Noves tarifes ATM Barcelona

Tot el que no es pugui englobar als apartats anteriors.
Todo lo que no se pueda englobar en los apartados anteriores.
Respon
Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Re: Noves tarifes ATM Barcelona

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Diumenge 24/07/2016 21:36

Entenc que en podem continuar parlant aquí? (el problema era que els comentaris sobre les tarifes i títols ATM Barcelona en general havia desplaçat el tema central de "Tarifa especial a l'aeroport del Prat"... o havia "assolit la centralitat", com se'n diu últimament, per no parlar directament de "sorpasso" :) )
davida ha escrit:El problema del sistema tarifari de Barcelona es l'us massiu de la t-10. No es separa usuaris habituals dels esporadics.
La t50/30 es un risc per la majoria d'usuaris. 20 dies loborables x 2 al dia = 40 viatges. T50/30 te el preu de 4 t10. Si et posses malalt, un pont, festius o vacances i ja no et surt a compte.
El meu exemple: 25-35 viatges mensuals. Ja que utilitzo bicing i teletreball.
Jo sempre he pensat que la t10 tindria que valdra minim de 15euros. I un abonament intermig t25/30 per 25e valid per l'aeroport.
ortegote ha escrit:
UT440_132M ha escrit:Jo soc usuari esporàdic, i quan viatjo a Barcelona, ho faig amb una T-Dia de 6 Zones, ideal si només vas un dia de tant en tant, per 21,70€, i amb viatges il·limitats durant el dia. I serveix per la L-9sud sense restriccions.
La meva Familia compra la T10 de 6 Zones i fem intercanvi per que dura 1 any, depen de les vegades que hi vagis a Barcelona pero si vas les 5 vegades et surt mes a compte que una Tdia, es clar que en el meu cas tambe fem servir T10 d'una zona per que tenim servei de bus al nostre municipi i si anem a Barcelona també fem servir la T10 d'una zona.

Crec que les T10 es van fer per aixo que cadascun s'agafi la manera mes adient per viatgar sempre que siguis esporadic o no vist els casos de les T50/30 que avegades no son utils per els preus.

Salutacions.
Una T25, o fins i tot haver començat primer amb una T20, hauria estat molt interessant. Malauradament, sembla prou demostrat que deuen fer números i no els surt a compte la baixada d'ingressos resultant del menor preu/viatge d'aquest hipotètic títol. De la "cantinela" de que així promocionen el transport públic, suposant que gent que ja l'utilitzem sempre per ciutat ens podem "inventar" desplaçaments adicionals que no necessitem, per tal que ens surti a compte, no els treus. I au, "usuaris no habituals".

Les T10 son herederes directes de les T1/T2, i aquestes dels primers títols que es deien "Targeta 10 viajes" o quelcom així (no ho recordo, les tinc guardades). No van néixer per adaptar-se a les necessitats de gent que no viatgés tant com per utilitzar altres títols amb més viatges, simplement perquè no existien: era o això, o el bitllet senzill.


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 24/07/2016 22:00

En termes de gestió tarifària, Viena és un molt bon exemple a seguir. Sense anar més lluny, l'abonament anual hi val 365 €. Vist que aquí no ens tremola el pols per a pagar el peatge a l'ombra dels camions que transiten per tot l'Eix Transversal (i no vull iniciar aquí un off-topic), no crec que sigui desorbitat; és més, seria una autèntica inversió, però no econòmica, sinó social i ambiental.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Don Ramón
N8
N8
Entrades: 1194
Ubicació: Sant Martí de Provençals

Entrada Autor: Don Ramón » Diumenge 24/07/2016 22:35

Guigui ha escrit:En termes de gestió tarifària, Viena és un molt bon exemple a seguir. Sense anar més lluny, l'abonament anual hi val 365 €. Vist que aquí no ens tremola el pols per a pagar el peatge a l'ombra dels camions que transiten per tot l'Eix Transversal (i no vull iniciar aquí un off-topic), no crec que sigui desorbitat; és més, seria una autèntica inversió, però no econòmica, sinó social i ambiental.
Hay un problema con los abonos ilimitados, y es que da lugar, como no, a que las masas insolidarias suelten berrinches que gritan "agravio" porque paga lo mismo el que da un uso digamos normal a los transportes públicos y el que les da un uso muy intensivo.


Don Ramón, el Marhuenda del FTC! Odiadme, me lo merezco.
El mundo desde una ventanilla - El blog de Don Ramón

"A Barcelona menyspreuen el tramvia els rics, que el consideren cosa de pobres, i els pobres, que el consideren cosa de rics." - Ferran Armengol

premixero
N8
N8
Entrades: 779

Entrada Autor: premixero » Diumenge 24/07/2016 23:06

Lo que deberia hacerse es un titulo que fuese competitivo y mejor que la T10, porque en la zona 1 una 50/30 no sale rentable en el momento que hay una fiesta o un puente y porque el mas del 90% de la gente usa el transporte dos veces al dia(ir y venir del trabajo), los fines de semana si que hay gente que tambien lo usa pero la mayoria de los casos es de forma esporadica por lo que si pusiesemos la 50/30 a precio de 4 t10 menos pongamos un 5% esta ya seria una opción, tambien hay que tener en cuenta que la 50/30 es personal, lo que obliga o a tener una por persona o tener una t10 para el resto de la familia, sobre todo los fines de semana, por lo que hacer la 50/30 multipersonal podia ser una posible solución



Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dijous 22/09/2016 12:07

Malgrat no sigui una informació sobre tarifes, ja que sovint hem argumentat l'ús personal d'un o altre títol en virtut de les nostres necessitats (i, en el meu cas, com de poc m'agraden qualificatius d' "usuari esporàdic" pel sol fet no utilitzar un abonament mensual o, si més no, una T50/30), m'animo a comentar una mica un canvi personal a curt termini.

A partir de finals del setembre tindré garantits 2 viatges diaris d'1 zona, de dilluns a dijous.

Valorant la quantitat de viatges no regulars que faig al llarg d'un mes, m'he animat a passar-me a la T50/30 d'1 zona. Això sí, a partir de la segona meitat de l'octubre, perquè la segona setmana d'aquell mes faig vacances i no hi seré (aquest sol fet ja faria malbé la rendibilitat de la T50/30). Diria que serà la primera que utilitzi en 10 anys (és a dir, des que vaig deixar de treballar a Barcelona ciutat). Ja us faré cinc cèntims de l'experiència després d'1 o 2 mesos.

Vol dir això que ara esdevindré un "usuari habitual" del transport públic? Nooo... Perquè, d'aquest període setmanal de dilluns a dijous, aquest any passat hi havia dies (1 o 2 d'ells, a banda dels divendres, que ho feia gairebé sempre) en què agafava l'expres.cat. Ara, els mateixos compromisos que m'amplien l'ús del transport urbà a Barcelona (1 zona) em condemnen a renunciar totalment a l'expres.cat entre dilluns i dijous ("siempre nos quedarán los viernes"), perquè no em quadrarien els horaris existents, i limitar-m'hi al cotxe "sí o sí". Com s'acostuma a dir, "lo comido por lo servido".

Però vaja, com que tindré una flamant T50/30, ara seré un "usuari habitual" malgrat fer les mateixes validacions setmanals que abans (només que ara algunes de 3 zones deixaran pas a d'altres d'1 zona). Ves per on.


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 07/12/2016 15:19

Entrat desembre, encara no hi ha noves de les tarifes de l'any que ve? Pujaran? No pujaran? Ens colaran canvis que no són per a pispar-nos viatges no utilitzats?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Granolleri

Entrada Autor: Granolleri » Dimecres 07/12/2016 18:42

Suposo que s'aprobaran la setmana que ve.

La meva porra? Que ho deixin igual. A la Generalitat depenen de les CUP per aprovar els pressupostos, que dubto que vulgin augmentar tarifes. I l'altre actor a can ATM, l'Ajuntament de Barcelona, dubto que les vulgui pujar tampoc.



Avatar de l’usuari
Renfe451
N9
N9
Entrades: 1932
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Renfe451 » Divendres 09/12/2016 20:28

Si tinc que triar entre mantenir les tarifes existents o pujar-les, prefereixo clarament la primera opció. Espero que no em pugin el preu de la T-Jove de cara l'any vinent...

La Generalitat també té la pressió d'Stop Pujades, en cas de pujada, la plataforma es podria tornar-se a mobilitzar.



oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Divendres 09/12/2016 22:25

Renfe451 ha escrit:Si tinc que triar entre mantenir les tarifes existents o pujar-les, prefereixo clarament la primera opció. Espero que no em pugin el preu de la T-Jove de cara l'any vinent...

La Generalitat també té la pressió d'Stop Pujades, en cas de pujada, la plataforma es podria tornar-se a mobilitzar.
Home, dubto que hi hagi algú, que podent triar, esculli que li pugin les tarifes :x :x :x


Salutacions,

Oriol

Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2373
Ubicació: Entre el Barcelonès i Osona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Dilluns 12/12/2016 13:11

Les tarifes del transport públic, congelades per al 2017

"En una compareixença en què els periodistes no han pogut fer preguntes, Puigdemont i Colau han realitzat dos anuncis més en relació al transport públic. Una és l'extensió de la T-12 de transport públic gratuït per a nens i joves fins als de 16 anys. Fins ara s'aplicava fins als de 15 anys. A més, es crearà una targeta de transport per quan hi hagi episodis de contaminació, que podria anomenar-se t-episodi ambiental, i fomentar així que es deixi el cotxe a casa quan hi hagi molta pol·lució. Aquesta títol de transport constaria de dos viatges, un d'anada i un de tornada, amb uns preus similars als de la T-10."

http://www.naciodigital.cat/noticia/121 ... es/al/2017


Juanjo Rubio. Software Engineer. Faig coses a ARCA, ACEMA, BusClàssicBCN i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa (mooolt de) temps que se'm va quedar petit.

Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5690
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dilluns 12/12/2016 15:07

Adolescent barceloní ha escrit:que podria anomenar-se t-episodi ambiental
:x

T-Asfixies? :(


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
Renfe445  
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dilluns 12/12/2016 20:25

Fran-Ikarus ha escrit:
Adolescent barceloní ha escrit:que podria anomenar-se t-episodi ambiental
:x

T-Asfixies? :(
T-han mangao el coche. :)



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 12/12/2016 20:52

Molt bé, no apugen tarifes. Això també vol dir que podrem fer servir els títols d'enguany, o tornaran a estafar-nos amb l'enganyifa programada?


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Granolleri

Entrada Autor: Granolleri » Dijous 15/12/2016 20:09

Guigui ha escrit:Molt bé, no apugen tarifes. Això també vol dir que podrem fer servir els títols d'enguany, o tornaran a estafar-nos amb l'enganyifa programada?
Doncs a saber, perquè a la nota de premsa de l'ATM publicada ahir no diu res. Haurem d'esperar a la publicació al DOGC aviam què diu.

Nota de premsa de l'ATM de Barcelona

La T-Episodi ambiental agafa el seu nom definitiu, la T-12 passa a ser la T-16 i un altre canvi important: la targeta bonificada per als aturats deixa de ser trimestral i passa a ser mensual, a un preu de 9,95 euros. Aquest canvi, segons la nota de premsa, serà l'1 de març.

Per cert, a la resta d'ATM de Catalunya de moment no han dit res.



Granolleri

Entrada Autor: Granolleri » Dimecres 28/12/2016 11:36

Ja han publicat les tarifes del 2017 al DOGC.

Lamento dir a en Guigui que aquest any també hi haurà enganyifa...



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 28/12/2016 12:52

Ja m'ho ensumava. I ni tan sols tenen el valor de respondre honradament les preguntes una mica més incisives. D'aquest i de qualsevol tema.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
El Maño amañado
N7
N7
Entrades: 463
Ubicació: Sant Martí (Barcelona).

Entrada Autor: El Maño amañado » Dimecres 28/12/2016 13:55

A tot això, on es pot veure la llista de preus dels bitllets pel '17?



Avatar de l’usuari
fgc113
N8
N8
Entrades: 1033
Ubicació: Borriana-les Alqueries (C6)

Entrada Autor: fgc113 » Dimecres 28/12/2016 15:06

El Maño amañado ha escrit:A tot això, on es pot veure la llista de preus dels bitllets pel '17?
Són les mateixes que les d'aquest any, així que les pots veure veure la web de l'ATM, de Rodalies, de FGC, de TMB, del TRAM...


Metrovalència et recorda que viatjar sense títol de transport validat suposa el pagament d'un suplement de cent euros.

Granolleri

Entrada Autor: Granolleri » Dimecres 28/12/2016 15:37

De tota manera, enllaço l'anunci oficial al DOGC:

http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP ... 570152.pdf



Avatar de l’usuari
uriol108
N8
N8
Entrades: 919
Facebook: http://www.facebook.com/oriol.borras
Ubicació: Tres Torres (Sarrià - Sant Gervasi, Barcelona)
Contacta:

Entrada Autor: uriol108 » Dijous 29/12/2016 10:28

Llavors perquè hi posa això al darrera de les targetes ? Si caduquen sense que hi hagin un canvi de tarifes ?
Caducitat : Dos mesos després del canvi de tarifes
Imatge

https://drive.google.com/open?id=0BzYKp ... G5qWTY4YWM



Respon

Torna a “Transport en general / Transporte en general”