Retards, avaries i deficiències a TMB

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon
UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dijous 14/07/2005 21:43

Aquesta tarda a la L5 ha sigut una mena de caos. He arribat a Sagrera disposat a anar de nou en en el tren nou (com no tinc res a fer... :D ) i les coses ja han començat a anar malament. Els trens que venien d'Horta tenien una frequència mitjana de 1 tren cada 5-6 minuts, i hi ha hagut un intèrval que no ha passat cap tren en uns 8-10 minuts. En direcció Horta era pitjor: tots els trens que arribaven s'estaven 2 o 3 minuts parat, i hi ha hagut un que s'ha estat aturat casi 10 minuts. Diversos passatgers s'han adreçat a la motorista per preguntar què passava (i de pas, queixar-se, com una senyora que es posava nerviosa "perquè no arribava a temps a recollir la seva filla al casal d'estiu i la seva filla es posaria a plorar desconsoladament (!)") i entre el soroll intens que hi havia per les obres de l'estació crec que ni la mateixa motorista sabia què passava. Després s'han limitat a un anunci a megafonia on deia "per una incidència l'intèrval de pas és superior a l'habitual". ¡Si això ja ho sabíem de fa estona! En fi, penso que TMB és una filial amagada de RENFE... finalment ha arribat el tren nou (el 5000) amb un nº de torn extrany: 551 (abans d'ahir era el 509). D'allà hem trobat el semàfor en vermell a totes les estacions i estavem entre 1 i 2 minuts parats a totes les estacions. A Vilapicina s'ha retirat. I per cert, no han posat cap 1000 a substituir-lo.

Bé, aquest és el parte d'aquesta tarda. I a la L3, un cop re-obert el tram tallat (llegir fil que informa del tall més avall) es circulava molt lent a tota la línia (he anat de Lesseps a Sants-Estació).



mix3
N5
N5
Entrades: 124
Ubicació: Terrassa

Entrada Autor: mix3 » Dijous 14/07/2005 22:14

Doncs jo realment estic molt satisfet del servei de FGC. Són trens nets i puntuals, l'únic que els falta es una mica més de rapidesa. La freqüència de pas és molt bona per no ser un metro (4 t/s/h a Can Ros, però per exemple, a Sant Boi, n'hi ha 10). L'únic problema és que FGC pot millorar tot el que vulguis en freqüències, però no pas en velocitat. La L8 no podrà ser un metro si no va independentment de la resta de la xarxa. Perquè aquesta fos un metro, els R5 i R6 haurien de parar en totes les estacions.

Sobre TMB, l'únic que no m'agrada és que els trens van bruts, i que a la línia 5, un dilluns al matí, a una hora no gaire punta (com ara a les 10), la freqüència sigui de 5-6 minuts.



Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Dijous 14/07/2005 22:59

El torn 551 del 5000 és el que es feia servir en període de proves.



UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Divendres 15/07/2005 10:05

entfe001 ha escrit:El torn 551 del 5000 és el que es feia servir en període de proves.
Per això mateix em va extranyar aquest número de torn ahir, en servei comercial.



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Divendres 15/07/2005 10:30

De El Punt:
----------------------------------
L'aparició de maletes abandonades al metro i davant l'hotel Arts genera alarma a Barcelona

La localització de suposades maletes abandonades al metro i davant l'hotel Arts va disparar ahir les alertes policials a Barcelona. Poc després de les vuit del vespre, una patrulla dels Mossos d'Esquadra va localitzar una bossa abandonada al carrer, davant l'hotel Arts. Els Mossos van activar el dispositiu per esbrinar si es tractava d'un objecte explosiu, van acordonar la zona i van enviar-hi artificiers amb un gos ensinistrat. Un cop confirmat que no hi havia cap artfacte explosiu, els Mossos van trobar roba dins la bossa i documentació suficient per acreditar la propietat de la maleta. Tot plegat, una falsa alarma.

Incidències al metro
A primera hora de la tarda, un passatger de la línia 3 va activar el fre d'emergència en descobrir tres maletes abandonades en l'últim vagó d'un comboi que circulava per l'estació de Plaça del Centre. L'avís va obligar a desallotjar tot el passatge i efectius de la Policía Nacional van investigar la troballa. El servei ferroviari va quedar interromput entre les 15.55 i les 16.48 en el tram comprès entre les estacions Espanya i Maria Cristina. Aquesta no va ser l'única incidència que va patir el metro. Tres avaries van provocar aturades i van convertir el dia d'ahir en una jornada accidentada. La incidència de més durada va ser a la línia 2, que va haver d'interrompre el servei des de les cinc de la matinada fins a dos quarts de vuit per una avaria a la catenària. A causa d'això es va haver d'oferir transport alternatiu als passatgers a través d'autobusos entre les estacions de Pep Ventura i Artigues-Sant Adrià. D'altra banda, la línia 5 va quedar totalment tallada durant vint minuts en plena hora punta, entre les 7.48 i les 8.10, perquè un tren es va avariar a l'estació de Collblanc. I la línia 4 també va estar sense servei a totes les estacions durant deu minuts, a partir de les dues del migdia, per un comboi que es va espatllar entre Joanic i Alfons X. Al cap de deu minuts es va poder restablir el servei a tota la línia, excepte al tram comprès entre les estacions de Passeig de Gràcia i Maragall. A partir de tres quarts de tres de la tarda la línia va tornar a funcionar amb normalitat.



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Divendres 15/07/2005 11:08

Del 20 minutos:
----------------------
La L2 se inunda y se avería por las obras del tranvía

Los trabajos de ampliación del TramBesòs en Badalona provocan la interrupción del servicio en la Línea 2 entre las estaciones de Pep Ventura y Artigues-Sant Adrià

La Línea 2 del metro sumó ayer su tercer día consecutivo de averías, aunque esta vez la culpa no fue de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), sino de las obras del tranvía en la Avinguda Marquès de Montroig de Badalona.

Centenares de personas se encontraron ayer con que el metro no funcionaba entre las estaciones de Pep Ventura y Artigues-Sant Adrià, entre las cinco y las siete y media de la mañana, y tuvieron que coger un autobús lanzadera hasta Sant Adrià. La avería se produjo el miércoles hacia las diez de la noche, según confirmaron fuentes de TRAM, cuando un problema de suministro eléctrico en las obras de urbanización de esta avenida por la que pasará el tranvía afectó a un colector y provocó que cayera agua entre las estaciones de Gorg y Sant Roc.

Pocos minutos después de que volviera la normalidad a la Línea 2, un tren averiado en la estación de Collblanc, en la Línea 5, obligó a interrumpir la circulación un cuarto de hora, restableciéndose hacia las 8.10 horas. La incidencia provocó grandes aglomeraciones de pasajeros en las estaciones donde se produce un intercambio de líneas, como ocurre en la de Sagrera.

FGC interrumpe su servicio
Ferrocarrils de la Generalitat no circulará a partir del sábado entre Plaça Espanya y l’Hospitalet-Avinguda del Carrilet a causa de las obras de construcción del nuevo intercambiador de la estación de Amadeu Torner. El servicio quedará interrumpido hasta el 11 de septiembre y en este tramo se habilitará un servicio de autobuses entre ambas estaciones. Esta línea, conocida como el Metro del Baix Llobregat, transporta cada día a 70.000 personas, el 68% de las cuales se verán afectadas.



Avatar de l’usuari
Mortadel·lo
N9
N9
Entrades: 1381

Entrada Autor: Mortadel·lo » Divendres 15/07/2005 11:49

ahir cap a les 15:15, es va aturar el servei a la línia 5 durant un quart d'hora més o menys, serà que el nou 5000 està alterant les coses? :x



Mikos

Entrada Autor: Mikos » Dissabte 16/07/2005 19:45

que es el que ha passat aquests ultims dies al metro de BCn (diverses linees, recollit aqui al forum) arran del que ha passat a Londres, jo, ha estat coincidencia, pero em posso a la pell dels usuaris que naven en aquests convois, i l,ensurt a uns dies de tot el de Londres haura estat gran :?



Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Dilluns 18/07/2005 17:59

Jo recordo, al cap de dues setmanes dels atemptats de Madrid, un parell de joves magribins amb un índex d'alcoholèmia visiblement elevat anunciant que farien explotar el comboi d'un moment a l'altre. El seu estat d'embriaguesa va fer que ningú s'ho prengués com una amenaça real, però puc assegurar que el silenci dins del cotxe era brutal.

Això va passar entre Cornellà i Sants, a la L5 (sento no precisar més), i no vaig abandonar el metro i donar avís a l'estació perquè just en allí aquests fills de sa mare (per no dir res que pugui fer clausurar aquesta pàgina web) van baixar allí.



Mikos

Entrada Autor: Mikos » Dilluns 18/07/2005 18:18

doncs no esta la cosa com per fer aquestes bromes, perque degut a la seva nacionalitat o aspecte, encara que fos broma, ells mateixos podien haver sortit malparats, no entenc com hi pot haver gent que en moments aixi tinguin aquesta indecencia



Avatar de l’usuari
mikado
N9
N9
Entrades: 1844

Entrada Autor: mikado » Dilluns 18/07/2005 23:02

Avui dilluns 18 de juliol la Línia 2 no ha funcionat al migdia i a les 15.30 anunciaven que ja circulava entre Universitat i Pep Ventura només



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dilluns 18/07/2005 23:15

mikado ha escrit:Avui dilluns 18 de juliol la Línia 2 no ha funcionat al migdia i a les 15.30 anunciaven que ja circulava entre Universitat i Pep Ventura només
A les 15:20 l'he agafat a Universitat. efectivament, el tram Universitat Paral·lel no funcionava.
Quan he arribat a l'andana direcció Pep Ventura, estava a vessar de gent i no hi havia cap tre a l'estació. Al cap d'un moment, han anuncat que el tren Pep Ventura arribaria per la via que normalment va a Paral·lel... i ha arribat un tren amb gent... suposo que deu ser un tren que s'ha quedat a Sant Antoni quan s'ha produït el problema, i ha donat mitja volta a contravia.
Hem sortit a contravia, i hem agafat el túnel d'enllaç entre els dos sentits de la marxa (coi, el segon cop que hi passo en una setmana :D ) entrant a Pg. de Gràcia ja per la via normal. A la via contrària, ja estava esperant un altra tren que suposo haurà anat fins a Universitat i allí haurà invertit la marxa, com hauran fet tots fins que s'hagi normalitzat el servei
Pel que he sentit, sembla que l'avaria o el que sigui que ha passat, ha durat força estona.



FGC powa
N3
N3
Entrades: 37

Entrada Autor: FGC powa » Dimarts 19/07/2005 16:50

Perquè saben que no els passarà res. Quantes persones hi ha que intentin aturar una baralla al carrer? Quantes persones ofereixen ajuda a una persona que es trobi malament al carrer? Quanta gent crida l'atenció a una persona que fumi a dins del metro?
És molt més facil actuar com si no passés res i començar a remugar sobre la mala educació de la gent quan el maleducat ja ha baixat.

Entfe001 escriguè:
El seu estat d'embriaguesa va fer que ningú s'ho prengués com una amenaça real, però puc assegurar que el silenci dins del cotxe era brutal.
Per a mi, la part important del text és la última part: "el silenci dins del cotxe era brutal".
I així van les coses



Mikos

Entrada Autor: Mikos » Dimarts 19/07/2005 18:11

si teniu tota la rao, en el cas d, algun tipus d, actitut incivica lleu, es adir, cap acte criminal, tipus fumar, la gent no diu res per por a que aquesta persona, a sobres, ens reprengui a nosaltres o ens insulti, per aixo, tendim a no dir res, en el meu cas ho he fet, pero presenciar una baralla, entre home i home, o fins i tot home-dona, com ha estat el meu cas, es quelcom molt violent, i la veritat no saps que fer, et quedes bloquejat



Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Dimarts 19/07/2005 19:56

Ara que treieu el tema del tabac, "para muestra un botón":

Després que finalment a la Facultat de Ciències hi ha cartells que informen de la prohibició de fumar-hi fora de les àrees reservades (aquesta legislació data de 1985!!), encara acabo insultat per universitaris quan, fumant descaradament i omplint els passadissos d'una densa boira blanca i emmetzinada, els hi prego que apaguin la seva cigarreta assenyalant els ditxosos cartellets. Les paraules més suaus que m'han dedicat han estat les de "reaccionari" i "repressor".

Si en un àmbit universitari estem així, fora al carrer t'arrisques a que et tirin a la via per demanar a una persona que no fumi. I diria que ja ha passat més d'un cop.



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimarts 19/07/2005 23:54

La gent en aquest país és borde i li agrada ser-ho, a la gent li agrada vacil.lar i explicar com deixa amb un pam de nas al proïsme.



Avatar de l’usuari
Platanito
N9
N9
Entrades: 2396
Ubicació: La Bordurie

Entrada Autor: Platanito » Dimecres 20/07/2005 9:40

Em comuniquen que aquest matí a ldos quarts de vuit la L1 no funcionava almenys a Torrassa. Alguns dels afectats han caminat fins a a Collblanc per mirar d'arribar al centre amb la L5, però també s'ha parat! Per sort, els ha agafat ja a Sants i llavors la L1 ja tornava a funcionar, però Déu n'hi dó! Ni L1, ni L5, ni L8... Ja no goso preguntar si avui la RENFE anava bé.



FGC powa
N3
N3
Entrades: 37

Entrada Autor: FGC powa » Dijous 21/07/2005 15:57

Llavors, per què ens sorprèn que hi hagi gent sense bitllet, o fumant a l'interior de les estacions -o dels trens-, o bebent alcohol dins de les estacions i dels trens (Cosa que, recordo, tampoc no està permesa)?

Tothom vol que la resta de viatgers es comporti de forma racional [M'agrada més aquesta paraula, que la de 'cívica'], però ningú no vol mullar-se, no fos cas que la persona irracional ens digués alguna cosa.

¡Ojo! Que en aquesta crítica també m'incloc jo, però procuro no demanar civisme a la gent en general, si no tinc nassos de demanar-ho a una persona en particular.

Això em recorda molt al fet que tothom vol aigua corrent, aparells d'aire condicionat, el metro a dos pams de casa, un sistema judicial competent i el cotxe al garatge, però rebutgem una depuradora, o una central elèctrica, o una línia d'alta tensió, o una presó al costat de casa i ens queixem del preu de la gasolina.



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Divendres 22/07/2005 1:15

Per què ens sorprèn?

Doncs perquè hi ha persones que no són "la gent"...

La gent, la massa és tonta per definició, com un ramat.
Les persones, que no n´hi ha gaires, són d´una altra manera...
Al món hi ha molt poques persones i massa gent (crec)...
Potser hi ha més persones del que m ´imagino, però no es veuen, només es veu lo dolent.

I potser hi ha persones que n´estan MOLT I MOLT FARTES de la manca d´educació de "la gent", però uns cops per por, i uns altres per pura ràbia de no haver de repetir el mateix un i altre cop a milers de tipus i tipes sense gaire cervell ni consciència, doncs callen i fan menjar "maduixes boscanes i magdalenes" mentalment a "la gent"...

També quan veus un acte de civisme d´aquells cada cop més inhabituals, se t´encén com una llumeta, però no dius res perquè ESTÀ BEN FET, i se suposa que el què està ben fet no és inhabitual, no?

Se suposa...

:|



FGC powa
N3
N3
Entrades: 37

Entrada Autor: FGC powa » Dissabte 23/07/2005 21:06

Aquí ja entrem a coses massa profundes. Si a un àrab li preguntes què en pensa del fet que una noi no dugui un burka et dirà que malament, pel que sigui. Si a una persona "occidental" li preguntes, respondrà el contrari.

Suposo que l'educació i els codis morals estan relacionats amb la sostenibilitat [No se m'acut cap altra paraula]. Una conducta és "bona" quan implica plaer o una millora en la "qualitat de vida" d'un grup de persones tan gran com es pugui.

Una persona que begui alcohol a l'interior del Metro actua bé perquè potencia l'economia -si no ha robat l'ampolla-, però actua malament si incomoda a més passatgers. Si aquesta persona vomita a l'interior del comboi, actua bé perquè "justifica" un lloc de treball, però actua malament si incomoda a més passatgers.

Cal mirar què pesa més, si les coses bones que implica una conducta, o les dolentes.

Així, una conducta és bona, no quan sigui habitual, sino quan implica conseqüències positives de major pes que les negatives. Aquest sistema és cutre i "de Perogrullo", però em va bé, per fer judicis de valor.



Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”