Notícies de la línia Lleida-Manresa

RENFE regionals i línies FGC de fora de l'àrea de Barcelona.
RENFE regionales y líneas FGC de fuera del área de Barcelona.
Respon
Avatar de l’usuari
Don Ramón
N8
N8
Entrades: 1194
Ubicació: Sant Martí de Provençals

Re: Notícies de la línia Lleida-Manresa

Entrada Autor: Don Ramón » Diumenge 21/08/2016 16:53

La pésima organización y el mal funcionamiento de los trenes llevan a todo tipo de aberraciones, supongo que en eso llevas razón. Si el ferrocarril estuviera gestionado con dos deditos de frente debería de haber la opción de ir a Lleida desde las cercanías, cambiar a un REX por Valls, y luego un R4. Los trenes funcionan tan mal que están doblegando las leyes del espacio-tiempo xD


Don Ramón, el Marhuenda del FTC! Odiadme, me lo merezco.
El mundo desde una ventanilla - El blog de Don Ramón

"A Barcelona menyspreuen el tramvia els rics, que el consideren cosa de pobres, i els pobres, que el consideren cosa de rics." - Ferran Armengol

Intercanviador
N4
N4
Entrades: 57

Entrada Autor: Intercanviador » Diumenge 21/08/2016 18:05

En mi opinión esta línea es el ejemplo más palmario que tenemos en Catalunya de cómo una línea, que tiene un trazado razonablemente bueno y directo, que cubre un área suficientemente poblada y pasa por poblaciones de cierta importancia, queda reducida a la irrelevancia por dejadez pura y simple. Y no, no veo por qué no podría ser una alternativa válida al tráfico de Regionals considerado desde el norte de Barcelona hacia Lleida, si estuviera en condiciones.



Granolleri

Entrada Autor: Granolleri » Diumenge 21/08/2016 22:50

França451 ha escrit:Usted no ha visto la reciente exposición de Vía Julia sobre Nou Barris histórico, verdad?
Doncs no, sincerament.
Bastante se ha conseguido con hacer parar a todos los Tor de Querol de la R3 en BARCELONA-Torre de Baró y ya nos hicieron bastante la puñeta con los semidirectos de la R4 pasando de largo para que ahora usted diga que esta parada sobra para la R12 "porque ya llega el metro"...
Doncs sí, ho mantinc. I penso que els trens a La Tor de Querol no haurien de parar a Torre del Baró, ja que l'interès per anar a aquest baixador per part de la gent d'Osona, Ripollès i Cerdanya és nul. Ja prou triguen els trens per a sobre parar a més llocs.

Si al menos la L3 llegase a Trinitat Vella, y se tuviera una frecuencia decente en líneas como la 76 o la todopoderosa 51 con sus 35 minutos de frecuencia en el mejor de los casos, o la 50 llegase a Torre de Baró, que es lo que tendría que hacer, dejaríamos que los R12 para ahorrar tiempo se salten el apeadero de Torre, que les recuerdo a todos y a los de Renfefomentadif que Torre de Baró es Barcelona, BAR-CE-LO-NA!!!!!!, no es una pedanía por ahí perdida ni cuatro chabolas en medio del barro.
Hi ha pobles i ciutats del nostre país més grans que Torre Baró que no tenen ni tren ni molt menys metro. Olot, Berga, La Bisbal d'Empordà, Amposta... o més a prop: Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Esparreguera... i que l'argument perquè hi parin és perquè estan al terme municipal de Barcelona no té cap mena de sentit. Una estació més endavant, Montcada Bifurcació, serveix a un barri amb una població semblant a Torre Baró i hi paren menys trens, per tant que estigui a Barcelona es pura casualitat. A més a més, com li han dit ja estan els altres trens que ja hi paren.
Y si a "tener metro" le llama usted a una línea con cuatro estaciones y vía única para un tren de dos coches con una frecuencia de seis minutos... Como para que nos quiten más trenes, vamos!!!!!
Per el que és Torre Baró, més que suficient. Si fos per mi el metro no hi hauria arribat mai, amb el tren ja en teniu més que prou. Com diu la dita, de desagraïts l'infern és ple.
Así como en la R13/R14 los trenes de La Plana llegan hasta Sant Vicenç, pudiendo enlazar con la R2 a Barcelona, por qué los que salen de Lleida sólo hasta cervera no pueden llegar a Manresa para poder enlazar con la R4?
Els trens Lleida-Cervera tenen com a finalitat apropar la gent a Lleida (Barcelona no és el centre de l'univers), per posar més trens a Barcelona es posen fins a Barcelona i res de xapusses d'acabar a Manresa. I evidentment directes de Sabadell a Sant Andreu de Palomar.



Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 953

Entrada Autor: bigcoaster » Dilluns 22/08/2016 11:34

Don Ramón ha escrit:Pero mal que te pese a ti, la R12 nunca servirá para ir de Lleida a Barcelona, como mucho de Lleida a Sabadell. :P

Amb les pèssimes freqüències de regionals Lleida-Barcelona que hi ha, quan vols anar a Barcelona agafes el que més s'apropi a la teva hora, és igual tardi el que tardi. Si ens importés el temps a l'hora d'agafar el regional, ja aniria en Avant, la pena és que costa el doble, o més del doble en segons quines hores, cosa fora de lo normal per un trajecte que tampoc és tan llarg.

I de REX només n'hi ha un al dia, i dos més per la R13 acceptables, la resta, o tires de R12, o t'en vas a fer la volta turística de Reus i Tarragona.

Més freqüències ja, tant a la R13 en forma de REX, com a la R12, que també podrien ficar-hi dos o tres REX al dia que no farien mal a ningú.


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Granolleri

Entrada Autor: Granolleri » Dimarts 23/08/2016 12:54

De Rodalies de Catalunya:

Restabliment del servei ferroviari entre Tàrrega i Cervera a partir de dijous 25 d'agost
• A partir de dijous 25 d’agost, es restableix la circulació entre Tàrrega i Cervera i es recuperen el horaris de pas habituals dels trens de la línia R12 (L’Hospitalet – Lleida per Manresa). • Adif ha finalitzat abans de la data prevista inicialment els treballs de condicionament d'un terraplè per a suprimir la limitació temporal de velocitat existent en aquest punt.
A partir de l’inici del servei de dijous dia 25 d'agost, es restablirà la circulació ferroviària en el tram Tàrrega-Cervera, un cop Adif ha finalitzat les obres de millora d'un terraplè situat entre els punts quilomètrics 232.300 i 232.700 de la línea Barcelona-Manresa-Lleida.

D'aquesta manera, des de l’inici de servei de dijous 25 d’agost, els trens de la línea R12 (L’Hospitalet – Lleida per Manresa) recuperen el seu recorregut en aquest tram, així com els horaris habituals de la línia.

El restabliment de la circulació ferroviària es farà abans de la data inicialment prevista per al 3 de setembre.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 23/08/2016 13:09

D'aquesta manera, des de l’inici de servei de dijous 25 d’agost, els trens de la línea R12 (L’Hospitalet – Lleida per Manresa) recuperen el seu recorregut en aquest tram, així com els horaris habituals de la línia.
O sigui, que consideren que s'han solucionat els problemes de seguretat, però continuen programant una velocitat de 20 km/h?

Ja posats, per què no fan nit a cada estació? Sempre hi pot haver un retard per compensar...


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Miquel
Administrador
Entrades: 4417
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dimarts 23/08/2016 14:32

Guigui ha escrit:
D'aquesta manera, des de l’inici de servei de dijous 25 d’agost, els trens de la línea R12 (L’Hospitalet – Lleida per Manresa) recuperen el seu recorregut en aquest tram, així com els horaris habituals de la línia.
O sigui, que consideren que s'han solucionat els problemes de seguretat, però continuen programant una velocitat de 20 km/h?

Ja posats, per què no fan nit a cada estació? Sempre hi pot haver un retard per compensar...
Nono, als horaris no hi constava pas l'augment de temps derivat d'aquesta limitació de velocitat, com tampoc reflecteix la limitació temporal a 60 Km/h que hi havia un centenars de metres més enllà i que m'imagino que encara hi continuarà :roll:

A causa d'això tots els trens feien tard uns minuts.


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimarts 23/08/2016 19:17

Imatge

Comencen les obres del pas soterrat entre la futura estació d’autobusos i la de trens a Mollerussa

L’empresa adjudicatària de les obres de construcció del pas inferior que ha de comunicar l’estació de ferrocarril amb la futura estació d’autobusos ha començat avui a fer els primers moviments de terra a la zona. Al llarg d’aquesta setmana, segons han confirmat a l’Ajuntament fonts del departament de Territori i Sostenibilitat, els treballs consistiran en tasques d’esbrossada, explanació, enretirada de mobiliari, execució de murets guia i demolició de part de l’andana del costat nord. L’objectiu és preparar el terreny perquè la setmana entrant entri a treballar la màquina pantalladora que ha de dur a terme la construcció dels murs subterranis del pas inferior.

La col·locació del calaix que conformarà l’estructura del pas inferior un cop s’hagin dut a terme les obres prèvies obligarà a tallar el servei ferroviari durant un cap de setmana que, a falta de confirmació final per part d’ADIF, podria ser el darrer del mes de setembre o el primer d’octubre, segons han informat al consistori fonts del departament de Territori i Sostenibilitat. Així mateix, també estan previstos talls de trànsit al carrer Prat de la Riba durant la setmana entrant amb motiu de les obres en aquest costat de la via.

Els treballs previs de comprovació del terreny i amidaments es van donar per iniciats el dia 6 de juny, dia que l’alcalde Mollerussa, Marc Solsona, i el secretari d’Infraestructura i Mobilitat, Ricard Font, van signar el conveni a través del qual l’Ajuntament cedia formalment a la Generalitat els terrenys en els quals s’ha de construir la nova estació d’autobusos. Es tracta d’una finca de 2.278 metres quadrats al costat nord de les vies del tren, davant de l’estació ferroviària, en la que, a banda de la nova estació, també s’hi ha de construir aquest pas de vianants soterrat. En total, les obres suposaran una inversió d’un milió d’euros i es preveuen completar durant la tardor. Cal recordar també que la Generalitat va iniciar també el procés de licitació de les obres de construcció de la futura estació d’autobusos, un procés que està previst que es resolgui aviat per tal que les obres perquè puguin començar durant la tardor, amb un termini d’execució de sis mesos i un cost d’un milió d’euros.

http://www.holalleida.com/comencen-les- ... ollerussa/



França451
N9
N9
Entrades: 2227
Facebook: Mikel Eric Redondo Santoyo (Pluma de Hierro)
Ubicació: Tota TUS excepte: 11,80,23
Contacta:

Entrada Autor: França451 » Dimecres 24/08/2016 11:53

Granolleri ha escrit:
França451 ha escrit:Usted no ha visto la reciente exposición de Vía Julia sobre Nou Barris histórico, verdad?
Doncs no, sincerament.
Bastante se ha conseguido con hacer parar a todos los Tor de Querol de la R3 en BARCELONA-Torre de Baró y ya nos hicieron bastante la puñeta con los semidirectos de la R4 pasando de largo para que ahora usted diga que esta parada sobra para la R12 "porque ya llega el metro"...
Doncs sí, ho mantinc. I penso que els trens a La Tor de Querol no haurien de parar a Torre del Baró, ja que l'interès per anar a aquest baixador per part de la gent d'Osona, Ripollès i Cerdanya és nul. Ja prou triguen els trens per a sobre parar a més llocs.

Si al menos la L3 llegase a Trinitat Vella, y se tuviera una frecuencia decente en líneas como la 76 o la todopoderosa 51 con sus 35 minutos de frecuencia en el mejor de los casos, o la 50 llegase a Torre de Baró, que es lo que tendría que hacer, dejaríamos que los R12 para ahorrar tiempo se salten el apeadero de Torre, que les recuerdo a todos y a los de Renfefomentadif que Torre de Baró es Barcelona, BAR-CE-LO-NA!!!!!!, no es una pedanía por ahí perdida ni cuatro chabolas en medio del barro.
Hi ha pobles i ciutats del nostre país més grans que Torre Baró que no tenen ni tren ni molt menys metro. Olot, Berga, La Bisbal d'Empordà, Amposta... o més a prop: Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Esparreguera... i que l'argument perquè hi parin és perquè estan al terme municipal de Barcelona no té cap mena de sentit. Una estació més endavant, Montcada Bifurcació, serveix a un barri amb una població semblant a Torre Baró i hi paren menys trens, per tant que estigui a Barcelona es pura casualitat. A més a més, com li han dit ja estan els altres trens que ja hi paren.
Y si a "tener metro" le llama usted a una línea con cuatro estaciones y vía única para un tren de dos coches con una frecuencia de seis minutos... Como para que nos quiten más trenes, vamos!!!!!
Per el que és Torre Baró, més que suficient. Si fos per mi el metro no hi hauria arribat mai, amb el tren ja en teniu més que prou. Com diu la dita, de desagraïts l'infern és ple.
Así como en la R13/R14 los trenes de La Plana llegan hasta Sant Vicenç, pudiendo enlazar con la R2 a Barcelona, por qué los que salen de Lleida sólo hasta cervera no pueden llegar a Manresa para poder enlazar con la R4?
Els trens Lleida-Cervera tenen com a finalitat apropar la gent a Lleida (Barcelona no és el centre de l'univers), per posar més trens a Barcelona es posen fins a Barcelona i res de xapusses d'acabar a Manresa. I evidentment directes de Sabadell a Sant Andreu de Palomar.
Con comentarios como éstos y los que he leído más arriba, entiendo perfectamente que en una zona de Barcelona ciudad me encuentre que en los 70 una pìntada en un muro sea la única constancia de la inauguración de una calle a donde no fue ningún alcalde a cortar la cinta ni a poner placas, y otras muchas cosas. he leído por ahí que los regionales deben ir directos de Sabadell a Arenal, y de Arenal a Sants parar en todas. Sant Andreu del Palomar no da la suficiente demanda ni tiene tanta importancia como lo pintan, y más estando la Sagrera Meridiana como para que paren los trenes, por lo que yo también podría decir que si el problema es que tardan mucho de Lleida a Barcelona, que salten Arenal. Directos de Sabadell a La Sagrera, y como arco y Plaza de Catalunya están muy próximas, eliminamos Arco, por lo que dejamos Sabadell, La Sagrera, Plaza de Catalunya, Sants y Hospitalet. Es más que suficiente, ¿no? En Arco de Triunfo sólo suben y bajan cuatro guiris y los chavalillos de Otaku que se juntan los findes, y por estar próximo a Plaza no justifica que los regionales se pongan a perder el tiempo en hacer paradas innecesarias, aparte desde Arenal ya hay línea 1 directa, por lo que te puedes bajar en La Sagrera y disfrutar de las cinco paradas chupiguays que hay hasta el Arco de Triunfo, y como consideráis a la gente de nou Barris de tercera categoría (como los del Prat con San Cosme), éstos han de bajarse en La Sagrera, coger línea 5 a Maragall, que con gente en silla de ruedas es comodísimo subir luego las escaleras que suben y bajan para ir a línea 4 hasta Trinitat nova y luego pillar línea 11, porque a unos cuantos señores se les ha metido entre ceja y ceja que los regionales y las comarcas de osona y alrededores no necesitan paradas innecesarias en ciertos barrios.

Vamos a hablar con propiedad. Ha quedado claro que consideráis que en Nou Barris está toda la Morralla de Barcelona, y más de uno insinúa que si por él fuera, esa zona ni siquiera pertenecería a la ciudad. Eso es lo que se pensaba hace años, y eso es lo que se sigue pensando, mientras que no cambiemos las mentalidades retrógradas y aprendamos que en todos los lugares cuecen habas y todos los sitios del mundo mundial van a tener ricos y pobres, chalets y chabolas y si una zona degradada ha evolucionado a un nivel de vida mejor pero la mentalidad de la gente no ha evolucionado, esta zona seguirá teniendo la estigmatización que tenía hace años, porque no nos equivoquemos, ya que de sobra sabemos que esto pasa en ciudades como Madrid: en Torre Baró los trenes no paraban porque hace años era "el barrio de la chusma y la delincuencia", del mismo modo que Madrid sigue considerando Pitis un poblado de chabolas y droga y suprime el servicio de Metro y los trenes "para que no se les cuelen los camellos a la ciudad por las noches".

de verdad sigo sin entender cómo la peña puede llegar a tener nula consideración a personas que de siete días a la semana tres pueden tener seguro un plato de lentejas caliente en una caja de cartón (ni siquiera llega a mesa) y el resto ya veremos.

Y ahora... :topic , si'us plau!!!!


Los tiempos de Calígula se van acabando... Según la Historia, en el 41 vino Claudio. Vamos a ver si es verdad. Al menos para una parte...

Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 953

Entrada Autor: bigcoaster » Dimecres 24/08/2016 12:48

Noi, només t'estan dient que els barris que tu comentes estan ja ben servits i no fa falta fer-hi para els 3, si, només 3 regionals al dia que hi passen. Prou de victimisme, estaria bé que demanessis un augment de freqüències per a tota la R12 en general, que també et podria beneficiar, però com que en aquest país només mirem lo nostre, doncs jo vull que em pari a la santa porta, i si els altres no tenen prou trens, que es fotin, a mi no m'importa.

Per actituds així el país va com va, i en general tots els regionals van així, com que per la corona metropolitana de Barcelona no són gaire necessaris, doncs no es posa el crit al cel, però, i la gent que només té els regionals? Últimament se sent alguna cosa de la R16, molt poquet de la R15 i R12, però la resta, allí com si no hi fossin, ni que tinguin només 3 trens al dia.


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Avatar de l’usuari
awe
N7
N7
Entrades: 500
Ubicació: Tossa de Mar / Móra la Nova

Entrada Autor: awe » Dimecres 24/08/2016 13:09

Jo crec que, per començar, el temps entre Barcelona i Manresa ja és aberrant. Saltar-se parades pot millorat una mica la cosa, però arreglar-ho "per bé" no ho crec. D'acord que és essencial tenir Lleida-Manresa en condicions, però si triguem 1h20 - 1h30 a fer Manresa-Barcelona, Lleida-Barcelona per Manresa té poc a pelar. I Barcelona-Manresa només s'arregla amb un canvi de traçat. No total, tampoc cal exagerar, però sí que hi ha llocs on caldria un bon replanteig.



Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 953

Entrada Autor: bigcoaster » Dimecres 24/08/2016 13:44

awe ha escrit:Jo crec que, per començar, el temps entre Barcelona i Manresa ja és aberrant. Saltar-se parades pot millorat una mica la cosa, però arreglar-ho "per bé" no ho crec. D'acord que és essencial tenir Lleida-Manresa en condicions, però si triguem 1h20 - 1h30 a fer Manresa-Barcelona, Lleida-Barcelona per Manresa té poc a pelar. I Barcelona-Manresa només s'arregla amb un canvi de traçat. No total, tampoc cal exagerar, però sí que hi ha llocs on caldria un bon replanteig.
Torno a dir, la gent que agafa un regional per Manresa, Lleida-Barcelona poc li importa el temps, és igual si tarda 3h o 3h imitja, d'acord que com menys millor, però si el que busques és un tren ràpid entre Lleida i Barcelona tiraràs d'Avant/Alvia i si t'ho pots permetre, Ave. En canvi, els regional exprés per Valls si que són en certa manera competitius. Costen 15 euros i en dos horetes i pico està a Bcn, no està malament, el problema és la freqüència, només n'hi un al dia!


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimecres 24/08/2016 14:44

França451 ha escrit:Con comentarios como éstos y los que he leído más arriba, entiendo perfectamente que en una zona de Barcelona ciudad me encuentre que en los 70 una pìntada en un muro sea la única constancia de la inauguración de una calle a donde no fue ningún alcalde a cortar la cinta ni a poner placas, y otras muchas cosas. he leído por ahí que los regionales deben ir directos de Sabadell a Arenal, y de Arenal a Sants parar en todas. Sant Andreu del Palomar no da la suficiente demanda ni tiene tanta importancia como lo pintan, y más estando la Sagrera Meridiana como para que paren los trenes, por lo que yo también podría decir que si el problema es que tardan mucho de Lleida a Barcelona, que salten Arenal. Directos de Sabadell a La Sagrera, y como arco y Plaza de Catalunya están muy próximas, eliminamos Arco, por lo que dejamos Sabadell, La Sagrera, Plaza de Catalunya, Sants y Hospitalet. Es más que suficiente, ¿no? En Arco de Triunfo sólo suben y bajan cuatro guiris y los chavalillos de Otaku que se juntan los findes, y por estar próximo a Plaza no justifica que los regionales se pongan a perder el tiempo en hacer paradas innecesarias, aparte desde Arenal ya hay línea 1 directa, por lo que te puedes bajar en La Sagrera y disfrutar de las cinco paradas chupiguays que hay hasta el Arco de Triunfo, y como consideráis a la gente de nou Barris de tercera categoría (como los del Prat con San Cosme), éstos han de bajarse en La Sagrera, coger línea 5 a Maragall, que con gente en silla de ruedas es comodísimo subir luego las escaleras que suben y bajan para ir a línea 4 hasta Trinitat nova y luego pillar línea 11, porque a unos cuantos señores se les ha metido entre ceja y ceja que los regionales y las comarcas de osona y alrededores no necesitan paradas innecesarias en ciertos barrios.
¿Pero tú piensas que la parada de la R12 en Torre Baró responde a una necesidad o simplemente crees que debería pararse ahí porque el barrio lo "merece"? :nose

Yo la verdad es que no lo sé porque no tengo datos sobre la cantidad de gente que usa la R12 en esa estación como R12 propiamente dicha y no como R4 (léase para ir más allá de Manresa). Si es un número demasiado pequeño quizá sí debería saltársela y dar así un mejor servicio a los demás usuarios de la línea.



victorcasta
N10
N10
Entrades: 4267
Ubicació: Horta

Entrada Autor: victorcasta » Dimecres 24/08/2016 15:04

Jajajaja el que em faltava per llegir!! Que Torre Baró està ben servida amb transport públic!! Doncs si tan ben servida està, no us veig fent cua per anar-hi tots a viure allà, o a Vallbona!! Cues de gent a les immobiliàries per llogar o comprar-se un pis a Ciutat Meridiana. Aneu a viure-hi i després parleu.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 24/08/2016 15:10

Que Torre del Baró estigui o no ben servit de transport públic, no és motiu per pixar fora de test i reclamar que s'hi aturi tot regional que va 150 km enllà. Senzillament, són dos temes diferents.

Com s'ha dit més amunt, es tracta de determinar quines estacions servides per la R12 (sense comprendre trajectes dins el nucli de rodalia) capten més públic. I m'hi jugo un pèsol que Torre del Baró no en forma part.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Miquel
Administrador
Entrades: 4417
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dimecres 24/08/2016 15:21

bigcoaster ha escrit:
awe ha escrit:Jo crec que, per començar, el temps entre Barcelona i Manresa ja és aberrant. Saltar-se parades pot millorat una mica la cosa, però arreglar-ho "per bé" no ho crec. D'acord que és essencial tenir Lleida-Manresa en condicions, però si triguem 1h20 - 1h30 a fer Manresa-Barcelona, Lleida-Barcelona per Manresa té poc a pelar. I Barcelona-Manresa només s'arregla amb un canvi de traçat. No total, tampoc cal exagerar, però sí que hi ha llocs on caldria un bon replanteig.
Torno a dir, la gent que agafa un regional per Manresa, Lleida-Barcelona poc li importa el temps, és igual si tarda 3h o 3h imitja, d'acord que com menys millor, però si el que busques és un tren ràpid entre Lleida i Barcelona tiraràs d'Avant/Alvia i si t'ho pots permetre, Ave. En canvi, els regional exprés per Valls si que són en certa manera competitius. Costen 15 euros i en dos horetes i pico està a Bcn, no està malament, el problema és la freqüència, només n'hi un al dia!
Perdó? I els que l'agafem per anar a qualsevol altre estació no tenim dret a trigar menys?

Totalment d'acord que el tram entre Manresa i Barcelona cal un bon i enorme replanteig. Ep, i entre Manresa i Cervera també però poder ja no est taaant necessària com el primer.


Sobre aturar-se menys, no crec que els R12 hagin de fer parada a Torre Baró (ni Sant Andreu), però si que crec que l'haurien de fer a Montcada Bifurcació, que és estació d'enllaç. I especialment a Cerdanyola, estació destí de molts usuaris que l'usen per anar a la universitat.

Amb parada a Bifurcació, els usuaris només han d'agafar el tren anterior o posterior per fer enllaç amb l'R12 sense que cap lloc estigui excessivament desatès.


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
Renfe451
N9
N9
Entrades: 1932
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Renfe451 » Dimecres 24/08/2016 16:21

França451 ha escrit:
Granolleri ha escrit:
França451 ha escrit:Usted no ha visto la reciente exposición de Vía Julia sobre Nou Barris histórico, verdad?
Doncs no, sincerament.
Bastante se ha conseguido con hacer parar a todos los Tor de Querol de la R3 en BARCELONA-Torre de Baró y ya nos hicieron bastante la puñeta con los semidirectos de la R4 pasando de largo para que ahora usted diga que esta parada sobra para la R12 "porque ya llega el metro"...
Doncs sí, ho mantinc. I penso que els trens a La Tor de Querol no haurien de parar a Torre del Baró, ja que l'interès per anar a aquest baixador per part de la gent d'Osona, Ripollès i Cerdanya és nul. Ja prou triguen els trens per a sobre parar a més llocs.

Si al menos la L3 llegase a Trinitat Vella, y se tuviera una frecuencia decente en líneas como la 76 o la todopoderosa 51 con sus 35 minutos de frecuencia en el mejor de los casos, o la 50 llegase a Torre de Baró, que es lo que tendría que hacer, dejaríamos que los R12 para ahorrar tiempo se salten el apeadero de Torre, que les recuerdo a todos y a los de Renfefomentadif que Torre de Baró es Barcelona, BAR-CE-LO-NA!!!!!!, no es una pedanía por ahí perdida ni cuatro chabolas en medio del barro.
Hi ha pobles i ciutats del nostre país més grans que Torre Baró que no tenen ni tren ni molt menys metro. Olot, Berga, La Bisbal d'Empordà, Amposta... o més a prop: Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Esparreguera... i que l'argument perquè hi parin és perquè estan al terme municipal de Barcelona no té cap mena de sentit. Una estació més endavant, Montcada Bifurcació, serveix a un barri amb una població semblant a Torre Baró i hi paren menys trens, per tant que estigui a Barcelona es pura casualitat. A més a més, com li han dit ja estan els altres trens que ja hi paren.
Y si a "tener metro" le llama usted a una línea con cuatro estaciones y vía única para un tren de dos coches con una frecuencia de seis minutos... Como para que nos quiten más trenes, vamos!!!!!
Per el que és Torre Baró, més que suficient. Si fos per mi el metro no hi hauria arribat mai, amb el tren ja en teniu més que prou. Com diu la dita, de desagraïts l'infern és ple.
Así como en la R13/R14 los trenes de La Plana llegan hasta Sant Vicenç, pudiendo enlazar con la R2 a Barcelona, por qué los que salen de Lleida sólo hasta cervera no pueden llegar a Manresa para poder enlazar con la R4?
Els trens Lleida-Cervera tenen com a finalitat apropar la gent a Lleida (Barcelona no és el centre de l'univers), per posar més trens a Barcelona es posen fins a Barcelona i res de xapusses d'acabar a Manresa. I evidentment directes de Sabadell a Sant Andreu de Palomar.
Con comentarios como éstos y los que he leído más arriba, entiendo perfectamente que en una zona de Barcelona ciudad me encuentre que en los 70 una pìntada en un muro sea la única constancia de la inauguración de una calle a donde no fue ningún alcalde a cortar la cinta ni a poner placas, y otras muchas cosas. he leído por ahí que los regionales deben ir directos de Sabadell a Arenal, y de Arenal a Sants parar en todas. Sant Andreu del Palomar no da la suficiente demanda ni tiene tanta importancia como lo pintan, y más estando la Sagrera Meridiana como para que paren los trenes, por lo que yo también podría decir que si el problema es que tardan mucho de Lleida a Barcelona, que salten Arenal. Directos de Sabadell a La Sagrera, y como arco y Plaza de Catalunya están muy próximas, eliminamos Arco, por lo que dejamos Sabadell, La Sagrera, Plaza de Catalunya, Sants y Hospitalet. Es más que suficiente, ¿no? En Arco de Triunfo sólo suben y bajan cuatro guiris y los chavalillos de Otaku que se juntan los findes, y por estar próximo a Plaza no justifica que los regionales se pongan a perder el tiempo en hacer paradas innecesarias, aparte desde Arenal ya hay línea 1 directa, por lo que te puedes bajar en La Sagrera y disfrutar de las cinco paradas chupiguays que hay hasta el Arco de Triunfo, y como consideráis a la gente de nou Barris de tercera categoría (como los del Prat con San Cosme), éstos han de bajarse en La Sagrera, coger línea 5 a Maragall, que con gente en silla de ruedas es comodísimo subir luego las escaleras que suben y bajan para ir a línea 4 hasta Trinitat nova y luego pillar línea 11, porque a unos cuantos señores se les ha metido entre ceja y ceja que los regionales y las comarcas de osona y alrededores no necesitan paradas innecesarias en ciertos barrios.

Vamos a hablar con propiedad. Ha quedado claro que consideráis que en Nou Barris está toda la Morralla de Barcelona, y más de uno insinúa que si por él fuera, esa zona ni siquiera pertenecería a la ciudad. Eso es lo que se pensaba hace años, y eso es lo que se sigue pensando, mientras que no cambiemos las mentalidades retrógradas y aprendamos que en todos los lugares cuecen habas y todos los sitios del mundo mundial van a tener ricos y pobres, chalets y chabolas y si una zona degradada ha evolucionado a un nivel de vida mejor pero la mentalidad de la gente no ha evolucionado, esta zona seguirá teniendo la estigmatización que tenía hace años, porque no nos equivoquemos, ya que de sobra sabemos que esto pasa en ciudades como Madrid: en Torre Baró los trenes no paraban porque hace años era "el barrio de la chusma y la delincuencia", del mismo modo que Madrid sigue considerando Pitis un poblado de chabolas y droga y suprime el servicio de Metro y los trenes "para que no se les cuelen los camellos a la ciudad por las noches".

de verdad sigo sin entender cómo la peña puede llegar a tener nula consideración a personas que de siete días a la semana tres pueden tener seguro un plato de lentejas caliente en una caja de cartón (ni siquiera llega a mesa) y el resto ya veremos.

Y ahora... :topic , si'us plau!!!!
Vamos a ver, y te vuelvo a repetir: La R12 es una línea de REGIONALES, no de cercanías!

Por Torre del Baró hacen parada ni más ni menos que 3 líneas de cercanías, más que suficiente! Sabes cuanta gente va desde Torre hacia Lleida? CERO. Y te lo digo yo por propia experiencia. Mantener la parada allí es absurda!



Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 953

Entrada Autor: bigcoaster » Dimecres 24/08/2016 16:46

Miquel ha escrit:
bigcoaster ha escrit:
awe ha escrit:Jo crec que, per començar, el temps entre Barcelona i Manresa ja és aberrant. Saltar-se parades pot millorat una mica la cosa, però arreglar-ho "per bé" no ho crec. D'acord que és essencial tenir Lleida-Manresa en condicions, però si triguem 1h20 - 1h30 a fer Manresa-Barcelona, Lleida-Barcelona per Manresa té poc a pelar. I Barcelona-Manresa només s'arregla amb un canvi de traçat. No total, tampoc cal exagerar, però sí que hi ha llocs on caldria un bon replanteig.
Torno a dir, la gent que agafa un regional per Manresa, Lleida-Barcelona poc li importa el temps, és igual si tarda 3h o 3h imitja, d'acord que com menys millor, però si el que busques és un tren ràpid entre Lleida i Barcelona tiraràs d'Avant/Alvia i si t'ho pots permetre, Ave. En canvi, els regional exprés per Valls si que són en certa manera competitius. Costen 15 euros i en dos horetes i pico està a Bcn, no està malament, el problema és la freqüència, només n'hi un al dia!
Perdó? I els que l'agafem per anar a qualsevol altre estació no tenim dret a trigar menys?

Totalment d'acord que el tram entre Manresa i Barcelona cal un bon i enorme replanteig. Ep, i entre Manresa i Cervera també però poder ja no est taaant necessària com el primer.


Sobre aturar-se menys, no crec que els R12 hagin de fer parada a Torre Baró (ni Sant Andreu), però si que crec que l'haurien de fer a Montcada Bifurcació, que és estació d'enllaç. I especialment a Cerdanyola, estació destí de molts usuaris que l'usen per anar a la universitat.

Amb parada a Bifurcació, els usuaris només han d'agafar el tren anterior o posterior per fer enllaç amb l'R12 sense que cap lloc estigui excessivament desatès.
Segueix llegint, primer.

Després, ho esclariré per si hi havia dubtes. El que vull dir és que és una línia de regionals que no és la més ràpida per anar de A a B. Si que és veritat que hi ha trànsit intern per qui sí que és l'única opció, i és obvi que tardés menys seria una cosa molt bona, però per línia ràpida entre Lleida i Barcelona ja hi ha la R13, que s'hauria d'explotar en aquest sentit sobretot.

És lògic que com menys tardi qualsevol línia, millor, però no crec que la R12 hagi de ser una línia exprés entre Lleida i Barcelona com algú havia dit. Jo defenso que la R12 tardi menys, però no crec que la solució sigui fer una super-variant com algú havia dit, sinó retallant parades i quadruplicant de Terrassa en avall allí on es pugui per fer avançaments. Per a línia ràpida la proposta entre Cervera, Igualada i Martorell està molt bé, i seria realment rapida per una línia de regionals, segurament baixés de les 2h entre Lleida i Barcelona.


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 953

Entrada Autor: bigcoaster » Dimecres 24/08/2016 16:49

victorcasta ha escrit:Jajajaja el que em faltava per llegir!! Que Torre Baró està ben servida amb transport públic!! Doncs si tan ben servida està, no us veig fent cua per anar-hi tots a viure allà, o a Vallbona!! Cues de gent a les immobiliàries per llogar o comprar-se un pis a Ciutat Meridiana. Aneu a viure-hi i després parleu.
Doncs jo tampoc veig cues a immobiliàries de barris ben servits per TP, la veritat. Qualsevol zona pot estar millor servida per TP, això per davant, no hi ha límit en aquest tema. Però crec que té un servei de TP acceptable, sembla que no hagis sortit mai de l'àera metropolitana, on en general hi ha TP per tot arreu. Ves-te'n als voltants Lleida o al Pirineu i a banda de un nombre de busos diaris que pots comptar amb els dits de la mà no hi ha res més. I em dius que una zona amb, rodalies, metro i busos està mal servida de TP? Puc entendre que podria estar-ho millor, però mal servida no.


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Miquel
Administrador
Entrades: 4417
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dimecres 24/08/2016 17:12

bigcoaster ha escrit: Segueix llegint, primer.

Després, ho esclariré per si hi havia dubtes. El que vull dir és que és una línia de regionals que no és la més ràpida per anar de A a B. Si que és veritat que hi ha trànsit intern per qui sí que és l'única opció, i és obvi que tardés menys seria una cosa molt bona, però per línia ràpida entre Lleida i Barcelona ja hi ha la R13, que s'hauria d'explotar en aquest sentit sobretot.

És lògic que com menys tardi qualsevol línia, millor, però no crec que la R12 hagi de ser una línia exprés entre Lleida i Barcelona com algú havia dit. Jo defenso que la R12 tardi menys, però no crec que la solució sigui fer una super-variant com algú havia dit, sinó retallant parades i quadruplicant de Terrassa en avall allí on es pugui per fer avançaments. Per a línia ràpida la proposta entre Cervera, Igualada i Martorell està molt bé, i seria realment rapida per una línia de regionals, segurament baixés de les 2h entre Lleida i Barcelona.
Es que una cosa no te res a veure amb l'altre. La línia exprés per qui la vulgui, te la LAV ja que és la que ofereix el mateix origen i destí amb menys temps.

La millora a la línia convencional ha de ser pensada per a TOTS els usuaris, no només els que agafen el tren a Lleida - Pirineus i baixen a Sants.

I de super variant tampoc crec que calgui fer-ne cap, però si entre Manresa i Terrasssa es podrien fer nous túnels i viaductes per no anar fent ziga zagues i rodejar les muntanyes pels laterals, doncs coi, potser guanyem molts minuts, d'entrada per tenir un trajecte més recte (menys distància), i a sobre es guanyaria en velocitat (no hi hauria limitacions per trinxeres o reduccions de velocitat per les corbes).

El temps de trajecte a l'R4 i R12 es reduiria considerablement i tots els usuaris de la línia se'n beneficiarien.
Terrassa abaix s'ha d'adaptar, però jo crec que el més fàcil es habilitar Sabadell Sud per fer avançar també amb sentit Terrassa, i fer alguna cosa semblant a Cerdanyola i/o Montcada Bifurcació.


El metro de Barcelona amb motoristes!

Respon

Torna a “Ferrocarril a Catalunya / Ferrocarril en Cataluña”