Remodelació de la xarxa ferroviària del Camp de Tarragona

RENFE regionals i línies FGC de fora de l'àrea de Barcelona.
RENFE regionales y líneas FGC de fuera del área de Barcelona.
Respon
Avatar de l’usuari
Don Ramón
N8
N8
Entrades: 1194
Ubicació: Sant Martí de Provençals

Re: Remodelació de la xarxa ferroviària del Camp de Tarragon

Entrada Autor: Don Ramón » Dissabte 28/05/2016 21:43

Vaya por delante que, como he dicho muchas veces, me es indiferente dejar la línea actual o convertirla a tranvía, que las dos cosas tienen sus pros y sus contras.

Ahora, yo creo que es una gran exageración esto de decir que fuera del verano no habrá demanda para justificar un tranvía. Claro que el aprovechamiento no sería el mismo, y posiblemente las frecuencias (y tamaño de los trenes) sean menores en época invernal, pero en definitiva habrá demanda para justificarlo. Y luego, si este tranvía termina en la estación de Tarragona, podría haber enlaces bien coordinados con regionales, preferentemente los más rápidos, hacia Barcelona. Si se hacen bien las cosas, no creo que fuera a haber una pérdida significativa de viajeros, en parte también por la situación de los peajes que no alenta demasiado a coger el coche.

Yo lo que propondría es: Primero, mantener la línea convencional hasta Port Aventura, de forma que puedan haber regionales que terminen ahí, en esencia servicios que van a Tarragona prolongados hasta Port Aventura. El tranvía partiría desde la estación de Tarragona, con la terminal o bien en la calle, o en una de las vías que pasaría a estar dedicada exclusivamente al tranvía. Desde Tarragona hasta Port Aventura sería paralela o compartida con la línea convencional. La línea de tranvía habría de llegar hasta L'Hospitalet de l'Infant, y con un ramal a la nueva estación de Cambrils. Podría haber tres tipos de servicios: Tarragona-Cambrils, Tarragona-L'Hospitalet, y Cambrils L'Hospitalet. Esta última de coordinarse bien con los trenes que parasen en la nueva estación de Cambrils supliría bien el servicio hacia más al sur de Cambrils.


Don Ramón, el Marhuenda del FTC! Odiadme, me lo merezco.
El mundo desde una ventanilla - El blog de Don Ramón

"A Barcelona menyspreuen el tramvia els rics, que el consideren cosa de pobres, i els pobres, que el consideren cosa de rics." - Ferran Armengol

Advocat del diable
N4
N4
Entrades: 58

Entrada Autor: Advocat del diable » Diumenge 29/05/2016 20:07

437.001 ha escrit:
ortegote ha escrit:Vaya casi medio millon de Euros vale un estudio y 14 millones de Euros un edificio?
No quereis decir que estas cosas se nos van de las manos?
Tanto vale construir un apeadero?
Saludos.
Evidentemente, la Generalitat se ha pasado de la raya, cómo no. Pero bueno, es la misma Generalitat de la L9/L10, qué decir... :roll:

Sin embargo, la obra sí será más cara de lo que uno pensaría a simple vista, ya que requiere una rectificación de trazado para hacerlo más llano, ya que actualmente la línea en la zona está en una rampa de más de 10 milésimas, cosa que no aconseja implantar una estación así por las buenas. Eso es lo que más hace subir el presupuesto, porque hay que rectificar el trazado a lo largo de 900m para modificar las rampas.

En cuanto a lo demás, dependerá del criterio de Adif. Si la Generalitat está en lo cierto y el incremento de pasajeros es del 100%, cosa que no me parece nada improbable teniendo en cuenta que estará justo al lado del campus de la URV, y a poca distancia a pie de la estación de autobuses de Reus, sí sería deseable construir algo más que un simple apeadero con dos marquesinas, paso inferior con ascensores y farolas en los andenes.

Estamos hablando de que Reus, con una segunda estación, puede pasar a generar una cantidad de viajeros igual o superior a la de Girona.
Y Reus tiene un hinterland ferroviario más extenso que el de Girona.

De todos modos, cuando esto esté listo, se lo enviarán a Adif, y será Adif quien le dé el toque final (previsiblemente con tijeretazo, como mínimo a nivel de costes)...

Y para terminar, hará falta que le encuentren un hueco en los Presupuestos Generales del Estado para el Ministerio de Fomento.

A favor tiene el hecho de que es una obra que generará un incremento importante de pasajeros con un coste relativamente bajo.
Más pasajeros significa línea menos deficitaria, por lo tanto, menor cantidad de subvenciones a dedicarle anualmente.

En contra, el hecho de no ser una estación para trenes de alta velocidad, y no estar en Madrid ni Barcelona.
Espero que ADIF como dices le pegue un buen tijeretazo a este proyecto porque como ciudadano creo que son absolutamente intolerables los excesos de obra pública. Esa fase ya la pasamos. Si llegara a hacerse esta estación por 14 millones, que espero que no, en lugar de pensar "qué estación tan bonita" pensaría "cuántos médicos hemos dejado de tener para pagar esta barbaridad y que se forren un poco más los de siempre". En países más avanzados los ciudadanos son los que se oponen a las obras excesivas, ellos son responsables. Lo dicho, espero que el Ministerio de Fomento o ADIF digan que en ningún caso van a gastarse 14 millones en un apeadero, ni en Reus ni en ningún sitio. Ya no estamos para eso.



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dilluns 30/05/2016 16:47

Advocat del diable ha escrit:Espero que ADIF como dices le pegue un buen tijeretazo a este proyecto porque como ciudadano creo que son absolutamente intolerables los excesos de obra pública. Esa fase ya la pasamos. Si llegara a hacerse esta estación por 14 millones, que espero que no, en lugar de pensar "qué estación tan bonita" pensaría "cuántos médicos hemos dejado de tener para pagar esta barbaridad y que se forren un poco más los de siempre". En países más avanzados los ciudadanos son los que se oponen a las obras excesivas, ellos son responsables. Lo dicho, espero que el Ministerio de Fomento o ADIF digan que en ningún caso van a gastarse 14 millones en un apeadero, ni en Reus ni en ningún sitio. Ya no estamos para eso.
Si por esto debo entender "espero que no se gasten tanto dinero pero hagan la estación", totalmente de acuerdo.



Avatar de l’usuari
122-042-132
N9
N9
Entrades: 1631
Ubicació: (Barcelona CAT, Houston TX, Washington DC)

Entrada Autor: 122-042-132 » Dijous 16/06/2016 9:43

15/06/2016 IA. IA-TX-14314
Contracte de serveis per a l'assistència tècnica per a la redacció de l'estudi d'impacte ambiental de la nova estació Reus - Bellissens. Clau: IA-TX-14314
Pressupost de licitació: 33.050,00 € (sense IVA)

https://licitacions.infraestructures.ca ... =CT1068697


http://www.reus.cat/sites/reus/files/15 ... issens.pdf



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dijous 16/06/2016 16:33

Adif (15/06/2016)
Inversiones en las estaciones de la red convencional de Cataluña

Adif adjudica las obras de mejora de la accesibilidad en la estación de Tarragona

• Esta actuación, que supone una inversión de más de 3,1 millones de euros, contempla la instalación de ascensores y escaleras mecánicas en los andenes principal y segundo, que también ampliará su anchura, además de otras mejoras


15/06/2016. Adif ha adjudicado el contrato para la ejecución de las obras de mejora de la estación de Tarragona con un presupuesto de 3.165.406,4 euros (IVA incluido).

Esta actuación tiene por objeto garantizar la plena accesibilidad en los tránsitos por el interior de la estación y aumentar los niveles de seguridad y confort de las instalaciones para ofrecer un mejor servicio a los clientes del ferrocarril de la capital tarraconense.

Para garantizar la accesibilidad, se instalará en los andenes principal y segundo un ascensor y dos escaleras mecánicas por cada andén. Para ello, se ampliará el andén segundo en más de 4 m hasta alcanzar una anchura media de 7,75 m.

Por otro lado, se llevará a cabo el recrecido de la altura de ambos andenes hasta los 68 cm respecto a la cota de carril para facilitar un acceso más cómodo y seguro a los diferentes tipos de material móvil que tienen parada en la estación.

Los trabajos de recrecido comprenderán también la colocación de nuevo pavimento, que incluirá una franja de seguridad en el borde de los andenes y la instalación de encaminamientos y baldosas podotáctiles para orientar a las personas con discapacidad visual. En los andenes también se colocará nueva iluminación que incorporará criterios de eficiencia energética, y se construirá una nueva marquesina de 80 m de longitud en el andén segundo para garantizar un mayor confort de los viajeros en caso de inclemencias meteorológicas.

Por otro lado, se llevará a cabo la rehabilitación del actual paso inferior con la instalación de nuevo pavimento, revestimiento lateral y falso techo de aluminio, así como alumbrado.

Estas operaciones se compatibilizarán con las actuaciones previas que permitirán modificar la actual configuración de vías, con el fin de liberar el espacio necesario para posibilitar la ampliación del andén segundo. También se compatibilizarán con los trabajos de instalación del tercer carril y con la ejecución de la nueva pasarela superior que desarrolla la Autoridad Portuaria de Tarragona.

Adif planificará la ejecución de estos trabajos con el objetivo de reducir las afecciones a los clientes del ferrocarril manteniendo en todo momento la explotación comercial.

El contrato ha sido adjudicado a la Unión Temporal de Empresas (UTE) formada por las compañías CLM Infraestructuras y Servicios y Coymal, y las obras tienen un plazo de ejecución estimado de 11 meses.

Fondos europeos

Esta actuación está cofinanciada por el Mecanismo “Conectar Europa” (CEF).

“Una manera de hacer Europa”



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimarts 21/06/2016 0:45

Degut a l'avaria de l'estació de Mont-roig, s'han desmuntat les agulles de l'estació, i s'ha rebaixat a baixador (permanentment? Com a mínim fins que no hi posin un nou enclavament). Evidentment, això limita terriblement la línia. Fins que no es solucioni el tema, la RT2 queda limitada a Salou, amb transbordament per carretera entre Salou i L'Hospitalet.



Avatar de l’usuari
genissimon
N10
N10
Entrades: 3142
Ubicació: La Selva marítima i el Berguedà prepirinenc

Entrada Autor: genissimon » Dimarts 21/06/2016 8:43

El problema és que si no hi ha comprobació elèctrica de la posició de l'agulla, tot i estar les agulles embridades, s'ha d'establir una limitació de velocitat, crec que a 30 Km/h (una LTV, tan «famoses» darrerament). Provisionalment, s'han aixecat les agulles mentre s'està construint un enclavament electrònic nou.El vell va quedar completament destruït arran d'un incendi després que els 3000Vcc de la catenària arribessin a l'enclavament per una derivació elèctrica.

Salut !!


Reposició del Tramvia Blau.
Manteniment del servei ferroviari a l'Estació de França i connexió decent amb el metro.
Corredor mediterrani per a mercaderies amb via d'ample normal (UIC 1435mm), apartadors llargs (>1000m) i pendents suaus (<15‰).
Desdoblament de la C-55 entre Manresa i Abrera.
Actualització de la C-26 entre Berga i Solsona.

Miquel
Administrador
Entrades: 4417
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dimarts 21/06/2016 20:38

genissimon ha escrit:El problema és que si no hi ha comprobació elèctrica de la posició de l'agulla, tot i estar les agulles embridades, s'ha d'establir una limitació de velocitat, crec que a 30 Km/h (una LTV, tan «famoses» darrerament). Provisionalment, s'han aixecat les agulles mentre s'està construint un enclavament electrònic nou.El vell va quedar completament destruït arran d'un incendi després que els 3000Vcc de la catenària arribessin a l'enclavament per una derivació elèctrica.

Salut !!
I posar personal d'Adif sobre la via 24/7 controlant el sarau i mirant de fer el servei el més normal possible dins les limitacions, sense necessitat d'eliminar agulles, no? Em sembla molt surrealista que en ple 2016, sense un sistema electrònic o digital no es pugui oferir un servei pseudo normal a l'estació. Se suposa que tenim uns professionals que en cas que fallin les màquines, són ells els que supervisen.


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
genissimon
N10
N10
Entrades: 3142
Ubicació: La Selva marítima i el Berguedà prepirinenc

Entrada Autor: genissimon » Dimecres 22/06/2016 8:05

Jo simplement exposo el que he trobat que diu la normativa. I el RGC és claríssim: agulles sense comprobació elèctrica de la seva posició, malgrat estar embridades, velocitat limitada a 30 Km/h.

Pel que fa al nou enclavament electrònic, parlen de l'octubre si tot va bé.

De passada, a mi també em sembla aberrant que en ple segle XXI no hi hagi altres solucions (que n'hi deu haver, però potser són més cares) que eliminar l'estació rebaixant-la a baixador i impossibilitar els creuaments a Mont-roig. I que aquesta estació està en la zona «crítica» del Corredor Mediterrani: el tram de via única de Tarragona a Vandellòs.

Salut !!


Reposició del Tramvia Blau.
Manteniment del servei ferroviari a l'Estació de França i connexió decent amb el metro.
Corredor mediterrani per a mercaderies amb via d'ample normal (UIC 1435mm), apartadors llargs (>1000m) i pendents suaus (<15‰).
Desdoblament de la C-55 entre Manresa i Abrera.
Actualització de la C-26 entre Berga i Solsona.

437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimecres 22/06/2016 17:57

genissimon ha escrit:El problema és que si no hi ha comprobació elèctrica de la posició de l'agulla, tot i estar les agulles embridades, s'ha d'establir una limitació de velocitat, crec que a 30 Km/h (una LTV, tan «famoses» darrerament). Provisionalment, s'han aixecat les agulles mentre s'està construint un enclavament electrònic nou.El vell va quedar completament destruït arran d'un incendi després que els 3000Vcc de la catenària arribessin a l'enclavament per una derivació elèctrica.

Salut !!
Ok. Deu ser una situació semblant a la de Caldes de Malavella durant les obres de reforma, doncs...



Avatar de l’usuari
genissimon
N10
N10
Entrades: 3142
Ubicació: La Selva marítima i el Berguedà prepirinenc

Entrada Autor: genissimon » Dijous 23/06/2016 8:11

437.001 ha escrit:
Ok. Deu ser una situació semblant a la de Caldes de Malavella durant les obres de reforma, doncs...
Desconec el cas de Caldes de Malavella.

Salut !!


Reposició del Tramvia Blau.
Manteniment del servei ferroviari a l'Estació de França i connexió decent amb el metro.
Corredor mediterrani per a mercaderies amb via d'ample normal (UIC 1435mm), apartadors llargs (>1000m) i pendents suaus (<15‰).
Desdoblament de la C-55 entre Manresa i Abrera.
Actualització de la C-26 entre Berga i Solsona.

Avatar de l’usuari
122-042-132
N9
N9
Entrades: 1631
Ubicació: (Barcelona CAT, Houston TX, Washington DC)

Entrada Autor: 122-042-132 » Dimarts 19/07/2016 9:14

Contracte de serveis per a l'assistència tècnica per a la redacció de l'estudi previ del nou tren-tramvia del Camp de Tarragona. Tram: Cambrils-Salou-Port Aventura-Tarragona. Clau: EP-TX-16224

https://licitacions.infraestructures.ca ... =CT1068802



jaezcurra
N8
N8
Entrades: 1176
Ubicació: L4 (Selva de Mar, BCN)

Entrada Autor: jaezcurra » Dimarts 19/07/2016 10:40

Un tranvía unirá la Costa Daurada y Port Aventura
Territori quiere aprovechar el tramo liberado por el futuro corredor mediterráneo, pero redimensionando el antiguo proyecto
ESTEVE GIRALT, Tarragona 19/07/2016 02:04 | Actualizado a 19/07/2016 03:50
http://www.lavanguardia.com/local/tarra ... mcamp.html



Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dimarts 19/07/2016 14:44



http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Sanato
N6
N6
Entrades: 181

Entrada Autor: Sanato » Dimarts 19/07/2016 17:42

trensmat ha escrit:
És totalment i absoluta necessari desmantellar la via per tornar a muntar-la després?

Ui si, és veritat... És més "cool" el tranvia que els vulgars regionals i rodalies... I si no es "redefineix" el projecte no hi haurà comissions a cobrar pel polític de torn...

En fi...


Cada vez que subes al tren, empieza una nueva aventura...
Renfe: siempre se puede viajar peor

Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dimarts 19/07/2016 18:01

Sanato ha escrit:
trensmat ha escrit:
És totalment i absoluta necessari desmantellar la via per tornar a muntar-la després?

Ui si, és veritat... És més "cool" el tranvia que els vulgars regionals i rodalies... I si no es "redefineix" el projecte no hi haurà comissions a cobrar pel polític de torn...

En fi...
En fi els ciutadans de Salou i Cambrils ja es queixaran quant no hi hagin diners per aquesta pijada Made in Benidorm.


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Avatar de l’usuari
ortegote
N8
N8
Entrades: 1231
Ubicació: a prop d' ADIF
Contacta:

Entrada Autor: ortegote » Dimarts 19/07/2016 18:59

Ara sembla que fins i tot Pere Granados a firmat la pau amb la PTP per integració del tren no supresio.
De veritat encara que no m'agradi m'agradaria veure com treuen el Tren i les vies de tot el traçat de la costa despres d'haver d'aguantar a aquest paio parlant pestes del tren pel centre de salou i que no es faci el Tranvia en menys de 20 anys.
Salutacions.



Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dimecres 20/07/2016 13:01

ortegote ha escrit:Ara sembla que fins i tot Pere Granados a firmat la pau amb la PTP per integració del tren no supresio.
De veritat encara que no m'agradi m'agradaria veure com treuen el Tren i les vies de tot el traçat de la costa despres d'haver d'aguantar a aquest paio parlant pestes del tren pel centre de salou i que no es faci el Tranvia en menys de 20 anys.
Salutacions.
Pere Granados pasará a la historia com el home que va matar el ferrocarril a Salou i que va demanar un Tren-Tram.

Subrealismooooo.

trensmat l’ha editat per darrera vegada el dia: Dimecres 20/07/2016 13:04, en total s’ha editat 1 vegada.


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Avatar de l’usuari
fgc113
N8
N8
Entrades: 1033
Ubicació: Borriana-les Alqueries (C6)

Entrada Autor: fgc113 » Dimecres 20/07/2016 13:04

I sent Pere Granados de CiU, CDC, PDC o com es diguin ara, per què no demana un bus elèctric? :twisted:


Metrovalència et recorda que viatjar sense títol de transport validat suposa el pagament d'un suplement de cent euros.

Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dimecres 20/07/2016 13:07

fgc113 ha escrit:I sent Pere Granados de CiU, CDC, PDC o com es diguin ara, per què no demana un bus elèctric? :twisted:
Et responc amb això el surrealisme de CDC es digne de investigació.



http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Respon

Torna a “Ferrocarril a Catalunya / Ferrocarril en Cataluña”