Bus urbà de Balaguer

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Bus urbà de Balaguer

Entrada Autor: Sky » Dissabte 08/08/2009 3:20

El consistorio de Balaguer aprueba el nuevo servicio de transporte urbano de autobús

El pleno del Ayuntamiento de Balaguer ha aprobado de manera inicial el proyecto de servicio público del transporte colectivo urbano de la ciudad que contempla la creación de tres líneas regulares de autobús. El nuevo servicio, además de las tres líneas regulares, contempla servicios especiales que tendrán carácter ocasional por petición específica del Ayuntamiento

El servicio base estará integrado por tres líneas. La línea 1 (L1) será considerada la línea urbana básica del servicio y tendrá su inicio y final en los Firals. La línea 2 (L2) será la línea escolar adaptada a las necesidades de la población escolar del municipio con inicio y final en los Firals, excepto algunas expediciones que llegarán hasta el instituto de educación secundaria IES Almatà. La línea 3 (L3) dará servicio a los cementerios del municipio con inicio los Firals y final en la plaza Pau Casals.

El trayecto de la L1 será de alrededor de 13,8 kilómetros y tendrá nueve servicios diarios de lunes a viernes. Con un intervalo de 60 minutos, el autobús partirá de los Firals a las 9.00, 10.00, 11.00, 12.00. 15.00. 16.00, 18.00, 19.00 y 20.00 horas los meses de invierno (de inicio a final del curso escolar). En los meses de verano realizará los mismo horarios a excepción del de las 17.00 horas, aunque añadirá uno a las 20.00 horas. Los sábados no festivos, el autobús tendrá salidas a las 9.00, 10.00, 11.00, 12.00 y 13.00 horas, mientras que los domingos y festivos no funcionará.

En cuanto a la L2, con un trayecto regular de 13,8 kilómetros, que será de 15,8 cuando el servicio llegue hasta al IES Almatà, sólo funcionará durante el curso escolar de lunes a viernes. Partirá de los Firals a las 8.00 (está expedición finaliza en el IES Almatà), 13.00, 14.00 y 17.00 horas. Los miércoles y viernes, el bus de las 14.00 horas partirá desde el IES, y los lunes martes y jueves saldrá del IES el de las 17.00 horas.

La L3 sólo funcionará los sábados no festivos. Habrá dos servicios en invierno y cuatro en verano.

http://www.lamanyana.es/web/html/lanoti ... a=03:00:00



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dissabte 08/08/2009 3:26

Aprovació inicial del projecte de servei públic de transport urbà de viatgers a la Ciutat

L’Ajuntament de Balaguer, en sessió ordinària de data 30 de juliol de 2009, va aprovar inicialment el projecte de servei públic de transport urbà de viatgers a la Ciutat de Balaguer, així com el Plec de Clàusules administratives que regiran la convocatòria de licitació per procediment obert del contracte de gestió interessada del servei públic de transport col·lectiu urbà de viatgers a la Ciutat de Balaguer.

La qual cosa s’exposa al públic pel termini d’un mes, per tal que els interessats puguin efectuar les al·legacions que creguin convenients, indicant que el projecte tècnic i el plec de clàusules es podrn consultar al servei de Secretaria de l’Ajuntament de Balaguer, Pl. Mercadal 1, 1a. planta.

Igualment es podran obtenir al perfil del contractant que es pot trobar a la pàgina web de l’Ajuntament de Balaguer: http://www.balaguer.net, tràmits i serveis, perfil del contractant.

Transcorregut el termini indicat sense que s’hagin presentat al·legacions, aquest acord esdevindrà definitivament aprovat.

Plec de clàusules administratives: http://www.balaguer.cat/portal/92/data/ ... NSPORT.pdf
Projecte: http://www.balaguer.cat/portal/92/data/ ... UTOBUS.pdf

http://www.balaguer.cat/portal/92/?EC=R ... cleID=2621



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dilluns 17/08/2009 22:46

Les línies:

Imatge Imatge Imatge



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Divendres 10/04/2015 22:30

L'Ajuntament de Balaguer adjudica a Alsa la gestió del transport urbà

L’Ajuntament de Balaguer ha adjudicat a l’empresa Alsa la gestió del transport urbà de viatgers per un període de 5 anys, prorrogable a cinc més. Una concessió que implicarà, segons ha dit l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, la redefinició del servei, la millora de les rutes i una major comoditat pels usuaris gràcies a la incorporació d’un nou vehicle.

Els primers canvis, que la companyia haurà d’aplicar al cap de 15 dies d’efectuar-se l’adjudicació definitiva (tràmit que s’ha de fer per ple), afectaran les rutes i el vehicle. D’una banda, Alsa modificarà les rutes urbanes, adaptant-les als horaris escolars i prolongar-la fins als nous equipaments, com ara l’hospital sociosanitari. D’altra banda, dins d’aquest període, substituirà el vehicle que actualment fa el servei, molt antic i que en els darrers anys ha sofert nombrosos problemes mecànics. Amb tot, aquest no serà el definitiu, ja que Alsa es compromet a tenir en 90 dies naturals el vehicle definitiu, nou i amb capacitat per a 50 places, la meitat de les quals hauran de ser seients.

El nou contracte també preveu la substitució dels actuals pals de parada i millora de la senyalització horitzontal i la instal•lació de sis marquesines en aquelles parades que indiqui l’Ajuntament; la incorporació d’un sistema de validació i venda de tiquets que inclogui les targetes amb xip sense contacte, i la integració del servei del dissabte dins del preu de contracte.

Roigé confia que la incorporació d’aquests canvis repercuteixi en un increment del nombre de viatgers, ja que “gaudiran d’una major confortabilitat, més bona accessibilitat, sobretot les persones amb mobilitat reduïda, i millor oferta de rutes”, així mateix no descarta adaptar les tarifes per segments de població o en funció de la situació socioeconòmica dels usuaris. El preu de contracte és de 104.298 euros anuals, un cost que, segons Roigé, només implica 590 euros més al mes, tot i les millores que incorporarà la concessionària.

http://www.balaguer.cat/portal/120/?EC= ... leID=11117



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dijous 17/12/2015 11:54

Balaguer millorarà les connexions en transport públic amb Lleida

Balaguer millorarà el servei de transport públic en els propers mesos coincidint amb l’arribada dels nous combois del Tren de la Pobla, del nou bus urbà i de la posada en marxa del bus express entre la capital de la Noguera i Lleida. Així ho ha destacat Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer, durant el tradicional Dinar de Nadal amb la premsa. La intenció del consistori és que hi hagi connectivitat amb la capital del Segrià cada hora.

Jordi Ignasi Vidal ha explicat també que s’intentarà que els diferents mitjans de transport tinguin les tarifes integrades i que amb un mateix bitllet els ciutadans puguin canviar de mitjà en un mateix trajecte.

[...]

http://www.balaguer.tv/balaguer-millora ... mb-lleida/



Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 953

Entrada Autor: bigcoaster » Dijous 17/12/2015 16:33

De veritat cal un bus exprés entre Balaguer i Lleida havent-hi el tren? No dubto que tindrà bones ocupacions però crec que s'hauria de redirigir aquests passatgers al tren, que encara li queda molt per anar ple. A més que ara s'augmentaran freqüències de tren.


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Miquel
Administrador
Entrades: 4417
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dijous 17/12/2015 16:56

bigcoaster ha escrit:De veritat cal un bus exprés entre Balaguer i Lleida havent-hi el tren? No dubto que tindrà bones ocupacions però crec que s'hauria de redirigir aquests passatgers al tren, que encara li queda molt per anar ple. A més que ara s'augmentaran freqüències de tren.
L'Alsa no voldrà perdre el que ha guanyat aquests anys després de la seva victòria al tren.

Caldrà veure els horaris d'FGC, però realment podria haver un tren cada hora entre Lleida i Balaguer (màxima capacitat operativa de la línia), per tant, no caldria una línia de bus.


El metro de Barcelona amb motoristes!

albe6
N8
N8
Entrades: 1035
Ubicació: Almacelles (Lleida)

Entrada Autor: albe6 » Dijous 17/12/2015 17:12

Si bé Balaguer ja té bastant bus (expedicions tant per Corbins com per Térmens) les localitats intermèdies de la línia no tant, perquè no hi passen tots els busos que si arriben a Balaguer, i és aquí on el tren pot guanyar.
Pot coincidir en horari la sortida d'un bus i un tren; el bus anar per Corbins i el tren per Térmens) i no solapar-se entre ells.

També s'haurà de veure si l'Exprés.cat a Balaguer es farà per Corbins, per Térmens o per les dos rutes
(si es fa per les dos, espero que no les numerin com la "xapussa" de les Mataró - BCN per autopista)

Ara que l'ajuntament de Balaguer accepti la tarja de l'ATM al seu bus urbà i llestos



Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 953

Entrada Autor: bigcoaster » Dijous 17/12/2015 17:35

Miquel ha escrit:
bigcoaster ha escrit:De veritat cal un bus exprés entre Balaguer i Lleida havent-hi el tren? No dubto que tindrà bones ocupacions però crec que s'hauria de redirigir aquests passatgers al tren, que encara li queda molt per anar ple. A més que ara s'augmentaran freqüències de tren.
L'Alsa no voldrà perdre el que ha guanyat aquests anys després de la seva victòria al tren.

Caldrà veure els horaris d'FGC, però realment podria haver un tren cada hora entre Lleida i Balaguer (màxima capacitat operativa de la línia), per tant, no caldria una línia de bus.
Això seria fantàstic, però dubto que ho veiem. :roll:


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Miquel
Administrador
Entrades: 4417
Ubicació: Barcelona

Entrada Autor: Miquel » Dijous 17/12/2015 18:30

Doncs si pretenen que hi hagi servei de bus cada hora entre Lleida i Balaguer, podrien fer-ho amb el tren perfectament. Altre cosa es que vulguin que el tren no ho faci en contra de tota lògica.


El metro de Barcelona amb motoristes!

Avatar de l’usuari
bigcoaster
N8
N8
Entrades: 953

Entrada Autor: bigcoaster » Dijous 17/12/2015 21:40

Miquel ha escrit:Doncs si pretenen que hi hagi servei de bus cada hora entre Lleida i Balaguer, podrien fer-ho amb el tren perfectament. Altre cosa es que vulguin que el tren no ho faci en contra de tota lògica.
Amiguisme amb els que porten els busos? Alguna cosa així, perquè està cantat que si volen augmentar freqüències entre Lleida i Balaguer, havent-hi tren, s'han d'augmentar freqüències de tren!


This is the Southern service to London Victoria. We're now approaching London Victoria. Change here for the Victoria, Circle and District lines, National Rail services and the Victoria Coach Station.

Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimarts 12/01/2016 11:12

Nou bus urbà a Balaguer adaptat a la demanda dels usuaris

Balaguer ha començat aquesta setmana les proves del nou bus urbà que oferirà a partir del febrer un recorregut adaptat a la demanda dels usuaris. S’ha suprimit algunes parades que no tenien moviment i s’ha amplicat el recorregut a zones perifèriques que requerien demanda, com ara poder arribar al nou Hospital a la zona dels terrenys d’Inpacsa, on també hi ha el nou tanatori, o algunes zones del barri del Secà per tal de facilitar i millorar el servei als usuaris.

De moment el bus està en període de proves per comprovar sobre el terreny quines són les mancances o els canvis que es duran a terme amb el nou vehicle, que porta pintat al darrera i als laterals els escacs de l’escut del Comtes d’Urgell, que també apareixen a l’escut de la ciutat.

Les targetes ja estan en vigor

Les noves targetes del bus ja estan en vigor i es poden comprar en el mateix moment de pujar al bus. Durant les properes setmanes s’instal·laran les noves marquesines i els indicadors de les parades i a principis del mes de febrer el recorregut ja estarà totalment adaptat i en funcionament.

http://www.holalleida.com/nou-bus-urba- ... s-usuaris/



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Divendres 12/02/2016 13:28




Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dissabte 24/09/2016 11:15

Balaguer estrenarà un nou model de pal de parada i enllesteix la integració tarifària a l'ATM:



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dijous 01/12/2016 16:18

Els usuaris del bus urbà llancen les targetes

L’Ajuntament de Balaguer alerta que molts dels usuaris del bus urbà de la ciutat llancen les targetes després d’utilitzar-les. L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va explicar en el passat ple que el conssitori va repartir 1.300 targetes entre els usuaris del bus i s’han trobat amb que molts d’aquests usuaris desconeixien que la targeta es podia recarregar i que en esgotar-se els viatges, la llencaven.

Per promoure el seu ús i evitar que mes targetes acabin al contenidor l’Ajuntament ha recordat que quan finalitzin els viatges, els usuaris poden utilitzar la mateixa targeta i recarregar més viatges de manera il·limitada. A més el consistori ha establert una fiança de 2€ per la targeta que l’usuari podrà recuperar si la retorna quan deixi de necessitar-la.

http://www.balaguer.tv/els-usuaris-del- ... -targetes/

Per cert, sembla que demà s'aprova la integració a l'ATM: http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJ ... -lleida.do



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Divendres 02/12/2016 13:57

L'ATM de Lleida i l'Ajuntament de Balaguer signen el conveni d'integració tarifària

La integració permet realitzar transbordaments entre el bus urbà, l’interurbà i el tren usant el mateix títol de transport i sense cap cost afegit

El bus urbà de Balaguer quedarà integrat a l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida a partir de dilluns. La presidenta del Comitè Executiu de l’ATM, Maria Dolors Tella, l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, i el representant d’Alsa, David Pedregal, empresa que opera el servei, han signat aquest divendres el conveni d’adhesió pel qual quedaran incorporades les tres línies de bus, amb 49 parades noves, que es van crear i posar en servei el 12 de setembre: L1, L2 i Ruta escolar. L’ATM de Lleida dona servei a 149 municipis i 363.783 habitants.

La integració permet als usuaris viatjar amb bus i tren usant un sol títol de transport i sense cap cost afegit. Dóna més flexibilitat als ciutadans a l’hora d’utilitzar el transport públic i suposa un important estalvi ja que amb una mateixa targeta es podrà usar el bus urbà de Balaguer i transbordar a un bus interurbà o als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (línia Lleida-La Pobla) i després fins i tot a un altre bus urbà de Lleida ciutat, pagant només una vegada pel primer viatge.

Títols d’1 i 2 zones

Els usuaris de Balaguer passaran a disposar d'una àmplia gamma de títols de transport adaptats a les seves característiques de mobilitat. Les tarifes que s’aplicaran són per a tots els títols d’1 a 2 zones, les que existeixen actualment segons la zonificació del sistema tarifari integrat. Així, per exemple, si un usuari vol utilitzar el transport urbà de Balaguer (zona 2) i després transbordar a un bus interurbà amb destinació Tàrrega (zona 2), l’usuari haurà d’adquirir títols d’una zona perquè no travessa de la zona 2 a la zona 1. En canvi, si un usuari vol desplaçar-se fins a Lleida (zona 1), haurà d’adquirir títols de 2 zones, atès que Balaguer i Lleida pertanyen a dues zones tarifàries diferents.

La validació sense contacte de les targetes es farà a bord dels busos amb el mateix maquinari dels serveis d’autobús interurbans, que permet la validació i també la recàrrega al mateix vehicle. La venda de títols es realitzarà a la xarxa de venda i recàrrega que l’ATM té distribuïda per tot l’àmbit i que consta de 228 punts, principalment quioscos, estancs i supermercats Plusfresc i 10 Centres d’Atenció al Client.

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJ ... rifaria.do



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dissabte 03/12/2016 23:59




Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Diumenge 12/02/2017 12:11

Balaguer canviarà plafons del bus a l’estar mal instal·lats

L’ajuntament de Balaguer haurà de canviar alguns dels plafons informatius de la línia de bus urbà al detectar que estan mal instal·lats i envaeixen part de la vorera i impossibiliten el pas dels vianants. El regidor d’Urbanisme, Gerard Torres, va explicar ahir que ja s’han detectat els que estan mal instal·lats i està previst que es canviïn en breu. “L’única diferència és que s’instal·laran paral·lels a la vorera, ara estan en perpendicular”, va dir. No obstant, va explicar que es tracta de taulons que estan ubicats en carrers estrets, com el carrer Camí de Vallfogona o la cruïlla entre el carrer Tarragona i Fleming, entre d’altres.

D’altra banda, usuaris de la línia van denunciar que als plafons, estrenats fa dos setmanes, no es reflecteix la franja horària de cadascuna de les parades de les diferents rutes. Torres va apuntar que a la part inferior del vinil sí que està especificada tota la informació horària de les tres línies i les 49 parades. Del que no s’informa és de l’hora exacta de cada una de les parades, “una cosa molt difícil perquè depèn del trànsit”, va dir l’edil.

http://www.lleida.com/noticia/balaguer- ... installats



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dimarts 04/04/2017 15:12




Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dissabte 08/04/2017 9:28

Aplicació mòbil per conèixer en temps real els horaris del bus

L’ajuntament de Balaguer estudia adequar els horaris del bus urbà a les necessitats dels usuaris. Des de l’entrada en vigor de les noves rutes estudia amb exactitud quant temps tardarà a arribar a la pròxima parada. Per fer-ho ha utilitzat una aplicació de geolocalització (GPS) que determina el temps que tarda el vehicle a completar tot el circuit. Una vegada definits aquests horaris, que seran els definitius, el consistori posarà en marxa una nova aplicació de mòbil que permetrà consultar la ubicació del bus en temps real.

L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va assenyalar l’aposta de l’ajuntament per oferir un servei més pròxim i dinàmic perquè els usuaris puguin saber quant de temps tardarà el bus a arribar a la seua parada.

Aquesta iniciativa s’emmarca en l’objectiu d’arribar a ser una ciutat smart city, amb aquesta i altres iniciatives.

En aquest sentit, Vidal va apuntar la intenció de potenciar la línia del bus per al transport escolar i per això s’estudiarà la creació d’una targeta trimestral o semestral.

http://www.lleida.com/noticia_canal/apl ... is-del-bus



Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”