Xenofobia als transports

Tot el que no es pugui englobar als apartats anteriors.
Todo lo que no se pueda englobar en los apartados anteriores.
Respon
Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Xenofobia als transports

Entrada Autor: trensmat » Dimarts 31/01/2017 17:40

Una noia d'origen indi denuncia insults racistes d'un grup d'estudiants als Ferrocarrils

L'escola de Sant Cugat del Vallès on estudien els joves ja ha anunciat que sancionarà els alumnes i els podria expulsar temporalment

Una noia de 20 anys d'origen indi ha denunciat a través d'una carta a ' El Periódico' que el 18 de gener un grup d'estudiants la van insultar amb comentaris racistes quan viatjava en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat.

Segons el relat de la jove, els estudiants, d'entre 11 i 13 anys i vestits amb l'uniforme de l' escola Viaró, de Sant Cugat del Vallès, van pujar a l'estació de Sant Joan i van començar a proferir insults racistes. "Mireu aquesta índia... Són tots fastigosos: els xinesos, moros, negres, indis són de classe molt inferior a la nostra, els blancs som els millors", van dir els estudiants mentre de fons altres joves corejaven "sí, sí, sí!", mentre reien.

La noia, que va néixer a l'Índia i va ser adoptada per una parella de Barcelona quan tenia 11 mesos, explica que va sentir un dels nois dir "jo sóc racista". L'escola Viaró, on estudien els joves, ja ha anunciat que sancionarà els alumnes del centre que la van insultar.

La jove explica a la seva carta que tothom va guardar silenci i ningú no es va atrevir a respondre als insults dels joves, excepte un dels adolescents, que va dir que els seus pares li havien explicat que "blancs, negres, xinesos o coreans" són "tots iguals". Un comentari que va ser menystingut per la resta del grup.

Finalment, la noia es va dirigir als nois i els va recriminar el seu comportament. "Els vaig dir que respecto les creences de cadascú però que no diguessin això davant meu, ni a mi. Amb una veu molt tranquil·la els demano que sisplau marxin", escriu la jove. Els nois van marxar de seguida del vagó.

Sanció als joves

En declaracions a ' El matí de Catalunya Ràdio', el director de l'escola Viaró, que és concertat i de l'Opus, ha demanat disculpes per aquests comentaris sense justificació i ha assegurat que als alumnes "se'ls ha de sancionar". "Volem deixar clar que lamentem els fets i ens posem al costat d'aquesta noia i de qualsevol persona que pugui rebre tractaments tan inhumans", ha dit Joan Plana Gomà, director del centre.

Entre les possibles sancions, el centre té en compte l' expulsió temporal dels alumnes, segons ha explicat Plana Gomà en una entrevista a Cugat.cat. La investigació interna que ha dut a terme l'escola ha permès identificar tres estudiants que haurien participat en els fets.

http://www.ara.cat/

Hi ha un comentari d'aquest article que estaria ve debatir aquí us ho deixo:

Poc es parla dels privilegis que la Generalitat concedeix a aquesta elit. Cada dia disposen d'un tren sencer de la FGC reservat per a ells. Un tren que a hora punta va pràcticament buit en comparació de la resta, que van a petar. És frustrant haver de contemplar cada matí com un grup de nens amb aires de superioritat gaudeixen del tren reservat quan la resta de ciutadans ens hem d'apilonar per poder anar a treballar.


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

Avatar de l’usuari
trensmat
N9
N9
Entrades: 1593
Ubicació: Mataró(R1 Nord) Algimia ciudad (C5 Nord) Valencia pintor Sorolla

Entrada Autor: trensmat » Dimarts 31/01/2017 18:04

Carta Original.

Unos adolescentes me insultaron en los Ferrocarrils por haber nacido en India


Nací hace 20 años en India y fui adoptada a la edad de 11 meses por una pareja de Barcelona. El 18 de enero volvía en ferrocarrils de mi nuevo trabajo que he conseguido en Sabadell. Sentada en el último vagón, escuchando música y leyendo un libro muy interesante sobre Claudio Naranjo. Y a la vez, pensando en lo afortunados que somos, pensando en las guerras, la gente que muere en ellas injustamente...

En la estación Sant Joan, subieron al vagón muchos niños, adolecentes, de una edad aproximada de 11 a 13 años. Todos iban vestidos con su uniforme. Yo les miro sonriendo, pensando: qué niños más afortunados, seguro que tienen una buena educación, una buena escuela, una buena familia….

Sigo leyendo hasta que oigo a uno de los niños decir: “yo soy racista”. Mi atención se desvía del libro, y escucho: “putos negros de mierda, mirad a esta que hay aquí”. Mi corazón se detiene por unos instantes y pienso: ¿Estas soñando? Vuelvo a centrarme en mi libro y de repente oigo en voz muy alta y mirándome: “Mirad esta india… son todos asquerosos, los chinos, moros, negros, indios son de clase muy inferior a la nuestra, los blancos somos los mejores”. Por detrás gritos de “¡sí, sí, sí!” riéndose. Incluso el que tenía a mi lado se apartó.

Yo estaba aterrorizada de todo lo que podía salir de sus bocas, pero a la vez pensaba que solo eran niños… Aun así lo que decían me causaba un dolor en el pecho. Un niño con buenas creencias se atrevió a decir: “Es que a mí mis padres me han dicho que, seamos blancos, negros, chinos o coreanos, todos somos iguales”. Palabras que provocaron inmediatamente actitud de desprecio hacia él.

Pasaba el rato, ellos seguían sin cansarse y yo intentaba centrarme y dejarles, hasta que de repente me llama mi padre, con quien hablo en francés. Y oigo a todos los niños riéndose diciendo: “¿habéis oído cómo habla la ops! negra?”. Cuelgo el teléfono, los miro y con las lágrimas casi cayendo por el rostro, les digo: “Niños, ¿ya está bien con esta broma no?”. Todo el tren estaba en silencio y nadie decía nada. Les digo que respeto mucho las creencias de cada uno pero que, por favor, no dijeran eso delante de mí, ni a mí. Los niños se quedaron helados y dijeron: “****, que habla español”. Con una voz muy tranquila les pido por favor que se vayan. Y se levantaron deprisa y se fueron.

Mi reflexión es: ¿Cómo niños de 11 años pueden decir semejantes cosas? ¿Cómo unos seres tan privilegiados dicen esto? ¿Quién les ha inculcado estas ideas?

http://www.elperiodico.com/es/entre-tod ... dia-115680


http://www.flickr.com/photos/trensmat

A Tarragona i Lleida volem els mateixos serveis que Girona.
ImatgeImatge Imatge

ferran6420
N6
N6
Entrades: 283

Entrada Autor: ferran6420 » Dimarts 31/01/2017 18:38

Una desgràcia que per mala sort és habitual... I no només insults, també es dediquen a molestar. I lo pitjor és que als trens escolars de la tarda que hi han dos cotxes reservats per ells i dos per a altres usuaris/es van i es pugen als que no tenen reservat anant el reservat buit i els altres dos com sardines en llauna...



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 02/02/2017 11:42

Els missatges sobre si són rentables els trens privats de FGC els trobareu al fil http://transport.cat/viewtopic.php?f=2& ... 84#p266484



Respon

Torna a “Transport en general / Transporte en general”