Parades a la demanda per a dones i menors d'edat al NitBus

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
victorromo99
N5
N5
Entrades: 112

Parades a la demanda per a dones i menors d'edat al NitBus

Entrada Autor: victorromo99 » Divendres 23/02/2018 2:05

Redacció btvnotícies
dijous 22 de febrer, 2018, 22.36

El NitBus farà parades a demanda per a dones i menors d’edat
Aquest dissabte engegarà una prova pilot a les línies N1 i N9
Les dones i menors d'edat que viatgin en NitBus podran demanar baixar entre parades. L'Àrea Metropolitana de Barcelona posarà en marxa una prova pilot aquest dissabte en dues línies, l'N1 i l'N9. Amb aquesta mesura es volen fer més segurs els trajectes nocturns d'aquests dos col·lectius.

Les dues primeres línies del NitBus que faran parades a demanda seran l'N1, que connecta Mercabarna i la Zona Franca amb la Trinitat Nova, i l'N9, que connecta la plaça de Catalunya amb Tiana i Montgat (el Maresme). El director de Mobilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Joan Maria Bigas, ha explicat al programa bàsics que s'han escollit aquests dos recorreguts perquè passen per zones amb poca densitat de població.

Segons Bigas, el NitBus es considera un mitjà segur entre els passatgers, però un 17 % de les usuàries hi percep certa inseguretat. Aquesta xifra puja fins al 24 % en el cas dels viatgers menors d'edat. És per això que la prova pilot se centra en aquests col·lectius.

Com funcionaran les parades a demanda del NitBus?
Quan una dona o un menor d'edat vulgui baixar entre dues parades del NitBus, ho haurà de comunicar al conductor. Aquest decidirà el lloc exacte on es produirà la parada, tenint en compte que sigui segur i que hi hagi vorera o un pas de vianants. La sortida es farà per la porta del davant del vehicle, a la vista del conductor.

http://beteve.cat/nitbus-parades-dones- ... a-demanda/



Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1618
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Diumenge 25/02/2018 0:58

Em sembla relativament encertada la implantació de parades intermitges. Però, un cop fetes les gestions per a posar-ho en funcionament, cal que sigui només per a dones i menors?

A mi em fa l'efecte que això transmet un fort missatge de que les dones són febles com ho són els nens. De fet, crec que és una mesura per a protegir la dona en el fons és explícitament masclista. Em recorda molt negativament al "primero mujeres y niños" de l'enfonsament del Titanic...

I no només això, sinó que frega la il·legalitat (si és que no ho és):
Ley Orgánica 3/2007, de 22 de marzo, para la igualdad efectiva de mujeres y hombres.

Artículo 6 Discriminación directa e indirecta

1. Se considera discriminación directa por razón de sexo la situación en que se encuentra una persona que sea, haya sido o pudiera ser tratada, en atención a su sexo, de manera menos favorable que otra en situación comparable.

3. En cualquier caso, se considera discriminatoria toda orden de discriminar, directa o indirectamente, por razón de sexo.



Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”