Prova pilot de telemonitoratge de metros en temps real

Per a tot tipus de material rodant, avistaments, seguiments, etc. de qualsevol empresa ferroviària (RENFE, FGC, TMB, TRAM...).
Para todo tipo de material rodante, avistamientos, seguimientos, etc. de cualquier empresa ferroviaria (RENFE, FGC, TMB, TRAM...).
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Prova pilot de telemonitoratge de metros en temps real

Entrada Autor: metring » Dimarts 05/07/2016 11:44

https://noticies.tmb.cat/innovacio/prov ... ce=Twitter

Prova pilot de telemonitoratge de trens en temps real

L'empresa treballa en un projecte d'innovació que monitoritza les variables dels combois de metro per millorar processos i futures planificacions del servei.

El departament d'enginyeria i manteniment de material mòbil de TMB està duent a terme un projecte pilot de telemonitoratge de combois de metro. Han desenvolupat un sistema amb el qual avui segueixen l'estat de 15 trens en temps real, 3 a cada línia convencional.

Es tracta d'un software desenvolupat ad hoc adaptat a les necessitats de la companyia i a un preu molt menor dels productes similars ja existents al mercat, que té l'objectiu d'explotar més eficientment la gran quantitat d'informació que donen els sistemes informàtics i electrònics dels nous trens de la flota de TMB. El sistema llegeix aquestes variables generals dels trens i les envia mitjançant 3G a un cost molt baix.
El projecte en 3 etapes

La primera fase del projecte preveu el telemonitoratge de la pantalla del motorista i la de manteniment en temps real. L'explotació d'aquestes dades pot ajudar, per exemple, a la reducció del temps d'aturada, ja que a la pantalla del motorista es pot consultar si les portes del tren estan tancades, anul·lades, desbloquejades, etc., així com també la velocitat del tren, l'energia consumida i la recuperada, entre d'altres indicadors.

En una segona fase, es monitoritzaran les variables del comboi per avançar-se a possibles avaries, i finalment també per planificar el manteniment preventiu. Aquest seguiment permetrà optimitzar costos i oferir un millor servei.

En el marc d'aquest projecte també s'estan recollint ja dades reals de passatge als trens per processar-les de cara a futures planificacions del servei.
Pantalles on es veu com van evolucionant les variables del tren en temps real / Foto: TMB



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 05/07/2016 11:57

Hauran fet el pas per a contrarestar la vaga encoberta?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Respon

Torna a “Material rodant ferroviari / Material rodante ferroviario”