Detinguts per robar al metro

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon
Avatar de l’usuari
Denisuko
N7
N7
Entrades: 487
Ubicació: Buscant codis ATP
Contacta:

Entrada Autor: Denisuko » Divendres 20/10/2006 11:29

Si no fan res de res, ni tan sols els mossos fan gran cosa. Recordo un cas d'uns xinesos on van retenir a un carterista i no s'anaven fins que aquest carterista no hagues passat a mans dels mossos. Doncs bé, van arribar els mossos, li van agafar les dades i a continuació el carterista al cap d'estacio: dona'm un bitllet per a Liceu (a Liceu provablement vagi a casa seva o bé seguir amb la feina, no?)



Avatar de l’usuari
Trenscat
N10
N10
Entrades: 2742
Ubicació: Terrassa-Estació del Nord
Contacta:

Entrada Autor: Trenscat » Divendres 20/10/2006 12:20

Si aneu entre Arc de Triomf i Pl.Espanya més val estar ben a l'aguait! De tota manera, no entenc com no els poden detenir o neutralitzar aquests delinqüents...



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 20/10/2006 12:43

Estic sentint a la ràdio, que hi han passatgers que identifiquen als carteristas a l'estació d'Espanya línia 1. Els hi podriem posar uns adhesius a l'esquena, per tal d'avisar de quina pota cojean.

Ostres, l'Oriol Clavell, d'Onda Rambla, està parlant amb una d'elles, a la que ha vist robant una cartera, i la tia no parla, quina escena!!!!



Avatar de l’usuari
Pere
N9
N9
Entrades: 1566
Ubicació: Alguna estació de rodalies <--> Sabadell Rambla

Entrada Autor: Pere » Divendres 20/10/2006 14:36

Jo he presenciat a Arc de Triomf com un carterista li roba la cartera a un noi aproximadament de 30 anys i el noi se'n dona compte li fum un cop de puny i el deixa estès a terra.
A Arc de Triomf L1 és on sempre veig menys seguretat i ningú de personal. Sobretot quan no funcionen bé les MAEs :x :x :x



Avatar de l’usuari
Mortadel·lo
N9
N9
Entrades: 1381

Entrada Autor: Mortadel·lo » Divendres 20/10/2006 14:45

vivint tots al mateix pis no es podrien processar per associació il·lícita, delinqüència organitzada o alguna cosa així?
o això o que els enviin al gran hermano


ES PELIGROSO ASOMARSE

Avatar de l’usuari
JaMiRo!
N10
N10
Entrades: 3548
Ubicació: Olesa de Montserrat

Entrada Autor: JaMiRo! » Divendres 20/10/2006 16:09

Pere ha escrit:Jo he presenciat a Arc de Triomf com un carterista li roba la cartera a un noi aproximadament de 30 anys i el noi se'n dona compte li fum un cop de puny i el deixa estès a terra.
Vaig a demanar l'horari de Taekwondo del meu gimnàs...:twisted: :D )))3


PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2

orique
N9
N9
Entrades: 2046
Ubicació: Terrassa

Entrada Autor: orique » Divendres 20/10/2006 16:36

JaMiRo! ha escrit:
Pere ha escrit:Jo he presenciat a Arc de Triomf com un carterista li roba la cartera a un noi aproximadament de 30 anys i el noi se'n dona compte li fum un cop de puny i el deixa estès a terra.
Vaig a demanar l'horari de Taekwondo del meu gimnàs...:twisted: :D )))3
Sí, al pas que es va, hi haurà una assignatura no-extra-escolar de defensa personal... :?



orique
N9
N9
Entrades: 2046
Ubicació: Terrassa

Entrada Autor: orique » Divendres 20/10/2006 16:46

Denisuko ha escrit:Si no fan res de res, ni tan sols els mossos fan gran cosa. Recordo un cas d'uns xinesos on van retenir a un carterista i no s'anaven fins que aquest carterista no hagues passat a mans dels mossos. Doncs bé, van arribar els mossos, li van agafar les dades i a continuació el carterista al cap d'estacio: dona'm un bitllet per a Liceu (a Liceu provablement vagi a casa seva o bé seguir amb la feina, no?)
Aquest carterista ja devia tenir una edat... :x



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23220
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dilluns 21/05/2007 7:48

De EPC:

Golpe policial de los Mossos a los carteristas del metro de Barcelona

MAYCA NAVARRO
BARCELONA

Los Mossos d'Esquadra han finalizado este fin de semana una compleja investigación de seis meses que tiene como finalidad la búsqueda de nuevas estrategias policiales y judiciales que permitan empezar a acabar con la impunidad con la que diariamente trabajan decenas de carteristas en el metro de Barcelona. A lo largo del día de hoy pasarán a disposición judicial 17 mujeres y un hombre. A cada uno de los detenidos acompaña un denso atestado policial de más de mil folios en el que los investigadores acreditan los delitos de asociación ilícita, varios delitos de hurtos y faltas de hurto.

La operación policial, bautizada como T-10, la ha realizado el grupo de multirreincidentes del Área Regional de Investigación (ARI) de los Mossos d'Esquadra de Barcelona. Tras las operaciones Bucarest y Aire, en las que consiguieron prisiones preventivas para unos padres acusados de incitar al robo a sus hijos y para unos delincuentes que robaban tras pinchar las ruedas de vehículos estacionados en semáforos, los Mossos eligieron el metro como el siguiente escenario de su trabajo.

Los investigadores analizaron todas las denuncias presentadas en los últimos meses por robos en el metro y pidieron la colaboración de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Tras el estudio, realizaron una lista con las 35 personas más activas del suburbano. Se trataba de las 35 que en mayor número de ocasiones habían sido denunciadas por una tentativa de hurto. Seguidamente, visionaron todas las cintas de las cámaras de seguridad del metro y analizaron, uno por uno, todos los robos grabados. Las 35 personas, 2 hombres y 33 mujeres, todos bosnios, aparecen en algunos de las 50 robos grabados por las cámaras de seguridad. Las imágenes han servido a los agentes como prueba para imputar a las detenidas varios delitos de hurto.

Por primera vez en una investigación contra carteristas reincidentes, la policía de la Generalitat ha aplicado la posibilidad que permite el Código Penal de que cuatro faltas (montante robado inferior a 400 euros) sean consideradas un delito. Además, los agentes argumentan que el delito es agravado porque además del perjuicio económico para la víctima, está el que ocasiona a TMB como entidad. Un perjuicio que el transporte público mide en pérdida de confianza de sus usuarios y en las inversiones que debe realizar en materia de seguridad.

Durante estos seis meses, los agentes han seguido a las mujeres en sus trayectos diarios desde sus domicilios, en las afueras de Barcelona, hasta el metro. Los investigadores han podido definir a siete grupos que trabajan de manera coordinada en el suburbano y que se reparten las tareas de vigilancia y acoso a la víctima para poder robar la cartera con facilidad.

Las detenciones se realizado este fin de semana y toda la investigación ha contado con el conocimiento de la Fiscalía General de Catalunya y el órgano de gobierno de los jueces de Barcelona.



Avatar de l’usuari
Platanito
N9
N9
Entrades: 2396
Ubicació: La Bordurie

Entrada Autor: Platanito » Dilluns 21/05/2007 10:14

metring ha escrit:la policía de la Generalitat ha aplicado la posibilidad que permite el Código Penal de que cuatro faltas (montante robado inferior a 400 euros) sean consideradas un delito.
:plas :victoria :anim


Ne pas utiliser les strapontins aux heures d'affluence.

trainman
N9
N9
Entrades: 2365
Ubicació: Cerdanyola del Vallès

Entrada Autor: trainman » Dimarts 22/05/2007 12:33

22/5/2007 MEDIDAS PREVENTIVAS EN EL METRO

TMB pedirá al juez que prohíba a las detenidas entrar en la red
• La empresa se acogerá a un artículo penal usado en la violencia doméstica

• La compañía ha multiplicado por cuatro el presupuesto dedicado a seguridad

MÁS INFORMACIÓN
Los Mossos imputan a ladrones del metro delitos castigados con cárcel
EL PERIÓDICO ofreció en primicia el vídeo de los robos en el metro
IRREGULARES Y SIN DOCUMENTOS
M. N.
BARCELONA
La medida no tiene precedentes, pero por intentarlo, que no quede. Los responsables de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) solicitarán a los jueces que instruirán las causas contra las carteristas del metro medidas cautelares que prohíban su entrada en el suburbano mientras dure el trámite judicial. No hay que olvidar que todas las investigadas, así como buena parte de los delincuentes que operan en el metro, entran y salen con su billete validado de la T-10. Por eso, los vigilantes tienen a veces tantas dificultades para expulsarlas
Los responsables de seguridad de TMB se acogerán al artículo 544 bis de la Ley de Enjuiciamiento Criminal que se refiere a medidas cautelares de alejamiento que, hasta ahora, se utilizan fundamentalmente en temas de violencia doméstica. Y, ¿por qué no en el metro?
Si los jueces tienen en consideración que la acción reiterada de estas carteristas provoca unos perjuicios de especial consideración (artículo 235 del Código Penal) para TMB, porqué no prohibirles cautelarmente la entrada como medida preventiva. En solo seis años, los últimos, el presupuesto de seguridad ha pasado de 4 a 16 millones de euros.

2.000 CÁMARAS
El metro tiene 2.000 cámaras que graban la totalidad de los andenes y principales pasillos e incluso vestíbulos de estación. Un número no desvelado de agentes de seguridad, de varias empresas privadas, completan el trabajo de vigilancia que en noviembre del 2006 recibió un espaldarazo definitivo con la creación por parte de los Mossos d'Esquadra de la Unitat de Transports. El 35% de las quejas que los usuarios formulan sobre el metro están relacionadas con la seguridad.
Las grabaciones de las cámaras han sido fundamentales en este caso. Durante semanas, los agentes vieron cada uno de los robos grabados en los andenes en los que aparecían algunas de las 35 identificadas. Los mossos del grupo de multirreincidentes separaron 50 robos grabados.
Cada una de las grabaciones fue diseccionada en secuencias fotográficas que mostraban con exactitud la manera de robar en el metro. Y a cada una de las protagonistas se le otorgó un número que se repetía en cada uno de los robos en los que participaba. A cada una de las fotografías, más de 500, los agentes adjuntaron un texto describiendo el papel de cada una de ellas.

http://www.elperiodico.com/default.asp? ... PK=1022&h=



Avatar de l’usuari
neroon
N6
N6
Entrades: 315
Ubicació: A la muntanyaaaaaaaa!!!!

Entrada Autor: neroon » Dimarts 22/05/2007 17:43

Davant d’aquesta informació em venen els següents dubtes:

Em sembla perfecte la mesura cautelar de prohibir l’accès a les instalacions, però realment, tindrà efecte?.

En cas de aconseguir erradicar-los/es del metro quin serà el seu pròxim objectiu? Els autobusos de TMB? Rodalies/mitja distància Renfe?

No fora adient eval•luar, en la mesura del posible, la deportació una vegada completades les mínimes penes que els hi imposaran?

Salutacions


Cuando veo un Civia, mi corazón palpita...
...como una patata frita.

Avatar de l’usuari
Platanito
N9
N9
Entrades: 2396
Ubicació: La Bordurie

Entrada Autor: Platanito » Dimarts 22/05/2007 17:50

neroon ha escrit: No fora adient eval•luar, en la mesura del posible, la deportació una vegada completades les mínimes penes que els hi imposaran?
:osti Fatxa!

Jo també estic d'acord... A la gent que ve aquí per delinquir, càstig corresponent i expulsió posterior.


Ne pas utiliser les strapontins aux heures d'affluence.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23724
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimarts 22/05/2007 17:56

neroon ha escrit:Em sembla perfecte la mesura cautelar de prohibir l’accès a les instalacions, però realment, tindrà efecte?
Com a tal i sense mesures addicionals, dubto que sigui efectiva, però si se'ls acaba condemnant, i un cop complerta la respectiva pena, trobo que seria útil penjar cartells a totes les estacions amb les cares d'aquests personatges, igual que aquells de començaments dels anys 90 amb les fotos d'etarres. Així, la gent aniria previnguda.
neroon ha escrit:En cas de aconseguir erradicar-los/es del metro quin serà el seu pròxim objectiu? Els autobusos de TMB? Rodalies/mitja distància Renfe?
Doncs també caldrà reforçar-hi la vigilància. I si jurídicament és possible, carregar-los el cost de la mateixa si se'ls declara culpables.
neroon ha escrit:No fora adient eval•luar, en la mesura del posible, la deportació una vegada completades les mínimes penes que els hi imposaran?
Si la Llei d'Estrangeria permet deportar criminals, evidentment que sí. El problema és que tornarien a entrar d'estranquis però, en aquest cas, almenys seria possible expulsar-los immediatament.

Com sempre, tot depèn de la voluntat política.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3713
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Dimecres 23/05/2007 9:46

Em sembla que alguns esteu jutjant molt a la lleugera a aquesta gent, sense tenir en compte certes coses:

-Les condicions econòmiques, socials i culturals en les que aquesta gent està venint son especialment propenses a que es dediquin a activitats ilegals. I les condicions amb les que aqui se'ls "acull" encara més. Amb això no estic justificant la seva activitat, , però crec que esta be no treure les coses de context comparant-los amb els etarres que havien matat gent.

-En la meva opinió les condemnes haurien de ser lleus, tenint en compte que en cap dels seus robatoris han utilitzat violència ni intimidació. Per anar bé la condemna hauria de ser de treballs socials, o com a molt de presó amb 3r grau, no de presó a regim tancat, que l'unic que propícia es que es relacionin amb delinquents de més envergadura i copiin els seus mètodes. Un cop acabada la condemna, se'ls hauria de reinsertar socialment, a través de tallers ocupacionals i demés formació que els permetin guanyar-se la vida honradament. Està demostrat que més del 95% dels condemnats per delictes menors que han estat reinsertats no torna a delinquir.

-Fer-los pagar l'increment de segurertat? >:( Ja es lo ultim que faltava per sentir. Se suposa que un transport públic te que tenir els vigilants i les càmeres que permetin una correcta vigilància, i no instalar-se quan comença a haver robatoris.

Veig per aqui molts partidaris de la ma dura, i això només demostra una falta de cultura impressionant, ja que esta demostradíssim que la efectivitat de la ma dura (que només actua sobre les conseqüències del problema) es molt inferior a l'efectivitat de les polítiques destinades a resoldre de debò el problema. Com a exemple: Estats Units té un dels codis penals més durs del mon. I la delinqüència tambe es altíssima. En canvi Suècia te un dels codis penals menys durs i una de les millors polítiques socials (amb els seus i amb els de fora, tinc entès que allà tracten tothom igual) i la delinquència allà es purament testimonial.


En general el que falta es implicació en resoldre els problemes, la tendència es a "escurrir el bulto" amb l'excusa de que "no s'hi pot fer més" o (en el cas dels extrangers) de que "com que son d'un altre pais tornem-los allà i que se n'encarreguin ells", enlloc de veure el mon com una unitat i no reforsar el paper de les fronteres i pensar en resoldre els problemes del nostre mon que, a diferència del que passava fa 100 anys, ara es tot 1, i el que passi en un lloc repercuteix a tot el mon.



buertu
N7
N7
Entrades: 384
Ubicació: Sant Joan Despí

Entrada Autor: buertu » Dimecres 23/05/2007 15:57

Avui, a El Periódico

23/5/2007 OPERACIÓ POLICIAL AL METRO

Augmenta la presència uniformada al suburbà per dissuadir delinqüents

MÉS INFORMACIÓ

Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa un dispositiu al metro que consisteix a incrementar la presència d'agents uniformats al suburbà per dissuadir els delinqüents. L'operatiu és una lògica continuació de l'operació T-10. Hi participen agents de seguretat ciutadana de totes les comissaries de Barcelona, a més a més de la Unitat de Transports que diàriament ja treballa al suburbà, tant d'uniforme com de paisà. Tots els agents porten les fotos de les carteristes investigades que falten per detenir, així com de les que dilluns van quedar en llibertat.

Els responsables de TMB van mostrar novament ahir la seva satisfacció per l'operació dels Mossos d'Esquadra contra les carteristes del metro i van insistir en la seva activa i necessària col.laboració amb els investigadors. Ahir, van assegurar, encara era precipitat valorar les conseqüències del cop policial. Van reconèixer el temor que tenen i assumeixen que la societat estigmatitzi el metro com un niu de carteristes. Diàriament, 1.250.000 persones utilitzen el metro de Barcelona. La companyia té previst aquest any invertir 16 milions d'euros en temes de seguretat.



Avatar de l’usuari
neroon
N6
N6
Entrades: 315
Ubicació: A la muntanyaaaaaaaa!!!!

Entrada Autor: neroon » Dimecres 23/05/2007 16:52

Ecomobisostrans ha escrit:Em sembla que alguns esteu jutjant molt a la lleugera a aquesta gent, sense tenir en compte certes coses:

-Les condicions econòmiques, socials i culturals en les que aquesta gent està venint son especialment propenses a que es dediquin a activitats ilegals. I les condicions amb les que aqui se'ls "acull" encara més. Amb això no estic justificant la seva activitat, , però crec que esta be no treure les coses de context comparant-los amb els etarres que havien matat gent.

-En la meva opinió les condemnes haurien de ser lleus, tenint en compte que en cap dels seus robatoris han utilitzat violència ni intimidació. Per anar bé la condemna hauria de ser de treballs socials, o com a molt de presó amb 3r grau, no de presó a regim tancat, que l'unic que propícia es que es relacionin amb delinquents de més envergadura i copiin els seus mètodes. Un cop acabada la condemna, se'ls hauria de reinsertar socialment, a través de tallers ocupacionals i demés formació que els permetin guanyar-se la vida honradament. Està demostrat que més del 95% dels condemnats per delictes menors que han estat reinsertats no torna a delinquir.

-Fer-los pagar l'increment de segurertat? >:( Ja es lo ultim que faltava per sentir. Se suposa que un transport públic te que tenir els vigilants i les càmeres que permetin una correcta vigilància, i no instalar-se quan comença a haver robatoris.

Veig per aqui molts partidaris de la ma dura, i això només demostra una falta de cultura impressionant, ja que esta demostradíssim que la efectivitat de la ma dura (que només actua sobre les conseqüències del problema) es molt inferior a l'efectivitat de les polítiques destinades a resoldre de debò el problema. Com a exemple: Estats Units té un dels codis penals més durs del mon. I la delinqüència tambe es altíssima. En canvi Suècia te un dels codis penals menys durs i una de les millors polítiques socials (amb els seus i amb els de fora, tinc entès que allà tracten tothom igual) i la delinquència allà es purament testimonial.


En general el que falta es implicació en resoldre els problemes, la tendència es a "escurrir el bulto" amb l'excusa de que "no s'hi pot fer més" o (en el cas dels extrangers) de que "com que son d'un altre pais tornem-los allà i que se n'encarreguin ells", enlloc de veure el mon com una unitat i no reforsar el paper de les fronteres i pensar en resoldre els problemes del nostre mon que, a diferència del que passava fa 100 anys, ara es tot 1, i el que passi en un lloc repercuteix a tot el mon.
D’acord amb tú en un 99%, però matitzem:

- Parlem de delinqüents, no ja reincidents sinò multireincidents. Vols dir que l’espectativa d’una pena lleu no els impulsa a tornar a delinquir?, Evidentment no parlo d’aplicar condemnes en plan “Prison Break”, però poder un relatiu enduriment en funció dels delictes acumulats si que fora mès disuasori…

- Sóc el primer que aposta per la reinserció (tothom té dret a una segona oportunitat), però que passa quan tractem amb persones que, per voluntat pròpia, pretenen viure al marge de la societat?, Quina opció de reinserció hi ha per aquest tipus de gent? (i que consti que no senyalo a cap colectiu, ni minoria etnica, etc.).

- El que si haig de reconèixer és que m’he equivocat a l’hora de plantejar hipotètiques deportacions, allò que veiem a les noticies diariament ens demostra que no és una solució viable (quantes vegades hem sentit a parlar d’inmigrants deportats dues o tres vegades…).


neroon escrigué:

No fora adient eval•luar, en la mesura del posible, la deportació una vegada completades les mínimes penes que els hi imposaran?



Fatxa!

Jo també estic d'acord... A la gent que ve aquí per delinquir, càstig corresponent i expulsió posterior.
:llengua


Cuando veo un Civia, mi corazón palpita...
...como una patata frita.

megapauer
N8
N8
Entrades: 1203
Ubicació: De la Terra Ferma a l'exili
Contacta:

Entrada Autor: megapauer » Dimecres 23/05/2007 19:24

JaMiRo! ha escrit:"Per la seva seguretat, quan li robin li farem un video amb càmeres de videovigilancia i no farem res de res"

"Para su seguridad, cuando le roben le haremos un video con camaras de videovigilancia y no haremos na de na"

:x
Sempre tens l'opció Renfe/Adif... Quan et robin als morros dels mètodes de vigilància direm que les càmeres no tenen cinta a veure si cola i ens estalviem responsabilitats subsidiàries.


Salutacions,
Joan

http://www.joanespina.com

megapauer
N8
N8
Entrades: 1203
Ubicació: De la Terra Ferma a l'exili
Contacta:

Entrada Autor: megapauer » Dimecres 23/05/2007 19:31

Ecomobisostrans ha escrit:-Les condicions econòmiques, socials i culturals en les que aquesta gent està venint son especialment propenses a que es dediquin a activitats ilegals. I les condicions amb les que aqui se'ls "acull" encara més. Amb això no estic justificant la seva activitat, , però crec que esta be no treure les coses de context comparant-los amb els etarres que havien matat gent.
Es que ara s'ha de matar gent per anar a la presó? Mira, Espanya és un país d'acollida ens agradi o no. Puc estar d'acord o no amb les polítiques d'acceptació d'immigrants (penso que s'hauria d'arranjar els seus problemes d'explotació de multinacionals al seu país abans de vendre'ns la moto de que necessitem mà d'obra, però bé). Però el que sí que puc exigir és que ja que els acolleixo, compleixin amb la legislació. I si no hi estan disposats, doncs que busquin un altre país que accepti que facin aquest tipus de coses.

Jo em vull comprar una vivenda en una zona que m'encanta, però té el problema de que les bandes de l'est són habituals i em fa plantejar-ho, ja que la justícia no actua com tots nosaltres voldriem. POtser el que s'ha de revisar és la legislació, ja que habitualment tenen més drets els delinqüents que les víctimes amb l'excusa de que cada delicte no n'hi ha per tant.


Salutacions,
Joan

http://www.joanespina.com

orique
N9
N9
Entrades: 2046
Ubicació: Terrassa

Entrada Autor: orique » Dimecres 23/05/2007 20:41

Un delicte, a la presó. I després, rehabilitació. Un altre delicte, a pendre pel cul.

I si no, en comptes de fer quaranta hores setmanals per poc més de mil euros, en faré la meitat al metro robant... :x



Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”