Novetats "La Vallesana"

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon
Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1902

Re: Novetats "La Vallesana"

Entrada Autor: sag470 » Diumenge 17/04/2016 22:15

Després d'uns anys sense molta informació de la línia Sabadell-Sallent, han penjat els horaris a la web. http://www.lavallesana.com/PDFs/Sabadel ... lesana.pdftrainman
N9
N9
Entrades: 2365
Ubicació: Cerdanyola del Vallès

Entrada Autor: trainman » Diumenge 08/05/2016 16:43
Granolleri

Entrada Autor: Granolleri » Dijous 06/07/2017 20:23

De L'Actual (de Castellar del Vallès):
L'Actual ha escrit:La línia C1 connectarà Castellar amb Sabadell cada 12 minuts
La freqüència de pas augmentarà de dilluns a divendres a 5 expedicions cada hora


La línia d'autobús C1, que connecta Castellar del Vallès amb Sabadell, augmentarà la seva freqüència de pas a partir del proper dijous 20 de juliol i connectarà els dos municipis cada 12 minuts. Així, a partir d'aquesta data, aquesta línia farà 5 expedicions cada hora de dilluns a divendres (excepte el mes d'agost), en lloc de les 4 expedicions que feia fins ara.

A més, el mateix 20 de juliol es faran efectius també més viatges a les hores finals del dia. D'aquesta manera, mentre que fins ara les dues últimes expedicions distaven 50 minuts l'una de l'altra, l'espera es reduirà a 30 minuts.

Aquestes són unes millores en el servei que engegaran coincidint amb la posada en funcionament de l'intercanviador de Sabadell Nord a la plaça d'Espanya, que acollirà a partir d'ara les estacions de RENFE i dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).
De fet, el 20 de juliol, La Generalitat posarà en funcionament les tres noves estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sabadell (La Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc Nord. i els 3,7 nous quilòmetres de perllongament. També s'inauguraran unes noves cotxeres. La previsió és que el nou servei faci passar el nombre d'usuaris que utilitzen aquesta línia dels 2,7 milions actuals als 3,5 a finals de l'any 2018, un augment del 32%. Dimecres, 5 de juliol, ja van començar les proves ferroviàries perquè tot estigui a punt dijous 20 de juliol, dia en que s'espera la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Precisament, l'ampliació de les expedicions de la línia d'autobús que fa el trajecte entre aquests dos municipis ha estat una de les peticions que l'Ajuntament de Castellar ha traslladat en diverses ocasions a la Generalitat de Catalunya, que és l'administració que gestiona aquesta línia interurbana d'autobusos, però no és l'única. Tal com s'especificava en una carta que el consistori va fer arribar a principis del mes de juny als Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, "el servei d'autobusos té altres desajustos".
En aquest sentit, l'Ajuntament reclama a la carta una millora en el servei d'autobús els caps de setmana i festius, ja que el primer viatge surt de Castellar a les 8 h i la darrera expedició del servei nocturn N65 ho fa a les 5.09 h, de manera que "pràcticament tenim 3 hores sense servei a primera hora del dia". El que se sol·licita a la carta és que, "com a mínim, es pugui garantir el servei cada hora amb Sabadell".

D'altra banda, la carta també posa damunt la taula altres consideracions al voltant del transport públic a Castellar. Així, pel que fa a la línia C4, que uneix Castellar amb Sant Feliu del Racó i les urbanitzacions del nord del municipi, es proposa que es pugui disposar d'un segon vehicle que permeti que la freqüència de pas de l'autobús sigui de 30 minuts i no d'una hora com actualment. També es reclama que es faciliti la millora de les parades a les urbanitzacions Aire-Sol A-B i C, de manera que siguin més segures i que els vehicles puguin recollir els usuaris en els dos sentits.
A més, a la missiva es fa esment de la importància de crear un servei de park&ride que pugui ser utilitzat gratuïtament pels usuaris de l'intercanviador de la plaça d'Espanya de Sabadell, es posa de manifest que el sistema tarifari penalitza els usuaris castellarencs, se sol·licita la instal·lació de pantalles informatives a les parades d'autobús que permetin conèixer el temps d'espera restant al pas dels vehicles i, finalment, es demana que es consideri la creació de serveis directes a la UAB i a Terrassa, pensant en els estudiants, i que es potenciï la línia directa a Barcelona.Avatar de l’usuari
sag470
N9
N9
Entrades: 1902

Entrada Autor: sag470 » Dijous 31/08/2017 17:36

A partir del 4 de setembre, las C2, C5 y C7 dejan de pasar por Sant Quirze, debido a la creación de la B9 de Sarbus, que sustituye la CB.
La C5 parece que comercialmente lleva un tiempo traspasada a Sarbus.

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJ ... ospital.dotrainman
N9
N9
Entrades: 2365
Ubicació: Cerdanyola del Vallès

Entrada Autor: trainman » Divendres 28/12/2018 18:45

Dissabte 29 de desembre, 2018

Increment del servei d’autobusos urbans

El transport urbà de Sant Cugat introdueix diferents millores a partir del dissabte 29 de desembre, amb l’ampliació d’algunes línies i de la freqüència de pas en d’altres:

L1
Ampliació de l’horari al matí. Més freqüència de pas: 7 h - 7.40 h - 8.20 h

L2
Més freqüència de pas a primera hora (7 - 8 h) en feiners i desdoblament de la línia: 2A Vollpelleres i 2B Can Mates. D’aquesta manera es connecta el centre amb l’estació de Volpelleres i el nou institut Leonardo da Vinci
Les freqüències en hora punta seran de 30 minuts per cada un dels serveis, amb 2 vehicles més en hora punta. En dissabtes i diumenges i festius es continuarà el servei de la L2 com fins ara

L7
Augment de la freqüència de pas en feiners
L7B: més freqüència de pas a primera hora (7 - 8 h) els dissabtes
L7C (a ca n’Ametller): increment freqüència de pas en feiners amb la incorporació de 6 torns d’autobús a la línia

L8
Augment de la freqüència de pas a primera hora (7 - 8 h) els dissabtes

L9
Increment de la freqüència de pas amb la incorporació de 7 torns d’autobús a la línia en feiners i augment de la freqüència de pas (7.30 - 22.30 h) els dissabtes. Els diumenges i festius la freqüència de pas serà com els dissabtes (fins ara no n’hi havia)

Amb la voluntat de promoure l’ús del transport públic i fomentar la mobilitat sostenible, el servei d’autobusos urbans s’incrementarà, a més, amb l’arribada de dos nous autobusos híbrids a principis d’any.

https://www.santcugat.cat/avis/incremen ... sos-urbans

https://twitter.com/MoventisInfo/status ... 3455372288trainman
N9
N9
Entrades: 2365
Ubicació: Cerdanyola del Vallès

Entrada Autor: trainman » Divendres 25/01/2019 11:41

Novedades en la A1 a partir del 4 de febrero. Nuevas expediciones con salidas a las 6:15, 6:45 y 6:50 de Av. Barberà/Tetuán y final en Sagrera.

https://twitter.com/MoventisInfo/status ... 0270952448

https://moventis.es/sites/moventis/file ... 2019_2.pdfAvatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5706
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dimarts 02/07/2019 10:32

sag470 ha escrit:Després d'uns anys sense molta informació de la línia Sabadell-Sallent, han penjat els horaris a la web. http://www.lavallesana.com/PDFs/Sabadel ... lesana.pdf
La mítica Sabadell-Sallent, que circula el primer diumenge de juliol (per tant, aquest proper diumenge dia 7), segons aquesta informació sembla que circulés cada diumenge? O m'equivoco?:
https://moovitapp.com/index/es/transpor ... 2-504208-0


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

trainman
N9
N9
Entrades: 2365
Ubicació: Cerdanyola del Vallès

Entrada Autor: trainman » Dissabte 11/01/2020 17:34

El nou centre logístic de Moventia al Vallès serà a Sant Pau de Riu-sec

10 de gener de 2020

Moventis, l’empresa de transport col·lectiu de persones del Grup Moventia, tindrà un nou centre logístic al polígon de Sant Pau de Riu-sec de Sabadell. La companyia de mobilitat sabadellenca està construint a la zona sud de la ciutat una base d’aparcament per a tots els autobusos que operen al Vallès. Es tracta, doncs, de la primera aposta que fa una empresa productiva per instal·lar-se en aquesta àrea comercial.

En aquest nou centre logístic hi dormiran uns 140 autobusos que operen a la comarca. “Els moviments de terres estan fets i en sis mesos ens podrem traslladar del tot”, ha explicat el president de Moventia, Miquel Martí, que ha afegit que amb aquesta “traurem els busos de Sabadell i els portarem a una zona millor”. Si més no, el nou equipament serà beneficiós des del punt de vista mediambiental per la ciutat i per l’impacte acústic que té el trànsit d’aquests autobusos. “Amb el creixement que hem tingut no érem capaços de tenir els vehicles aparcats com calia”, ha assenyalat Martí.

De fet, la ubicació del nou pàrquing és ideal perquè és la porta d’entrada a Sabadell i està ben comunicada –a un quilòmetre de la B-30 i a 500 metres de l’autopista C-58–. “Està en el rovell de l’ou per a tots els nostres busos de principi i final de línia que operem logísticament al Vallès”, ha destacat el president del grup.

Concessionaris de camions

Movento, l’empresa del grup Moventia dedicada al transport privat, també tindrà un espai a Sant Pau de Riu-sec. Es tracta de dos concessionaris de vehicles industrials que es traslladaran al polígon sabadellenc: Renault Trucks i Mercedes-Benz. Aquestes dues concessions estan ubicades actualment al carrer Joanot Martorell de Sabadell –Vallès Automoción–, i al carrer Venus de Terrassa –Stern Motor Mercedes-Benz Vans–, respectivament. “Quedarà una instal·lació molt maca i amb totes les noves tecnologies”, ha assegurat Martí.

El polígon de Sant Pau de Riu-sec de Sabadell, inicialment projectat per retornar el caràcter industrial i productiu de la ciutat, es va consolidar com a pol comercial metropolità especialitzat en el sector de la llar gràcies a les bones comunicacions i la presència d’Ikea, que va obrir les portes el desembre de 2012. Per això es preveu que l’arribada del Grup Moventia faci de tractor per altres companyies i s’impulsi econòmicament la zona. “No som els únics que estem aterrant”, ha indicat el president de Moventia, que ha afegit: “Volem que amb la nostra aparició es doni impuls al polígon que té el seu paper a l’entrada de Sabadell”.

https://www.diaridesabadell.com/2020/01 ... -sabadell/Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2220
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dilluns 14/09/2020 20:37

L'AMB treu a concurs el bus urbà de Cerdanyola pels propers 10 anys:

https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTIC ... HTML&src=0

Inclou les línies SU1, SU2, SU3 i desconec si també la PA (Bellaterra-Parc de l'Alba), que també apareix com a urbana al web de l'Ajuntament.


Salvem l'Estació de França!

Avatar de l’usuari
m.h.t.
N9
N9
Entrades: 2220
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: m.h.t. » Dimecres 15/05/2024 17:11

Territori augmenta l'oferta de la línia A1 (BCN-Barberà-Sabadell)https://govern.cat/salapremsa/notes-pre ... xpedicions


Salvem l'Estació de França!

França451
N9
N9
Entrades: 2268
Facebook: Mikel Eric Redondo Santoyo (Pluma de Hierro)
Ubicació: Tota TUS excepte: 11,80,23
Contacta:

Entrada Autor: França451 » Divendres 17/05/2024 14:21

Es una muy buena noticia, sí señor. La línea A1 adolecía de unas frecuencias lamentables y esto implicaba que mucha gente se pasara a la Renfe. Cómo que ahora la Renfe directamente no va, hacen falta iniciativas como ésta.

Por otro lado mirando los horarios, veo que en Barberá, al menos sentido Sabadell, ahora al A1 se le hace coincidir con la pulga B2, por lo que si lo hacen bien y en la parada del centro de Barberá (la segunda sentido Sabadell) paran ambos los segundos suficientes como para cambiar de bus, puede facilitar un trasbordo cómodo y sencillo. Actualmente si siguieran los horarios, deberían coincidir ambas líneas, el problema es que la pulga, como pulga que es se salta los horarios y adelanta al que tiene delante para llegar antes por lo que en verdad muy pocas veces se puede hacer cambio de bus en Barberá. A ver si con esto al menos eso mejora.

Lo que no me ha gustado nada es los horarios de los sábados. Sentido Sabadell tiene su salida de Barcelona junto con el A2, lo cual es un error. Deberían haberlo sacado de Bcn 20 minutos después del A2 para tener a Barberá un bus cada 20 minutos. La actual configuración permite 2 buses seguidos y luego 40 minutos de vacío.


Los tiempos de Calígula se van acabando... Según la Historia, en el 41 vino Claudio. Vamos a ver si es verdad. Al menos para una parte...

França451
N9
N9
Entrades: 2268
Facebook: Mikel Eric Redondo Santoyo (Pluma de Hierro)
Ubicació: Tota TUS excepte: 11,80,23
Contacta:

Entrada Autor: França451 » Dijous 23/05/2024 22:32

Buenas noches.

Escribo este post porque debido a los cambios de horarios del A1, quería preguntar si han modificado los horarios de la pulga B2. Llevo toda la semana viendo pasar la B2 por Barberá fuera de su horario habitual, como cinco o diez minutos más tarde de su paso habitual. En concreto he visto pasar con un retraso notable la B2 que sale de Ripollet a las 21:50 y la siguiente, que sale de Ripollet a las 22:05. La primera suele pasar por la primera parada de Barberá entre las 22:12 y las 22:18, nunca más tarde, la segunda suele entrar en Barberá a las 22:32-22:36, pero más no. Ayer la segunda entró en Barberá poco antes de las 22:50 y hoy la primera ha llegado bien pasadas las 22:20. Hay alguna modificación horaria que me haya perdido?
Puedo entender que hayan cambiado los horarios, pues desde Barberá hasta la Estació Centre de Sabadell, ambas líneas, A1 y B2 circulan juntas y lo suyo sería que hubiera un pequeño margen entre ambas, ya que la diferencia de recorrido en Sabadell sólo es a partir de Estació Centre. Pero en ninguna parte he visto nada al respecto de cambios en los horarios de paso de la B2.

Alguien puede confirmar si han cambiado los horarios o simplemente ha coincidido que por alguna circunstancia, estos dos servicios, que por lo general, sobre todo el primero nunca se retrasa y hoy se haya retrasado?


Los tiempos de Calígula se van acabando... Según la Historia, en el 41 vino Claudio. Vamos a ver si es verdad. Al menos para una parte...

França451
N9
N9
Entrades: 2268
Facebook: Mikel Eric Redondo Santoyo (Pluma de Hierro)
Ubicació: Tota TUS excepte: 11,80,23
Contacta:

Entrada Autor: França451 » Dimarts 28/05/2024 22:32

Tras semana y media con el nuevo cambio de horarios del A1 he detectado un cambio adicional. Antes el A1 tenía establecido entre Barcelona y Barberá, cubrir el trayecto en 20 minutos. Con la nueva configuración de horarios, el A1 tiene que cubrir la relación Fabra i Puig-Ctra. barcelona/C. Sant Pere en 23 minutos. Es decir, que saliendo cinco minutos antes de Fabra i Puig, por ejemplo a las 21:55, está obligado a permanecer detenido en Barberá hasta las 22:18. (Antes salía de Fabra i Puig 22:00 y de Barberá 22:20).
Esto provoca que la pulga B2 con salida 21:50 de Ripollet le acabe adelantando en algún punto del camino. Antes ya lo hacía, pero lo grave es que ahora siga haciéndolo. Conclusión: más buses, más frecuencia y la misma calidad porque a efectos prácticos sigue tardando lo mismo a Sabadell y la pulga le va a acabar adelantando igual. Entonces, en qué ha cambiado el servicio? En qué ahora hay más frecuencia a costa de pasar cinco minutos más en el bus y que siga yendo al mismo paso de tortuga que antes. O peor aún, porque tarda más incrementando el tiempo entre Barcelona y Sabadell por culpa del aumento de tiempo en la parada de Barberá.


Los tiempos de Calígula se van acabando... Según la Historia, en el 41 vino Claudio. Vamos a ver si es verdad. Al menos para una parte...

França451
N9
N9
Entrades: 2268
Facebook: Mikel Eric Redondo Santoyo (Pluma de Hierro)
Ubicació: Tota TUS excepte: 11,80,23
Contacta:

Entrada Autor: França451 » Dissabte 08/06/2024 9:27

Buenos días.

Quería comentar un caso que ya llevo viendo durante varios meses. Es acerca de las pulgas, tanto la B1 como la B2. Sentido Ripollet/Badia, hay una parada que realizan en un punto o en otro, según si pasan por el Taulí, pero si miramos los horarios oficiales de Sarbus Moventis, en ninguna de las dos líneas aparece nada de eso.
La parada oficial que sale en los planos es la que TUS denomina "Salut", sentido Estació Centre, en la Gran Vía de Sabadell.

Bien, pues si el servicio pasa por el Hospital Taulí, la parada comercial que realizan los buses es la de Vilarrubias, al final de la misma calle, antes de la rotonda de Gran Vía. Está parada está antes del Parc Taulí, cuando la parada "Salut" vendría después siguiendo el recorrido. La cosa está en que el bus para en Vilarrubias, sube al Parc Taulí, luego baja la Gran Vía y pasa bajo la rotonda de Vilarrubias por el subterráneo, por lo que siguiendo esta ruta es imposible que pueda parar en Salut. La cosa está en que depende de si el bus pasa por el Taulí o no, te para en una o en otra, pero tienes que sabértelo porque en ninguna parada se avisa de esto y los horarios tampoco lo indican. La distancia entre ambas paradas no es precisamente pequeña, y hay un giro de por medio, que quita visibilidad por lo que en ambos casos pierdes el bus que te toca si te equivocas.

Me gustaría saber cuándo hicieron está modificación y por qué en los horarios no se indica adecuadamente.


Los tiempos de Calígula se van acabando... Según la Historia, en el 41 vino Claudio. Vamos a ver si es verdad. Al menos para una parte...

Avatar de l’usuari
oscar440
N8
N8
Entrades: 772
Ubicació: Vilapicina i la Torre Llobeta (Nou Barris, Barcelona)

Entrada Autor: oscar440 » Dilluns 10/06/2024 1:29

França451 ha escrit:
Dissabte 08/06/2024 9:27
Buenos días.

Quería comentar un caso que ya llevo viendo durante varios meses. Es acerca de las pulgas, tanto la B1 como la B2. Sentido Ripollet/Badia, hay una parada que realizan en un punto o en otro, según si pasan por el Taulí, pero si miramos los horarios oficiales de Sarbus Moventis, en ninguna de las dos líneas aparece nada de eso.
La parada oficial que sale en los planos es la que TUS denomina "Salut", sentido Estació Centre, en la Gran Vía de Sabadell.

Bien, pues si el servicio pasa por el Hospital Taulí, la parada comercial que realizan los buses es la de Vilarrubias, al final de la misma calle, antes de la rotonda de Gran Vía. Está parada está antes del Parc Taulí, cuando la parada "Salut" vendría después siguiendo el recorrido. La cosa está en que el bus para en Vilarrubias, sube al Parc Taulí, luego baja la Gran Vía y pasa bajo la rotonda de Vilarrubias por el subterráneo, por lo que siguiendo esta ruta es imposible que pueda parar en Salut. La cosa está en que depende de si el bus pasa por el Taulí o no, te para en una o en otra, pero tienes que sabértelo porque en ninguna parada se avisa de esto y los horarios tampoco lo indican. La distancia entre ambas paradas no es precisamente pequeña, y hay un giro de por medio, que quita visibilidad por lo que en ambos casos pierdes el bus que te toca si te equivocas.

Me gustaría saber cuándo hicieron está modificación y por qué en los horarios no se indica adecuadamente.
Acerca de este asunto, te lo he comentado por privado en un mensaje que te envié el Sab Jun 01, 2024 5:45 am y que creo que todavía no has leído.Respon

Torna a “Autobusos i resta t. públic / Autobuses y resto t. público”