Detinguts per robar al metro

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon
Watermark
N7
N7
Entrades: 328

Entrada Autor: Watermark » Divendres 06/10/2006 12:19

Jo fa uns anys també m'emocionava força amb la gent que demana pel carrer o pels trens, però amb el temps vaig arribar a la conclusió que encara que les històries que expliquin siguin certes, donar almoïna no soluciona res sino que únicament allarga l'agonia econòmica del que la demana.

Per cert, fa mesos que no veig al grupet de dones romanes (sempre carregades d'un nadó) demanant diners entre Sabadell i Torre del Baró. Em cauen força malament doncs fastidia aquesta manera entrenada d'enganyar i d'intentar donar pena a la gent amb la cantinela de sempre però a l'hora certa llàstima doncs crec que quedava clar que tot semblava una explotació per part dels seus pares o marits sense permetre que elles dediquin el seu temps a buscar oportunitats de futur...

En quan als nois estrangers que robàven pel metro sóc partidari també que després del prescriptiu temps a la presó se'ls expulsi cap al seu país d'origen doncs tenim tot el dret del món a exigir que les persones que acollim siguin honestes. Tampoc és tan complicat ser-ho. :?



Avatar de l’usuari
Platanito
N9
N9
Entrades: 2396
Ubicació: La Bordurie

Entrada Autor: Platanito » Divendres 06/10/2006 12:36

Watermark ha escrit: En quan als nois estrangers que robàven pel metro sóc partidari també que després del prescriptiu temps a la presó se'ls expulsi cap al seu país d'origen doncs tenim tot el dret del món a exigir que les persones que acollim siguin honestes. Tampoc és tan complicat ser-ho. :?
Ssst! Que no saps que han patit guerres i per això tenen dret a delinquir a casa nostra?

Desde luego, alguns som uns insolidaris que pa qué.


Ne pas utiliser les strapontins aux heures d'affluence.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dissabte 07/10/2006 11:48

Del 20minutos:

Los carteristas del metro se disfrazan de turistas

Los Mossos detienen a una banda de ladrones que en 12 horas robaron 11 carteras en Urquinaona.

Ellas ya no visten faldas anchas llamativas y ellos van con ropa de marca.
Dos delincuentes obligan a parar la Línea 2 en hora punta.
"Hemos notado una transformación en los carteristas", detalla a 20 minutos el subinspector Albert Bastidas, de la Unidad de Transportes de los Mossos d’Esquadra, lo que dificulta su detección: "visten como turistas y se confunden entre ellos".
Actúan en los puntos de más aglomeración.

Como los seis bosnios que han detenido y que formaban una banda organizada –cinco mujeres y un hombre– que merodeaban en los andenes de la L4 en la plaça Urquinaona, durante las fiestas de la Mercè.


La banda de bosnios actuaba en la estación de Urquinaona camuflada entre los pasajerosUn vigilante de TMB advirtió su actitud sospechosa y alertó a la policía, que procedió a su detención.

Todos tenían antecedentes y su situación de residencia es ilegal. El juez decretó prisión provisional.

"Ya no se distinguen por su forma de vestir", admite Bastidas. Ellas ya no visten faldas anchas llamativas, ni grandes pendientes de aro, ni llevan coleta en la melena negra. Ellos imitan a los turistas, con ropa de marca. «Se camuflan y mimetizan muy bien».


Una breve inspección permitió a los Mossos detectar que, tras cometer el hurto, salían rápidamente hasta un punto en obras de la estación donde arrojaban lo sobrante.

Desde las ocho de la mañana –hora de mayor aglomeración– hasta las 19.45 h, en que fueron detenidos, los agentes encontraron nueve carteras y dos bolsos con las tarjetas de crédito, documentación y otros objetos que pertenecían a 11 víctimas.


Las bandas las forman jóvenes de entre 18 y 23 años organizados jerárquicamenteSegún Bastidas, bandas como los detenidos, de entre 18 y 23 años, están organizadas de forma jerárquica. «Dos de contravigilancia, el detector que marca la víctima propicia (bolsillos anchos, descuidos, bolsos abiertos...), el especialista (con dedos como pinzas) y el jefe (que distribuye el botín).

Incidente en la L2

Los Mossos aconsejan vigilar sobre todo «los bolsillos traseros, aunque lleven botón, y los bolsos».

Ayer, entre las 20.25 y las 20.54 horas, la Línea 2 estuvo cortada entre las estaciones de Passeig de Gràcia y Maragall (Maragall de la línia 2??????????), después que uno o dos ladrones se escondieran en los túneles tras robar en una tienda del metro, según TMB y testigos presenciales. No los encontraron



Avatar de l’usuari
aim
N9
N9
Entrades: 1370
Ubicació: Navas (L1) - Bac de Roda (L2)
Contacta:

Entrada Autor: aim » Dissabte 07/10/2006 13:49

El dia de les "accions incíviques" que van fer tallar la L4, a Urquinaona vaig veure com 4 Mossos s'enduien a un amb pinta de "guiri borratxo", no se pas si seria un d'aquests carteristes disfressats...



Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3713
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Dissabte 07/10/2006 16:45

metring ha escrit:Ayer, entre las 20.25 y las 20.54 horas, la Línea 2 estuvo cortada entre las estaciones de Passeig de Gràcia y Maragall (Maragall de la línia 2??????????), después que uno o dos ladrones se escondieran en los túneles tras robar en una tienda del metro, según TMB y testigos presenciales. No los encontraron
Clar, home, Maragall de la línia 2, es que encara no t'has enterat que el Santfeliuenc ha aconseguit que L2 i L5 intercanvin el traçat a partir de Sagrada Familia? :)
Ecomobisostrans l’ha editat per darrera vegada el dia: Dilluns 09/10/2006 12:57, en total s’ha editat 3 vegades.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Diumenge 08/10/2006 11:32

Coi! Si no fos perquè, quan inaugurin Maragall de la línia 9, l'estació homònima de les línies 4 i 5 passarà a dir-se Els Quinze, seria un mega-intercanviador, amb la 2 inclosa!!!! xD xD xD



Avatar de l’usuari
Platanito
N9
N9
Entrades: 2396
Ubicació: La Bordurie

Entrada Autor: Platanito » Dilluns 09/10/2006 11:17

Sou t*nt*s o què? Es evident que està parlant de la línia 2 del Gran Metro!








:D


Ne pas utiliser les strapontins aux heures d'affluence.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dilluns 09/10/2006 11:20

Platanito ha escrit:Sou t*nt*s o què? Es evident que està parlant de la línia 2 del Gran Metro!





:D
No, que és la del Transversal!!!
:riure :riure :riure


(ara en serio: què li costava al periodista mirar-se una mica el mapa del metro? A sobre, jo aquell dia vaig sentir en mitjans diferents que lo dels dos que havien entrat en el túnel havia passat en la línia 4 i en d'altres que a la 2 :x )



Ferry1ac1
N8
N8
Entrades: 926
Ubicació: Barcelona-Catalunya
Contacta:

Entrada Autor: Ferry1ac1 » Dilluns 09/10/2006 12:38

Platanito fas molta gràcia quan dius coses com:

"Ssst! Que no saps que han patit guerres i per això tenen dret a delinquir a casa nostra?

Desde luego, alguns som uns insolidaris que pa qué"

Però sincerament trobo que s'ha de ser bastant curtet de vista per no haver entès (o no haver volgut entendre) el meu missatge. si no pots entendre que al món hi ha gent desperada fes-t'ho mirar. Com havia dit al meu primer missatge no estic dient que ens deixem robar. l'únic que dic és que tampoc cal tractar-los de caqueta.

Si vols pots continuar fotent-te del que he dit però reitero que hauries de canviar una mica el vocabulari. i si no ves a Bòsnia i tu mateix els hi dius a la cara que són caqueta o "basura (o grupo similar)"



Avatar de l’usuari
El LLOP
N9
N9
Entrades: 1635
Ubicació: esperant via lliure

Entrada Autor: El LLOP » Dilluns 09/10/2006 15:01

només vull dir 4 coses:

1) No estic defensant en Platanito perqué ell ja ho sap fer sol.

2) No crec que li hagi de dir res als bosnians de Bòsnia perquè ells no han fet mal fet

3) el que roba, mata, trafica amb armes, viola és caqueta. No valen excuses de guerres i altres tonteries perquè tothom trobaria una excusa vàlida.

4) trobo que aquest tema s'hauria d'acabar aquí perquè aquest forum es de transport públic i no de política. En qualsevol cas es podria traslladar a un subfòrum general.

Salutacions a tots.



Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Dilluns 09/10/2006 17:33

No sé per què, però a mi el missatge d'en Platanito em fa olor a ironia...



Avatar de l’usuari
Serie600
N7
N7
Entrades: 525

Entrada Autor: Serie600 » Dimarts 10/10/2006 23:47

Hola:

Nois. Hagi pau. Ok?. Gracies.

Tots tenim la nostre part de rao. El metro es insegur. Pero la culpa no es dels "il.legals" (siguin de la nacionalitat que siguin) si no de la propia TMB que no empra els mecanismes pertinents per evitar aquestos fets.

Si al metro hi hagues realment un servei de seguretat (no 4 passeja-gossos) i uns inspectors que fessin la seva feina, aquesta gent -i amb col.laboracio de les diferents policies- no tindria cabuda al metro ni a aquesta ciutat.

Aqui fa molts anys varem patir una guerra perque a cert senyor se li va encaixar que aixo anava pel mal cami. D'aquest fet mots varen tenir que marxar forzossament fronteres enlla a buscar-se la vida. I que va passar?, molt senzil: No feien res il.legal, perque si es passaven, els detenien i els deportaven. Ara aqui estem patitnt el fenomen invers: A d'altres paissos tenen problemes socials i politics, els habitants d'aquestos paissos venen aqui en busca d'asil. El problema rau en que aquestos -una minça part, sia dit de pas- delinqueixen pero no es fa res. Simplement "s'els renya" una mica, i despres al carrer. No senyors. A robar al teu pais. Detencio i deportacio. Pero aixo es "politicament incorrecte", ai las!. Ens tenim que abaixar els pantalons i deixar-los que ens manllevin el que calgui (i alguna cosa mes si cal) que si no som uns insolidaris i uns racistes. Ves per on!.

Sal.lutacions:

Serie600



Ferry1ac1
N8
N8
Entrades: 926
Ubicació: Barcelona-Catalunya
Contacta:

Entrada Autor: Ferry1ac1 » Dimecres 11/10/2006 16:44

Aquest és el meu últim missatge i prometo que no tornaré a mirar el fòrum.

Ja ho he dit dues vegades en missatges anteriors"NO DIC QUE ENS DEIXEM ROBAR"

s'entén? o no perquè jo ja no sé què cal dir! l'únic que deia i arrel d'això va començar tota la discussió és que per carteristes que siguin no cal rebaixar-los a escòria!

Per acabar dir que estic d'acord en que si delinqueixen se'ls expulsi!

S'ha entès?
En resum; les meves intervencions no eren per dir que tothom hauria de deixar-se robar per ajudar a la reconstrucció de BiH sinó que cal tractar-los amb dignitat!



Avatar de l’usuari
Serie600
N7
N7
Entrades: 525

Entrada Autor: Serie600 » Dimecres 11/10/2006 23:29

Hola:

Siguin de Bosnia, siguin de Caledonia, siguin d'on siguin els carteristes, lladres, delinqüents, etc., com si son locals, se m'en fot, el problema no esta en la seva actitud, si no en la passivitat de TMB i els seus mecanismes i serveis de seguretat, totalment inoperatius.

En cuant a cal.lificar-los d'alguna manera o epitet mes o menys afortunat, tot depen del pun de vista de cada escu. A ningu li fa gracia que li manllevin les seves propietats, sia per descuit, sia a punta de navalla (o en el pitjor dels cassos, a punta de xeringa pressuntament infectada amb anticossos VIH). El cal.lificar-los d'escoria potser no sia una manera molt afortunada, de ben segur, pero en la rabia i l'impotencia davant un atracament o un robatori, no crec que el que es pugui pensar d'ells sigui molt bo.

Que sera que la major part de del.linquencia provee de determinats paissos?. Que sera que precissament en aquestos paissos tambe la del.linquencia esta a l'ordre del dia?. Aixo s'escapa del tema central i principal del FTC i ara no ho discutirem aqui. Del que cal parlar i discutir es de la passivitat de TMB i dels seus mecanismes de seguretat per tal d'evitar aquestos problemes.

De que em serveixen tantes cameres i tanta historia si despres no s'en fa servei?. Si no s'en treuen imatges d'aquestos individuus i es penjan per arreu les instal.lacions TMB per tal de que els passatgers estiguin a l'aguait de les seves cares?. Si els vigil.lants enlloc de petar la xerrada als accessos i estar fumant impunement, no estan patrullant pels trens i estar alguns "de planton" (usant un terme del gremi) a aquells lloc on es concentran aquestos indessitjables?. Heus aqui on es el problema.

Enxampats aquestos, s'els possa en disposicio de la Policia (Policia Nacional, Mossos, Guardia Civil) i despres de comprovar el seu estat i papers, deportat-los al seu pais d'origen. Aixi de senzill. Pero per aixo s'ha de treballar, pero TMB no esta per la feina. Es mes comode treure personal de les estacions, deixar a l'usuari sense asistencia i per "tapar la boca" posar cuatre vigilants per "cobrir l'expedient".

Sal.lutacions:

Serie600



Avatar de l’usuari
JaMiRo!
N10
N10
Entrades: 3548
Ubicació: Olesa de Montserrat

Entrada Autor: JaMiRo! » Dijous 12/10/2006 14:17

Si us plau, mantinguem un ambient cordial al Fòrum del Transport Català. Civisme al FoTraCat, si us plau... :D


PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2

437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dijous 12/10/2006 21:11

Motxo a la una, motxo a les dues, motxo a leees...



Avatar de l’usuari
JaMiRo!
N10
N10
Entrades: 3548
Ubicació: Olesa de Montserrat

Entrada Autor: JaMiRo! » Dijous 12/10/2006 23:08

437.001 ha escrit:Motxo a la una, motxo a les dues, motxo a leees...
Em sembla que està de pont... :D


PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Divendres 20/10/2006 9:05

http://www.avui.cat/
----------------------------------------------
Més de 200 carteristes actuen cada dia al metro de Barcelona
El tram de la línia 1 entre Arc de Triomf i Espanya és el més conflictiu
Busquen les víctimes en el primer i l'últim vagó durant les aglomeracions El suburbà és el segon lloc amb més robatoris després del carrer


Laura Nicolás

Més de 200 delinqüents actuen diàriament al metro de Barcelona. Aprofiten les hores de màxima afluència de viatgers per sostreure al descuit carteres, moneders, telèfons mòbils o càmeres digitals. Se senten especialment atrets pels turistes però qualsevol que es mostri massa confiat pot ser víctima "d'uns dits que són com pinces", segons la descripció del subcap de la unitat de transports dels Mossos d'Esquadra, el subinspector Albert Bastida.

El tram més conflictiu de la xarxa és a la línia 1 (la vermella) entre les estacions d'Arc de Triomf i Espanya. També hi ha una gran afluència de carteristes en altres recorreguts del suburbà com el que a la línia 3 (la verda) uneix Diagonal amb Drassanes o el tram entre Passeig de Gràcia i Jaume I de la línia 4 (la groga).

Els delinqüents es mouen "en funció de les aglomeracions" i, per aquesta raó, escullen les estacions i els recorreguts amb més afluència de viatgers. Una lògica que també porta als carteristes a les andanes de Sagrada Família -per on passen molts turistes- o les de Sants, amb milers de transbordaments entre la xarxa de metro i Renfe.

Precisament, les estacions connectades amb altres serveis de transport -ja sigui trens o autobusos- són objectiu preferent dels delinqüents donades les aglomeracions i les presses que provoquen els transbordaments. Unes característiques que, a més de Sants, també compleixen les estacions de Passeig de Gràcia, Espanya, Arc de Triomf i Catalunya.

En solitari i en grup

Els carteristes actuen durant les hores punta i acostumen a col·locar-se en el primer o en l'últim vagó del comboi ja que són els que van més plens. Alguns delinqüents actuen en solitari però també hi ha bandes organitzades on "cada un dels membres té un paper molt específic", explica el subinspector Bastida.

Un dels aspectes que més cuiden els lladres és la indumentària. "Es camuflen com un turista més, amb roba de marca i parlant entre ells anglès o francès". Aquest estiu molts detinguts "anaven amb ulleres de més 90 euros", destaca el subinspector Bastida, i fa unes setmanes van arrestar un carterista "amb corbata, americana i un maletí" que a simple vista "semblava impossible que es dediqués a robar".

Els agents de paisà de la unitat de transports que patrullen per la xarxa de metro coneixen al detall els hàbits dels delinqüents. Això en facilita la identificació i, en un any, els Mossos ja tenen més de 200 carteristes fitxats. No és estrany si es té en compte que, després del carrer -on es cometen la meitat dels delictes de Barcelona-, el segon lloc amb més fets denunciables és el suburbà.

Un dels obstacles per eradicar la delinqüència al metro és que la majoria de carteristes ni tan sols passen a disposició judicial perquè el botí no arriba a 400 euros. El setembre passat, els agents van aconseguir demostrar que els carteristes actuaven de manera organitzada i una banda d'origen bosnià va ingressar a presó. Des de llavors, "hi ha menys delinqüents a la xarxa del suburbà".



Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5702
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Divendres 20/10/2006 9:22

Estamos apañaos, toquen a 2 per tren! :boig


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 20/10/2006 9:50

Veig que les notícies tornen amb el temps. I dic jo, per què no fan una gincana de xoriços? Amb 200, es podria fer joc :twisted:



Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”