Renfe perd viatgers a l'àrea metropolitana (Per què serà?)

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Re

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dilluns 22/01/2007 23:26

Hola,

Pues ya está ¿y qué estoy diciendo?

:anim

Allá donde hay alternativas, te las puedes dar de gallito y decir que ya no coges la RENFE y tomar otro medio de transporte... pero allá donde no hay alternativas, o te coges la RENFE, o te quedas sin ir a donde precises ya que de otra manera no te queda otro remedio que abandonar el transporte público y acudir al coche o vehículo privado que gasta más, que contamina más, que colapsa más, etc.

La RENFE es mala, pero no tener nada es peor y ahora mismo, RENFE es la única que más o menos y de la forma pésima que lo hace, por lo menos asegura los corredores esenciales como son los del Maresme, el Llobregat de norte a sur, el Llobregat Sur, Castelldefels y corredor a St. Vicenç de Calders por la costa, el corredor a St. Vicenç de Calders por el interior, la salida por el norte de Barcelona en el corredor del Vallés a Terrassa y Manresa, el corredor de Cataluña Central (Vic, Ripoll y Puigcerdà), el corredor de Maçanet por la costa y por el interior y los regionales.

¿Van mal? claro que van mal, ¿podría gestionarse mejor? evidentemente, eso lo gestiona mejor hasta la portera de la casa de Núñez como se ponga a ello, no hacen falta muchas luces, pero hoy por hoy y ahora mismo, quien puede decir que tiene todo eso es RENFE. Ojalá fuese mejor, pero bueno, si ahora el tema va como va no es más que por la cantidad de trabajos simultáneos que se llevan a cabo a la vez y que influyen en la red de proximidad.

Antes de todo este follón la cosa en puntualidad iba más o menos normal, como en cualquier otra red. Por ejemplo, cuando TMB ponga horarios en el metro, hablamos, que para cada una de las líneas, me parece que ya ha pasado tiempo como para poner horarios ¿no? y que no me diga nadie que cada línea no puede funcionar de manera independiente.

Con la RENFE uno tiende a meterse (yo incluido -podeis mirar mis muchos mensajes en este foro-) porque es un deporte muy populista y que queda así como que muy bien, pero a día de hoy son los únicos que tienen una red, que abastecen casi todos los corredores y que te llevan a casi todas partes en la RMB, ¿podrían haber planificado mejor e invertido más? obviamente sí, como todos los demás que tampoco están para echar cohetes y que tampoco tienen redes boyantes como para lanzar confetti.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
EUKibo
N9
N9
Entrades: 1321
Ubicació: Badalona SantaColomaG Barcelona Castelldefels

Entrada Autor: EUKibo » Dilluns 22/01/2007 23:38

Discrepo que asegura movilidad en Castelldefels i demas porque es mentira! Asegura movilidad con frecuencias en hora punta cada 26 minutos?? con una media de retrasos de 15min y amenudo con retrasos que llegan casi a la hora?? La gente se compra coche. Es o va en coche o la despiden del curro o suspenden en la universidad.

Si salir una hora antes extra ademas de la hora que ya tardas por el servicio tan lento que tienen es ser una posibilidad de transporte... Como la pancarta que hay puesta en Pep Ventura. "RENFE, andando ya hubiéramos llegado"



Albert
N7
N7
Entrades: 480
Ubicació: Martorell

Entrada Autor: Albert » Dilluns 22/01/2007 23:43

Mi apunte sobre los tipos de viajeros de Renfe era para decir que estaba de acuerdo contigo Santfeliuenc. Los usuarios que ha perdido Renfe porque se han pasado a otros medios de transporte son los de la zona central de la primera corona, pero para RENFE éstos suponen un porcentaje no muy elevado del total. Así que para haber bajado, cuando la tendencia era a subir, lo más probable es que usuarios de fuera de la primera corona hayan usado más el coche.



Avatar de l’usuari
Santfeliuenc
N10
N10
Entrades: 3520
Ubicació: Sant Andreu de la Barca, BL

Entrada Autor: Santfeliuenc » Dilluns 22/01/2007 23:46

Hola,

En Sant Feliu también está puesta esa pancarta. Eso sí, la gente sigue cogiendo la RENFE y desiste de ir andando... mejor, porque se cansarían. Aun con retrasos, se llega antes, el tema de las obras... pues bueno, es una putada, ¿para qué vamos a decir que no? y los retrasos en Castelldefels existen ahora por las obras, y no solamente allí, sino en toda la zona indicada, además por allí van los trenes delargo recorrido porque alguien insiste en meter circulaciones de servicios diferentes por las mismas vías que los cercanías y trenes que deben hacer servicios metropolitanos. De eso hay más de un responsable, no solamente RENFE.

Saludos,
Sergio


"Se buscan hombres para peligroso viaje. Salario reducido. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura retorno con vida. En caso de éxito, honor y reconocimiento"

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 22/01/2007 23:52

Si Renfe té avui la xarxa que té, és gràcies al monopoli que va tenir durant anys i panys. Però a diferència d'altres empreses ferroviàries estatals d'Europa, s'ha comportat amb una prepotència, deixadesa i incompetència absolutes, burlant-se directament de l'usuari. I és això el que més em rebenta.

I per cert, un dia d'aquests vaig haver d'anar de Barcelona a l'Eix Macià. Tot i que Sabadell Nord hi cau més a prop (uns 10 minuts a peu) vaig preferir agafar els FGC fins a Sabadell Estació i caminar 20 minuts. O sigui que també he contribuit a aquesta reducció del 0,3%. Ara, crec que és una dada purament marginal, malgrat que gairebé tots els altres operadors de TP hagin augmentat. A més, segur que els capitostos de Renfomentadif ni se'n preocuparan, perquè aneu a saber si potser ni els interessarà tenir més passatgers a Barcelona.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Dimarts 23/01/2007 12:59

Això no és del tot cert, la decisió de fer l'enllaç a Martorell entre Renfe i FGC estava presa de feia molt de temps, una altra cosa és que el pas de l'alta velocitat a Martorell hagi fet desviar FGC, per on ja hi passava.
entfe001 ha escrit: Irònicament, el fet que s'hagi construït una estació d'enllaç FGC-Renfe a Martorell és gràcies a l'Adif.

El traçat del carrilet s'ha hagut de variar perquè la línia d'alta velocitat Madrid - Barcelona passa just per on hi havia l'antic pont ferroviari.

FGC no va tenir altra opció que desviar la seva línia, i la millor alternativa era passant pel costat de l'estació de Renfe.


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
Entrades: 3713
Facebook: https://facebook.com/FerranVeganSpirit
Ubicació: Barcelona
Contacta:

Entrada Autor: Ecomobisostrans » Dimecres 24/01/2007 9:57

entfe001 ha escrit:Per exemple, trobo un atracament a mà armada que per anar de Castellbell a Monistrol (9') FGC pretengui que pagui el mateix que per anar de Sabadell a Barcelona (40').
Em sembla que t'equivoques: de Sabadell a Barcelona pagues 2 zones i de Castellbell a Monistrol (estacions consecutives) en pagues 1. Ara, per exemple, si vas de St.Vicen} de Castellet a Monistrol llavors si que en pagues 2.



Avatar de l’usuari
EUKibo
N9
N9
Entrades: 1321
Ubicació: Badalona SantaColomaG Barcelona Castelldefels

Entrada Autor: EUKibo » Dimecres 24/01/2007 10:51

A més només hi ha poquisims cassos en que surtis beneficiat amb zones RENFE, A l'Aeroport per exemple a qui beneficia que sigui zona 4???? Esque no ho veieu que ho fan només per estafar?? I encara que beneficies a algú que anes de zona 4 a 5 perjudiquen sempre als de la zona 1, i a la zona 1 és on esta tota la població i on va tothom!!! La gent treballa a la corona 1 o viu a la corona 1, segurament mes d'un 80% d'usuaris de Rodalies tenen destinació o atravessen la zona 1



josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Dimecres 24/01/2007 13:20

A veure, les zones de Renfe i les zones ATM s'han fet tenint en compte en els dos casos la mateixa cosa, al major part dels desplaçaments tenen origen i/o destinació a la zona 1, en el cas dels bitllets ATM això afavoreix els viatgers, en el cas dels bitllets de Renfe això afavoteix a Renfe.

Les zones ATM estan fetes més o menys intentant que cada zona tingui uns 12 km intentant ser bastant equitatiu.

Les zones de Renfe intenten incloure en la zona següent aquelles estacions més sol·licitades, d'aquesta manera a la línia de Mataró la zona 3 només inclou Premià, Vilassar i Cabrera, mentre que la zona 4 inclou de Mataró fins a Canet; Granollers és a la zona 3 i hi ha salt de zona tant si es va a Mollet com si es va a Cardedeu.

Els bitllets ATM estan pensats a més per l'intermodalitat i aquesta és majoritàriament a Barcelona, mentre que en la resta si n'hi ha s'aconsella utilitzar els bitllets propis dels operadors.

De tota manera hi ha molts casos en què és més favorable l'utilització de bitllets integrats que els de Renfe en desplaçaments on no hi intervé la zona 1, quan tingui temps posaré uns quants exemples.

EUKibo ha escrit:A més només hi ha poquisims cassos en que surtis beneficiat amb zones RENFE, A l'Aeroport per exemple a qui beneficia que sigui zona 4???? Esque no ho veieu que ho fan només per estafar?? I encara que beneficies a algú que anes de zona 4 a 5 perjudiquen sempre als de la zona 1, i a la zona 1 és on esta tota la població i on va tothom!!! La gent treballa a la corona 1 o viu a la corona 1, segurament mes d'un 80% d'usuaris de Rodalies tenen destinació o atravessen la zona 1


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Dimecres 24/01/2007 13:38

Ecomobisostrans ha escrit:
entfe001 ha escrit:Per exemple, trobo un atracament a mà armada que per anar de Castellbell a Monistrol (9') FGC pretengui que pagui el mateix que per anar de Sabadell a Barcelona (40').
Em sembla que t'equivoques: de Sabadell a Barcelona pagues 2 zones i de Castellbell a Monistrol (estacions consecutives) en pagues 1. Ara, per exemple, si vas de St.Vicen} de Castellet a Monistrol llavors si que en pagues 2.
Cert, volia dir Sant Vicenç de Castellet per l'enllaç amb Renfe. No sé on tenia el cap. Gràcies per la correcció!
josep_serre ha escrit:De tota manera hi ha molts casos en què és més favorable l'utilització de bitllets integrats que els de Renfe en desplaçaments on no hi intervé la zona 1, quan tingui temps posaré uns quants exemples.
Al que jo em referia és a desplaçaments passants tipus Vilanova i la Geltrú - Cerdanyola Universitat, que amb títols de Renfe són quatre zones mentre que per a l'ATM en fan falta cinc.

Un altre cas que clama al cel pel que fa a mobilitat fora de Barcelona és que Renfe cobra dues zones per anar de Rubí a Martorell gràcies al pedaç de la zona 3b, però és que els títols integrats en requereixen tres!

En tot cas, com a regla general si el trajecte comporta travessar Barcelona el més barat és el bitllet de Renfe, però si el trajecte és totalment extern a la ciutat comtal cal comptar les zones segons cada sistema tarifari i comparar-les, considerant que en cas d'empat els títols de Renfe són lleugerament més beneficiosos.

Aquestes coses passen perquè el sistema de tarificació zonal és injust per definició (un trajecte del mateix nombre de quilòmetres pot ésser cobrat a preus diferents) però necessari per a simplificar el bitlletatge. Potser el que caldria plantejar-se és que sis zones per a una àrea tan extensa són manifestament insuficients.



UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dimecres 24/01/2007 15:57

Altres exemples en que amb bitllet RENFE surt més barat que amb bitllet ATM:

*Barberà del Vallès/Cerdanyola del Vallès<->Barcelona: B.Senzill RENFE 2 zones 1,35 euros, T-10 2 zones ATM 1,38 euros/viatge. El Bonotren crec val uns 9 euros
*Terrassa<->Sant Vicenç de Castellet: 2 zones RENFE, 3 ATM. La diferència de preu entre un bonotren i la T-10 és abismal.
*Cerdanyola del Vallès<->Montcada i Reixac/Santa Maria: 1 zona RENFE (estacions contígues), 2 zones ATM (no es pot aplicar el criteri d'estacions contigues al estar la de Montcada a la zona 1)
*Sant Feliu de Llobregat<->Molins de Rei: ídem que l'anterior, tan sols que Sant Feliu de Llobregat ja és a la zona 2 de RENFE.
*Molins de Rei/El Papiol<->Barcelona: ídem que Barberà i Cerdanyola respecte Barcelona

Per cert, amb el bitllet senzill de RENFE comprat a l'Aeroport pots arribar fins a Vacarisses-Torreblanca (que no a Vacarisses baixador), Sant Martí de Centelles, Lavern-Subirats... perquè també són a la zona 4 de RENFE.



Avatar de l’usuari
EUKibo
N9
N9
Entrades: 1321
Ubicació: Badalona SantaColomaG Barcelona Castelldefels

Entrada Autor: EUKibo » Dimecres 24/01/2007 23:22

Molt bé, pero a Vararisses, El Papiol i Sant Vicenç de Castellet no hi va ningú!!! Aquests quatre cassos no compensen les desenes de milers de passatgers al dia que es veuen perjudicats pels preus enfront 100 persones que potser es beneficien, que a aquestes 100 els hi faign preu especial però que als milers que estafen cada dia (tipic guiri que va de l'aeroport a Barcelona i amb dos bitllets senzills RENFE sense dret a tranbord es pot comprar una T-10 i li servei pel BUS METRO FGC TRAM!!!!)



josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Dimecres 24/01/2007 23:30

També hi ha casos en què un desplaçament que suposa atravessar Barcelona són menys zones amb els bitllets ATM que amb el de REnfe, com pot ser un desplaçament Vilassar-Castelldefels, 2 zones amb els bitllets ATM i 3 zones amb els bitllets de Renfe.

D'altra banda amb un bitllet ATM de viatges il·limitat es pot anar de Sabadell a Granollers amb tren amb 2 zones segons on sigui la primera validació mentre que per Renfe en són 3 sempre, darrerament alguna persona m'ha dit que amb un T-10 els sistemes de validació ho permeten igualment, cosa que potser algun dia decideixi comprovar, portant paral·lelament un bitllet vàlid és clar.

Així doncs els bitllets d'un sistema tarifari o d'un altre seran més o menys beneficiosos segons cada cas.

Qualsevol sistema tarifari es faci com es faci genera injustícies, potser el més just seria el quilomètric però en una àrea metropolitana és inaplicable, almenys en els abonaments, i és més difícil d'aplicar en una regió metropolitana tan complexe com la de Barcelona, malgrat tot en determinats trajectes FGC hauria de recuperar el sistema tarifari propi deixant de banda la zonificació ATM pels bitllets senzills i la gamma de bitllets multiviatge propis que consideri oportuna.

El desplaçament Rubí Martorell és de 3 zones en el cas dels bitllets ATM, això en sí només és un problema en cas de desplaçaments multimodals, de moment el problema és lleu ja que a Martorell l'autobús no està integrat, a Cerdanyola ja es pot considerar mitjanament raonable 3 zones per aquest desplaçament, a Sant Cugat l'autobús que més s'acosta a l'estació és poc utilitzat per dirigir-s'hi, mentre que a Rubí sí que és un problema ja que és un desplaçament curt i l'autobús és utilitzat per anar a l'estació.

El cas d'aquest desplaçament és de difícil solució, de tota manera quan critiquem el sistema tarifari integrat perquè és imperfecte, que ho és, sembla que oblidem com funcionava el sistema tarifari abans de que existís on els desplaçaments multimodals eren molt més cars i alguns monomodals també, per no parlar dels desplaçaments en autobús si aquests havien de ser diaris o implicaven algun transbord, i a qui més ha beneficiat el sistema tarifari integrat és als habitants de fora de la zona 1, doncs a la zona ja s'havien creat unes passes importants d'integració tarifària.


entfe001 ha escrit:
Ecomobisostrans ha escrit:
entfe001 ha escrit:Per exemple, trobo un atracament a mà armada que per anar de Castellbell a Monistrol (9') FGC pretengui que pagui el mateix que per anar de Sabadell a Barcelona (40').
Em sembla que t'equivoques: de Sabadell a Barcelona pagues 2 zones i de Castellbell a Monistrol (estacions consecutives) en pagues 1. Ara, per exemple, si vas de St.Vicen} de Castellet a Monistrol llavors si que en pagues 2.
Cert, volia dir Sant Vicenç de Castellet per l'enllaç amb Renfe. No sé on tenia el cap. Gràcies per la correcció!
josep_serre ha escrit:De tota manera hi ha molts casos en què és més favorable l'utilització de bitllets integrats que els de Renfe en desplaçaments on no hi intervé la zona 1, quan tingui temps posaré uns quants exemples.
Al que jo em referia és a desplaçaments passants tipus Vilanova i la Geltrú - Cerdanyola Universitat, que amb títols de Renfe són quatre zones mentre que per a l'ATM en fan falta cinc.

Un altre cas que clama al cel pel que fa a mobilitat fora de Barcelona és que Renfe cobra dues zones per anar de Rubí a Martorell gràcies al pedaç de la zona 3b, però és que els títols integrats en requereixen tres!

En tot cas, com a regla general si el trajecte comporta travessar Barcelona el més barat és el bitllet de Renfe, però si el trajecte és totalment extern a la ciutat comtal cal comptar les zones segons cada sistema tarifari i comparar-les, considerant que en cas d'empat els títols de Renfe són lleugerament més beneficiosos.

Aquestes coses passen perquè el sistema de tarificació zonal és injust per definició (un trajecte del mateix nombre de quilòmetres pot ésser cobrat a preus diferents) però necessari per a simplificar el bitlletatge. Potser el que caldria plantejar-se és que sis zones per a una àrea tan extensa són manifestament insuficients.


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Dimecres 24/01/2007 23:47

EUKibo ha escrit:Molt bé, pero a Vararisses, El Papiol i Sant Vicenç de Castellet no hi va ningú!!! Aquests quatre cassos no compensen les desenes de milers de passatgers al dia que es veuen perjudicats pels preus enfront 100 persones que potser es beneficien, que a aquestes 100 els hi faign preu especial però que als milers que estafen cada dia (tipic guiri que va de l'aeroport a Barcelona i amb dos bitllets senzills RENFE sense dret a tranbord es pot comprar una T-10 i li servei pel BUS METRO FGC TRAM!!!!)
josep_serre l’ha editat per darrera vegada el dia: Dimecres 24/01/2007 23:50, en total s’ha editat 1 vegada.


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

josep_serre
N9
N9
Entrades: 2158
Ubicació: Sant Cugat del Vallès/Tarragona
Contacta:

Entrada Autor: josep_serre » Dimecres 24/01/2007 23:48

A veure no confonguem les coses, a l'estació de l'Aeroport hi ha uns cartells que expliquen el funcionament del sistema tarifari integrat, i hi ha un personal a qui es pot consultar, a més a més Renfe té una pàgina web, l'ATM també, i qualsevol persona que visiti la ciutat pot saber el funcionament del sistema tarifari integrat.

D'altra banda el bitllet senzill Aeroport Barcelona val el mateix que dos bitllets de metro, qualsevol dia parlem del que val el bitllet senzill entre un Aeroport qualsevol i la seva ciutat i la ubicació a la zona 4 de l'estació de l'Aeroport és molt anterior a la integració tarifària, et pot semblar injust però dir-ne estafa ho trobo fora de lloc, d'altra banda per anar de l'Aeroport a Barcelona més estafa és l'autobús que hi va molt més car i sense cap mena de tarifa per usuaris habituals.

El sistema zonal de Renfe com ja he dit abans intenta cobrar més zones en els desplaçaments més demanats, així cobra dues zones als desplaçaments entre Sabadell i Terrassa, anteriorment quan la zona 1 abarcava menys espai que actualment es cobraven 2 zones pels desplaçaments de Barcelona amb Badalona, Sant Joan Despí, Montcada, El Prat de Llobregat, però aleshores també és estafa que l'ATM faci pagar 2 zones per desplaçaments molt més curts que molts d'una zona com pot ser un Barberà Montcada Santa Maria amb l'agreujant que el salt de preus dels bitllets integrats entre una i dues zones és molt més fort que en el cas dels bitllets de Renfe on la diferència de preu entre un desplaçament d'una zona i un de dues és molt reduïda.
EUKibo ha escrit:Molt bé, pero a Vararisses, El Papiol i Sant Vicenç de Castellet no hi va ningú!!! Aquests quatre cassos no compensen les desenes de milers de passatgers al dia que es veuen perjudicats pels preus enfront 100 persones que potser es beneficien, que a aquestes 100 els hi faign preu especial però que als milers que estafen cada dia (tipic guiri que va de l'aeroport a Barcelona i amb dos bitllets senzills RENFE sense dret a tranbord es pot comprar una T-10 i li servei pel BUS METRO FGC TRAM!!!!)


Corren, corren pels carrers corren, bitllets d'Orion que s'esborren per a trens que no se'n van

Avatar de l’usuari
EUKibo
N9
N9
Entrades: 1321
Ubicació: Badalona SantaColomaG Barcelona Castelldefels

Entrada Autor: EUKibo » Dimecres 24/01/2007 23:49

Dir que es patètic que quan un tren de rodalies per ser competent hagi de tenir una acceleració d'1,2m/s2 i anar a una velocitat de 100-120Km/h la majoria de trens de l'empresa RENFE tinguin una acceleració de 0,30/0,40 la 440 o 0,25/0,50 la 451, l'unic tren de rodalies competent es el Civia, a més que no se perque la Generalita no li comença a ficar demandes a RENFE a saco, perque per llei des de l'1 de gener d'aquest 2007 tots els trens de RENFE (excepte els dos civia) i la majoria d'estacions són ilegals al no estar adaptades ni tenir un minim de capacitat de movilitat.

Vaig veure un cop una senyora amb el carrito del nen a Sant Andreu Comtal pujant les escales infernals que hi ha (estretes i molt altes) on es generen cues molt llargues i mentre puja la gent no pot baixar en una estació on no hi ha tampoc sortides d'emergencia (¬¬ sempre pots saltar a les vies, una alçada d'un metre on a mi ja em costa, imaginat a una yaya, el dia que passi algo a RENFE ens morim tots) pues això que no se com els dirigents de RENFE poden dormir amb les aberracions que fan sobre les persones cada dia, es absolutament obvi per que perden viatgers, perque no fan ABSOLUTAMENT res be i a mes et timen, et deixen entrar a les estacions tot i estar el servei aturat, un cop ja has picat si preguntes (si troves algu a qui preguntar, et diuen que va malament) i un pensa com les pancartes que posen ara, a peu ja hauria arribat! XD.



UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dijous 25/01/2007 9:08

EUKibo ha escrit:Molt bé, pero a Vararisses, El Papiol i Sant Vicenç de Castellet no hi va ningú!!!
He estat i he baixat a el Papiol, i no està buida l'estació precisament. No crec que l'ajuntament posi un microbús entre l'estació i el poble coordinat amb el servei de trens perquè els hi agradi passejar busos buits...

A Sant Vicenç de Castellet hi puja i baixa molta gent. Si et molestes a mirar els horaris de la C4, resuta que paren fins i tot els regionals a Lleida. I hi paren tots els trens... Ah! El fan servir tant per anar a Barcelona com per anar a Terrassa (tan ràpid com anar per l'autopista i molt més barat, doncs el B.Senzill val 1,25 euros mentre que el peatge val més del doble, això els laborables que els festius el preu del peatge és el quadrúple del preu del tren) i per anar a Manresa (capital comarcal, oh sí, gent que fa servir el tren fora de la zona 1 i no per anar a Barcelona!).

Vacarisses (Torreblanca, Vacarisses poble està a zona 5 de RENFE) és cert que no mou molta gent (encara que sobre les 6 de la tarda el tren que hi para allà pugen entre 20 i 30 persones, no 4 gats precisament) però per un "petit" detall, i és que allà hi ha un tren cada 2 hores. Si hi parés 1 cada hora (= frequència bus Vacarisses-Terrassa) mouria més gent. De fet, per la zona, s'estàn recollint firmes per fer que els trens parin cada hora en comptes de cada 2. La gent es mou, volen fer servir el tren, però no poden perquè la frequència és dolenta. Ah, un "petit" detall: el bus Vacarisses-Terrassa no està integrat.

Aviam si surts de la zona 1 perquè demanda fora n'hi ha, i molta. Aquí també hi ha vida.



Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Dijous 25/01/2007 11:50

Sant Vicenç de Castellet és l'únic punt d'intermodalitat ferroviària del Bages.



UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dijous 25/01/2007 15:24

entfe001 ha escrit:Sant Vicenç de Castellet és l'únic punt d'intermodalitat ferroviària del Bages.
Cert, però tenint en compte l'escassa coordinació d'horaris entre FGC i RENFE (sobretot molt dolenta els festius) gran part dels passatgers que agafen el tren a Sant Vicenç de Castellet té origen a la mateixa població.



Avatar de l’usuari
Platanito
N9
N9
Entrades: 2396
Ubicació: La Bordurie

Entrada Autor: Platanito » Dijous 25/01/2007 15:56

Cal dir que Sant Vicenç és una mena de poble dormitori de Manresa, on, a l'igual que d'altres municipis dels voltants (molts d'ells amb urbanitzacions voltades de pins), marxa a viure gent que prefereix tenir més espai o una casa unifamiliar. Aquesta gent acostuma a treballar a Manresa o a Sant Joan de Vilatorrada (Pirelli). Com que Sant Vicenç té a més dues línies de tren de rodalies, és comprensible que molta gent el triï.


Ne pas utiliser les strapontins aux heures d'affluence.

Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”