Afectacions a Tarragona amb el Corredor Mediterrani

RENFE regionals i línies FGC de fora de l'àrea de Barcelona.
RENFE regionales y líneas FGC de fuera del área de Barcelona.
Respon
Tioviejo50
N3
N3
Entrades: 32

Re: Afectacions a Tarragona amb el Corredor Mediterrani

Entrada Autor: Tioviejo50 » Divendres 10/01/2020 9:12

No es el que volia la gent, els polítics, Ajuntament, Generalitat ? que cada cop que havia un atropellament, perque a la gent no li sortia dels dallonsins respectar les barreres i les llums de senyalització, es tenia que eliminar el "malvado caballo de hierro" ?.... :twisted: ....Doncs desig concedit... :D

Ara quan vegin que tenen que anar a Tarragona a agafar-lo, començaran el plors i manifestacions.... :'(



Enric
N7
N7
Entrades: 438

Entrada Autor: Enric » Divendres 10/01/2020 14:58

Esta mañana durante un par de horas decidí ir a despedirme de este tramo de vía única a punto de clausurarse a Salou...mañana fria y lluviosa...ha sido llegar y entraba la 448-014 procedente de L'Arboç..al poco han pasado dos 130 a distancia de unos 5 minutos dirección Cambrils a una marcha digamos tranquila...un par de informadores muy amables en el andén...ha llegado la tele imagino que local para grabar y preguntar a la gente que pensaba del cierre de este tramo...al verme con cámara el periodista me ha venido si quería decir algo al respecto pero preferí no hacerlo por no decir según que cosas...lo ha intentado varias veces con diferentes viajeros que había y al final uno aceptó ser grabado...los otros no querían porque estaban indignados por lo que les viene a partir del lunes....cómo llovia bastante y el frio calaba en los huesos decidí irme antes de lo que me hubiera gustado....creo que podrían haber dejado este tramo abierto sólo para regionales...una pena!!



Railjet OBB
N6
N6
Entrades: 168

Entrada Autor: Railjet OBB » Divendres 10/01/2020 17:13

Autobuses lanzadera en Salou desde la vieja estación a la de Port Aventura.

Además, ambas terminales contarán con informadores para dar a conocer los servicios de la nueva línea R17.

La vieja estación de Salou, ubicada en la calle Carles Roig, ya no verá pasar más trenes desde las próximas horas pero será el lugar de partida y llegada de los autobuses lanzadera que permitirán acercar y ser el punto de arribada de los viajeros de PortAventura.

De esta manera, habrá trayectos de ida y vuelta para los viajeros que se desplacen hacia y desde la nueva estación Salou-Port Aventura (Avinguda Joan Fuster).

Informadores en dos estaciones.

Es decir, los usuarios de la nueva estación disfrutarán de un servicio de bus lanzadera con un total de 14 expediciones de ida y vuelta desde la estación de Salou de Carles Roig hasta la nueva estación de Salou-Port Aventura, en la vez que dispondrán de un servicio de informadores en ambas estaciones.

Sin embargo, serán 12 expediciones todos los días, dado que hay que restar los trenes de las 6.50 h. y el de las 7.30 h. con salida desde Port Aventura, que no ofrecerán este servicio los domingos. Ocurre lo mismo con la vuelta, en que no habrá los dos primeros trenes de la mañana en los domingos. Además, sólo los domingos habrá un tren con salida de PortAventura a las 18:15 y otro con llegada al mismo apeadero a las 18:47 horas.

Desde la estación de Salou-Port Aventura saldrán 10 trenes de lunes a sábado; mientras que los domingos serán 9 los trenes que partan de dicha estación. Y a la misma terminal llegarán de lunes a sábado 11 trenes, mientras que los domingos arribarán 10 trenes. Todos ellos bajo la nueva línea R17, que será reforzada en verano con dos servicios más en dirección a Barcelona. La R17 tendrá enlaces con la R16 desde Tarragona.

En la nueva estación de Salou-Port Aventura habrá atención al cliente entre las 6.30 h y las 22.30 horas; y también se instalará una máquina de autoventa que no estará operativa hasta el próximo 20 de enero. En la actual estación de Salou, desde el 13 al 21 de enero habrá personal de información para los clientes, entre las 7 y las 22 h.

Con la puesta en marcha de la línea R-17 de Rodalies con origen en la nueva estación de Salou-Port Aventura se cubre el acuerdo alcanzado en su momento de Infraestructures Ferroviàries del Camp de Tarragona.

Fuentes del Ayuntamiento explicaron ayer que la gestión de que todo ello sea posible ya se ha venido realizando desde hace tiempo atrás por el alcalde, Pere Granados, quien ayer acudió a una reunión a Barcelona, acompañado por el concejal salouense de Territori, Marc Montagut.

Una nueva estación

El propio Ayuntamiento también ha insistido reiteradamente en la necesidad de construir la nueva estación de Salou-Port Aventura; si bien esta petición había sido desatendida con anterioridad, generando un retraso en la disposición y puesta en marcha de una instalación ferroviaria que diera un servicio de calidad a los usuarios.

Cabe recordar que hace unos meses, exactamente el 22 de octubre, el consistorio dio luz verde a la cesión de terrenos anexos a la estación de Salou-Port Aventura para que Adif pueda instalar unos módulos prefabricados. Dichos módulos previstos deberían incluir una sala de espera, una oficina y zona de expedición de billetes, unos aseos y almacén; además de levantar una acera de entre 50 y 70 metros a lo largo de la fachada de la estación.

Sin embargo, Salou sigue reclamando con urgencia la construcción de un ramal desde la estación de Salou-Port Aventura hasta el ramal ferroviario procedente de Tarragona y que conecta con la línea del Corredor, para reforzar la conectividad de Salou dentro del sistema ferroviario actual.

https://www.diaridetarragona.com/costa/ ... -0064.html


Imatge

Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dissabte 11/01/2020 2:29

Al final qui surt més beneficiat serà Plana.



Avatar de l’usuari
Kane_84
N5
N5
Entrades: 145
Ubicació: Artigues|Sant Adrià L2 - Llefià L10

Entrada Autor: Kane_84 » Dissabte 11/01/2020 13:11

Aixó del tancament de la lína pel centre de Salou, i el benefici que treurà l'empresa Plana, em recorda molt a l'historia que em van explicar sobre la pressió que va excercir Sagalés per a deixar Caldes de Montbui sense ferrocarril. Un no pot evitar ser malpensat.



davida
N9
N9
Entrades: 1793
Contacta:

Entrada Autor: davida » Dissabte 11/01/2020 15:52

Al bitllets de Sagales encara surt Fytsa:
Ferrocarriles y Transportes SA



Avatar de l’usuari
albert28
N9
N9
Entrades: 2152

Entrada Autor: albert28 » Diumenge 12/01/2020 13:27

Ara a la desesperada, ja no sap què fer....
Se suposa que hi ha serveis BCN <-> TGN que comencen/acaben a Tarragona?
L’alcalde de Salou, Pere Granados, demana a Renfe que els trens TGN - BCN i viceversa tinguin origen i final Salou-PortAventura
Segons l'alcalde, d'aquesta forma es millora el servei de ferrocarril als usuaris i s'estalvien trens llençadora de l'estació Salou-PortAventura a Tarragona
[...]
https://www.salou.cat/ca/la-ciutat-per- ... rtaventura



Avatar de l’usuari
ortegote
N8
N8
Entrades: 1231
Ubicació: a prop d' ADIF
Contacta:

Entrada Autor: ortegote » Diumenge 12/01/2020 22:37

albert28 ha escrit:
Diumenge 12/01/2020 13:27
Ara a la desesperada, ja no sap què fer....
Se suposa que hi ha serveis BCN <-> TGN que comencen/acaben a Tarragona?
L’alcalde de Salou, Pere Granados, demana a Renfe que els trens TGN - BCN i viceversa tinguin origen i final Salou-PortAventura
Segons l'alcalde, d'aquesta forma es millora el servei de ferrocarril als usuaris i s'estalvien trens llençadora de l'estació Salou-PortAventura a Tarragona
[...]
https://www.salou.cat/ca/la-ciutat-per- ... rtaventura
Buenas,
ese servicio no existe, ahora resultara que quiere dejar sin trens a Salou y Tortosa, este hombre es un desastre.
Mañana empieza la verdadera fiesta del "Voto" mucha gente va a disfrytar lo "Votado"



Avatar de l’usuari
vermer3
N6
N6
Entrades: 300
Ubicació: L1 Rambla Just Oliveras/R2 R13 R14 R15 Castelldefels/R2 R8 R11 Granollers Centre

Entrada Autor: vermer3 » Diumenge 12/01/2020 23:02

S'ha de ser burro i patètic, per córrer a implorar trens directes el dia abans de dur a terme un dels pitjors atemptats comesos al tren.
I no menys important, no saber que fa la tira d'anys, 30 o 40 pel cap baix, que cap tren fa exclusivament Barcelona - Tarragona i vice versa. Com a mínim han anat fins a Reus o Port Aventura.

No hi ha cap tren amb aquest recorregut, tret de diumenges i festius que hi comença a les 8:00 l'R14 que la resta de dies comença a Lleida.
Com no es vulguin allargar R2 o aprofitar algun dels pocs solcs buits que queden....

Però quina barra...


R.I.P. Línia Port Aventura - Bifurcació Calafat
Desdobleu la línia de Vic ja!
Prou retallar a MD i menys malgastar en AVE!

Avatar de l’usuari
reusenc2
N6
N6
Entrades: 173
Ubicació: Reus
Contacta:

Entrada Autor: reusenc2 » Dilluns 13/01/2020 8:32

A PortAventura la megafonía està anunciant els R16 que passen per Vila-seca.



Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dilluns 13/01/2020 9:01

N'Isidre Gavin ens explica "els beneficis" del nou esquema ferroviari... :roll: D'aquí a uns minuts al Notícies en Xarxa:



Cerqueu la vostra TV local. En el cas de Tarragona, a TAC12 i Canal Reus. A Barcelona, l'emet ETV Llobregat.


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
vermer3
N6
N6
Entrades: 300
Ubicació: L1 Rambla Just Oliveras/R2 R13 R14 R15 Castelldefels/R2 R8 R11 Granollers Centre

Entrada Autor: vermer3 » Dilluns 13/01/2020 11:12

Avui és un dia negre per al ferrocarril a Catalunya.
R.I.P. Línia Port Aventura - Bifurcació Calafat.

No oblidem mai el nom dels culpables: Pere Granados Carrillo, Camí Mendoza Mercè, José Luís Ábalos Meco, Damià Calvet i Valera.


R.I.P. Línia Port Aventura - Bifurcació Calafat
Desdobleu la línia de Vic ja!
Prou retallar a MD i menys malgastar en AVE!

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2204
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dilluns 13/01/2020 14:15

Entrevista amb Isidre Gavín sobre la nova configuració ferroviària del Camp de Tarragona [30 min.]

http://www.alacarta.cat/noticiesenxarxa ... xo-es-aixi

L'entrevista és molt bona i completa. N'Isidre Gavín no sap com ensortir-se'n.... :D El deixa en evidència.

Gavín dixit: Tren dolent, barrera, ferida, desfasat, inapropiat,.... :miedo I aquest, se suposa, és qui ha de vetllar pel ferrocarril.... :osti

Diu que li han encarregat el projecte del TramCamp a FGC [minut 12], però Adif té l'obligació legal de desmantellar la via. Intentaran negociar-hi i aprofitar-ne els trams interurbans.... :roll:

Ahh, i que ja tenen un munt de busos interurbans. I el servei alternatiu bus+R17+Tarragona "és boníssim". Millor que el tren directe i tot.... :anim


Salvem l'Estació de França!

Railjet OBB
N6
N6
Entrades: 168

Entrada Autor: Railjet OBB » Dilluns 13/01/2020 20:35

Ni un tren menys!

Més de 700 milions d'euros i 20 anys per construir 40 quilòmetres de doble via. Estes són les xifres de l'obra ferroviària que mos havia de salvar a tots i que esdevé uns dels nyaps més grossos de les últimes dècades.

Entre Vandellòs i Vila-seca fins avui, dia 13, hi havia via única i ara... ara hi haurà doble via, sí, però prou de dir que el coll de botella s'elimina: la majoria dels trens lo seguiran tenint: l'enllaç de 2 quilòmetres a Vila-seca s'ha construït en via única. Són uns llumeneres. Se veu que han tingut poc temps per a estudiar bé el tema.

A la línia R16, la que creua l'Ebre per la costa, los regionals no milloraran ni en temps de trajecte (més lents que fa 3 anys) ni en freqüències (mos quedem amb les mateixes) i es perdran els quatre Euromeds que ens connectaven amb Tarragona ciutat i Barcelona i que havíem aconseguit que fessen parada a l'Ebre fa 3 anys, després de 20 anys passant de llarg. A canvi, a Tortosa mos posen un únic tren d’alta velocitat i a l'Aldea s’ha avançat al matí l’horari del primer Talgo. Són pedaços insuficients que demostren la manca de planificació i la falta de respecte als usuaris.

Se suposa que si es millora la infraestructura hauria de millorar el servei, tat? Doncs, no. Tenim un Corredor Mediterrani que només és lo segon. Salou i Cambrils perden l'estació que coneixem i el tram de l'Hospitalet de l'Infant a PortAventura, desapareix. Sí, sí, tal qual. La via es desmantellarà. Segle XXI i arranquem los raïls. Tot plegat es fa més difícil d'empassar que un polvoró al mes juny.

En un context de canvi climàtic i de despoblació dels territoris perifèrics, és esta la gran aposta pel transport públic a les Terres de l’Ebre en particular i al país en general? Si es vol que usem menys el cotxe, cal que es posen trens dignes. Necessitem un transport públic de qualitat que ens permeta no només anar en condicions a Barcelona i Tarragona a estudiar, a treballar o al metge, sinó que també permeta que el turisme visite l'Ebre en condicions (som Reserva de la Biosfera) i que els jóvens puguen, si així ho volen, tornar a casa: en 10 anys les Terres de l’Ebre han perdut 13.000 persones d’entre 25-45 anys, gent jove i formada.

En les properes setmanes s'acabaran d’ajustar les freqüències i les capacitats de les vies (los nous horaris són provisionals fins a principis de març). És lo moment de fer tota la força que puguem per a aconseguir els serveis dignes que la gent es mereix. Pot semblar tard i Renfe, Adif i la Generalitat, cadascú amb la seua part proporcional de responsabilitat, no mos ajuden a ser optimistes però lluitar servix i per això este diumenge vinent, dia 19, les Terres de l'Ebre tornarem a sortir al carrer per a reivindicar un cosa tan senzilla com la dignitat. A les 11h, a l'estació de l'Aldea-Amposta-Tortosa cridarem ben fort: ni un tren menys! I si no mos escolten, també ho tornarem a fer.

https://www.elnacional.cat/ca/opinio/mo ... 0_102.html


Imatge

Tioviejo50
N3
N3
Entrades: 32

Entrada Autor: Tioviejo50 » Dimarts 14/01/2020 10:42

El tren en Salou, es feo, malo, muerde y una vez se salio de las vías y me persiguió calle Barcelona abajo.... :twisted: ....¿ solución ?....cerremos el tren, deseo concedido....HAGASE....CUMPLASE.... :D



Oscar Martinez
N1
N1
Entrades: 5

Entrada Autor: Oscar Martinez » Dimarts 14/01/2020 15:19

Jo ara tinc un dubte... creieu que ara que els veïns s'han adonat de veritat de què anava la historia (perquè em dona la sensació que més enllà de les entitats de transport que, siguem sincers, no arriben a tothom que no estigui una mica interessat en el tema), encara que estigui el mal fet, es pot revertir la situació i recuperar la línia? què en penseu?


#Rod1, ordenación del territorio, puntos de recarga coche eléctrico y movilidad eléctrica... Des del Maresme amb un trosset de Sant Andreu al cor

Avatar de l’usuari
Renfe445
N10
N10
Entrades: 4436
Ubicació: ??!!!#=?¿****!!! ©
Contacta:

Entrada Autor: Renfe445 » Dimarts 14/01/2020 16:13

Oscar Martinez ha escrit:
Dimarts 14/01/2020 15:19
Jo ara tinc un dubte... creieu que ara que els veïns s'han adonat de veritat de què anava la historia (perquè em dona la sensació que més enllà de les entitats de transport que, siguem sincers, no arriben a tothom que no estigui una mica interessat en el tema), encara que estigui el mal fet, es pot revertir la situació i recuperar la línia? què en penseu?
Si es fa el tren tramvia no entenc per què es vol desmantellar la via quan es pot aprofitar al 100%, tipus el trenet de la Marina o els Rheinuferbahn o el Vorgebirgsbahn de Bonn i Colònia...



Avatar de l’usuari
robertotlh
N7
N7
Entrades: 324

Entrada Autor: robertotlh » Dimarts 14/01/2020 18:24

Renfe445 ha escrit:
Dimarts 14/01/2020 16:13
Oscar Martinez ha escrit:
Dimarts 14/01/2020 15:19
Jo ara tinc un dubte... creieu que ara que els veïns s'han adonat de veritat de què anava la historia (perquè em dona la sensació que més enllà de les entitats de transport que, siguem sincers, no arriben a tothom que no estigui una mica interessat en el tema), encara que estigui el mal fet, es pot revertir la situació i recuperar la línia? què en penseu?ni
Si es fa el tren tramvia no entenc per què es vol desmantellar la via quan es pot aprofitar al 100%, tipus el trenet de la Marina o els Rheinuferbahn o el Vorgebirgsbahn de Bonn i Colònia...
El propi alcalde de Salou ho va reconèixer fa un temps. Urbanitzar-ho a tota pressa perquè quan toqui fer el tramvia ja no pugui passar per on abans passava el tren, i obligar a buscar alternatives. Suposo que després es negarà a qualsevol alternativa que li plantegi la gencat.



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimarts 14/01/2020 18:54

Oscar Martinez ha escrit:
Dimarts 14/01/2020 15:19
Jo ara tinc un dubte... creieu que ara que els veïns s'han adonat de veritat de què anava la historia


No.
La majoria de la gent no s'ha adonat de què va el tema perquè no s'hi fixen.
Això no és Barcelona, i la gent utilitza menys el transport públic, perquè hi ha menys gent, i per tant, menys oferta de transport, i moltes vegades, quan n'hi ha, és escassa.
Oscar Martinez ha escrit:
Dimarts 14/01/2020 15:19
(perquè em dona la sensació que més enllà de les entitats de transport que, siguem sincers, no arriben a tothom que no estigui una mica interessat en el tema),
Exacte: fora de qui agafa el tren més o menys sovint, la gent no té ni idea de què hi ha, o de què passa.

Els periodistes també emmerden bastant, perquè moltes vegades parlen sense saber.
I quan sí que ho saben, la redacció edita els textos dels periodistes per tal que siguin "acceptables" per als que paguen i manen.

A més, a la provincia de Tarragona sencera (Camp+Ebre+Baix Penedès) la gent sol ser entre bastant i molt passota.

I per acabar, al Camp de Tarragona, hi ha algunes diferències força importants amb Barcelona:

a) A Barcelona quasi totes les entrades principals a la ciutat són de peatge. També és cert que la geografía marca: Barcelona és muntanyosa, cosa que fa que hi hagi colls d'ampolla (Martorell, Collserola, Montjuïc, Montcada, Garraf, Maresme, El Bruc, Ordal).

b ) En canvi, el Camp de Tarragona sí que té una xarxa d'autovies gratuïtes important: només hi ha peatges a la AP-2 i a la AP-7 (que tampoc sembla que hagin de durar massa).
Hi ha autovia gratuïta de fa dècades entre Tarragona i Salou (C-31b), entre Reus i Vila-seca (T-325), entre Tarragona i Reus i Maspujols (T-11), entre Reus i Salou (C-14), i entre Reus i Alcover (C-14).
I més recentment, també entre La Móra i Vandellòs (A-7), i entre Tarragona i Valls -i aviat Montblanc- (A-27).
I a més, hi ha vies d'alta capacitat entre Vila-seca i Salou, entre Vila-seca i La Pineda, i entre Salou i Cambrils.
El Camp de Tarragona és una zona amb força més espai obert que l'àrea de Barcelona.

I la població permanent al Camp de Tarragona és molt inferior.
I a sobre, l'urbanisme de la zona és molt fragmentat (ara un polígon, ara un poble, ara camps, ara una ciutat, ara dos urbanitzacions, ara un barri de blocs...), i s'ha planificat entre poc i malament, i gens, ja que els municipis no s'associen entre ells per fer-ho. Molts cops es parla de la rivalitat Tarragona-Reus, i és l'arbre que no ens deixa veure el bosc, perquè també hi ha Salou, Vila-seca, Cambrils, Valls, Mont-roig, Constantí… que cada un mira només pel seu municipi, i no es fixa en els del costat, encara que hi pugui sortir guanyant de fer-ho.

Això fa que la zona del Camp de Tarragona sigui de les més cotxe-cèntriques de l'estat.
Oscar Martinez ha escrit:
Dimarts 14/01/2020 15:19
encara que estigui el mal fet, es pot revertir la situació i recuperar la línia? què en penseu?
Ja s'està desmantellant la línia. Estan desmuntant la catenària i les barreres dels passos a nivell.

Els rails, les travesses i el balast no trigaran a desaparèixer, em sembla.



Avatar de l’usuari
albert28
N9
N9
Entrades: 2152

Entrada Autor: albert28 » Diumenge 19/01/2020 15:52

Salou pide mejores conexiones tras la pérdida de trenes por la variante de Vandellòs
Los usuarios viven con desconcierto y estupor los primeros días sin convoyes cruzando la trama urbana y advierten que “en verano puede ser un desastre”
https://www.lavanguardia.com/local/tarr ... raneo.html



Respon

Torna a “Ferrocarril a Catalunya / Ferrocarril en Cataluña”