Bus urbà de Cervera

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Bus urbà de Cervera

Entrada Autor: Sky » Divendres 24/06/2016 8:59

Cervera estrenarà dilluns vinent el servei de bus urbà al centre

La Paeria de Cervera estrenarà dilluns vinent el servei de bus urbà que inicialment disposarà de dos línies, però que, segons l’alcalde, Ramon Royes, en el futur farà servei a tota la perifèria de la capital de la Segarra. Segons l’alcalde, les necessitats de transport generades per les obres al centre històric han avançat la posada en marxa d’aquesta iniciativa que servirà de pla pilot. D’aquesta manera, a partir de dilluns es posaran en funcionament dos recorreguts consecutius a les 9.00 i a les 13.00 hores des de l’Hostal Bonavista, situat a l’entrada a la zona comercial. L’un farà el recorregut pel camí dels Pagesos fins al barri de Sant Francesc i després tornarà a l’Hostal Bonavista, i el segon anirà fins al barri de Sant Magí i tornarà a l’Hostal Bonavista. El servei s’oferirà els set dies de la setmana amb l’única variació que els itineraris de les 13.00 hores els divendres s’ajornaran fins a les 14.00 hores coincidint amb la jornada del mercat setmanal.

Segons Royes, el cost del servei és de 1.300 euros mensuals, aproximadament, i els dos primers mesos serà gratuït per als usuaris. En una segona fase, la proposta s’ampliarà a altres zones de la perifèria com són el barri dels Ametllers, situat al costat de l’antiga N-II, i el Pla Parcial PP1, ubicat a la part posterior de l’edifici del Sindicat de Cervera. La proposta preveu que els veïns amb necessitats especials de mobilitat puguin disposar d’un servei especial adaptat quan ho sol·licitin.

Aquesta és la primera vegada en la història de la ciutat que es posa en funcionament un servei de bus urbà. Segons l’alcalde, el projecte pretén afavorir el trasllat de les persones grans a la zona comercial de Cervera i reduir el volum de vehicles motoritzats al centre de la ciutat.

http://www.lleida.com/noticia_canal/cer ... -al-centre



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 24/06/2016 16:44

Aquesta és la primera vegada en la història de la ciutat que es posa en funcionament un servei de bus urbà. Segons l’alcalde, el projecte pretén afavorir el trasllat de les persones grans a la zona comercial de Cervera i reduir el volum de vehicles motoritzats al centre de la ciutat.
Sense conèixer el cas concret de Cervera, a primera vista, no crec que un servei a les 9 i un altre a les 13/14 hores, sense res més, ajudi gaire a reduir el trànsit, a no ser que l'ajuntament hagi identificat que, precisament en aquestes dues franges horàries, s'acumula un nombre especialment gran de vehicles.

Vistes les poques expedicions, basades en una previsió de demanda reduïda, no seria millor pensar en un servei a demanda?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Divendres 24/06/2016 19:54

He trobat un pdf amb més informació al web de la Paeria de Cervera: http://www.cerverapaeria.cat/fitxers/avistransport.pdf



Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1896

Entrada Autor: sag470 » Diumenge 26/06/2016 18:31

Segun he podido ver, operado por Cots Alsina. No creo que pase del 27 de julio, a no ser que hagan muy buena publicidad en el municipio.



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Divendres 24/03/2017 12:11

El servei seguirà comunicant el cas antic amb el centre de la ciutat i, en un futur, afegirà noves línies a altres barris

Amb les obres al centre històric de Cervera, l’ Ajuntament va implantar una prova pilot de servei de bus urbà per anar del casc antic al centre de la ciutat. Arran dels bons resultats d’aquesta prova i la satisfacció entre els veïns, la Paeria ha decidit establir aquest servei de bus de forma permanent.

Les novetats dins del nou pla de mobilitat de Cervera no s’acaben aquí, i es que l’objectiu de la Paeria és ampliar aquest servei a altres zones de la ciutat que queden aïllades com poden ser el Barri dels Ametllers o la Ciutat Jardí.

A diferència de la prova pilot, que era de caràcter gratuït, quan aquest servei es faci extensiu a tota la ciutat, s’haurà de pagar un preu simbòlic per evitar-ne un mal us. El cost del servei rondaria els 20.000 € anuals i serà la primera iniciativa que es prendrà dins del pla de mobilitat de Cervera, que redactaran aquest mateix any els serveis tècnics municipals.

http://segarratv.cat/ca/turisme/segarra ... a/640.html



Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”