Soterrament vies a L'Hospitalet

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.

Soterrament vies a L'Hospitalet

EntradaAutor: mikado » Dimarts 08/05/2007 6:27

*Nota. He possat tema nou però si es creu més convenient lligar-ho a Arribada TAV a Barcelona que els administrados executin.

De la Web de El Periodico. (On hi ha un pdf amb una planta i secció)

http://www.elperiodico.com/default.asp? ... _PK=403702

L'Hospitalet tendrá soterradas las vías de Cercanías en el 2010
• Fomento, la Generalitat y el ayuntamiento pactan invertir 300 millones

• El intercambiador de la Torrassa unirá las líneas C-2 y C-4 con la L-1 y la L-9


Las vías de Cercanías en Bellvitge que serán soterradas y las obras del túnel del AVE, en febrero. Foto: RICARD CUGAT
Si desea ver el gráfico en PDF haga click en la imagen. MÁS INFORMACIÓN
Álvarez confía en evitar el recurso judicial por el túnel del AVE en BCN
Bellvitge ganará un parque lineal de 10 hectáreas en la avenida de Vilanova
El AVE inicia hoy una nueva fase de pruebas a solo 12 km de BCN (I)
RAMON COMORERA
BARCELONA
El AVE no parará en L'Hospitalet, pero su influencia se notará, y mucho, a partir del 2010 porque gracias a la construcción de la línea de alta velocidad, la ciudad se librará entonces de la barrera que forman cuatro kilómetros de vías que ahora pasan al aire libre. La ministra de Fomento, Magdalena Álvarez, el conseller de Obres Públiques, Joaquim Nadal, y el alcalde Celestino Corbacho acordaron ayer invertir 300 millones de euros en soterrar las líneas de Cercanías de Vilanova i la Geltrú (C-2) y de Vilafranca del Penedès (C-4) y en construir el intercambiador de la Torrassa. La previsión es iniciar las obras a mediados del 2008 y acabarlas en el último año de la década.
El tramo de la C-2 se soterrará mediante un túnel desde la calle de las Ciències, antes de la Gran Via, hasta la de la Glòria. De esta a la avenida del Metro, habrá un sector de 300 metros al aire libre que discurrirá junto al parque de la Torrassa. De aquí y hasta la calle de la Riera Blanca, límite municipal con Barcelona, las vías irán a nivel del suelo pero cubiertas con un cajón de hormigón. El mismo que continuará hasta la estación de Sants. Este recorrido, de tres kilómetros, será paralelo por el lado montaña al túnel del AVE ahora en construcción.

TRAZADO COMPARTIDO
En el caso de la línea C-4 de Vilafranca, el túnel empezará en el cementerio del parque de las Planes y llegará hasta la calle de la Glòria, donde se unirá al trazado de la C-2. Después irá, como este, primero al aire libre en un corto tramo y, posteriormente, dentro del mismo cajón hasta la Riera Blanca. El tramo de túnel tendrá una longitud de 1,5 kilómetros, según explicó Antoni Rodríguez, adjunto a la gerencia de la Agencia de Desarrollo Urbano de L'Hospitalet.
El convenio suscrito ayer incluye igualmente la construcción de la parte del intercambiador de la Torrassa que corresponderá a las dos líneas de Cercanías. A esta estación llega ya la L-1 del metro y en el futuro lo hará también la nueva L-9. El pozo de acceso a esta última se encuentra en obras desde hace tiempo. La inversión en este punto, donde confluirán cuatro trayectos ferroviarios, será de 50 millones. El pacto institucional prevé, asimismo, soterrar la estación actual de Bellvitge-Gornal, en la avenida de Vilanova.

TRANSFORMACIÓN URBANA
La mayor parte del coste de las obras lo asumirá el Ministerio de Fomento, un 85%. El resto se repartirá entre la Generalitat, un 10%, y el Ayuntamiento de L'Hospitalet, un 5%.
El conseller Nadal comparó la importancia del soterramiento con "la gran transformación que está experimentando la ciudad en la Gran Via, alrededor de la plaza de Europa" y añadió que la desaparición de las vías y de la barrera que suponen así como la recuperación de espacios públicos son una consecuencia de la llegada del AVE. El alcalde Corbacho dijo que L'Hospitalet estaba "en el kilómetro cero" de unas mejoras muy esperadas.


De la Web http://www.canal-h.net
http://www.canal-h.net/inc/noticia.php? ... 0507160834

Acord definitiu per soterrar les vies que divideixen L'H

Conveni entre Ajuntament, Generalitat i Foment

L’alcalde de L’Hospitalet de Llobregat, Celestino Corbacho, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, i la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, han signat un conveni per concretar les actuacions que faran possible el soterrament de gran part de les línies de rodalies a L’H, aprofitant l’arribada de l’AVE a Barcelona. L’objectiu és establir els criteris i mecanismes de cooperació entre les tres institucions per dur terme la integració urbana de la xarxa ferroviària a la zona. Aquesta actuació comportarà una important inversió en la millora de la xarxa de rodalies en els propers anys.

El protocol signat divideix les actuacions previstes en projectes constructius independents, donada la complexitat de les obres:

1. Soterrament de la línia de Vilanova i la Geltrú (C-2) des d’abans de l’encreuament amb la Granvia fins a l’inici de l’intercanviador de la Torrassa, incloent la nova estació subterrània de Bellvitge/El Gornal

2. Construcció de la part de Rodalies de l’intercanviador de la Torrassa que permetrà connectar les línies C2 i C4 de Renfe amb les línies 1 i 9 del metro.

3. Soterrament de la línia de Vilafranca del Penedès (C-4), des de la boca del túnel del Gornal fins a l’intercanviador de la Torrassa

4. Cobriment de les vies als trams viables de les línies C-2 i C-4 entre la sortida de l’intercanviador de la Torrassa i el límit amb el terme municipal de Barcelona

Segons l'alcalde, Celestino Corbacho, el conveni, posa el comptador a zero per a la desaparició d'unes vies fèrries que han partit la ciutat i han separat dràsticament els seus barris.

Corbacho ha advertit que les obres, que començaran el 2008 i finalitzaran el 2010 o 2011, seran complexes, però ha recordat que compten amb l'experiència adquirida amb el túnel que s'ha construït per fer passar l'AVE per la ciutat.

De la seva banda, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha assegurat que la integració de la xarxa ferroviària a la ciutat permet cosir definitivament la trama urbana i alhora millorar la mobilitat ciutadana amb criteris de sostenibilitat.

El cost total del projecte pujarà a uns 300 milions d'euros, dels quals 50 es destinaran a la construcció de l'intercanviador de La Torrassa. El ministeri de Foment aportarà un 85 per cent de la despesa, mentre que la Generalitat hi posarà un 10 per cent i el 5 per cent restant correrà a càrrec de l'Ajuntament.

El consistori, a més, ha aconseguit estendre el soterrament de la via de Vilanova fins al carrer Ciències, la qual cosa permetrà dur en un futur la transformació de la Granvia fins el riu Llobregat.

Pel que fa a les obres del traçat de l'AVE per L'Hospitalet, estan en una fase avançada, especialment en el tram de l'avinguda Vilanova, entre Bellvitge i el Gornal.

Segons el conseller Nadal, al setembre començaran els viatges en proves fins a l'estació de Sants per poder complir l'objectiu de fer arribar el tren d'alta velocitat a Barcelona abans que acabi l'any.


Ràdio L’Hospitalet. 07/05/2007
Avatar de l’usuari
mikado
N9
N9
 
Entrades: 2013
Membre des de: Divendres 06/05/2005 20:40

Re: Soterrament vies a L'Hospitalet

EntradaAutor: Guigui » Dimarts 08/05/2007 11:38

El consistori, a més, ha aconseguit estendre el soterrament de la via de Vilanova fins al carrer Ciències, la qual cosa permetrà dur en un futur la transformació de la Granvia fins el riu Llobregat.

Quin circumloqui tan bufonet per no haver de dir especulació. :emprenyat
a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.
Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
 
Entrades: 23866
Membre des de: Diumenge 26/02/2006 18:02
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

EntradaAutor: Denisuko » Dimarts 08/05/2007 15:27

2. Construcció de la part de Rodalies de l’intercanviador de la Torrassa que permetrà connectar les línies C2 i C4 de Renfe amb les línies 1 i 9 del metro.


I les altres linies, la C1, C3, C7 i C10, que? no connecten llavors?
Transporte Barcelona - http://www.transportebcn.es

Més Trens = Més Capacitat = Més Freqüència = Més Lentitud = Més Calor = Més Incidències = Més Carteristes.....
Avatar de l’usuari
Denisuko
N7
N7
 
Entrades: 512
Membre des de: Diumenge 23/07/2006 9:07
Ubicació: Buscant codis ATP

EntradaAutor: Platanito » Dimarts 08/05/2007 15:42

Denisuko ha escrit:
2. Construcció de la part de Rodalies de l’intercanviador de la Torrassa que permetrà connectar les línies C2 i C4 de Renfe amb les línies 1 i 9 del metro.


I les altres linies, la C1, C3, C7 i C10, que? no connecten llavors?Sembla ser que la L10 del metro tampoc...
Ne pas utiliser les strapontins aux heures d'affluence.
Avatar de l’usuari
Platanito
N10
N10
 
Entrades: 2685
Membre des de: Divendres 17/06/2005 8:22
Ubicació: Isàrnia

Re: Soterrament vies a L'Hospitalet

EntradaAutor: Danzig » Dimarts 08/05/2007 15:51

Guigui ha escrit:
El consistori, a més, ha aconseguit estendre el soterrament de la via de Vilanova fins al carrer Ciències, la qual cosa permetrà dur en un futur la transformació de la Granvia fins el riu Llobregat.

Quin circumloqui tan bufonet per no haver de dir especulació. :emprenyat


:roll:

No diguis ximpleries, a sobre les vies no faran pisos, faran passejos per on la gent pugui caminar i passejar com a qualsevol carrer.

Heu vist Rubí o St.Andreu de la Barca com ha quedat tot plegat? Fa goig passar per aquella zona, collons.

@Denisuko: què vols, aquesta gent és molt curta: línia de Vilanova i la Geltrú (C-2) i línia de Vilafranca del Penedès (C-4). I es queden a gust.

Aportació positiva:

http://maps.google.es/maps/ms?ie=UTF8&h ... 07231&z=17
Danzig
N8
N8
 
Entrades: 875
Membre des de: Dimecres 04/05/2005 16:03
Ubicació: L'HospiMollet

Re: Soterrament vies a L'Hospitalet

EntradaAutor: Mako448 » Dimarts 08/05/2007 19:01

Danzig ha escrit:

Heu vist Rubí o St.Andreu de la Barca com ha quedat tot plegat? Fa goig passar per aquella zona, collons.Sembla que desprès de les eleccions volen urbanitzar el traçat soterrat de FGC.
Podrien fer un passeig,que ben pocs n'hi han a la meva ciutat,i els pocs que n'hi han al barri del Palau.
Avatar de l’usuari
Mako448
N10
N10
 
Entrades: 3391
Membre des de: Dissabte 03/06/2006 18:08

Re: Soterrament vies a L'Hospitalet

EntradaAutor: Denisuko » Dimecres 09/05/2007 0:00

Danzig ha escrit:
@Denisuko: què vols, aquesta gent és molt curta: línia de Vilanova i la Geltrú (C-2) i línia de Vilafranca del Penedès (C-4). I es queden a gust.La primera vegada que ho he llegit em pensava que seria una estació on només pararien trens de les linies C2 i C4, però al veure el mateix text a diferents fonts d'informació m'ha fet dubtar molt
Transporte Barcelona - http://www.transportebcn.es

Més Trens = Més Capacitat = Més Freqüència = Més Lentitud = Més Calor = Més Incidències = Més Carteristes.....
Avatar de l’usuari
Denisuko
N7
N7
 
Entrades: 512
Membre des de: Diumenge 23/07/2006 9:07
Ubicació: Buscant codis ATP

Re: Soterrament vies a L'Hospitalet

EntradaAutor: sequera » Dijous 10/05/2007 11:08

Danzig ha escrit:
Guigui ha escrit:
El consistori, a més, ha aconseguit estendre el soterrament de la via de Vilanova fins al carrer Ciències, la qual cosa permetrà dur en un futur la transformació de la Granvia fins el riu Llobregat.

Quin circumloqui tan bufonet per no haver de dir especulació. :emprenyat


:roll:

No diguis ximpleries, a sobre les vies no faran pisos, faran passejos per on la gent pugui caminar i passejar com a qualsevol carrer.

Heu vist Rubí o St.Andreu de la Barca com ha quedat tot plegat? Fa goig passar per aquella zona, collons.

@Denisuko: què vols, aquesta gent és molt curta: línia de Vilanova i la Geltrú (C-2) i línia de Vilafranca del Penedès (C-4). I es queden a gust.

Aportació positiva:

http://maps.google.es/maps/ms?ie=UTF8&h ... 07231&z=17


totalment d'acord.
Avatar de l’usuari
sequera
N8
N8
 
Entrades: 830
Membre des de: Dilluns 02/05/2005 10:46
Ubicació: L'Hospitalet de Llobregat

Re: Soterrament vies a L'Hospitalet

EntradaAutor: Ecomobisostrans » Dijous 10/05/2007 11:24

Danzig ha escrit:
Codi: Selecciona’ls tots
http://maps.google.es/maps/ms?ie=UTF8&hl=es&msa=0&msid=114865050391692733331.000001126c3492a899e17&t=k&om=1&ll=41.36701,2.11755&spn=0.003583,0.007231&z=17


Estas segur que es correcte aquest hipervinculo? Es que quan l'intento obrir se'm bloqueja. Potser es cosa de l'ordinador, no se.
Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
 
Entrades: 3630
Membre des de: Dimecres 11/05/2005 8:59
Ubicació: Barcelona

Re: Soterrament vies a L'Hospitalet

EntradaAutor: Danzig » Dijous 10/05/2007 15:35

Ecomobisostrans ha escrit:
Danzig ha escrit:
http://maps.google.es/maps/ms?ie=UTF8&hl=es&msa=0&msid=114865050391692733331.000001126c3492a899e17&t=k&om=1&ll=41.36701,2.11755&spn=0.003583,0.007231&z=17

Estas segur que es correcte aquest hipervinculo? Es que quan l'intento obrir se'm bloqueja. Potser es cosa de l'ordinador, no se.


a mi em va bé

a algú més no li funciona?
Danzig
N8
N8
 
Entrades: 875
Membre des de: Dimecres 04/05/2005 16:03
Ubicació: L'HospiMollet

EntradaAutor: entfe001 » Dijous 10/05/2007 15:38

Funciona amb SeaMonkey 1.1.1 (motor Gecko/20070222)
Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
 
Entrades: 4240
Membre des de: Dilluns 02/05/2005 12:43

Re: Soterrament vies a L'Hospitalet

EntradaAutor: mikado » Divendres 11/05/2007 5:16

Danzig ha escrit:
Ecomobisostrans ha escrit:
Danzig ha escrit:
http://maps.google.es/maps/ms?ie=UTF8&hl=es&msa=0&msid=114865050391692733331.000001126c3492a899e17&t=k&om=1&ll=41.36701,2.11755&spn=0.003583,0.007231&z=17

Estas segur que es correcte aquest hipervinculo? Es que quan l'intento obrir se'm bloqueja. Potser es cosa de l'ordinador, no se.


a mi em va bé

a algú més no li funciona?


A mi em funciona i li estic veient la calva al meu veí de sobre a la terrassa xD
Avatar de l’usuari
mikado
N9
N9
 
Entrades: 2013
Membre des de: Divendres 06/05/2005 20:40

EntradaAutor: Danzig » Divendres 11/05/2007 8:22

Hala! exagerat!

Si ni tant se vol es veu la bandera espanyola amb el brau que té posada a casa seva un paio que viu a la part de darrera del carrer Juan de Toledo. Us heu fixat? :)
Danzig
N8
N8
 
Entrades: 875
Membre des de: Dimecres 04/05/2005 16:03
Ubicació: L'HospiMollet

EntradaAutor: entfe001 » Dissabte 12/05/2007 20:42

Aneu fent conya, però a les ortofotos de l'Hipermapa es veu com teníem desplegat el tendal de la terrassa de casa meva quan la van prendre :o
Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
 
Entrades: 4240
Membre des de: Dilluns 02/05/2005 12:43

EntradaAutor: mikado » Dilluns 14/05/2007 18:59

Danzig ha escrit:Hala! exagerat!

Si ni tant se vol es veu la bandera espanyola amb el brau que té posada a casa seva un paio que viu a la part de darrera del carrer Juan de Toledo. Us heu fixat? :)


Si si si, sortint de L'Hospitalet cap a Sants a ma dreta, efectivament a les casetes del darrera del Carrer Juan de Toledo. Jo pensava que era l'únic que em fixava en aquestes coses o en el num.d'agulla que travessa el tren però veig que hi som una colla de pirats :x que ens fixem en tot.
Avatar de l’usuari
mikado
N9
N9
 
Entrades: 2013
Membre des de: Divendres 06/05/2005 20:40

EntradaAutor: Ecomobisostrans » Dimarts 15/05/2007 11:11

Ara si que se m'ha obert. Es que ara escric des del Telecentre amb Windows XP, i normalment des del Consell Comarcal amb Windows 98 ficat amb calçador a un ordinador de fa mes de 15 anys.
Avatar de l’usuari
Ecomobisostrans
N10
N10
 
Entrades: 3630
Membre des de: Dimecres 11/05/2005 8:59
Ubicació: Barcelona

EntradaAutor: orique » Dimarts 15/05/2007 15:15

Ecomobisostrans ha escrit:Ara si que se m'ha obert. Es que ara escric des del Telecentre amb Windows XP, i normalment des del Consell Comarcal amb Windows 98 ficat amb calçador a un ordinador de fa mes de 15 anys.


[off-topicàs]Doncs ja tocaria renovar... ara el hardware està relativament bé de preu (d'alguna cosa havia de servir tenir l'euro més amunt que el dòlar) i el sistema operatiu podria ser un Linux, com ara Ubuntu...[/off-topicàs]
orique
N9
N9
 
Entrades: 2182
Membre des de: Diumenge 02/10/2005 15:45
Ubicació: Terrassa

Aprobado soterramiento de las vías de tren en L'Hospitalet

EntradaAutor: trainman » Dissabte 29/09/2007 12:00

29/9/2007 LAS MEJORAS EN LA SEGUNDA CIUDAD CATALANA

Aprobado el soterramiento de las vías de tren en L'Hospitalet
• Fomento reserva 340 millones de euros para las obras, que comenzarán en el 2008

• El proyecto incluye la construcción de una estación central en La Torrassa

MÁS INFORMACIÓN
Una oficina ayudará a integrar a los inmigrantes
XAVIER ADELL
L'HOSPITALET
En el 2011 las vías de tren de L'Hospitalet pasarán a la historia. El alcalde de la ciudad, Celestino Corbacho, anunció ayer que el próximo año comenzarán las obras del soterramiento de las líneas C-2 y C-4 de Cercanías que ahora incomunican unos barrios con otros. La operación incluirá la construcción de una gran estación central en La Torrassa, que actuará como intercambiador con las líneas 1 y 9 del metro.
Corbacho estaba radiante cuando ayer reveló que el secretario de Estado de Infraestructuras, Víctor Morlán; el presidente del gestor de infraestructuras Adif, Antonio González; y el director de Renfe; Antonio Salgueiro, le habían confirmado personalmente que Fomento "ha autorizado" la reserva de 340 millones de euros para acometer las obras. Como prueba de que el soterramiento es inminente, el alcalde subrayó que los próximos presupuestos del Estado "destinarán 40 millones de euros" al proyecto.
La desaparición de las vías comenzará por la línea C-2 (la de Vilanova i la Geltrú), una actuación que se licitará a final de año. El tramo de túnel subterráneo arrancará en la calle de las Ciències y llegará hasta la de la Glòria, a la altura del centro cultural Tecla Sala, poniendo fin a la cicatriz que separa Bellvitge del Gornal. La actuación, que será posible gracias a la construcción del túnel del AVE, incluye la reurbanización del espacio liberado por los raíles.
Algo más lento será el proceso administrativo del soterramiento del tramo de la línea C-4 (la de Vilafranca del Penedès) --entre el parque de Les Planes y la calle de la Glòria-- y el del intercambiador de La Torrassa. El Ministerio de Fomento prevé tenerlos redactados a finales de este año, para que puedan pasar el visto bueno del Ministerio de Medio Ambiente. Si superan el trámite, "las obras podrían licitarse durante el 2008", aseguró Corbacho.

METRO REGIONAL El soterramiento de las vías y la construcción de la estación de La Torrassa no solo beneficiarán urbanísticamente a L'Hospitalet, que ganará suelo y eliminará barreras. El alcalde Corbacho destacó que los usuarios de Cercanías también saldrán ganando porque, con las mejoras técnicas que se introducirán en el tramo subterráneo, Cercanías se convertirá "en un auténtico metro regional, con trenes cada seis minutos, algo que ahora es imposible". El suburbano convencional pasa cada tres minutos.
El único tramo de vías de la C-2 que no podrá cubrirse es el comprendido entre La Torrassa y Santa Eulàlia, debido a la orografía de la zona. Una parte --unos 300 metros-- discurrirá al aire libre junto al parque de La Torrassa y desde ese punto discurrirá dentro de un cajón.
El único pero del proyecto será que volverá a poner media ciudad patas arriba y a llenarla de grúas, zanjas, restricciones y hormigoneras cuando todavía esté muy fresco el recuerdo del enorme impacto de las obras del AVE, que finalizarán en octubre. Corbacho lo reconoce pero asegura que el balance final "será positivo. En el 2011 no habrá vías, tendremos un intercambiador y mejorará Cercanías".

http://www.elperiodico.com/default.asp? ... PK=1022&h=
trainman
N9
N9
 
Entrades: 2425
Membre des de: Dilluns 02/05/2005 10:50
Ubicació: Cerdanyola del Vallès

EntradaAutor: Sr.Horn » Dissabte 29/09/2007 12:05

Y pensarán en hacerlo "a lo grande" con cuatro vías o simplemente serán dos vías (una por sentido)?
Avatar de l’usuari
Sr.Horn
N4
N4
 
Entrades: 64
Membre des de: Dilluns 24/09/2007 11:14
Ubicació: Barcelona - L2 - Encants

Xorrades

EntradaAutor: JaMiRo! » Dissabte 29/09/2007 13:53

M'encanta llegir aquestes xorrades... :roll:

En el 2011 las vías de tren de L'Hospitalet pasarán a la historia.

Aquesta frase reflexa l'estupidesa de la societat del país, on soterrar és modernitzar. >:(

A Suïssa m'emportaria jo molts polítics estúpids i veïns NIMBYs... :?
PACO "Plataforma per l'Abolició del Cotxe Oficial" Soci núm. 2
Avatar de l’usuari
JaMiRo!
N10
N10
 
Entrades: 4156
Membre des de: Divendres 16/09/2005 23:38
Ubicació: Olesa de Montserrat

Següent

Torna a: Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: França451, Google [Bot] i 4 visitants