"Aeroport", programa de TV3 sobre l'aeroport del Prat

Transport aeri i aeroports, transport marítim i ports, per cable, etc.
Transporte aéreo y aeropuertos, transporte marítimo y puertos, por cable, etc.
Respon
Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2373
Ubicació: Entre el Barcelonès i Osona
Contacta:

"Aeroport", programa de TV3 sobre l'aeroport del Prat

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Dimecres 12/07/2017 23:21

Avui s'ha estrenat un nou programa a TV3 on es veu el dia a dia dels treballadors de l'aeroport del Prat. El programa es diu "Aeroport", i s'emet els dimecres a les 21.50. Us deixo per aquí la sinopsi del programa, extreta de la web de la CCMA.
ccma.cat ha escrit: TV3 presenta "Aeroport", una nova docusèrie del Departament de Documentals i Nous Formats que mostra a través d'històries particulars la complexitat d'un món, el de l'aeroport, que en el cas de Barcelona ocupa unes 10.000 persones.

[...]

Com en totes les altres docusèries el que es mostra són històries reals, que en aquest cas tenen com a protagonistes alguns dels milers de passatgers que diàriament passen per l'aeroport, i algunes de les persones que hi treballen. "Aeroport" però presenta una gran diferència respecte a d'altres docusèries: no són les històries les que se segueixen d'un capítol a un altre sinó els seus protagonistes. Durant 7 mesos, l'equip del programa s'ha instal·lat a l'aeroport de Barcelona per seguir el dia a dia de treballadors i passatgers. S'han enregistrat més de 300 hores de material per fer els 13 capítols de 30 minuts de què consta aquesta sèrie documental.

Els personatges
  • La Glòria és supervisora de passatge. Treballa per Eurohandling, una empresa d'assistència que ofereix els seus serveis a diferents companyies aèries. Sol ser als taulells de facturació d'Air Europa, a la Terminal B, per on passen els perfils més variats de passatgers.
  • La Conchi és la responsable del Pont Aeri. Més de 9.000 persones fan servir diàriament aquesta línia que enllaça Barcelona i Madrid. El perfil de passatger és l'executiu acostumat a viatjar. El Pont Aeri funciona diferent que altres línies. No hi ha reserva de places. Als passatgers se'ls assignen a mesura que arriben als taulells de facturació. La puntualitat és una de les seves prioritats.
  • La Dra. Angelina és metge de l'aeroport. A Barcelona hi treballen 6 equips mèdics formats cadascun per un metge, un infermer i un conductor d'ambulància, que treballen en torns de 12 hores. A les instal·lacions de l'aeroport hi tenen un consultori per atendre possibles pacients. Però solen sortir per atendre urgències, tant a les terminals com a un avió.
  • El Fran és supervisor de relacions públiques d'Ibèria. Fa 17 anys que treballa a l'aeroport. En la seva feina li agrada aconseguir impossibles: que els passatgers de trànsit a l'aeroport de Barcelona no perdin l'enllaç amb altres vols quan no es disposa de prou temps.
  • El Juan Pedro és senyaler des de fa 15 anys. La seva feina consisteix a aparcar avions. El Juan Pedro és un dels 5 senyalers que treballen per torns a l'aeroport de Barcelona. Cadascun d'ells pot aparcar fins a 70 avions en una jornada de 12 hores.
  • El Rafael és falconer. Treballa amb falcons des dels 14 anys. En fa quatre i mig que és a l'aeroport de Barcelona. L'aeroport està envoltat per dues reserves naturals i pel delta del Llobregat. Allà s'hi concentren moltes bandades d'ocells, però si entren a l'aeroport suposen un risc per a la seguretat dels avions. El que fa el Rafael amb el falcó és fer desviar les aus de la ruta dels avions.
Històries d'Aeroport
"Aeroport" mostra, d'una banda, la manera com la gent que hi treballa intenta resoldre els problemes dels passatgers, tot i que no sempre és possible, i, de l'altra, també recull la relació que s'estableix entre les dues bandes. Les històries estan explicades tant des del punt de vista del passatger com del personal de l'aeroport. A més, la sèrie descobreix a l'espectador les interioritats de l'aeroport a través de la feina d'alguns dels professionals que hi treballen. Feines que en alguns casos són pròpies només d'un aeroport: senyaler, controladors...

Puntualment el programa ha abandonat l'escenari de l'aeroport per traslladar les càmeres al món de l'aviació i descobrir, per exemple, com una nau passa una revisió, com treballa una tripulació transoceànica, com es forma el personal de cabina -hostesses de vol-, o com s'organitza l'operatiu per a un vol ambulància per fer un trasplantament. L'aeroport es converteix en aquesta docusèrie en l'escenari comú de petites històries particulars. Però la mateixa complexitat de funcionament d'un aeroport fa que aquestes siguin viscudes amb més transcendència pels seus protagonistes i davant d'una adversitat, la reacció de la persona també es magnifica. Un aeroport és un microunivers on les històries són molt particulars i les càmeres de TV3 han estat allà per ser-ne testimoni.
Font: http://www.ccma.cat


Juanjo Rubio. Software Engineer. Faig coses a ARCA, ACEMA, BusClàssicBCN i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa (mooolt de) temps que se'm va quedar petit.

Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dijous 13/07/2017 0:05

Adolescent barceloní ha escrit:Avui s'ha estrenat un nou programa a TV3 on es veu el dia a dia dels treballadors de l'aeroport del Prat. El programa es diu "Aeroport", i s'emet els dimecres a les 21.50. Us deixo per aquí la sinopsi del programa, extreta de la web de la CCMA.
(sinopsis)
Estació d'Enllaç resucita pero en forma de aeropuerto? :D



Avatar de l’usuari
foronda 141
N8
N8
Entrades: 848
Ubicació: Poblenou

Entrada Autor: foronda 141 » Dijous 13/07/2017 0:09

Estació d'Enllaç resucita pero en forma de aeropuerto?
Res a veure, s'assembla mes a veterinaris.



marc_valldo
N3
N3
Entrades: 35
Ubicació: Sabadell

Entrada Autor: marc_valldo » Dijous 13/07/2017 16:27

Pels que us heu mirat el programa: que collons feia un A340 d'Iberia a Barcelona? On devia anar? Té pinta que aquest primer episodi estava gravat al gener o febrer...



Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dijous 13/07/2017 17:41

marc_valldo ha escrit:Pels que us heu mirat el programa: que collons feia un A340 d'Iberia a Barcelona? On devia anar? Té pinta que aquest primer episodi estava gravat al gener o febrer...
Hombre, si tienen que grabar una serie de muchos capítulos, tendrán que grabar con antelación antes de anunciarlo, no? :x



trenesrenfe123
N6
N6
Entrades: 183

Entrada Autor: trenesrenfe123 » Divendres 14/07/2017 21:16

marc_valldo ha escrit:Pels que us heu mirat el programa: que collons feia un A340 d'Iberia a Barcelona? On devia anar? Té pinta que aquest primer episodi estava gravat al gener o febrer...
Gravat concretament el 29 de novembre. Més que res per la referència que pronuncien sobre l'accident d'avió de l'equip de fútbol colombià ;)



marc_valldo
N3
N3
Entrades: 35
Ubicació: Sabadell

Entrada Autor: marc_valldo » Dissabte 15/07/2017 0:17

trenesrenfe123 ha escrit:
marc_valldo ha escrit:Pels que us heu mirat el programa: que collons feia un A340 d'Iberia a Barcelona? On devia anar? Té pinta que aquest primer episodi estava gravat al gener o febrer...
Gravat concretament el 29 de novembre. Més que res per la referència que pronuncien sobre l'accident d'avió de l'equip de fútbol colombià ;)
Bé, no crec pas que tot l'episodi fos gravat el mateix dia, sinó durant varies setmanes.

Però el que no acabo d'entendre és que hi feia l'A340 allà. I també altres A330 d'iberia que es veuen per la pista...



Respon

Torna a “Aeri, marítim i altres / Aéreo, marítimo y otros”