Dóna el teu cotxe vell i tindràs 3 anys de transport gratuït

Tot el que no es pugui englobar als apartats anteriors.
Todo lo que no se pueda englobar en los apartados anteriores.
Respon
Avatar de l’usuari
uriol108
N8
N8
Entrades: 919
Facebook: http://www.facebook.com/oriol.borras
Ubicació: Tres Torres (Sarrià - Sant Gervasi, Barcelona)
Contacta:

Dóna el teu cotxe vell i tindràs 3 anys de transport gratuït

Entrada Autor: uriol108 » Dilluns 12/12/2016 21:38

Que opineu d'aquesta nova ocurrencia de l'Ada Colau ? Bona Idea ?
Dóna el teu cotxe vell i tindràs tres anys de transport gratuït
Marta Escobar Martí
Barcelona. Diumenge, 11 de desembre de 2016



Ada Colau continua buscant la manera per fer de Barcelona una ciutat amb menys contaminació, una ciutat verda. Precisament per això, a partir de l'any vinent, els propietaris dels vehicles més contaminants o altres membres de la unitat familiar podran donar el seu cotxe a canvi de tres anys de transport públic gratuït. Ara bé, durant aquests tres anys no podran comprar cap altre vehicle.

Així ho avança avui La Vanguardia, que explica que qui doni el seu vehicle per convertir-lo en ferralla rebrà una targeta verda metropolitana que estarà associada al DNI. Amb aquesta targeta es podrà fer ús del metro, els autobusos TMB (també els interurbans), el tramvia i altres serveis de transport públic, això sí, només de la zona 1.

Quins vehicles reben premi?
Els requisits indispensables per rebre la targeta és donar un cotxe dièsel fabricat abans del 2006 o bé de gasolina fabricat abans del 1997, així com les motocicletes amb una matriculació anterior al 2004. Evidentment, és condició sine qua non portar el rebut que confirmi que el vehicle ha estat retirat de la circulació. A banda d'això, és imprescindible no haver comprat cap vehicle en els darrers sis mesos, ni fer-ho els tres anys següents, així com estar empadronat en un dels 36 municipis de l'àrea metropolitana.

En cas d'adquirir un nou vehicle, es perdran tots els drets de la targeta verda. També es poden perdre aquests privilegis en cas que no s'acrediti ser el titular de la targeta, ja que aquesta té un funcionament bastant similar al de la targeta rosa: s'ha de renovar anualment i és personal i intransferible.

La iniciativa passarà pel consell metropolità en els propers mesos i podria entrar en vigor entre el segon i el tercer trimestre del 2017. Es preveu que s'hi acullin un 10% de les persones susceptibles a fer-ho, que es tradueix en unes 2.860.
http://www.elnacional.cat/ca/bcn-hub/tr ... 5_102.html



Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1618
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Dilluns 12/12/2016 21:46

Més que "dóna", és "desfes-te'n, i no te'n compris cap altre (ni cotxe ni moto)".



adriaesc
N7
N7
Entrades: 489
Ubicació: Llucmajor (L4)

Entrada Autor: adriaesc » Dilluns 12/12/2016 21:52

Només val pel titular (la parella i els fills residents no en tenen dret) i per a la zona 1 (si treballo a Martorell ja no em val la pena). En resum, només val pels solters que usin el cotxe per a desplaçaments dins de Barcelona.



Avatar de l’usuari
UT440_132M
N10
N10
Entrades: 3941
Facebook: https://www.facebook.com/RoadN152
Ubicació: Tona. C-17 s. 49/51 N152A KM. 59
Contacta:

Entrada Autor: UT440_132M » Dilluns 12/12/2016 21:53

Javi M ha escrit:Més que "dóna", és "desfes-te'n, i no te'n compris cap altre (ni cotxe ni moto)".
En un país on s'ha incentivat durant dècades el vehicle privat, això ara em sembla un pedaç. Aquesta mesura, s'hauria d'afegir a una millora molt gran del Transport Públic. A més, fora de l'àrea de Barcelona, necessites cotxe sí, o sí. Una mesura populista més del govern de Colau i els Comuns, que em sembla més aviat poc efectiva, i veurem quants usuaris s'adhereixen a aquesta mesura.


Visiteu: http://www.youtube.es/rodaliesvicc3 - http://www.flickr.com/photos/ut440_132m

PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial", Soci núm. 3

https://www.youtube.com/c/N152a

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimarts 13/12/2016 21:29

Un estudi britànic confirma el que ja es temia: els cotxes dièsel actuals contaminen el mateix que els de fa 20 anys. L'únic que han fet les marques durant tot aquest temps és afinar el trucatge de les centraletes electròniques per enganyar els tests de contaminació:

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/quequi ... o/5581651/

Evidentment això ha de fer replantejar la prohibició de cotxes de més de 20 anys: o es prohibeixen tots els dièsel o no se'n prohibeix cap, però no per edat.



Respon

Torna a “Transport en general / Transporte en general”