Remodelació d'estacions d'autobusos a Lleida

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Re: Notícies de l'estació Lleida-Pirineus

Entrada Autor: Sky » Dilluns 04/07/2016 21:58

La Paeria acorda amb la Generalitat de Catalunya la licitació immediata de la nova estació d’autobusos de Lleida un cop Adif en cedeixi els terrenys

-L’alcalde de Lleida Àngel Ros acompanyat del tinent d’alcalde i regidor de d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, s’ha reunit aquesta tarda amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull

-També s’ha acordat prioritzar la comunicació entre la Variant Sud i la Variant Nord


La Paeria ha acordat aquesta tarda amb la Generalitat de Catalunya la licitació immediata de la nova estació d’autobusos de Lleida un cop Adif en cedeixi els terrenys. Així s’ha pactat en la reunió que han mantingut l’alcalde de Lleida, Àngel Ros i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, a la qual també hi han assistit el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, Ricard Font, secretari d’ Infraestructures i Mobilitat i el director general d’ Ordenació del Territori i Urbanisme Agustí Serra.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha detallat que “el compromís és tirar endavant la licitació de l’obra en el moment en que es produeixi la cessió de terrenys, fet que es demanarà en la propera reunió de seguiment del Pla especial de l’Estació que esperem que tingui efecte quan hi hagi govern a Madrid”. Pel que fa al pressupost de les obres, és d’11 milions d’euros, dels quals aproximadament la meitat els assumeix la Generalitat com a inversió i l’altra meitat es finança amb els aprofitaments que es deriven del propi pla de l’estació. Aquest és el model que se segueix en altres ciutats com, la darrera d’elles, Girona.

En la trobada d’aquesta tarda s’ha parlat també de les implicacions urbanístiques del desenvolupament comercial a Lleida i l’alcalde ha explicat els tres projectes comercials que hi ha a Lleida. En concret, sobre el projecte SUR-42 Torre Salses s’ha informat que per part dels promotors s’estan contestant les consideracions que es van fer des de la comissió provincial d’urbanisme. En la reunió s’ha acordat compartir el desenvolupament dels diferents projectes i buscar el consens.

D’altra banda, en la reunió d’avui també s’ha acordat, a proposta de la Paeria, prioritzar la comunicació entre la Variant Sud i la Variant Nord: “És una prioritat de mobilitat territorial”, ha destacat l’alcalde. En aquest sentit, la proposta ha estat ben rebuda per part de la Generalitat, que s’ha compromès a contemplar-ho en futurs pressupostos d’inversions. Finalment també s’ha informat al conseller del desenvolupament del nou Pla general d’ordenació urbana. El paer en cap ha valorat molt positivament la trobada d'avui.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/no ... icia=25934



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dissabte 19/11/2016 10:13

Tècnics de la Direcció Gral. d’infraestructures de Mobilitat Terrestre estudien sobre el terreny el projecte de la nova estació d'autobusos d’Almacelles

Ateses les necessitats de la població d’Almacelles de disposar d’una estació d’autobusos que centralitzi tots els passatgers i línies que actualment donen servei al municipi, tècnics de la Direcció Gral. d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre del Dep. de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, han visitat sobre el terreny les característiques que hauria de tenir l’estació i fer una redimensionalització per tal de poder licitar les obres d’aquesta estació el més aviat possible.

En aquesta visita s’ha tingut especial interès en veure les característiques del terreny i la disposició en els vials principals, a fi de fer el projecte que millor s’hi escaigui a les necessitats dels usuaris i dels vehicles que hagin de fer anar aquesta estació en un futur. L’estació estarà emplaçada al carrer de Joan Maragall, en un punt cèntric de la població i de fàcil accés des de qualsevol punt del municipi.

Val a dir que Almacelles va enregistrar un total de 262.168 usuaris d’autobús durant l’any 2015, amb un increment del 8,6% respecte a l’any anterior i compta amb 8 línies regulars de transport.

http://almacelles.cat/ca/noticies/t%C3% ... n-sobre-el



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimecres 21/12/2016 14:21

Imatge

L’Ajuntament preveu obrir Prat de la Riba a final de setmana un cop acabat el pas de vianants soterrat

L’Ajuntament de Mollerussa preveu poder obrir al trànsit el carrer de Prat de la Riba a finals d’aquesta setmana un cop acabades les obres de construcció del pas inferior que ha de comunicar l’estació de ferrocarril amb la futura estació d’autobusos. L’alcalde de la ciutat, Marc Solsona, ha indicat que aquesta és la previsió que ja es va anunciar al setembre en una visita del conseller Josep Rull i que ha confirmat al consistori l’empresa adjudicatària de les obres.

En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que a principis de l’any vinent s’iniciaran també les obres de construcció de la nova estació d’autobusos, que ja van ser adjudicades pel departament de Territori i Sostenibilitat el mes d’octubre a l’empresa Copisa per un import de 872.000 euros i un termini d’execució de sis mesos. L’estació d’autobusos tindrà una andana lineal, amb una capacitat d’estacionament per a quatre autobusos en bateria i disposarà d’una zona per a un autobús addicional i tres places per a taxis. L’andana principal, la zona d’espera exterior i l’edifici de serveis de l’estació estaran protegides amb una coberta metàl·lica.

Aquestes obres, segons ha indicat Solsona, es faran de forma coordinada amb l’adequació com aparcament públic de la parcel·la paral·lela a les vies i que quedarà contigua a l’estació, una zona que haurà de suplir les necessitats de places de pàrquing que quedaran suprimides al carrer Prat de la Riba. Solsona ha indicat que des del consistori s’està treballant en la redacció del projecte de remodelació d’aquest carrer que ha de contemplar, entre altres aspectes com l’ampliació de les voreres, l’adequació de l’accés a l’edifici de Cal Duch, futura seu de l’Escola Municipal de Música. L’alcalde ha indicat que quan el projecte estarà redactat es presentarà als veïns de la zona perquè el coneguin.

Pel que fa a les obres del pas soterrat, cal recordar que l’estructura té una longitud de 15,5 metres i 4 d’amplada, amb una alçada lliure a l’interior de 2,75 metres. Està adaptat a persones amb mobilitat reduïda mitjançant rampes i ascensors a banda i banda del pas. El pas inferior s’ha executat a base de peces de formigó armat prefabricat i l'estructura dels accessos s’ha realitzat mitjançant murs pantalla i lloses de formigó armats in situ. Els treballs, encarregats pel departament de Territori i Sostenibilitat, han comptat amb un pressupost de 855.000 euros

http://www.mollerussa.cat/?id=czo0OiIyMzgwIjs=



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Divendres 23/12/2016 18:06

Imatge

S’aprova la modificació del POUM que permetrà ubicar la nova estació d’autobusos d’Almacelles

El ple municipal celebrat ahir, dia 22 de desembre, es va aprovar el conveni urbanístic i aprovació provisional de modificació del POUM, que permetrà ubicar l’estació d’autobusos en una parcel•la del C/ de Joan Maragall, únic lloc apte per poder acollir aquest tipus d’equipament.

Val a dir que recentment, ja van visitar l’emplaçament tècnics de la Direcció Gral. d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre del Dep. de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que van posar fil a l’agulla per iniciar el projecte de redimensionalització i poder licitar les obres d’aquesta estació el més aviat possible.

Cal fer especial esment que Almacelles va enregistrar un total de 262.168 usuaris d’autobús durant l’any 2015, amb un increment del 8,6% respecte a l’any anterior i compta amb 8 línies regulars de transport.

Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor dels regidors del PDeCAT i del PP, les abstencions del PSC, POBLEM i ERC; i el vot en contra d’ALMACELLES LLIURE.

http://almacelles.cat/ca/noticies/s%E2% ... utobusos-d



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Divendres 12/05/2017 8:44

La licitació de la nova estació de busos, en breu
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va afirmar aquest dijous a Catalunya Ràdio que d’aquí a uns mesos es podran licitar les obres de la nova estació d’autobusos, prevista per la Generalitat de Catalunya al costat de la terminal de l’AVE, sota el pont de Príncep de Viana, i pendent des de fa anys. “El projecte està acabat i, quan tinguem la desafectació ferroviària del terreny (per part de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries, Adif), es podrà licitar. És una qüestió de mesos”, va subratllar
http://www.segre.com/noticies/lleida/20 ... _1092.html



Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 953

Entrada Autor: bigcoaster » Divendres 12/05/2017 15:38

Sky ha escrit:La licitació de la nova estació de busos, en breu
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va afirmar aquest dijous a Catalunya Ràdio que d’aquí a uns mesos es podran licitar les obres de la nova estació d’autobusos, prevista per la Generalitat de Catalunya al costat de la terminal de l’AVE, sota el pont de Príncep de Viana, i pendent des de fa anys. “El projecte està acabat i, quan tinguem la desafectació ferroviària del terreny (per part de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries, Adif), es podrà licitar. És una qüestió de mesos”, va subratllar
http://www.segre.com/noticies/lleida/20 ... _1092.html
Quants anys vol dir "breu"? És que em sona que el Ros, això de breu no sap quan temps sol voler dir. Bah, voleu dir que es farà mai?


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Divendres 12/05/2017 15:51

A mi m'estranya que el projecte estigui paralitzat única i exclusivament per una qüestió bur(r)ocràtica... I a sobre per part de l'Adif! Crec que si fos el cas el conseller ja hauria posat el crit al cel .

O potser sí que només manca un tràmit, però ningú no té cap pressa que tiri endavant. :?
Sky l’ha editat per darrera vegada el dia: Divendres 12/05/2017 17:00, en total s’ha editat 1 vegada.



albe6
N8
N8
Entrades: 1035
Ubicació: Almacelles (Lleida)

Entrada Autor: albe6 » Divendres 12/05/2017 16:27

Fer-se s'acabarà fent, perquè l'actual està fatal

La gencat tampoc té pressa, en les últimes reunions instaven a tirar endavant ja amb el projecte a l 'Ajuntament, i que aquest avances fons, per les estretors de pressupost

Per cert: que se'n sap dels WC que havien de posar a on hi havia la tenda de llaminadures, davant les taquilles de l'Alsa - Alsina Graells?



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimecres 16/08/2017 11:44

Imatge

La nova estació d'autobusos de Mollerussa pren forma

Les obres de la futura estació d’autobusos de Mollerussa avancen i ja s’ha iniciat la construcció de la marquesina. El nou equipament, ubicat davant del camí de Vila-sana, substituirà l’actual estació, que es troba a l’avinguda del Canal. Per accedir a la nova terminal, ja es va construir un pas soterrat que actualment espera tancat que estigui enllestida, el mes de novembre aproximadament.

Les obres es van adjudicar a Copisa per 872.000 euros i contemplen la construcció d’una andana lineal amb una capacitat d’estacionament de quatre autobusos en bateria, així com també tres places per a taxis.

http://www.lleida.com/noticia_canal/la- ... pren-forma



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dijous 07/12/2017 9:38

Tàrrega comptarà amb una nova estació d'autobusos als antics molls de Renfe

L’objectiu és posar-la en marxa a finals del 2019

Llum verda de Territori i Sostenibilitat, que ha licitat la redacció del projecte, que comportarà una inversió de més de 700.000 euros


En l’actualitat, per arribar a l’estació de busos han de travessar tota la capital, cosa que genera problemes de mobilitat a la zona cèntrica o bé han de passar per la circumval·lació de la Via Lacetània, fet que allarga els viatges.

Perelló també va posar en relleu que “aquest nou equipament facilitarà que cada hora pugui sortir des d’un mateix punt de la ciutat un servei de transport públic”. Val a destacar que a la vora del nou espai ja existeix una gran zona de pàrquing lliure de 1.270 metres quadrats per a 121 vehicles, que unirà la futura estació d’autobusos i la de trens i que, segons Perelló, “es mantindrà en el futur”.

La rehabilitació dels antics molls de Renfe era una assignatura pendent dels diferents consistoris de la capital de l’Urgell ja que es troben bastant deteriorats, amb el perill que això pot representar per a la ciutadania en una zona cèntrica al costat del tram urbà de la carretera C-14.

Amb referència a l’actual estació, que quedarà tancada i situada al carrer Migdia al costat del riu Ondara, Perelló va explicar que estudien diferents possibilitats d’ús d’aquest espai cèntric al costat de la plaça de les Nacions i l’Espai MerCat, i que també disposa d’una gran zona d’estacionament.

L’actual estació d’autobusos de la capital de l’Urgell es va construir a la dècada dels anys noranta. La nova reforçarà els serveis que ofereix.

https://www.segre.com/noticies/comarque ... _1091.html



Avatar de l’usuari
genissimon
N10
N10
Entrades: 3140
Ubicació: La Selva marítima i el Berguedà prepirinenc

Entrada Autor: genissimon » Dilluns 11/12/2017 14:08

Una estació d'autobusos pot ser un magnífic equipament, però si no està situat on ha d'estar situat serveix de ben poc.

Per això sóc tant crític amb la proposta d'ubicació de la nova estació d'autobusos de Berga: la faran on no serveix de gaire, des del punt de vista de l'usuari. No aprenem dels errors.

Salut !!
Sky ha escrit:Tàrrega comptarà amb una nova estació d'autobusos als antics molls de Renfe

L’objectiu és posar-la en marxa a finals del 2019

Llum verda de Territori i Sostenibilitat, que ha licitat la redacció del projecte, que comportarà una inversió de més de 700.000 euros


En l’actualitat, per arribar a l’estació de busos han de travessar tota la capital, cosa que genera problemes de mobilitat a la zona cèntrica o bé han de passar per la circumval·lació de la Via Lacetània, fet que allarga els viatges.

Perelló també va posar en relleu que “aquest nou equipament facilitarà que cada hora pugui sortir des d’un mateix punt de la ciutat un servei de transport públic”. Val a destacar que a la vora del nou espai ja existeix una gran zona de pàrquing lliure de 1.270 metres quadrats per a 121 vehicles, que unirà la futura estació d’autobusos i la de trens i que, segons Perelló, “es mantindrà en el futur”.

La rehabilitació dels antics molls de Renfe era una assignatura pendent dels diferents consistoris de la capital de l’Urgell ja que es troben bastant deteriorats, amb el perill que això pot representar per a la ciutadania en una zona cèntrica al costat del tram urbà de la carretera C-14.

Amb referència a l’actual estació, que quedarà tancada i situada al carrer Migdia al costat del riu Ondara, Perelló va explicar que estudien diferents possibilitats d’ús d’aquest espai cèntric al costat de la plaça de les Nacions i l’Espai MerCat, i que també disposa d’una gran zona d’estacionament.

L’actual estació d’autobusos de la capital de l’Urgell es va construir a la dècada dels anys noranta. La nova reforçarà els serveis que ofereix.

https://www.segre.com/noticies/comarque ... _1091.html


Reposició del Tramvia Blau.
Manteniment del servei ferroviari a l'Estació de França i connexió decent amb el metro.
Corredor mediterrani per a mercaderies amb via d'ample normal (UIC 1435mm), apartadors llargs (>1000m) i pendents suaus (<15‰).
Desdoblament de la C-55 entre Manresa i Abrera.
Actualització de la C-26 entre Berga i Solsona.

Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimarts 27/02/2018 18:07

La nova estació d'autobusos de Mollerussa i el pas inferior entraran en funcionament dilluns 5 de març

La instal·lació, que substituirà l’estació actual, ocupa una superfície de 2.800 metres quadrats

El nou pas inferior per a vianants, que connectarà l’estació de busos amb la ciutat i l’estació de tren, té una longitud de 15,5 metres

Les obres han comptat amb un pressupost total d’1,7 MEUR


La nova estació d’autobusos que ha construït el Departament de Territori i Sostenibilitat a Mollerussa entrarà en funcionament dilluns vinent, 5 de març. La instal·lació, que substituirà l’actual estació, ocupa una superfície de 2.800 metres quadrats i té capacitat per a sis autobusos. Juntament amb la nova estació, s’obrirà el pas inferior que s’ha construït per a connectar la instal·lació amb el municipi, per sota de les vies del tren. Ambdues actuacions sumen una inversió d’1,7 MEUR.

Aquest equipament se situa davant de l’estació del tren del municipi, a la banda nord de les vies. Compta amb una àmbit d’andanes i zona d’espera exterior amb una capacitat d’estacionament per a cinc autobusos en bateria, i disposa d’una zona per a un autobús addicional, a banda de zones reservades per a estacionament d’autobusos i taxis. D’altra banda l’estació es completa amb una zona d’espera i informació a l’usuari, amb sala d’espera tancada i lavabos. La zona d’espera exterior i l’edifici de serveis de l’estació estan coberts amb una estructura metàl·lica. En concret, la construcció de l’estació ha comptat amb un pressupost de 872.000 euros.

La nova estació d’autobusos registrarà uns 165.000 viatgers l’any. Hi operaran les companyies SA Alsina Graells de Auto Transportes, Autocars Salvia, SL i Autocars del Pla, SL, que ofereixen els serveis de transport interurbà Barcelona-Cervera-Tàrrega-Lleida, la Guàrdia-la Fuliola-Lleida, Balaguer-Mollerussa, les Borges Blanques-Mollerussa, Puiggròs-Lleida, Vila-sana - Lleida, Bellvís-Mollerussa i Barbens-Mollerussa-Lleida.

Diumenge 4 de març, a la nit, l’actual estació de busos situada al carrer de la Forestal d’Urgell deixarà de prestar servei i l’endemà entrarà en funcionament la nova instal·lació.

L’entrada en funcionament de la nova estació de busos comportarà la modificació del recorregut de les línies de transport interurbà. Així mateix, com a complement, i per tal de millorar l'accés dels ciutadans als serveis de transport per carretera, de comú acord amb l'Ajuntament de Mollerussa, s'ha fixat una nova parada, a la carretera de Torregrossa --rotonda de la Font d'Albada--, on efectuaran parada els serveis Balaguer-Mollerussa, les Borges Blanques-Mollerussa, Puiggròs-Lleida i Bellvís-Mollerussa.

Obertura del pas inferior

Amb l’entrada en servei de la nova estació, també s’obrirà el pas inferior per a vianants que el Departament ha executat com actuació complementària. Aquest pas sota les vies del ferrocarril connecta la nova estació de busos amb el municipi; dona continuïtat a la trama urbana i millora la permeabilitat i la mobilitat d’aquesta zona, fins ara dividida per la línia del tren. Aquest és el primer pas inferior al municipi.

L’estructura té una longitud de 15,5 metres i 4 d’amplada, amb una alçada lliure a l’interior de 2,75 metres, i està adaptat a persones amb mobilitat reduïda mitjançant rampes i ascensors a banda i banda del pas. Les obres van suposar una inversió de 855.000 euros.

L’estació i el pas inferior, de titularitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, estaran gestionats per l’Ajuntament de Mollerussa

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJ ... -5-marc.do

Imatge

Imatge

Imatge



Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1896

Entrada Autor: sag470 » Dimarts 27/02/2018 20:32

L'estació està força bé, en ubicació per trasbordar entre tren i bus a altres municipis.
El que trobo a faltar és una guixeta on poder recarregar les tarjetes, demanar informació, horaris, incidències... Només caldria una persona en horari d'oficina (feiner 8-13, 16-19). A més, una persona li dona un caire humà a l'instal·lació, en tema seguretat i neteja.



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dilluns 05/03/2018 14:33

Mollerussa estrena avui la nova estació d’autobusos

També s’obre el pas soterrat que uneix l’estació de tren amb el nou equipament, que té una segona parada a la carretera de Torregrossa

Mollerussa ha estrenat aquest matí la nova estació d’autobusos, ubicada al costat de l’estació de trens. També ha entrat en funcionament el pas soterrat que uneix el carrer de Prat de la Riba amb el nou equipament, amb capacitat per a 6 vehicles i que compta amb una sala d’espera i informació tancada i amb serveis. Les dues instal·lacions, que sumen una inversió d’1,7 MEUR, han estat construïdes pel Departament de Territori i Sostenibilitat i substitueixen l’actual estació, ubicada al carrer de la Forestal, la qual un cop hagi revertit al municipi, servirà per ampliar les dependències de l’Oficina Jove del Pla d’Urgell, segons l’alcalde de la ciutat, Marc Solsona.

Solsona confia que la ciutadania, a qui ha demanat paciència els primers dies de funcionament del nou equipament per l’enrenou que pugui suposar el canvi d’hàbits, valori la utilitat de concentrar el servei de transport en una estació modal que ha de permetre a mig termini augmentar els fluxos i alhora millorar la mobilitat de l’usuari. L’alcalde també ha recordat que des de l’Ajuntament s’ha demanat i ha estat concedit per Territori i Sostenibilitat el fet de poder mantenir una segona parada a la carretera de Torregrossa per la majoria de línies de manera que es pugui prestar un millor servei al conjunt de la població.

A la nova estació, que es preveu que registri un volum de 165.000 viatgers a l’any, hi operaran les companyies SA Alsina Graells de Auto Transportes, Autocars Salvia, SL i Autocars del Pla, SL, que ofereixen els serveis de transport interurbà, Barcelona-Cervera-Tàrrega-Lleida, la Guàrdia-la Fuliola-Lleida, Balaguer-Mollerussa, les Borges Blanques-Mollerussa, Puiggròs-Lleida, Vila-sana -Lleida, Bellvís-Mollerussa i Barbens-Mollerussa-Lleida.

https://www.mollerussa.cat/mollerussa-e ... autobusos/

Imatge



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimecres 18/09/2019 14:59

Suport unànime de tot l'arc consistorial a la construcció de la nova estació d'autobusos i la variant de la C-14 a Tàrrega

Prosperen les dues propostes de la sessió extraordinària del Ple convocada a petició del grup municipal de Junts X Tàrrega, a l'oposició · Les dues infraestructures figuren a les previsions d'actuació de la Generalitat de Catalunya
L'Ajuntament de Tàrrega celebrà el passat dilluns 16 de setembre una sessió extraordinària del Ple sol·licitada pel Grup Municipal de Junts X Tàrrega (d’acord amb l’article 46.2.a de la Llei 7/1985 de 2 d’abril Reguladora de les Bases de Règim Local), a l'oposició. L'ordre del dia va incloure dues propostes, les quals es van aprovar per unanimitat de tots els grups municipals: ERC-MES i CUP (Equip de Govern), Junts X Tàrrega i PSC.

Sí a la nova estació d'autobusos

Va prosperar per unanimitat l'acord d'atendre la proposta del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya per tirar endavant la nova estació d’autobusos de Tàrrega, ara en fase de redacció. En aquest sentit, s'expressà també el suport perquè el Govern català liciti posteriorment l’obra. La construcció de la nova estació d’autobusos de Tàrrega podria sortir a licitació durant el primer trimestre de l’any 2020. És la previsió amb què treballa el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, com ja es comunicà la setmana passada. La infraestructura s’ubicarà en un solar de titularitat municipal al costat de l’estació ferroviària, adjacent a la banda nord de les vies. El projecte de la nova estació d’autobusos suposarà una inversió total estimada d’entre 4 i 5 milions d’euros, quantitat que sufragarà íntegrament el Govern català.

[...]
https://www.tarrega.cat/noticies/ple-16-setembre-2019



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimecres 22/01/2020 15:35

La Paeria posa en marxa el procés per finalitzar la concessió de l’estació d’autobusos

El pròxim ple nomenarà l’interventor tècnic del contracte, encarregat de vetllar per la conservació de les instal·lacions i el material de l’equipament, tràmit previ a la caducitat de la concessió, que es fixa pel 24 de març de 2022

El ple de l’Ajuntament de Lleida del pròxim 31 de gener posarà en marxa l'inici del procés per la finalització del contracte de concessió de l'Estació d'Autobusos de Lleida. L'expedient que es porta a aprovació fixa la data de finalització del contracte pel dia 24 de març de 2022 i proposa el nomenament d’interventor tècnic del contracte, un tràmit necessari per donar per finalitzada concessió i que cal iniciar amb una antelació mínima de 25 mesos abans de la seva data de finalització.

La convocatòria del concurs per la concessió de l’Estació d’Autobusos es va aprovar en el ple de 3 de maig de 1967 i es va adjudicar a l’agost d’aquell mateix any, mentre que l’equipament va entrar en funcionament el 24 de març de 1972. El termini de la concessió és de 50 anys a partir d’aquesta data, de manera que la concessió conclourà d’aquí una mica més de dos anys, el 24 de març de 2022.

El plec de condicions contempla que per a garantir “la conservació de les obres i el material” l’Ajuntament haurà de nomenar un interventor tècnic de l’empresa concessionària, en compliment també de la legislació vigent en aquell moment. Tindrà com a funció fer el seguiment de l’estat de les instal·lacions de l’Estació d’Autobusos per tal que reverteixen a l’Ajuntament en les condicions fixades al plec de condicions.

L'acord que fixa la data de finalització del contracte i el nomenament d'un tècnic municipal com a interventor tècnic del mateix es debatrà en comissió el divendres 24 i es votarà al ple del dia 31.

https://www.paeria.es/cat/ajuntament/no ... p&Pagina=1



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimecres 15/04/2020 19:37

Territori i Sostenibilitat impulsa la redacció d'un nou projecte per a la futura estació d'autobusos de Lleida

La comunicació amb el nou pont de Príncep de Viana, la intermodalitat per proximitat amb l’estació de ferrocarril i els nous requeriments de transport de viatgers comporten el replantejament del projecte anterior

Es preveu que l’estació suposi una inversió de 12 MEUR i entri en funcionament durant el 2023, amb més d’un mil·lió de persones usuàries anuals


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de la redacció d’un nou projecte per a la futura estació d’autobusos de Lleida a l’entorn de l’estació de ferrocarril d’alta velocitat. Aquesta instal·lació ha de substituir l’actual situat al carrer Saracíbar i permetrà facilitar l’intercanvi de viatgers entre els serveis de bus i ferrocarril, tant amb les línies convencionals com a l’alta velocitat. Es calcula que la futura estació acollirà prop d’1.400.000 persones usuàries anualment.


El nou projecte permetrà actualitzar el projecte amb què treballaven en els últims anys la Generalitat i l’Ajuntament de Lleida, donada la necessitat d’adaptar-lo a la demanda i necessitats actuals i futures de transport públic a la ciutat i d’aprofitar la possibilitat de connexió amb el nou pont de Príncep de Viana. Aquesta infraestructura donarà un accés pràcticament directe a les principals vies de comunicació que enllacen amb la ciutat.


El document que es redactarà inclou un estudi d’alternatives amb les diverses solucions d’ implantació i configuració de l’estació en possibles àmbits a l’entorn de l’estació ferroviària. Un cop adjudicat el projecte, el termini de redacció és de 10 mesos. S’estima que les obres de construcció i posada en servei de la futura estació comportin una inversió de fins a 12 MEUR.


La proximitat de les estacions d’autobús i de ferrocarril permetrà una intermodalitat del transport de viatgers que provocarà sinèrgies positives entre el tren i autobús interurbà. A més, com a avantatge afegit, cal recordar que més de la meitat de les línies urbanes d’autobús circulen per aquest punt.


La nova estació, que estarà adaptada a persones amb mobilitat reduïda, ocuparà una superfície d’un màxim de 10.000 metres quadrats i tindrà una capacitat màxima de 27 autobusos en zones d'andanes i de 10 en zones d'estacionament. Es preveu que la instal·lació entri en funcionament durant l’any 2023.


Pla de l’Estació


La construcció de la nova estació d’autobusos s’emmarca en l’aposta de l’actual consistori municipal per fer viable l’anomenat Pla de l’Estació. Un àmbit urbanístic que regula l’entorn de l’estació de RENFE i que fa més de quinze anys que està aturat per la manca de viabilitat econòmica de les diferents unitats d’actuació que s’hi preveuen.


La Paeria iniciarà en breu una modificació puntual del planejament urbanístic que permetrà, d’acord amb ADIF i els altres propietaris de la zona, reordenar els diferents espais, connectar la Rambla Ferran i el barri Noguerola amb el barri de Pardinyes i dotar l’àmbit d’equipaments comercials dins la trama urbana de la ciutat, habitatges i l’esmentada estació d’autobusos.


Toni Postius, 1r tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Lleida, destaca que ens trobem davant d’una gran oportunitat per fer realitat la nova estació d’autobusos de la ciutat de Lleida. “Després de molts anys, s’obre el camí per fer realitat la implantació d’aquesta infraestructura, que a més enfilarà la resolució del que volem que sigui el Pla de l’Estació.” Postius afirma que “Ara per ara, la sintonia amb la Generalitat i el Departament de Territori i Sostenibilitat és molt bona per donar sortida a l’estació d’autobusos de Lleida. S’hi treballa amb tots els esforços per endegar un projecte molt necessari per la ciutat i que dignificarà la imatge de Lleida.”


Pel secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, la nova estació “ha de ser una infraestructura ambiciosa i moderna, pensada per atendre els serveis del futur.” Pel que fa a la ubicació, Gavín considera que “necessitem un nou projecte per aprofitar les noves oportunitats d’una ubicació més adequada, perquè doti l’estació de la capacitat i els serveis que una ciutat com Lleida necessita”.

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/384173/territori-sostenibilitat-impulsa-redaccio-un-nou-projecte-futura-estacio-autobusos-lleida



Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”