Grafitis als trens

Per a tot tipus de material rodant, avistaments, seguiments, etc. de qualsevol empresa ferroviària (RENFE, FGC, TMB, TRAM...).
Para todo tipo de material rodante, avistamientos, seguimientos, etc. de cualquier empresa ferroviaria (RENFE, FGC, TMB, TRAM...).
Respon
Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Re: Grafitis als trens

Entrada Autor: wefer » Dimecres 29/06/2016 10:15

Doncs deixant a part la patètica història de grafiter al metro... si la seva obra és tota com la que ha dibuixat a la paret d'aquest edifici, millor que es dediqui a una altra cosa ja que la qualitat és pèssima. I a sobre li deuen haver pagat amb diners públics per fer aquesta porqueria :x



Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dimecres 29/06/2016 13:35

Hombre, no es que sea una porqueria, solo que el estilo que tiene, pues no gusta. ;)



Avatar de l’usuari
Don Ramón
N8
N8
Entrades: 1194
Ubicació: Sant Martí de Provençals

Entrada Autor: Don Ramón » Dimecres 29/06/2016 21:05

wefer ha escrit:Doncs deixant a part la patètica història de grafiter al metro... si la seva obra és tota com la que ha dibuixat a la paret d'aquest edifici, millor que es dediqui a una altra cosa ja que la qualitat és pèssima. I a sobre li deuen haver pagat amb diners públics per fer aquesta porqueria :x
No es pitjor que qualsevol garabat del Javier Mariscal, i aquest ens va fer la mascota per les olimpiades.


Don Ramón, el Marhuenda del FTC! Odiadme, me lo merezco.
El mundo desde una ventanilla - El blog de Don Ramón

"A Barcelona menyspreuen el tramvia els rics, que el consideren cosa de pobres, i els pobres, que el consideren cosa de rics." - Ferran Armengol

Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dimarts 27/09/2016 14:07

Veient aquest video, fa por l'estona que s'hi passen impunement, que no són pas 5 minuts per fer un "simple" graffiti apressat, no... És "decorar" tot un tren en llargada i alçada, amb colors diferents per a cada cotxe.

La cosa ja depassa la qüestió dels graffitis. Permetent que la gent s'hi tiri tanta estona, qualsevol dit pot passar quelcom gros.
Kane_84 ha escrit:Ens podries explicar que fa aquest tipus de video a un canal de trens i estacions?

https://youtu.be/bqw94z9OP98


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1618
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Dimarts 27/09/2016 14:24

Quins desgraciats. I sobretot, quina ràbia veure tanta impunitat!
Javi M l’ha editat per darrera vegada el dia: Dimarts 27/09/2016 17:04, en total s’ha editat 1 vegada.



oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Dimarts 27/09/2016 14:42

Fran-Ikarus ha escrit:Veient aquest video, fa por l'estona que s'hi passen impunement, que no són pas 5 minuts per fer un "simple" graffiti apressat, no... És "decorar" tot un tren en llargada i alçada, amb colors diferents per a cada cotxe.

La cosa ja depassa la qüestió dels graffitis. Permetent que la gent s'hi tiri tanta estona, qualsevol dit pot passar quelcom gros.
Kane_84 ha escrit:Ens podries explicar que fa aquest tipus de video a un canal de trens i estacions?

https://youtu.be/bqw94z9OP98
Dona totalment la sensació que les entrades per on passen, passadissos, etc. tenen 0 vigilància, i tal com dius, igual que s'hi colen ells, s'hi podria colar qualsevol altra persona que tingui finalitats molt més greus...
És un tema molt preocupant. Però com tot, fins el dia que no hi hagi una desgràcia, aquí no s'hi farà res.


Salutacions,

Oriol

Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2373
Ubicació: Entre el Barcelonès i Osona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Dimarts 27/09/2016 16:42

No hi ha vigilància? No hi ha càmeres de seguretat? Com sap aquesta gent els llocs per on poden entrar sense que ningú els vegi? Com pot ser que si els enxampen, els Mossos no els facin res més enllà d'una multa (si és que arriben a posar-ne)?

No m'agrada, tot això. Massa preguntes sense resposta. A can TMB haurien de fer-s'ho mirar, la vigilància hauria de ser un tema prioritari, i no es poden permetre escletxes com aquestes. Anem amb compte, que els directius li donin importància a aquest tema (millorant la vigilància, per exemple), perquè igual que es colen els "grafiters", podrien entrar, com bé dieu, altres persones amb altres finalitats molt més greus.

I, sortint un moment del tema: quin és l'objectiu que persegueixen aquests ganàpies quan "grafitegen" els trens?


Juanjo Rubio. Software Engineer. Faig coses a ARCA, ACEMA, BusClàssicBCN i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa (mooolt de) temps que se'm va quedar petit.

Avatar de l’usuari
Renfe451
N9
N9
Entrades: 1932
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Renfe451 » Dimarts 27/09/2016 16:44

Adolescent barceloní ha escrit:
I, sortint un moment del tema: quin és l'objectiu que persegueixen aquests ganàpies quan "grafitegen" els trens?
Fardar de la seva "obra d'art" a Internet i sobretot quan circula... tot i que en el cas de TMB i FGC, per protocol els trens grafitejats no circulen.



Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dimecres 28/09/2016 9:11

oriolp13 ha escrit:El "problema" és que aquí estem totalment en contra d'aquest tipus d'actuacions i dels graffitis als metros, trens, etc. I, si t'agraden els trens i el transport públic, no entenc que fas difonent aquest tipus de vídeos, quan l'únic que aconsegueixes és difondre i fer propaganda del que fa aquesta gent, i únicament aconseguiràs que ho facin encara més (ja que ells el que volen és que els seus graffitis siguin vistos.
Dissenteixo. En aquest cas, agraeixo la seva divulgació, perquè els fets són tan greus (gent allà ficada temps, i temps, i temps), que fan palesa l'absència total de seguretat en les cotxeres d'aquest sistema de transport majoritari. I potser divulgar-ho és l'única manera de començar a forçar a que "facin quelcom" per evitar mals majors. Fins ara n'havíem vist els resultats, i hom només "sap" que graffitegen trens, però potser de manera apressada: ni de bon tros s'imagina la tranquilitat amb què ho fan. El video és totalment revelador, i ja n'hi ha prou (per part de TMB, en aquest cas) d' "anar tapant" i queixant-se només del cost de neteja dels trens. El problema és molt més gros.

Com a operador del principal sistema de transport públic de Barcelona, insisteixo, això s'ha de fer saber a qui calgui, de la mateixa manera com es difonen videos sobre abusos policials, tràfic de drogues en indrets on "hom creuria que no es fa" o xanxullos varis. A qui no li agradi veure trens graffitejats, que no se'ls miri i ja està.


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
UT440_132M
N10
N10
Entrades: 3941
Facebook: https://www.facebook.com/RoadN152
Ubicació: Tona. C-17 s. 49/51 N152A KM. 59
Contacta:

Entrada Autor: UT440_132M » Dimarts 25/04/2017 2:35

http://mossos.gencat.cat/ca/inici/nota- ... ?id=299492

Detinguts in fraganti dos grafiters per causar danys valorats en 1.600 euros al Metro de Barcelona

Diumenge, 23 d'abril de 2017
· Agents de la comissaria del districte de Sant Martí van enxampar els joves just quan sortien de pintar els vagons del Metro

· Amagada a la sabata d’un dels homes els mossos van trobar una tarjeta de memòria amb fotografies provatòries dels danys ocasionats



Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Sant Martí i de la Unitat d’Investigació de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità van detenir dos joves de 31 i 33 anys, de nacionalitat alemanya, com a presumptes autors d’un delicte de danys i per resistència i desobediència als agents de l’autoritat.

Els fets es van produir poc abans de la mitjanit de divendres 21 d’abril quan una patrulla de paisà dels Mossos d’Esquadra va observar com tres joves sortien per una porta d’emergències del Metro de Barcelona, ubicada a peu de carrer del districte de Sant Martí.

Immediatament els mossos es van identificar com a policies però els tres joves van sortir corrents amb la intenció de fugir del lloc alhora que van intentar desfer-se dels guants i de les motxilles que portaven.

Els agents els van seguir ràpidament i van aconseguir aturar dos dels tres joves, que en tot moment es van resistir de forma activa a la identificació policial i van provocar lesions lleus en els policies actuants.

Posteriorment els agents van recuperar les motxilles que els joves havien abandonat precipitadament i van poder comprovar que estaven plenes de pots de pintura tipus aerosol, així com altres estris utilitzats habitualment per a fer grafits.

A continuació, en coordinació amb el Centre se Seguretat i Protecció Civil amb el suport del personal de seguretat de TMB, van poder comprovar com dels túnels interiors del metro d’on procedien els joves hi havia dos vagons
acabats de pintar amb les mateixes pintures que portaven els joves a les motxilles. Els danys ocasionats als vagons pels grafits tenen un valor superior als 1.600 euros.

A més, durant l’escorcoll dels joves els mossos els van trobar, amagada a les sabates, una targeta de memòria on havien enregistrat l’acció que havien dut a terme als vagons del suburbà.

Per aquests motius els mossos els van detenir per un delicte de danys i un de resistència i desobediència als agents de l’autoritat.

Els detinguts van passar a disposició judicial el divendres 21 d’abril i el jutge de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.


Àrea de Comunicació
Barcelona, 23 d’abril de 2017


Visiteu: http://www.youtube.es/rodaliesvicc3 - http://www.flickr.com/photos/ut440_132m

PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial", Soci núm. 3

https://www.youtube.com/c/N152a

oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Dimarts 25/04/2017 11:46

Llibertat amb càrrecs.....un dels grans problemes de la justícia d'aquest país :cop :cop :emprenyat


Salutacions,

Oriol

Avatar de l’usuari
uriol108
N8
N8
Entrades: 919
Facebook: http://www.facebook.com/oriol.borras
Ubicació: Tres Torres (Sarrià - Sant Gervasi, Barcelona)
Contacta:

Entrada Autor: uriol108 » Divendres 05/05/2017 14:18

d'El Periòdico de Catalunya :
INFORME

El vandalisme costa més de 62 milions a les empreses ferroviàries en dos anys
Entre el 2015 i el 2016, per exemple, els grafiters van pintar més de 8.500 vagons


Imatge


EL PERIÓDICO / BARCELONA
DIVENDRES, 5 DE MAIG DEL 2017 - 13:48 CEST


Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Tram i Renfe han denunciat aquest divendres (agrupats a l'Observatori del Civisme del Transport Ferroviari) l'alt impacte econòmic del vandalisme, que els ha costat 62,7 milions entre el 2015 i el 2016.

Segons un comunicat publicat per l'observatori, entre el 2015 i el 2016 hi ha hagut 3.413 intrusions vandàliques a les principals xarxes ferroviàries catalanes, amb un total de 8.644 cotxes pintats per grafiters.

"La superfície pintada en trens durant el mateix període arriba als 256.482 metres quadrats, extensió que equival a 43 camps de futbol o, en vertical, als edificis dels dos costats del passeig de Gràcia de Barcelona", han afegit.

A més, des de l'observatori han assenyalat que s'han registrat 2.801 accions relacionades amb comportaments incívics, com desperfectes a les infraestructures, a "una mitjana de 3,48 diàries".

"El 80,60% s'han produït contra elements passius (portes, parets, mobiliari, etc.) i el 19,40%, contra elements actius (circuits de vídeo, sensors, detectors, cablejat, etc.)", han precisat.

IMPACTE MEDIAMBIENTAL

Des de l'observatori han destacat que al cost directe del vandalisme "s'hi ha de sumar l'impacte mediambiental dels aerosols utilitzats en les accions vandàliques i els productes agressius per reparar-les, els costos socials per als usuaris, el risc d'atropellament, electrocució i caiguda dels mateixos vàndals en les incursions clandestines i els costos judicials".

En aquest sentit, des de l'Observatori del Civisme han informat que entre el 2015 i el 2016 s'han celebrat 1.321 judicis per vandalisme i s'han obert gairebé dos expedients diaris per faltes administratives.

"Per agressions s'han portat a terme fins a 1.068 judicis i s'han obert 1,5 expedients per dia", han afegit.

Per aquest motiu, els principals operadors ferroviaris catalans reclamen una actuació normativa, judicial, policial, educativa i de comunicació "d'acord amb la gravetat del problema".

L'Observatori del Civisme del Transport Ferroviari es va crear el 2012 per unir els principals operadors davant les actituds incíviques per poder compartir experiències i dades, i trobar solucions eficients als problemes en els serveis de transport.
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/ ... ys-6017894



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Divendres 05/05/2017 23:37

Rodalies de Catalunya (05/05/2017)
Viernes, 05 de mayo de 2017

El Observatorio del Civismo reclama más protección a los poderes legislativo, ejecutivo y judicial ante el vandalismo grafitero

· Los principales operadores ferroviarios sufren entre cuatro y cinco pintadas diarias por parte de grupos organizados

· El impacto económico total del vandalismo ha supuesto a las empresas ferroviarias el gasto de más de 62 millones de euros entre los años 2015 y 2016


Imatge

Los operadores ferroviarios agrupados en el Observatorio del Civismo del Transporte Ferroviario, del cual forman parte Ferrocarriles de la Generalitat de Catalunya (FGC), Transportes Metropolitanos de Barcelona (TMB), TRAM y Renfe, señala el vandalismo grafitero como el principal problema en el ámbito de la seguridad con crecientes implicaciones sociales, medioambientales, laborales y económicas.

La red ferroviaria sufre cada día una media de entre cuatro y cinco acciones vandálicas de este tipo con consecuencias perjudiciales para los usuarios, los trabajadores de estaciones y seguridad y para el conjunto de la sociedad en tanto que supone un coste económico elevado. El impacto económico total del vandalismo, incluidos los graffitis, ha supuesto el gasto de 62,7 millones de euros a las empresas ferroviarias entre el 2015 y el 2016, equivalentes al salario mínimo interprofesional de más de 8.666 personas al año.

A este coste, se tienen que sumar el impacto medioambiental de los esprays utilizados en las acciones vandálicas y los productos agresivos para repararlas, los costes sociales para los usuarios, el riesgo de atropello, electrocución y caída de los propios vándalos en las incursiones clandestinas y los costes judiciales. En estos dos años se han realizado 1.321 juicios por vandalismo y abierto casi dos expedientes diarios por faltas administrativas, y por agresiones se han llevado a cabo hasta 1.068 juicios y abierto 1,5 expedientes por día. Es por eso que el Observatorio del Civismo reclama una actuación normativa, judicial, policial, educativa y de comunicación de acuerdo con la gravedad del problema.

Fenómeno al alza

Según datos aportados por todos los operadores que integran el Observatorio del Civismo, entre el 2015 y en el 2016 se han producido 3.413 intrusiones vandálicas en las principales redes ferroviarias con un total de 8.644 coches grafiteados. La superficie pintada en trenes durante el mismo periodo llega a los 256.482 metros cuadrados, extensión que equivale a 43 campos de fútbol o, en vertical, a los edificios de los dos lados del Paseo de Gracia de Barcelona.

Además, han aumentado también otros comportamientos incívicos como los daños a las infraestructuras: hasta 2.801 acciones en dos años, una media de 3,48 diarios. El 80,6% se produjeron contra elementos pasivos (puertas, paredes, mobiliario, etc.) y el 19,4%, 543 acciones, contra elementos activos (circuitos de vídeo, sensores, detectores, cableado, etc.)

El Observatorio del Civismo del Transporte Ferroviario

El Observatorio del Civismo del Transporte Ferroviario, constituido el 27 de septiembre de 2012, nació a raíz de la Jornada sobre Conductas Incívicas en el Transporte Ferroviario organizada por FGC el año 2011. Agrupa a los principales operadores del transporte ferroviario del Estado: Ferrocarriles de la Generalitat de Catalunya, Transportes Metropolitanos de Barcelona (TMB), Renfe Operadora, TRAM, Metro Bilbao, Ferrocarriles de la Generalitat Valenciana (FGV), Metro Madrid, Metro Sevilla, Metro Málaga, Servicios Ferroviarios de Mallorca (SFM), Euskotren (Tren, Tranvía de Bilbao y Tranvía de Vitoria-Gasteiz), Tranvía de Zaragoza, Metropolitano de Tenerife y Metros ligeros de Madrid.

Estos operadores se unieron para responder ante las actitudes antisociales, objetivar los problemas, centralizar los datos, compartir experiencias y convertirse en un laboratorio que ayuda a encontrar soluciones homogéneas y eficientes a los problemas de incivismo a los servicios públicos de transporte ferroviario.

El conjunto de operadores que forman parte del Observatorio transportan cada día más de 5 millones de viajeros.



Avatar de l’usuari
fgc113
N8
N8
Entrades: 1033
Ubicació: Borriana-les Alqueries (C6)

Entrada Autor: fgc113 » Dissabte 06/05/2017 16:19

Vore vídeos com aquest em posa de molt mal humor. Si fan això a un tren en servei a una estació no em vull imaginar el que faran a les cotxeres de nit. :evil:


Metrovalència et recorda que viatjar sense títol de transport validat suposa el pagament d'un suplement de cent euros.

Avatar de l’usuari
El Maño amañado
N7
N7
Entrades: 463
Ubicació: Sant Martí (Barcelona).

Entrada Autor: El Maño amañado » Dissabte 06/05/2017 22:41

Això té que veure amb el malestar que tenen els grafiters respecte a la vaga, que mostren la seva ira fent "art" o és simplement perquè ells volen?



Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Diumenge 07/05/2017 0:45

El Maño amañado ha escrit:Això té que veure amb el malestar que tenen els grafiters respecte a la vaga, que mostren la seva ira fent "art" o és simplement perquè ells volen?
Qué va, eso es porque quieren, si estos para moverse tienen su flota de bugas! :)



Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dimecres 31/05/2017 10:10

Frenan un tren en Calafell lleno de pasajeros para grafitear un vagón

El frenazo en un tramo de vías frente a la antigua discoteca Loui Vega alarmó a los pasajeros. la Policía Local cazó a uno de los gamberros.

Los viajeros del tren que circulaba entre las estaciones de Segur de Calafell y Calafell notaron un frenazo seco y el convoy quedó totalmente parado a la altura de la antigua discoteca Loui Vega. Nadie entendía nada y en un primer momento hubo una gran alarma.

Cinco jóvenes habían accionado la palanca de freno de emergencia y cuando el tren estuvo parado abrieron las puertas y comenzaron a grafitear el exterior de uno de los vagones a gran velocidad.

Miedo

Muchos de los viajeros que iban en el vagón donde estaban los grafiteros tuvieron que salir por miedo y porque el spray hizo irrespirable permanecer en esa parte del tren. Según relatan, se desplazaron a otros vagones, donde explicaron al resto de viajeros la situación.

La activación de la frenada de emergencia levantó las alarmas y desde el centro de control de Renfe se alertó a cuerpos policiales. La Policía Local de Calafell envió a patrullas a ambos lados de la vía (zona mar y zona montaña) para intentar atrapar a los gamberros.

Corriendo

Los agentes vieron a un grupo de cinco jóvenes que ya salían corriendo pero pudo atraparse a uno de ellos. Esa detención permitió identificar al resto de miembros del grupo que en pocos minutos lograron garabatear un gran grafiti en el exterior del vagón.

La acción generó alarma entre los viajeros además de haber podido causar daños por el frenazo del tren, aunque no hay que lamentar daños personales.

Denunciados

La Policía Local denunciará a los autores de la gamberrada y se está a la espera de que la compañía ferroviaria también actúe con contundencia y más teniendo identificados a los autores del acto vandálico. Además de daños contra el patrimonio, los grafiteros también pueden ser acusados de crear alarma y afectación a un servicio público ya que la circulación por la línea estuvo paralizada durante el tiempo que el tren no pudo retomar su marcha.

La Policía Local de Calafell ya tiene un registro de las pintadas más habituales que se realizan en el municipio y quienes son sus autores. Ahora se intentará cotejar la realizada en el tren con las que se han hecho en muchas paredes de la localidad para saber si alguno de los autores de la gamberrada en el tren lo hace también en la localidad.

https://www.diaridetarragona.com


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimecres 31/05/2017 11:18

trensmat ha escrit:Muchos de los viajeros que iban en el vagón donde estaban los grafiteros tuvieron que salir por miedo y porque el spray hizo irrespirable permanecer en esa parte del tren. Según relatan, se desplazaron a otros vagones, donde explicaron al resto de viajeros la situación.
Una trapelleria sense importància, vaja. :roll:



Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dissabte 10/03/2018 22:53

Mireu on hem anat a "exportar" els nostres vàndals... Grrr...

http://www.lindependant.fr/2018/03/09/p ... 906380.php


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
fgc113
N8
N8
Entrades: 1033
Ubicació: Borriana-les Alqueries (C6)

Entrada Autor: fgc113 » Diumenge 11/03/2018 11:56

El tema dels grafitis als trens de Catalunya (especialment a Renfe) és indignant.

Ahir vaig vore dos 465+463 de la R2 Nord, una 448 a Reus, una doble de 470 a Barcelona, una 450 a Barcelona i una doble de 447 a l'Hospitalet i anaven ben pintades. :evil:


Metrovalència et recorda que viatjar sense títol de transport validat suposa el pagament d'un suplement de cent euros.

Respon

Torna a “Material rodant ferroviari / Material rodante ferroviario”