Montserrat Classic Express

Documents, fotografies, museus i tot allò relacionat amb la història dels transports.
Documentos, fotografías, museos y todo aquello relacionado con la historia de los transportes.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Montserrat Classic Express

Entrada Autor: metring » Diumenge 28/05/2017 22:31

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJ ... express.do

FGC presenta el nou tren restaurant turístic "Montserrat Classic Express"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, presentaran dissabte 3 de juny el "Montserrat Classic Express", un nou tren restaurant que s'afegeix a l'oferta de trens turístics d'FGC.
Es tracta d'un tren restaurant modernista de finals del segle XIX, totalment restaurat, i que portarà els viatgers des de Sant Boi de Llobregat a Montserrat en una experiència cultural i gastronòmica única a Catalunya.

El viatge inaugural sortirà des de l'estació de Sant Boi d'FGC i arribarà fins a Montserrat, on s'hi accedirà amb el cremallera. L'hora prevista de tornada a Sant Boi és a les 14.18h. Durant el viatge se servirà un dinar.

Es prega confirmació d'assistència a premsa@fgc.cat. S'adjunta invitació.



Avatar de l’usuari
Trenscat
N10
N10
Entrades: 2742
Ubicació: Terrassa-Estació del Nord
Contacta:

Entrada Autor: Trenscat » Dilluns 29/05/2017 8:08

Si algú hi va i vol fer de "corresponsal" de trenscat.cat li agrairé :) Justament el dia 3 tenim una sortida amb el Club Ferroviari de Terrassa! :roll:



Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5686
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dilluns 29/05/2017 8:21

Acabo d'enviar-hi la meva sol·licitud. Veurem si a aquestes alçades queda alguna plaça (amb dinar gratis i tot, ja m'estranyaria) :)


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
uriol108
N8
N8
Entrades: 919
Facebook: http://www.facebook.com/oriol.borras
Ubicació: Tres Torres (Sarrià - Sant Gervasi, Barcelona)
Contacta:

Entrada Autor: uriol108 » Dijous 01/06/2017 8:26

Deu ser una oferta exclusiva per als clients dels Creuers de Luxe, perquè no veig cap informació a les Webs d'FGC dels Trens Turístics i quan fas click a l'enllaç de visitar Montserrat et mena a la web del Cremallera.



Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1915
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dijous 01/06/2017 8:59

uriol108 ha escrit:Deu ser una oferta exclusiva per als clients dels Creuers de Luxe, perquè no veig cap informació a les Webs d'FGC dels Trens Turístics i quan fas click a l'enllaç de visitar Montserrat et mena a la web del Cremallera.
Suposo que fins que no es presenti oficialment aquest dissabte no s'oferirà.



mohn902
N4
N4
Entrades: 66

Entrada Autor: mohn902 » Dijous 01/06/2017 10:25

L'altre dia vaig preguntar al correu que enllacen si quedaven places i el que van respondre va ser que de quin mitjà de comunicació era :nono o sigui que obert a tothom no ho és pas.
Òbviament no m'acceptaran, no?



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dijous 01/06/2017 14:22

mohn902 ha escrit:L'altre dia vaig preguntar al correu que enllacen si quedaven places i el que van respondre va ser que de quin mitjà de comunicació era :nono o sigui que obert a tothom no ho és pas.
Òbviament no m'acceptaran, no?
Exacte, és per a mitjans de comunicació.



jms
N5
N5
Entrades: 159

Entrada Autor: jms » Dissabte 03/06/2017 0:33

Bona nit a tots.
Pendent de veure-ho al natural, te pinta de bunyol. És la versió catalana del Limón Express.
Perdoneu, però algú ho havia de dir.
jms
Fitxers adjunts
IMG-bunyol1.jpeg.jpg
IMG-bunyol1.jpeg.jpg (303.89 KiB) Visualitzat 11804 cops
IMG-20170601-WA0008.jpg
IMG-20170601-WA0008.jpg (221.03 KiB) Visualitzat 11804 cops



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dissabte 03/06/2017 9:39




Avatar de l’usuari
Ganz
N7
N7
Entrades: 330
Facebook: https://www.facebook.com/christiancavi
Ubicació: Puigcerdà

Entrada Autor: Ganz » Dissabte 03/06/2017 11:03

En coneixem les tarifes d'aquest servei?

Per bé que estigui pensat sobretot pels creueristes del Port de Barcelona, una experiència d'aquest tipus deuria ser pensada també pels habitants del territori... i tothom deuria poder tenir-hi accés... més encara tenint present de que es tracta de patrimoni històric de la nostra regió.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dissabte 03/06/2017 11:27

Ganz ha escrit:En coneixem les tarifes d'aquest servei?

Per bé que estigui pensat sobretot pels creueristes del Port de Barcelona, una experiència d'aquest tipus deuria ser pensada també pels habitants del territori... i tothom deuria poder tenir-hi accés... més encara tenint present de que es tracta de patrimoni històric de la nostra regió.
El Fran comentava que el cotxe restaurant, 130 cuques.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dissabte 03/06/2017 15:01

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJ ... talunya.do

El conseller Rull inaugura el Montserrat Classic Express d'FGC, l'únic tren restaurant turístic de Catalunya
El tren està format por quatre cotxes restaurats de finals del segle XIX, amb taules i una barra de servei de bar

Els usuaris poden degustar gastronomia local amb vins i caves catalans durant el trajecte de Sant Boi de Llobregat a Montserrat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha inaugurat aquest matí el Montserrat Classic Express 1890, que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Trentur, S.L. han posat en marxa, un projecte totalment innovador i únic a Catalunya. Es tracta d’una autèntica joia ferroviària modernista propietat d’FGC, totalment restaurada i que conserva la seva essència original modernista i històrica. En aquest sentit, Rull ha remarcat que “aquesta serà una experiència d’èxit. Permetrà que FGC torni a tocar l’excel·lència, no només en la mobilitat sostenible, sinó també generant valor afegit”.

Composen el Montserrat Classic Express quatre cotxes: el C-36 datat del 1893, el C117 del 1923, i el C31 i C103, del 1925. A la seva singularitat de compartiments amb taula per a quatre persones, se li afegeix una exclusiva barra de servei de bar. Els cotxes són de fusta i tenen balcons d’accés en els seus extrems, característiques ambdues típiques de finals del segle XIX i principis del XX. El comboi serà conduit per una locomotora Alstom del 1955, fabricada a França, i amb uns colors blau i grocs molt característics. La capacitat total de viatgers és 157

Gastronomia sobre rails

Tots els diumenges i dimecres, iniciarà el seu recorregut a Sant Boi de Llobregat. La primera parada serà a Martorell on s’oferirà un tast de productes tradicionals catalans, així com una visita al Museu del Vapor. Tot seguit, reprendrà el seu trajecte fins a Monistrol, on els passatgers embarcaran el Cremallera de Montserrat fins al Monestir, i disposaran d’una hora i mitja per a passejar i visitar l’entorn.

A la tornada, novament al Montserrat Classic Express, els viatgers gaudiran d’un dinar, basat en una proposta de productes locals, marinat amb vins i caves catalans. El trajecte serà amenitzat per autèntics guies de l’època, que dinamitzaran i evocaran el trasllat al segle XIX.

Els 7 trens turístics d’FGC

Ferrocarrils ofereix múltiples opcions turístiques amb els seus trens, més enllà de l’ús diari que en puguin fer els usuaris per motius de feina o necessitat, una oferta lúdica consolidada i d’èxit.

Així, el Tren dels Llacs (tren turístic Lleida-La Pobla) va tancar el 2016 amb un índex d’ocupació del 99,08%, superant el balanç del 2015 (98,89%), mentre que el Tren del Ciment (tren turístic centenari entre La Pobla de Lillet i Castellar de N’Hug) va tancar l’última temporada amb 21.208 visitants, 540 passatgers més que al 2015. Per la seva banda, el Cremallera i funiculars de Montserrat han superat un any més el milió de visitants.

Amb el Montserrat Classic Express, FGC amplia l’oferta per donar valor al factor lúdic i a les possibilitats turístiques del tren, atraient nous sectors de públic i estenent la finalitat del viatge en tren. Possibilitats que també ofereix als usuaris de Ferrocarrils l’Enotren, a la línia Llobregat-Anoia, una nova iniciativa a la comarca del Bages i que apropa la cultura del vi de la D.O. Pla de Bages a partir de les visites a les zones vinícoles del territori i el turisme religiós i cultural, a partir dels centres espirituals i de pelegrinatge, sobretot, de la ciutat de Manresa.

L’oferta turística es completa amb els bitllets combinats de Turistren (viatge + entrada a museu) que permeten als usuaris d’FGC visitar museus, espais arquitectònics o diferents espais de lleure propers a la xarxa de trens de Ferrocarrils.

Els bitllets es poden adquirir a través dels webs www.turistren.cat i www.montserratclassicexpress.com.



Intercanviador
N4
N4
Entrades: 57

Entrada Autor: Intercanviador » Dissabte 03/06/2017 17:20

Fa cosa pensar que trens molt semblants a aquest no fa tants anys pujaven fins a Guardiola de Berguedà.
Ara que vist l'itinerari que fa, tot electrificat, ben podrien haver fet servir la Patxanga (que és coetània d'aquests cotxes, no com la Alsthom, ben posterior) i sortir de Pl. Espanya.



ferroparc
N4
N4
Entrades: 66

Entrada Autor: ferroparc » Dissabte 03/06/2017 23:10

Tela els preus. 80€ anada i tornada, i 50€ extra per menjar. La cartera d'aquests viatgers ja pot estar ben plena fins a dalt. Em sembla un atrac! :emprenyat
A veure quan és la propera sortida amb els primers clients. Amb aquests preus, aquest tren turístic durarà 4 dies mal comptats!
I pensar que els de CEMFES van fer la sortida a Súria amb el mateix tren però per 20€ només... :cop


The next train to arrive at platform 2 is the 16:25 Great Western service to London Paddington, calling at Tiverton Parkway, Tauton, Westbury, Newbury, Reading and London Paddington. This train is formed of 8 coaches.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dissabte 03/06/2017 23:11

Aquest era el menú, suposem que no serà el mateix dels 130€...



ferroparc
N4
N4
Entrades: 66

Entrada Autor: ferroparc » Dissabte 03/06/2017 23:18

Sembla menjar d'avió. Com a mínim si pago 50€ vull que m'ho facin al propi tren!
Tal com assenyalo, això durarà quatre dies. El tren hauria de sortir de Plaça Espanya una vegada per setmana i fer-ho amb preus molt més raonables. Més d'un turista s'hi apuntaria!


The next train to arrive at platform 2 is the 16:25 Great Western service to London Paddington, calling at Tiverton Parkway, Tauton, Westbury, Newbury, Reading and London Paddington. This train is formed of 8 coaches.

Intercanviador
N4
N4
Entrades: 57

Entrada Autor: Intercanviador » Diumenge 04/06/2017 9:47

80€ per un viatge que no és del Jungfrau precisament... i 50€ per un càtering fred (per molt bo que sigui)... ho trobo absolutament desmesurat.



Avatar de l’usuari
Ganz
N7
N7
Entrades: 330
Facebook: https://www.facebook.com/christiancavi
Ubicació: Puigcerdà

Entrada Autor: Ganz » Diumenge 04/06/2017 16:05

Doncs, a nivell personal, crec que tenen una oportunitat d'or. És el primer cop que FGC es llença a la piscina amb un producte turístic d'aquest estil i es converteix en la tercera empresa ferroviària a Espanya després de RENFE i, sobretot, FEVE, a fer-ho.

Espero que la jugada els surti bé. Seria massa utòpic esperar que, en cas de beneficis abundants, una part es pogués destinar a la restauració funcional d'alguna màquina de vapor que pogués fer el servei encara més atractiu...



Avatar de l’usuari
uriol108
N8
N8
Entrades: 919
Facebook: http://www.facebook.com/oriol.borras
Ubicació: Tres Torres (Sarrià - Sant Gervasi, Barcelona)
Contacta:

Entrada Autor: uriol108 » Diumenge 04/06/2017 18:14

Trobo que a les línies de la Llobregat-Anoia, la R5 per exemple, que van fins a Monistrol i Manresa i els d'Igualada també, haurien de tenir un cotxe-bar, per tal de poder prendre un cafe, un refresc, un entrepà... amb 1 hora i escaig que dura el trajecte hi ha temps més que suficient per això.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 04/06/2017 18:17

Si demanen l'equivalent a un menú de 50€, serà espai perdut.

I tampoc és aquest el tema del fil.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Respon

Torna a “Història del transport / Historia del transporte”