Nou museu ferroviari a Tarragona

Documents, fotografies, museus i tot allò relacionat amb la història dels transports.
Documentos, fotografías, museos y todo aquello relacionado con la historia de los transportes.

Nou museu ferroviari a Tarragona

EntradaAutor: metring » Divendres 01/09/2017 19:45

http://www.fcaf.cat/portal/neix-el-muse ... tarragona/


Neix el Museu Ferroviari de Tarragona

Font: Federació 1 set. 2017 16 SET 2017 al 18 SET 2017

L’Associació Cultural Ferroviària de Tarragona i Província ha treballat des de la seva creació, per conservar el patrimoni històric del ferrocarril. Durant tots aquests anys s’han conservat i recuperat una gran quantitat de maquinaria, eines, documentació i imatges relacionats amb l’explotació ferroviària a les nostres comarques.

Amb aquests fons, l’Associació ha organitzat diverses exposicions temporals centrades en el ferrocarril, la darrere de les quals “Pugem al tren”, realitzada al Port de Tarragona l’any 2015, va tenir una gran acceptació i un destacat èxit de públic. Tot això ha animat als membres de l’Associació ha endegar un procés de museïtzació de tot el patrimoni ferroviari dipositat.

La primera fase del nou Museu Ferroviari està instal·lada al local social de l’Associació, situada al carrer de Mar, 45. Allí es podran visitar diferents àrees temàtiques: Circulació, Viatgers, Mercaderies i Tracció amb els materials relacionats entre els quals destaca la reconstrucció del Puesto de Mando de l’estació de Tarragona que va estar en funcionament del 1968 fins al 2009. També comptarà amb un gran nombre d’imatges de les instal·lacions ferroviàries a la ciutat que malauradament han desaparegut. Els fons es complementen amb una gran maqueta en escala H0 de 17m de llargada ambientada en diferents llocs de la comarca del Tarragonès.

La inauguració es farà el dissabte 16 de setembre de 2017 a les 10h i durant els dies 16, 17 i 18 de setembre, en el marc de la Festa Major de Tarragona, es faran unes jornades de portes obertes per a que tots els interessats en el món del ferrocarril el puguin visitar. Durant aquests dies es projectarà un audiovisual sobre la historia del ferrocarril amb una amplia descripció de les diferents infraestructures ferroviàries.
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
 
Entrades: 23001
Membre des de: Dissabte 04/03/2006 13:28
Ubicació: Fabra i Puig

Torna a: Història del transport / Historia del transporte

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant