Nous serveis de bus a l’Aran

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Nous serveis de bus a l’Aran

Entrada Autor: metring » Dimarts 24/03/2009 9:20

http://www.lamalla.cat/infolocal/alt_pi ... ?id=250820

Nous serveis de bus a l’Aran amb connexió amb l’AVE i l’aeroport del Prat


Govern aranès i Generalitat amplien les connexions de transport públic amb Lleida i Barcelona

Silvia Puértolas | Vielha

El sindic d’Aran, Francés Boya, el conseller de Turisme, Comerç i Transport aranès, Juan Antonio Serrano, conjuntament amb el director general de Transport Terrestre de la Generalitat, Manel Villalante i el director de la companyia ALSA, Valeriano Díaz, presentaven a la seu del Conselh Generau d’Aran, els nous serveis de transport públic per carretera que conectaran la Val d’Aran amb l’aeroport del Prat i l’AVE a Lleida. Aquesta ampliació de serveis suposarà una inversió anual de 300.000 euros.

La Val d’Aran disposarà a partir d’ara de dos nous serveis d’autobús, d’anada i tornada en cada línia, amb sortides periòdiques que permetran augmentar les connexions amb Lleida i Barcelona en matèria de transport públic.

Nous horaris

Amb aquest acord s’ofereixen quatre sortides diàries d’enllaç amb Barcelona. Des de la localitat de Les, a les 4.40 i a les 16.40 hores i a les 8.30 i 15.30 hores des de l’aeroport del Prat.

Pel que fa als enllaços amb l’estació de l’AVE a Lleida, els passatgers comptaran també amb quatre sortides més. Els autobusos faran el recorregut amb sortida des de Les, a l’Aran, a les 7.20 del matí i a les 17.15 hores de la tarda. A les 10.00 i 16.00 es farà a l’inversa entot coincidir amb la correspondència de les línies del AVE procedent de Madrid i Barcelona.

300.000 euros d’inversió

El Conselh Generau d’Aran, la Generalitat de Catalunya i Alsa, empresa responsable de la línia, pretenen d’aquesta manera “millorar les comunicacions en transport públic de l’Aran amb la resta del Principat”. Aixi ho explicava el sindic d’Aran, Francés Boya, en l’acte de presentació dels nous serveis que suposarà una inversió anual que superarà els 300.000 euros.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 02/08/2009 0:43

http://www.avui.cat/cat/notices/2009/08 ... _67496.php

Es perllonga el servei de bus entre l'estació del TGV de Lleida i Vielha fins a Les

ACN / Eduard Garcia
Lleida
Ult. Act. 01/08/2009 12:08


El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha posat en marxa avui la prolongació de la línia d'autobús que uneix l'estació de trens de Lleida amb Vielha fins a Les per millorar l'accessibilitat als trens d'alta velocitat des de diferents municipis de la Vall d'Aran i afavorir la intermodalitat. El servei comptarà amb quatre viatges, dos d'anada i dos de tornada, coordinats amb les sortides i les arribades dels TGV a Lleida i que connecten amb la resta de l'estat espanyol. L'autobús que arribarà fins a Les ofereix servei a altres municipis de la comarca i vol donar resposta a la demanda de mobilitat dels usuaris.

Aquesta iniciativa forma part del Pla de Transports de Viatgers 2008-20012 del Govern, que vol extendre la xarxa de transport públic per tot el territori i augmentar el nombre d'usuaris mitjançant la millora de les freqüències i del servei. El nou recorregut de l'autobús entre l'estació de trens de Lleida i la Vall d'Aran donarà a set noves poblacions fins a Les. Aquestes poblacions són Vilac, Aubèrt, Arròs, Es Bòrdes, Era Bordeta i Bossost. Els autobusos sortiran des de Les a dos quarts menys cinc de vuit del matí i a les cinc i deu de la tarda, enllaçant amb l'AVE Lleida-Madrid de les onze i cinc i de les nou i cinc de la nit amb l'AVE Lleida-Barcelona, de tres quarts menys cinc de dotze i amb l'Avant Lleida-Barcelona de les dotze i cinc del migdia i les nou i cinc de la nit. En sentit contrari, les sortides des de l'estació de trens de Lleida seran a les deu del matí i a les quatre de la tarda, corresponent amb les arribades del TGV Madrid-Lleida de tres quarts menys cinc de deu del matí i tres quarts menys cinc de quatre de la tarda, el TGV Barcelona-Lleida de les nou i cinc del matí, les nou i vint i les tres i cinc de la tarda, i l'Avant de Barcelona-Lleida de les tres i vint del migdia. L'empresa Alsina Graells de Auto Transportes serà l'encarregada de gestionar aquest servei.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2209
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dijous 06/07/2017 21:07

Per fi la Val d'Aran tindrà connexió en TP amb el costat gascó francès. Desprès de molts anys, s'ha inaugurat la línia de bus Aran-Comenge, operada per ALSA i EPTR. En realitat, són 2/3 expedicions del bus interior de l'Aran (d'ALSA) ampliades a St. Gaudenç. ;) Allà enllaça amb l'estació d'SNCF on es podrà continuar cap a Tolosa en tren. :ok

Sant Gaudenç: s’inaugura l’autobús de passatgièrs entre Comenge e Aran

[...] Après aquesta inauguracion, la Val d’Aran e la rèsta del país comunicaràn enfin per transpòrt public, après un trabalh entamenat pel Govèrn d’Aran amb las autoritats del canton de Sant Biat e de la sosprefectura de Sant Gaudenç.

La decision de metre en marcha aqueste servici de transpòrt public se prenguèt pendent una reünion de trabalh entre lo conselhièr del territòri d’Aran, Eduardo Valdecantos, lo sosprefècte de Sant Gaudenç, Jean-Luc Brouillou, e lo president de la comunautat de comunas del canton de Sant Biat, Joël Gros, en decembre de 2014.

FONT: Jornalet (text en occità)

:flecha Fulletó horari línia Aran-Comenge [Conselh Generau d'Aran] [PDF]


Salvem l'Estació de França!

Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”