Escales mecàniques

Transport aeri i aeroports, transport marítim i ports, per cable, etc.
Transporte aéreo y aeropuertos, transporte marítimo y puertos, por cable, etc.

Escales mecàniques

EntradaAutor: Guigui » Dilluns 20/04/2009 21:26

http://www.lamalla.cat/infolocal/camp_t ... ?id=256692

Tarragona tindrà les primeres escales mecàniques al 2010

La instal·lació ubicada al costat del Palau Firal permetrà salvar un desnivell de 19,6 metres

JAUME APARICIO | Tarragona

La junta de govern local de Tarragona ha aprovat aquest dilluns l'adjudicació definitiva del projecte de construcció de les escales mecàniques del Palau Firal i de Congressos a la Unió Temporal d'empreses (UTE) Vicsan Thyssenkrupp i Elevadores SL. Les obres, que tenen un pressupost d'un milió d'euros aproximadament, s'iniciaran a principi de l'estiu i s'allargaran durant 15 mesos, tres més de la previsió inicial. Segons ha explicat la portaveu de l'equip de govern, Begoña Floria, "la infraestructura permetrà millorar la mobilitat ciutadana entre la Part Alta i la Part Baixa de la ciutat".

Les escales mecàniques, les primeres que tindrà la ciutat, s'instal·laran de manera paral·lela a les escales de pedra que ja existeixen i permetrà superar el desnivell de 19,6 metres que hi ha entre els carrers de General Moragues amb l'encreuament de Méndez Núñez i Pons d'Icart. El projecte preveu la construcció d'unes escales de doble sentit, ascendent i descendent, dividit en quatre sectors, cadascun dels quals coincidirà amb una de les portes d'accés al recinte ferial.

La portaveu de l'equip de govern, Begoña Floria, ha volgut destacar la reducció de temps i distància que significarà pels ciutadans que vulguin anar del centre de la ciutat a la zona costanera, a més, del servei que donaran al Palau Firal i de Congressos.

Més escales mecàniques
Les escales mecàniques del Palau seran les primeres de les quatre que el consistori tarragoní té previstes construir a la ciutat. Els altres projectes que preveuen la construcció d'escales mecàniques són l'anomenat Cent Escales -a la part baixa-, a Riu Clar i a la baixada del Toro per baixar a l'estació de la RENFE. Segons ha avisat Floria, cap d'aquests altres projectes "estan temporalitzats, ja que ara l'Ajuntament està immers en altres actuacions com les del Fons d'Inversió Local, més prioritaris que aquests".

Publicat 20/04/2009 15:05h
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.
Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
 
Entrades: 23868
Membre des de: Diumenge 26/02/2006 18:02
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Re: Noves escales mecàniques a Tarragona

EntradaAutor: brito_cat » Divendres 24/04/2009 20:13

Tant de bò que l'ajuntament de Tarragona fili ben prim amb aquest projecte. Ja sabeu que les coses "automàtiques" no se li donen gaire bé, oi? xD
brito_cat
N5
N5
 
Entrades: 124
Membre des de: Dimarts 17/06/2008 20:53
Ubicació: Sant Joan de Vilatorrada

Obres iniciades

EntradaAutor: Guigui » Dilluns 18/05/2009 20:06

http://www.avui.cat/cat/notices/2009/05 ... _59624.php

Les escales mecàniques de la Part Baixa a l'Eixample de Tarragona comencen a ser una realitat

ACN / Carolina Cubota
Tarragona
Ult. Act. 18/05/2009 20:05


Les cent escales ja no seran un suplici pels veïns de la Part Baixa a finals d'any. D'aquí a aleshores s'ha d'haver completat una de les primeres escales mecàniques que han d'unir el centre de la ciutat de Tarragona amb els barris marítims. Les obres s'han iniciat oficialment aquest dilluns amb la primera pedra i durant 7 mesos hi estaran treballant una quarantena d'operaris, tretze dels quals eren aturats. Les obres tenen un pressupost de 2.295.000 euros i estan finançades pel fons estatal d'inversió local. El projecte és el primer pas per a la remodelació de la zona, juntament amb el trasllat de la EOI a l'edifici de la Chartreusse i la millora de la plaça dels Infants.

Les escales mecàniques cobriran una diferència de nivell de 18 metres entre el carrer Vapor, al barri del Port, i el carrer Doctor Zamenhof, a l'anomenat Eixample de Tarragona. Per sortejar aquest desnivell actualment hi ha les cent escales, un obstacle per persones amb mobilitat reduïda i per qualsevol que vagi mínimament carregada. Així mateix el seu estat de degradació és també evident com també ho és el seu entorn. Amb la construcció del sistema mecanitzat d'escales de pujada i baixada es vol, també, dignificar l'espai. Les escales actuals són unes escales lineals formades per vuit trams i set replans de diferents longituds. Un d'aquests replans dóna accés a una placeta que és on desembocarà el primer tram de la futura escala mecànica, que continuarà després cap al carrer Vapor a través de la construcció actual.Paral·lelament les obres també preveuen l'adequació d'un sistema de passeres al costat oposat al de les cent escales i que permetin comptar amb un camí alternatiu d'unió entre Zamenhof i Vapor. Aquest camí existeix actualment però el seu mal estat va obligar a prohibir-ne el pas. El camí alternatiu vol ser un passeig que permeti també gaudir de les vistes que ofereix la ciutat en aquestes alçades.La primera pedra de les escales s'ha col·locat aquest dilluns amb la presència de representants municipals, de l'administració espanyola i de les associacions de veïns dels barris afectats. El president d'una d'aquestes associacions, del barri del Port, Pepe Ruiz, ha valorat molt positivament la intervenció i ha destacat també el fet que les escales estiguin vigilades amb càmeres, cosa que evitarà el vandalisme que, en ocasions, està present a la zona.
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.
Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
 
Entrades: 23868
Membre des de: Diumenge 26/02/2006 18:02
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Re: Escales mecàniques

EntradaAutor: metring » Dimecres 20/05/2009 7:31

http://w3.bcn.es/V01/Serveis/Noticies/V ... me=HomeBCN

Trinitat Vella millora la seva accessibilitat amb unes noves escales mecàniques
publicat el 19/05/2009 a les 20:00 h. Mireia Díaz

Ara ja no ningú crida "la Trini existeix" a Trinitat Vella perquè aquest barri ja no és aquell turó que alguns situaven gairebé als afores de Barcelona. Ara, la "Trini", amb l'ajuda de la Llei de Barris i un major suport de l'administració local, està més connectada amb la resta de barris i té uns equipaments cada cop més accessibles.

Un bon exemple d'aquests canvis són les dues escales mecàniques del barri que s'han inaugurat aquest dimarts als carrers Vinya Llarga i Almassora -les terceres del barri- juntament amb la reurbanització d'alguns carrers del voltant que petenen millorar la qualitat i la mobilitats dels veïns i veïnes del barri.

Els treballs de millora, amb un pressupost de més d'un milió d'euros, s'han completat amb la instal·lació d'un nou enllumenat públic, paviment antilliscant i enjardinat a l'entorn de les escales.

"Trinitat Vella va cap amunt, avui amb unes magnífiques escales", ha destacat l'alcalde, Jordi Hereu, que va conèixer el barri quan aquest reivindicava més equipaments i que ara hi ha tornat per confirmar que "la Trini no només existeix , sinó que és un referent d'aquesta ciutat".

La regidora del Districte de Sant Andreu, Gemma Mumbrú, ha explicat també que amb aquestes transformacions Barcelona s'obre a un nou espai amb una millor mobilitat que generarà també una major cohesió social.
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
 
Entrades: 23002
Membre des de: Dissabte 04/03/2006 13:28
Ubicació: Fabra i Puig

Quin referent!

EntradaAutor: Guigui » Dimecres 20/05/2009 9:40

metring ha escrit:"Trinitat Vella va cap amunt, avui amb unes magnífiques escales", ha destacat l'alcalde, Jordi Hereu, que va conèixer el barri quan aquest reivindicava més equipaments i que ara hi ha tornat per confirmar que "la Trini no només existeix , sinó que és un referent d'aquesta ciutat".

Si tan fantàstic, genial i xupiguai és posar unes escales mecàniques, que sembla que el barri ja no el reconegui ni la mare que el va salar, com és que han trigat tant en fer-ho? No hi haurien pogut dedicar un percentatge ínfim del pressupost que es va engolir, per exemple, el Fòrum?

Referent de la ciutat, sí: de com es fan les coses. :nono
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.
Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
 
Entrades: 23868
Membre des de: Diumenge 26/02/2006 18:02
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Re: Escales mecàniques

EntradaAutor: Lluita1714 » Dimecres 20/05/2009 9:45

Las cosas de palacio van despacio, però aquí van tant a poc a poc, que ja tenim un barracó més que un palau.
Esperem que hereu no en prengui nota, o ens omplirà barcelona d'escales i passadissos mecànics, i encara no tindrem ni la L9.

Bé, sempre queda el 3%!
"El forense va donar un cop d’ull a les dues ratlles paral·leles, rovellades i cobertes de males herbes. «Crispadora paradoxa!», digué. «Aquesta via ha mort perquè el tren l’ha aixafada poc.»." Pere Calders.
Avatar de l’usuari
Lluita1714
N9
N9
 
Entrades: 2261
Membre des de: Dimecres 31/12/2008 13:52
Ubicació: Aigüestoses

Re: Escales mecàniques

EntradaAutor: metring » Dijous 11/06/2009 21:46

http://www.lamalla.cat/societat/article?id=270499

Un universitari de la UPC dissenya una escala mecànica adaptada a qualsevol usuari :plas :plas :plas

La podran utilitzar persones amb mobilitat reduïda que vagin en cadira de rodes

Un estudiant de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha dissenyat una escala mecànica que pot ser utilitzada per qualsevol usuari, incloses persones amb mobilitat reduïda que vagin en cadira de rodes. El disseny d'aquesta escala mecànica, que permet un estalvi d'energia, material de construcció i de costos d'instal·lació, és fruit de la tesi fi de carrera de l'estudiant Jesús Sánchez, de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Terrassa, dependent de la UPC, premiada pel Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya i per la Fundació Universia.

L'escala, que ja s'ha patentat i està a l'espera de trobar inversors per al seu desenvolupament industrial, permet salvar desnivells a discapacitats, ancians, o a persones que transporten cotxets de nens o càrregues voluminoses, i que ara es trobaven amb que les escales mecàniques convencionals no solucionaven els seus problemes d'accessibilitat, explica la UPC per mitjà d'una nota de premsa.

Quan un usuari amb mobilitat reduïda es trobi davant l'escala dissenyada per Jesús Sánchez -en un projecte dirigit pel professor David Huguet- ha de pressionar un botó que farà que tres dels esglaons de la mateixa es desplacin i es converteixin en una plataforma plana a la qual pot accedir una cadira de rodes o un carret. Una vegada que l'usuari se situa a la mateixa, l'escala es posa en funcionament fins a finalitzar el trajecte, moment en el qual la plataforma torna a convertir-se en tres esglaons independents.

Sánchez ha ideat un comandament a distància per a les persones discapacitades que per les seves limitacions físiques no puguin prémer el botó d'activació. A més, incorpora més mecanismes que fan possible la seva utilització per persones amb minusvalideses auditives i de visió, mitjançant senyals acústics i lluminosos. L'escala disposa de bateries autònomes perquè en el cas d'un tall d'energia l'usuari no es quedi a meitat de trajecte.

La cinta d'esglaons és la mateixa tant per pujar com per baixar i funciona com un circuit tancat, de la mateixa manera que la cinta d'equipatges dels aeroports, però en pendent, aprofitant així el mecanisme per transportar persones en els dos sentits, fet que suposa un estalvi energètic, d'un 30% i de materials i instal·lació, fins a un 35%, i és molt més barat que la construcció d'un ascensor.

A Espanya, i segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), hi ha actualment 3,5 milions de persones amb algun tipus de discapacitat i 5,6 milions amb dificultats per pujar i baixar escales, informen les mateixes fonts.
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
 
Entrades: 23002
Membre des de: Dissabte 04/03/2006 13:28
Ubicació: Fabra i Puig

Re: Escales mecàniques

EntradaAutor: liniadelRipollés » Dissabte 11/07/2009 14:34

És una bona idea que permetria adaptar de forma transitòria estacions que són de difícil adptació a PMR sense enormes obres com Gràcia FGC, etc.., si bé potser seria millor analitzar si fóra possible fer que els tres esglaons fossin un de forma definitiva, per tal d'evitar el màxim de moments mecànics.

metring ha escrit:http://www.lamalla.cat/societat/article?id=270499

Un universitari de la UPC dissenya una escala mecànica adaptada a qualsevol usuari :plas :plas :plas

La podran utilitzar persones amb mobilitat reduïda que vagin en cadira de rodes

Un estudiant de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha dissenyat una escala mecànica que pot ser utilitzada per qualsevol usuari, incloses persones amb mobilitat reduïda que vagin en cadira de rodes. El disseny d'aquesta escala mecànica, que permet un estalvi d'energia, material de construcció i de costos d'instal·lació, és fruit de la tesi fi de carrera de l'estudiant Jesús Sánchez, de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Terrassa, dependent de la UPC, premiada pel Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya i per la Fundació Universia.

L'escala, que ja s'ha patentat i està a l'espera de trobar inversors per al seu desenvolupament industrial, permet salvar desnivells a discapacitats, ancians, o a persones que transporten cotxets de nens o càrregues voluminoses, i que ara es trobaven amb que les escales mecàniques convencionals no solucionaven els seus problemes d'accessibilitat, explica la UPC per mitjà d'una nota de premsa.

Quan un usuari amb mobilitat reduïda es trobi davant l'escala dissenyada per Jesús Sánchez -en un projecte dirigit pel professor David Huguet- ha de pressionar un botó que farà que tres dels esglaons de la mateixa es desplacin i es converteixin en una plataforma plana a la qual pot accedir una cadira de rodes o un carret. Una vegada que l'usuari se situa a la mateixa, l'escala es posa en funcionament fins a finalitzar el trajecte, moment en el qual la plataforma torna a convertir-se en tres esglaons independents.

Sánchez ha ideat un comandament a distància per a les persones discapacitades que per les seves limitacions físiques no puguin prémer el botó d'activació. A més, incorpora més mecanismes que fan possible la seva utilització per persones amb minusvalideses auditives i de visió, mitjançant senyals acústics i lluminosos. L'escala disposa de bateries autònomes perquè en el cas d'un tall d'energia l'usuari no es quedi a meitat de trajecte.

La cinta d'esglaons és la mateixa tant per pujar com per baixar i funciona com un circuit tancat, de la mateixa manera que la cinta d'equipatges dels aeroports, però en pendent, aprofitant així el mecanisme per transportar persones en els dos sentits, fet que suposa un estalvi energètic, d'un 30% i de materials i instal·lació, fins a un 35%, i és molt més barat que la construcció d'un ascensor.

A Espanya, i segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), hi ha actualment 3,5 milions de persones amb algun tipus de discapacitat i 5,6 milions amb dificultats per pujar i baixar escales, informen les mateixes fonts.
Si em toca l'abonament anual de TMB, què faré? ..... Provar totes les cancel·ladores.
liniadelRipollés
N10
N10
 
Entrades: 3409
Membre des de: Dimecres 04/05/2005 21:13

Escales mecàniques amb els esglaons de macramé?

EntradaAutor: metring » Dijous 20/02/2014 12:37

Com és possible que es tardi tant en arreglar unes escales mecàniques al metro, i més a Sants, amb la falta que fan??

Xavier Lluís ‏@Xavier_Lluis 22 h

@TMBinfo Fins quan està prevista la reparació de les escales mecàniques de L5 Sants Estació?

TMBinfo ‏@TMBinfo 21 h maceram

@Xavier_Lluis Hola, Xavier. Aquesta escala mecànica s’està remodelant. Es preveu que torni a estar en servei d’aquí dos mesos. >:(

Xavier Lluís ‏@Xavier_Lluis 3 h

@TMBinfo Anava bé per als que viatgem amb maletes grans i venim de la L3. Potser estaria bé fer el transbord metro-estació accessible, no?

TMBinfo ‏@TMBinfo 2 h

@Xavier_Lluis Bon dia, Xavier! Col·laborarem amb @territoricat per fer accessible tota la xarxa de #metrobcn. Gràcies! (Apa que s'han lluït amb la resposta)
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
 
Entrades: 23002
Membre des de: Dissabte 04/03/2006 13:28
Ubicació: Fabra i Puig

Re: Escales mecàniques amb els esglaons de macramé?

EntradaAutor: wefer » Dijous 20/02/2014 12:40

metring ha escrit:Com és possible que es tardi tant en arreglar unes escales mecàniques al metro, i més a Sants, amb la falta que fan??

Pel que estic veient últimament (brutícia, pintades a trens i estacions que passen dies i dies sense netejar-se, validadores que cauen a trossos, etc), el manteniment a can TMB cada vegada va a menys, suposo que arran de les retallades. El tema de l'escala deu ser el mateix cas.
Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
 
Entrades: 7539
Membre des de: Dimarts 19/04/2005 22:55
Ubicació: Entre Fabra i Puig, Universitat i Sagrada Família amb metro, bus, Seat 1200Sport, Citroën Xantia

Can Serra

EntradaAutor: Javi M » Dijous 20/02/2014 14:42

A l'estació de Can Serra, avui n'estaven arreglant una. Estava completament desmuntada, sense els esglaons i amb els engranatges extrets.
Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
 
Entrades: 1604
Membre des de: Dimecres 18/11/2009 16:49


Torna a: Aeri, marítim i altres / Aéreo, marítimo y otros

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant