Rodalies Lleida

RENFE regionals i línies FGC de fora de l'àrea de Barcelona.
RENFE regionales y líneas FGC de fuera del área de Barcelona.
Respon
liniadelRipollés
N10
N10
Entrades: 3191
Facebook: http://ca-es.facebook.com/profile.php?id=1101204269

Rodalies Cervera-La Pobla de Segur

Entrada Autor: liniadelRipollés » Dimecres 03/10/2007 16:04

La Mañana:

El Govern de la Generalitat anunció ayer que quiere impulsar una línea de cercanías en Lleida que unirá directamente Cervera con la Pobla de Segur. Par que este servicio pueda ser una realidad deberán ponerse de acuerdo por una parte Renfe, que gestiona el tramo ferroviario entre Cervera y Lleida, y por el otro lado, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que es titular de la línea de Lleida-Balaguer-La Pobla de Segur.El Govern plantea una línea gestionada conjuntamente entre las dos compañías ferroviarias, aprovechando, según fuentes del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) “las sinergias positivas que se han creado últimamente”.
Este proyecto, todavía en fase embrionaria, parte de la base de que sea una línea con continuidad, en la que el usuario pueda coger el tren en Cervera y desplazarse hasta Balaguer o la Pobla de Segur sin tener que cambiar de tren en Lleida, como ocurre actualmente. Desde el DPTOP aún se está estudiando el proyecto, pero aseguran que si debe hacerse alguna obra de infraestructura se hará.
Además, el Govern adelantó ayer que el Consorci del Transport de Lleida, al igual que los otros que existen en Catalunya, podrán incorporarse a la integración tarifacia conjunta el próximo año 2008.
El presidente de la Generalitat, José Montilla, ya anunció a finales de setiembe que la integración tarifaria del transporte público de Girona, Tarragona y Lleida se producirá en 2008, dentro de las medidas del plan de impulso del transporte público que el Gobierno catalán piensa poner en marcha en este curso político y que incluye la mejora de varias infraestructuras de movilidad


Si em toca l'abonament anual de TMB, què faré? ..... Provar totes les cancel·ladores.

Túnels del Garraf
N7
N7
Entrades: 385
Ubicació: Sitges BCN

Entrada Autor: Túnels del Garraf » Dimecres 03/10/2007 17:32

Supermans i Tamagotxis a Cervera o 470 a La Pobla?

Això últim és tècnicament impossible, i no crec que entri dintre de cap pla electrificar la línia de La Pobla...

Trens al by-pass del Pla de Vilanoveta? O inversió de marxa a Lleida - Pirineus?


67-68: Esplugues - Zona Universitària
L3: Zona Universitària - Sants Estació
R2: Barcelona Sants - Sitges

Avatar de l’usuari
Alfredo_21
N6
N6
Entrades: 220
Ubicació: La Verneda//Sant Martí, Barcelona[L-2/L-4,T-5] [B-10-C-31]

Entrada Autor: Alfredo_21 » Dimecres 03/10/2007 18:08

Estoy de acuerdo túnels.
No tendria sentido electrificar esta línea. Me gustaría ver alguna vez el tramo de la línea Lleida- Pirineus - La Pobla, en su primer tramo de Lleida Pirineus a Alcoletge justo donde acaba la electrificación. He visto los dos tipos de líneas(electrificada y tracción diesel) pero me gustaría ver como acaba la catenaria y la vía s epierde en el horizonte. A de ser curioso.


Electrificacions en Trainz, quina cosa més bella

davida
N9
N9
Entrades: 1700
Contacta:

Entrada Autor: davida » Dimecres 03/10/2007 18:13

Cap problema. Tenim els 593 ex-La Pobla fent actualment el Lleida - Cervera.
A mig plaç es poden comprar automotors bimode diesel - electric, com els BGC de la SNCF.Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23397
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 03/10/2007 22:37

Una altra opció seria electrificar fins a Balaguer i fer un servei Balaguer-Cervera amb unitats elèctriques, mentre el Lleida-La Pobla seguiria fent-se amb unitats diesel.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Jordi Freixas

Entrada Autor: Jordi Freixas » Dimecres 03/10/2007 23:20

I un altra opció seria construir un nou ramal entre Lleida i Alcoletge, que sortís de la capital del Segre en sentit contrari que el que hi ha actualment. D'aquesta manera, els trens procedents de Cervera no tindrien necessitat de fer inversió de marxa. Llavors es podrien explotar tots dos ramals; l'actual pels trens estríctament Lleida - La Pobla, i el nou pels que tinguin origen o destinació Cervera / Tarragona / Barcelona (posats a somniar...)Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6925
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimecres 03/10/2007 23:31

A mi tot plegat em sembla que és fer volar coloms, i no centrar-se en el que cal.
Ara mateix el que caldria és centrar-se en crear un nucli de rodalies a Lleida, aprofitant les línies existents: Cervera, Balaguer, les Borges Blanques, etc.
Una vegada tinguem el nucli de rodalies fet i les línies funcionant i captant usuaris, es pot pensar en començar a introduir traçats diferents, electrificar o no, etc.
Però això de voler crear línies rares, sense tenir en compte la resta de línies, ni l'efecte xarxa, ni la intermodalitat ni un estudi de conjunt... és començar la casa per la teulada.Jordi Freixas

Entrada Autor: Jordi Freixas » Dimecres 03/10/2007 23:35

wefer ha escrit:ni la intermodalitat
Home, precísament, d'intermodalitat va la cosa.jordidr
N7
N7
Entrades: 614

Entrada Autor: jordidr » Dijous 04/10/2007 9:22

Es prou segur que el servei el realitzesin automotors diesel, no se si aixo a mes avaratiria el preu que te que pagar FGC a renfe pel servei que presta a la linia de la poblaAvatar de l’usuari
Alfredo_21
N6
N6
Entrades: 220
Ubicació: La Verneda//Sant Martí, Barcelona[L-2/L-4,T-5] [B-10-C-31]

Entrada Autor: Alfredo_21 » Divendres 05/10/2007 21:49

¿Crear un nucleo de dercanías en Lleida? Mucha demanda no veo yo en esa zona, y tampoco creo que haya tanta gente como pasa ese transporte tan masivo ni cuenta con una área metropolitana tan grande. yo creo que con mejorar un poco el servicio de regionales ya sería suficiente. Que yo sepa los servicios no estan colpasados como para necesitar más infraestructura, cosa que sí pasa en cercanías Barcelona.


Electrificacions en Trainz, quina cosa més bella

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23397
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 05/10/2007 21:58

No cal seguir l'estratègia de Renfomentadif i esperar que un servei es col·lapsi per posar-hi algun pegot a contracor...


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

jordidr
N7
N7
Entrades: 614

Entrada Autor: jordidr » Divendres 05/10/2007 23:12

Haviam, hom sap k a lleida no es pot crear un servei de rodalies tal com el tenim vist a Barcelona, la questio es crear un seguit de linies amb una frequencia de servei regional, pero pel fet de la proximitat s'anomenen de rodaliesAvatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1895
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Divendres 05/10/2007 23:38

Si la infrastructura actual no està col·lapsada potser serà perquè els horaris actuals no indueixin precisament a la demanda massiva... :twisted:

Per ex., si jo fos de Tàrrega i estudiés a la UdL passaria olímpicament d'agafar el tren perquè em veuria obligat a anar sempre molt just de temps o a passar-me hores mirant el sostre de la cafeteria esperant l'inici de la classe...

De fet, conec gent de Bellpuig (a uns 30 km de Lleida) que preferia pagar-se una residència d'estudiants abans que fer servir el transport públic per vindre i tornar cada dia. També coneixia un grup de noies de Lleida que estudiaven a l'Escola d'Arts de Tàrrega, les quals anaven a classe amb tren fins que una d'elles es va comprar un cotxe i van decidir compartir-lo perquè s'estalviaven temps i diners.

Bé, si tinguéssim freqüències de 60 minuts entre Cervera i Lleida (és demanar una salvatjada?) ja ens podríem donar amb "un canto" en les dents. I el nom que tingui el servei és el que menys importa, és clar. Per com si volen anomenar-lo Rodalies Lleugeres. xDmegapauer
N8
N8
Entrades: 1203
Ubicació: De la Terra Ferma a l'exili
Contacta:

Entrada Autor: megapauer » Dissabte 06/10/2007 6:19

Sky ha escrit:De fet, conec gent de Bellpuig (a uns 30 km de Lleida) que preferia pagar-se una residència d'estudiants abans que fer servir el transport públic per vindre i tornar cada dia. També coneixia un grup de noies de Lleida que estudiaven a l'Escola d'Arts de Tàrrega, les quals anaven a classe amb tren fins que una d'elles es va comprar un cotxe i van decidir compartir-lo perquè s'estalviaven temps i diners.
És qüestió de mentalitat de capital vs. "provincias".

Per a la gran majoria de Bellpuig (32 kms de Lleida) es considera gairebé fer un viatge arribar a la ciutat. Jo m'acabo de comprar una casa a 29 kms de Madrid i em sembla la cosa més normal del món agafar el rodalies cada dia.

Serà difícil que s'accepti.


Salutacions,
Joan

http://www.joanespina.com

Avatar de l’usuari
Sky
N9
N9
Entrades: 1895
Ubicació: Lleida

Entrada Autor: Sky » Dissabte 06/10/2007 18:04

^^ Doncs sí. També conec un altre estudiant de Bell-Lloc d'Urgell (encara més a prop de Lleida, només uns 15 km) que va estar d'un pèl de llogar-se un pis per evitar els desplaçaments diaris...

De tota manera crec que la tendència està canviant i cada cop hi ha més gent que veu normal desplaçar-se d'un municipi a un altre per estudiar o treballar.

Ara, amb cotxe privat. Això per suposadíssim...Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23397
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dissabte 06/10/2007 22:06

megapauer ha escrit:Per a la gran majoria de Bellpuig (32 kms de Lleida) es considera gairebé fer un viatge arribar a la ciutat. Jo m'acabo de comprar una casa a 29 kms de Madrid i em sembla la cosa més normal del món agafar el rodalies cada dia.
Però no es poden comparar les facilitats de que disposa Lleida per als desplaçaments diaris en TP entre el centre i la rodalia amb les que hi ha a Madrid o, malgrat la jungla de Renfomentadif, Barcelona. Per això, una xarxa de Rodalies, entesa com a sistema de transport regular i relativament freqüent, i no cada quan li dóna la gana, podria provocar un canvi de xip.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
entfe001
N10
N10
Entrades: 3589

Entrada Autor: entfe001 » Divendres 12/10/2007 17:32

Túnels del Garraf ha escrit:Supermans i Tamagotxis a Cervera o 470 a La Pobla?
Em sorprèn que el senyor aarongilp no hagi fet menció d'una 448R :)Avatar de l’usuari
aarongilp
N10
N10
Entrades: 3076
Ubicació: NULL

Entrada Autor: aarongilp » Divendres 12/10/2007 18:12

entfe001 ha escrit:
Túnels del Garraf ha escrit:Supermans i Tamagotxis a Cervera o 470 a La Pobla?
Em sorprèn que el senyor aarongilp no hagi fet menció d'una 448R :)
Ultimament estic molt estressat pel coi d'estudis i apenes veig res del fòrum. 448R's a La Pobla, sí, un tema molt recursiu :D Llàstima de no tenir-ne proves físiques (de fet, n'hi havia, fetes amb una càmera que disparava el flaix abans de fer la foto i que guardava una de cada dos o tres fotos), però puc assegurar i asseguro que jo he vist un 448R mostrant a l'indicador "POBLA/SEGUR", després de petrificar-me sortint de St. Celoni al deixar anar la megafonia "Señores Viajeros, bienvenidos a este tren con destino La Pobla de Segur..."


Imatge

Per anar a caçar autobusos, agafem la Renfe...
Per anar a caçar trens, agafem la TMG...

Jordi Freixas

Entrada Autor: Jordi Freixas » Divendres 12/10/2007 18:31

Home, a excepció del cremallera de Nuria, i els de llarg recorregut, no sol passar que et donin la benvinguda al tren.Avatar de l’usuari
aarongilp
N10
N10
Entrades: 3076
Ubicació: NULL

Entrada Autor: aarongilp » Divendres 12/10/2007 18:38

Jordi Freixas ha escrit:Home, a excepció del cremallera de Nuria, i els de llarg recorregut, no sol passar que et donin la benvinguda al tren.
Emm...als 448R salta força aquest missatge, i em sembla que a més llocs que el Cremallera de Núria donen la benvinguda...


Imatge

Per anar a caçar autobusos, agafem la Renfe...
Per anar a caçar trens, agafem la TMG...

Respon

Torna a “Ferrocarril a Catalunya / Ferrocarril en Cataluña”