacions d'FGC a les parades d'Hospital General i Volpelleres i donar servei a un barri o urbanització a Rubí, ho dic perquè la parada actual de Rubí està molt allunyada del centre i la gent fa més ús als FGC que la RENFE. si n'hi ha l'enllaç a Hospital General, llavors penso que no fa falta l'estació de Rubí. Un motiu perquè dic això és perque l'estació de RENFE de Rubí, la d'FGC Hospital General, estàn "a prop", si vas caminant he vist al maps que trigues 18 minuts caminant des de Rubí i Hospital General. O també es podria fer una parada per l'urbanització de Can Vallhonrat.


Mapa ferroviario de Cataluña: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit? ... 05483&z=13

Mapa ferroviario de Cataluña (versión ampliada): https://www.google.com/maps/d/viewer?hl ... Gk_qB2YxL4

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dissabte 14/05/2016 19:48

Carlos González ha escrit:Però per què? No entenc perquè faria a FGC una pressió com has dit abans.
En 437.001 ho argumenta prou clarament: perquè l'aportació de nous viatgers amb l'enllaç carregaria FGC de més passatgers.

Per part meva, i admetent aquest argument, considero que Renfe i Adif s'han de posar d'una punyetera vegada les piles i augmentar considerablement la fiabilitat del seu material els uns i la infraestructura els altres. Perquè la gent, actualment, tendeix a agafar FGC per anar de Barcelona a Terrassa, la UAB o Sabadell, fins i tot si triga una mica més: senzillament, perquè sap que arribarà a l'hora prevista, mentre que amb Renfe, no ho té gens garantit.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”