Notícies de Ryanair

Transport aeri i aeroports, transport marítim i ports, per cable, etc.
Transporte aéreo y aeropuertos, transporte marítimo y puertos, por cable, etc.
Respon

Ara que arriba a El Prat, agafaràs Ryanair?

Si, més opcions per vola econòmic i potenciar la pobra T2
12
32%
No, perquè jo sóc de Girona/Reus i ja l'agafo/ava allà
1
3%
No, ni que me'l regalin!!
22
58%
Altres (expliqueu)
3
8%
 
Vots totals: 38
hispeed

Notícies de Ryanair

Entrada Autor: hispeed » Divendres 06/05/2005 1:58

http://www.diaridegirona.es/secciones/n ... dSeccion=3

Ryanair aspira a 50 rutes i ahir va inaugurar la Girona-Shannon
Ryanair va inaugurar ahir la connexió aèria Girona-Shannon (Irlanda) amb la qual cosa són ja 27 les rutes setmanals de la companyia de baix cost irlandesa que surten de l´aeroport gironí. Segons va explicar ahir Alfons Clavé, responsable de la companyia aèria a l´Estat espanyol, Ryanair té previst arribar a mig centenar de vols setmanals des de Girona, molts dels quals a països de l´Est, a finals d´aquesta dècada -en un termini màxim de cinc anys- i doblar el nombre de passatgers, actualment 2,5 milions. Abans, però -en un termini d´un o dos anys-, es planteja començar vols domèstics amb altres ciutats de l´Estat espanyol.
El primer vol procedent de Shannon va arribar a Girona ahir abans de les onze del matí, amb 174 passatgers, cosa que equival a una ocupació del 92%. Segons Clavé, les expectatives són transportar durant el primer any de funcionament de la nova línia són bones. Ryanair volarà entre aquestes dues bases -un vol en cada direcció cada dia- quatre dies a la setmana: dilluns, dimecres, divendres i diumenge.
Es tracta del segon vol que connecta Irlanda i Girona, ja que ja fa més d'un any que hi ha vols a Dublín. Clavé va remarcar que hi ha molt interès turístic entre les dues destina cions, i que per això han obert una nova línia a Irlanda. A més, a Shannon hi ha una base com la de Girona «on fins ara hi teníem tres avions petits, de 129 seients, que s'han canviat per uns de 189 (50% més de capacitat) i hem creat aquest vol directe», va explicar el representant de la companyia. Clavé va destacar que és una ciutat ben situada, no lluny de Dublin i a prop de zones universitàries. «És una Irlanda típica, tal com ens la imaginem: verda, amb castells, etc. Crec que els catalans respondran molt bé a aquesta oferta», va afegir.
Clavé va admetre que estan estudiant la possibilitat d´efectuar vols domèstics entre els diferents aeroports de l´Estat espanyol des dels quals opera Ryanair -actualment, tretze- No descarta vols domèstics en un període d'un o dos anys. «Això es faria quan aquests aeroports ja tinguessin el màxim de rutes internacionals, potser d´aquí a un o dos anys», va dir. Ryanair va començar la setmana passada a fer vols domèstics a Itàlia.
Millorar la carretera de l´aeroport
D´altra banda, el Senat va aprovar ahir una moció per la qual demana al Govern que efectuï, «al més aviat possible», les obres de remodelació de la carretera que uneix l'Eix amb la terminal de l'aeroport de Girona. La iniciativa, presentada per CiU, va comptar amb el suport de tots els grups. Segons Pere Macias (CiU) el cost no excediria els dos milions d'euros, però «en qüestions d'imatge», la carretera actual resulta «molt negativa».



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimecres 03/08/2005 18:53

De La Vanguardia:
-------------------------------
Ryanair iniciará rutas internas por España en los próximos dos años

Barcelona. (EFE).- La aerolínea de bajo coste Ryanair empezará a operar rutas internas en España durante los próximos dos años, según ha explicado el director de Ryanair España, Alfons Claver, quien ha previsto que la compañía cerrará el año con 5,5 millones de clientes en España.

Claver ha señalado que la aerolínea no tiene fecha para iniciar las rutas internas en España ni tampoco ha decidido los destinos concretos que conectará, pero ha asegurado que "en algún momento" de los próximos años se iniciarán estos vuelos.

Ryanair está presente en 13 aeropuertos españoles desde los que opera 53 rutas, y ha pasado de los 12.000 pasajeros trasladados en el año 2002 en España, a finales del cual inició su actividad en España, a los 5,5 millones previstos para este año.

Claver ha destacado que Ryanair, contrariamente a lo que han hecho otras compañías, no repercutirá el aumento del precio del petróleo a sus billetes, por lo que cada vez "resulta más atractiva".

La responsable de márketing de Ryanair en Europa, Sinead Finn, ha señalado que el anuncio de Iberia de poner en marcha una aerolínea de bajo coste "no afectará" a la compañía en sus expectativas de mercado en España y Catalunya, ya que en otros países ya han tenido este tipo de experiencias y no les ha afectado.

La compañía opera en 107 aeropuertos de toda Europa y tiene 650 salidas diarias y espera cerrar el año con 35 millones de pasajeros y llegar a los 70 millones en el año 2012.

En el mes de julio, Ryanair alcanzó la cifra récord de transporte de pasajeros en un mes al transportar a 3 millones de clientes y para "celebrarlo" la compañía sacará al mercado tres millones de asientos a un precio de tres céntimos de euros más tasas, según ha anunciado Claver.
wefer l’ha editat per darrera vegada el dia: Dimecres 02/08/2006 20:28, en total s’ha editat 1 vegada.



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Divendres 06/01/2006 17:43

De l'AVUI:
-----------------------------
Ryanair ocuparà el lloc d'Iberia als vols estatals

Redacció

L'aerolínia irlandesa de baix cost Ryanair vol aprofitar els "forats de mercat" que deixarà Iberia amb l'eliminació de totes les seves rutes no rentables. Ryanair ja prepara una xarxa de connexions al mercat intern espanyol amb l'objectiu de començar a operar en rutes estatals durant el segon semestre del 2006.

"La retallada de l'oferta interna que farà Iberia facilitarà la nostra entrada al mercat espanyol de vols interiors. Iberia deixarà buits de mercat importants i Ryanair entrarà en els que percebi que tenen demanda potencial", va declarar el director general de Ryanair Espanya, Alfons Claver.

No obstant, la companyia de baix cost irlandesa no pretén desenvolupar les seves activitats a Espanya en funció d'Iberia. "Ryanair té el seu propi pla d'expansió", va sentenciar el directiu. L'aerolínia vol tenir operativa la seva xarxa de rutes interiors espanyoles abans que acabi aquest exercici.

Iberia estudia una nova estratègia operativa que es traduirà en una forta retallada del 17% de la seva oferta en el mercat interior, per potenciar les connexions de llarg recorregut. Iberia ja ha confirmat que té la pretensió d'eliminar totes les rutes internes que no són rentables, singularment les connexions "punt a punt" que no passen per Madrid, a causa de la creixent competència del baix cost.

Els plans de Ryanair per al mercat espanyol passen per l'obertura de connexions des de la seva base d'operacions de Girona amb "només alguns" dels altres 13 aeroports nacionals en què ja opera actualment. La companyia estudia actualment l'obertura d'una segona base d'operacions al mercat espanyol i ja manté negociacions amb diversos aeròdroms.

D'altra banda, Iberia ja ha confirmat que està estudiant la seva participació en aerolínies de baix cost de nova creació.



Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Divendres 06/01/2006 18:06

Diari de Girona:
Diari de Girona ha escrit:Ryanair cobrirà les rutes interiors que Iberia deixa de fer perquè són deficitàries

Europa Press / DdeG, Madrid.

L'aerolínia irlandesa de baix cost Ryanair pretén treure profit dels «forats de mercat» que deixarà Iberia amb els seus plans d'eliminar totes les seves rutes no rendibles. Ryanair prepara ja una àmplia xarxa de connexions per al mercat domèstic espanyol amb l'objectiu de poder començar a operar rutes nacionals durant el segon semestre de 2006.

«La retallada d'oferta domèstica que realitzarà Iberia facilitarà la nostra entrada al mercat espanyol de vols domèstics. Iberia deixarà forats de mercat importants i Ryanair entrarà en els que percebi que existeix demanda potencial», va indicar ahir el director general de Ryanair per a Espanya, Alfons Claver, en una entrevista amb Europa Press.

No obstant això, la low cost irlandesa no pretén desenvolupar les seves activitats a Espanya a «la gepa» d'Iberia. «Ryanair té el seu propi pla d'expansió i s´hi mantindrà fidel; no pretenem cobrir tots els buits que deixi Iberia», va sentenciar el directiu. L'aerolínia pretén tenir operativa la seva xarxa de rutes domèstiques espanyoles abans que conclogui el present exercici.

El Pla Director 2006/08 d'Iberia contempla una nova estratègia que es traduirà en una forta retallada del 17% de l´oferta domèstica, per potenciar les connexions de llarg recorregut. Iberia ja ha confirmat la seva pretensió d'eliminar totes les seves rutes domèstiques no rendibles, especialment les connexions punt a punt que no passen per Madrid-Barajas, a causa del creixent competència de les aerolínies de baix cost.

Els plans de Ryanair per al mercat domèstic espanyol passen per l'obertura de connexions des de la seva base d'operacions de Girona amb «només alguns» dels altres 13 aeroports nacionals en els quals actualment ja opera.

Així mateix, la companyia estudia actualment l'obertura d'una segona base d'operacions al mercat espanyol, una iniciativa per a la qual l'aerolínia ja manté negociacions amb diversos aeròdroms.

«El públic espanyol demanda tarifes econòmiques en els vols domèstics. En aquests moments, volar dins d'Espanya és moltíssim més car que volar a l'estranger. No té cap sentit», va explicar Claver a Europa Press. «A Espanya existeix mercat més que suficient» per a l'obertura de noves rutes domèstiques, va assegurar l´executiu.

Tarifes econòmiques

Iberia ja ha confirmat estar estudiant propostes formulades per tres grups d'inversors amb vista a la seva participació en l'accionariat d'aerolínies de baix cost de nova creació. «Si Iberia crea una aerolínia de sota cost se solaparà a si mateixa, competirà amb ella mateixa, el que és un sense sentit. Si finalment ho fa, Iberia està perduda», va sentenciar Claver.

«El públic percebrà que hi ha dues Iberias i que només una és barata. Hi haurà una transferència de passatgers d´una a l´altra i la nova aerolínia traurà mercat a la casa mare. Iberia es menjarà a si mateixa», va explicar el màxim responsable a Espanya de la low cost irlandesa.

El directiu de Ryanair, que va subratllar que altres aerolínies convencionals ja van intentar sense èxit la seva incursió al mercat del baix cost a través de filials pròpies, va explicar que «els plans d'Iberia no afectaran en absolut la nostra expansió ni ala nostra rendibilitat al mercat espanyol», va indicar.

D'altra banda, Ryanair va subratllar que compta amb la flota d´aparells «més jove» de tot Europa, amb una mitjana d'edat de tan sols dos anys enfront la mitjana de quatre d´Easyjet.



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimecres 02/08/2006 20:29

http://www.avui.cat/
------------------------------
El benefici net de la irlandesa Ryanair s'enlaira un 80%

La companyia aèria Ryanair va obtenir un benefici net de 115,7 milions d'euros en el segon trimestre de l'any -primer de l'exercici fiscal del grup-, un 80% més que el mateix període del 2005. Els ingressos van elevar-se un 40%, fins als 556,6 milions, gràcies al creixement del tràfic de passatgers. Entre abril i maig un total de 10,7 milions de persones van volar amb Ryanair, un 25 més que en el mateix període de l'any passat.

El director executiu de la companyia, Michael O'Leary, va atribuir aquest fort creixement a la posada en marxa de noves rutes. L'empresa ja explota 351 trajectes en 23 països d'Europa. L'aspecte més negatiu del primer trimestre fiscal de l'empresa és l'augment en un 52,3% de la factura de carburant, fins als 167,4 milions d'euros.



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dilluns 04/09/2006 10:48

http://www.vilaweb.cat/
-----------------------------------------
Ryanair regala vols a qui critiqui públicament Ibèria
Avui a les onze del matí, a la plaça Catalunya de Barcelona


Les aerolínies de baix preu no tenen cap problema a l'hora de llançar ofertes agosarades. Avui ho demostra la irlandesa Ryanair amb una promoció sense precedents: tothom qui expressi públicament, avui a les onze del matí a la plaça de Catalunya de Barcelona, el descontentament amb la companyia rival Ibèria, rebrà dos bitllets gratuïtament.

Per participar-hi, segons Ryanair, cal presentar-se a aquesta hora a la cèntrica plaça barcelonina amb una pancarta que indiqui alguna raó per la qual és millor volar amb Ryanair que amb Ibèria. A canvi, la companyia els regalarà un viatge d'anada i tornada per a dues persones des de Girona o Reus a unes quantes destinacions, entre el setembre del 2006 i el maig del 2007.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 04/09/2006 15:22

Doncs sembla que han tingut més requesta de la desitjada... :o


De la web del Telenotícies:

04/09/2006 12.55
Barcelona ciutat // Barcelona

Centenars de persones es concentren a plaça Catalunya reclamant a Ryanair els bitllets gratruïts que prometia en una campanya publicitària

Unes 300 persones s'han congregat a plaça Catalunya de Barcelona i reclamen a la companyia Ryanair que els pagui uns bitllets d'avió gratuïts a què s'havien compromès en una promoció publicitària. L'aerolínia havia promès viatges gratuïts per a les persones que es concentressin en aquest indret, però la convocatòria ha congregat molta més gent de la prevista.

La campanya de Ryanair prometia vols gratis a tots aquells que es concentressin a la plaça Catalunya de Barcelona amb pancartes en què es realcés aquesta empresa per davant d'Iberia. Els anuncis s'han publicat en diversos mitjans de comunicació i sembla que ha sorgit efecte perquè, aquest matí, unes 300 persones s'han congregat al lloc indicat disposades a aconseguir el seu bitllet d'avió.

Però l'èxit de la convocatòria ha estat tal que la responsable de la companyia de baix cost que ha anat a la plaça de Catalunya a distribuir els bitllets ha hagut de ser rescatada pels Mossos. Els bons de reserva de vols s'han esgotat en qüestió de minuts i l'allau de persones que havien respost a la campanya amb els seus lemes veien que no rebrien els seus bitllets. S'han viscut moments de tensió.

Entre les pancartes que s'han vist es podien llegir lemes com "Amb Ryanair agafes vols, amb Iberia agafes cabreig", "28-J. Jo vaig estar allà. Fora Iberia" o "Amb Ryanair la terra pots veure, amb Iberia t'hi quedaràs". L'autor d'aquest eslògan l'ha canviat en veure que es quedava sense el bitllet promès per "Ningú decent. Ryanair és igual que Iberia o pitjor".

Fonts de Ryanair han explicat que aquest matí s'han repartit 500 bitllets i que al llarg del dia se'n repartiran uns 500 més. Tot i això, alguns dels que s'han quedat sense bitllet de franc ja han anunciat que pensen presentar denúncies davant les organitzacions de consumidors.



Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Dilluns 04/09/2006 15:47

:mmm



Avatar de l’usuari
JaMiRo!
N10
N10
Entrades: 3548
Ubicació: Olesa de Montserrat

Entrada Autor: JaMiRo! » Dilluns 04/09/2006 19:30

:boig <--Ryanair i la seva campanya publicitària
:begut <-- Gent fotent-se d'òsties per un bitllet gratis en low-cost


PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2

Avatar de l’usuari
aarongilp
N10
N10
Entrades: 3076
Ubicació: NULL

Entrada Autor: aarongilp » Dilluns 04/09/2006 20:38

El dels emoticons i les corresponents frases no era en 437.001??? :D

P.D.: S'ha de ser una mica...¿burro? per caure en una tonteria com criticar públicament una companyía per conseguir un bitllet...


Imatge

Per anar a caçar autobusos, agafem la Renfe...
Per anar a caçar trens, agafem la TMG...

Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Dilluns 04/09/2006 20:39

aarongilp ha escrit:P.D.: S'ha de ser una mica...¿burro? per caure en una tonteria com criticar públicament una companyía per conseguir un bitllet...
Si això ho fa la SNCF per deixar a parir la Renfe, jo m'hi apuntaria gustosament :D



Avatar de l’usuari
aarongilp
N10
N10
Entrades: 3076
Ubicació: NULL

Entrada Autor: aarongilp » Dilluns 04/09/2006 20:43

entfe001 ha escrit:
aarongilp ha escrit:P.D.: S'ha de ser una mica...¿burro? per caure en una tonteria com criticar públicament una companyía per conseguir un bitllet...
Si això ho fa la SNCF per deixar a parir la Renfe, jo m'hi apuntaria gustosament :D
Bé..si...jo...emmm...si...doncs....també...m'hi apuntaria :D


Imatge

Per anar a caçar autobusos, agafem la Renfe...
Per anar a caçar trens, agafem la TMG...

437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dilluns 04/09/2006 22:48

aarongilp ha escrit:El dels emoticons i les corresponents frases no era en 437.001??? :D

P.D.: S'ha de ser una mica...¿burro? per caure en una tonteria com criticar públicament una companyía per conseguir un bitllet...
:boig <----gent de Ryanair

:festa )))3 :cari :P :pal <----gent que ha anat a l´aeroport

:osti <-------Sr...¿Aarongilp?



Avatar de l’usuari
aarongilp
N10
N10
Entrades: 3076
Ubicació: NULL

Entrada Autor: aarongilp » Dilluns 04/09/2006 23:08

437.001 ha escrit: :festa )))3 :cari :P :pal <----gent que ha anat a l´aeroport
Era a la Plaça Catalunya, no a l'Aeroport (tot i que hauran d'anar a l'Aeroport a buscar els bitllets...
437.001 ha escrit: :osti <-------Sr...¿Aarongilp?
Sr. Aaron, àlies aarongilp, o A-Chan, com es prefereixi :D (m'encanta el segon sobrenom :D)


Imatge

Per anar a caçar autobusos, agafem la Renfe...
Per anar a caçar trens, agafem la TMG...

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 04/09/2006 23:17

aarongilp ha escrit:Era a la Plaça Catalunya, no a l'Aeroport (tot i que hauran d'anar a l'Aeroport a buscar els bitllets...
A quin? Girona o Reus? :)



Avatar de l’usuari
JaMiRo!
N10
N10
Entrades: 3548
Ubicació: Olesa de Montserrat

Entrada Autor: JaMiRo! » Dilluns 04/09/2006 23:46

entfe001 ha escrit:
aarongilp ha escrit:P.D.: S'ha de ser una mica...¿burro? per caure en una tonteria com criticar públicament una companyía per conseguir un bitllet...
Si això ho fa la SNCF per deixar a parir la Renfe, jo m'hi apuntaria gustosament :D
Demà a la mateixa hora, a la Plaça Catalunya?

:D


PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2

Avatar de l’usuari
aarongilp
N10
N10
Entrades: 3076
Ubicació: NULL

Entrada Autor: aarongilp » Dimarts 05/09/2006 0:45

Guigui ha escrit:
aarongilp ha escrit:Era a la Plaça Catalunya, no a l'Aeroport (tot i que hauran d'anar a l'Aeroport a buscar els bitllets...
A quin? Girona o Reus? :)
Bé...seria millor que haguessin d'anar a Irlanda, a la seu de Ryanair, a buscar-los :) :riure :)


Imatge

Per anar a caçar autobusos, agafem la Renfe...
Per anar a caçar trens, agafem la TMG...

Avatar de l’usuari
Platanito
N9
N9
Entrades: 2396
Ubicació: La Bordurie

Entrada Autor: Platanito » Dimarts 05/09/2006 8:58

Doncs ja m'estaria bé que Consum sancionés Ryanair i aquest fos el primer pas del seu enfonsament. Si l'aviació "high cost" ja causava un enorme impacte mediambiental, només faltava multiplicar els vols a costa de deixar volar a qualsevol pringadillo!

Què voleu que us digui... En aquest aspecte (i en la tinença de vehicle privat) sí que sòc clasista (per no dir partidari de la prohibició total).

:x


Ne pas utiliser les strapontins aux heures d'affluence.

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimarts 05/09/2006 11:42

http://www.avui.cat/
-------------------------------------
Ryanair promet bitllets gratis i porta el caos a plaça Catalunya

Centenars de persones van col·lapsar el centre de la ciutat amb pancartes en contra d'Iberia perquè Ryanair els regalés un vol
Els Mossos van haver de protegir la responsable de la companyia aèria


Mireia Rourera

Una campanya publicitària de la companyia aèria de baix cost Ryanair va acabar ahir amb greus aldarulls a la plaça Catalunya. Més de mig miler de persones van acudir al centre de la plaça convocats per la companyia, que havia promès un bitllet gratuït per a tothom que acudís a la cita amb una pancarta que digués que prefereix volar amb Ryanair que amb Iberia.

La convocatòria, feta a través d' Internet, i ahir mateix al matí a través de diverses emissores de ràdio, va superar totes les previsions i va acabar com el rosari de l'aurora. La responsable de la companyia que repartia els abonaments, ni més ni menys que la directora de màrqueting i vendes de Ryanair a Europa, Cinead Finn, que anava sola, es va quedar sense papers per repartir. Va ser sacsejada i tirada a terra i els Mossos, que havien estat avisats, la van haver de protegir i endur-se-la a la comissaria que hi ha sota la plaça perquè no fos objecte de la ira dels convocats que s'havien quedat sense bitllet. "La de Ryanair va ser una acció totalment irresponsable", van dir ahir fonts d'aquest cos policial.

La directora de màrqueting i vendes de Ryanair a Espanya, Katrina Beggan, va explicar a la tarda que "a la companyia li agrada fer campanyes de publicitat alternatives", però va admetre que en aquest cas "havia fet una mala previsió" i que, efectivament, només duia 200 abonaments per repartir, quan s'hi van concentrar el triple de persones. Després de disculpar-se davant dels clients defraudats, Beggan va explicar que per "compensar" la gent que havia marxat amb les mans buides, Ryanair ofertava mil places més de vol (amb sortida a Girona i Reus i destinació Pisa, París, Roma, Milà, Glasgow, Londres i Dublín) que s'havien de sol·licitar per Internet. Dues hores després d'aquesta nova oferta, ja havien rebut més de 500 e-mails.

En Pere, un dels assistents a la convocatòria, va explicar que a la persona que repartia bitllets "li robaven els papers per l'esquena" i que hi havia baralles entre la gent per aconseguir-ne un.

L'Agència Catalana de Consum ha obert un expedient informatiu a Ryanair després de rebre 150 denúncies de persones que van dir que se sentien "enganyades".



Avatar de l’usuari
Trenscat
N10
N10
Entrades: 2742
Ubicació: Terrassa-Estació del Nord
Contacta:

Entrada Autor: Trenscat » Dimarts 05/09/2006 12:01

Ja els està bé a Ryanair per voler fer una campanya publicitària tan lletja i a sobre utilitzant la gent. Al final se'ls ha girat tot en contra... :twisted:



Respon

Torna a “Aeri, marítim i altres / Aéreo, marítimo y otros”