Ampliació de la Ronda Litoral.

Tot el que no es pugui englobar als apartats anteriors.
Todo lo que no se pueda englobar en los apartados anteriores.
Respon
Avatar de l’usuari
foronda 141
N8
N8
Entrades: 850
Ubicació: Poblenou

Ampliació de la Ronda Litoral.

Entrada Autor: foronda 141 » Divendres 19/01/2018 1:01

De la edició digital de "El Periódico" d'avui.


http://www.elperiodico.cat/ca/barcelona ... al-6562352Avatar de l’usuari
122-042-132
N9
N9
Entrades: 1654
Ubicació: (Barcelona CAT, Houston TX, Washington DC)

Entrada Autor: 122-042-132 » Divendres 19/01/2018 9:22

https://www.vilaweb.cat/noticies/lampli ... publica-2/

El Ministeri de Foment espanyol ha tret a informació pública l’estudi informatiu del tram entre Zona Franca i el Morrot de l’ampliació de la Ronda Litoral (B-10) a Barcelona. L’alternativa preseleccionada té una longitud de 5,6 quilòmetres i un pressupost de licitació estimat de 119,5 milions d’euros.

El corredor que permet l’accés a Barcelona per la zona sud a través de la Ronda Litoral (B-10) registra intensitats de trànsit properes als 100.000 vehicles diaris que, en alguns casos, han de discórrer per seccions de dos carrils per sentit de circulació, minvant la funcionalitat del tronc de la Ronda i dels diferents enllaços.

El tram en estudi està comprès entre els punts quilomètrics 11,5 i 18 de la Ronda Litoral; s’inicia entorn de l’enllaç d’accés a la Zona Franca i al Port de Barcelona, i conclou a les proximitats de l’estació ferroviària de mercaderies del Morrot.

L’estudi informatiu defineix diverses alternatives i les avalua mitjançant una anàlisi multicriteri sobre la base de diversos objectius (econòmic, ambiental, funcional i territorial) per a seleccionar l’alternativa més adequada que permeti augmentar la capacitat actual de la Ronda Litoral, resolent els problemes de funcionalitat existents i els que es preveuen com a conseqüència dels desenvolupaments urbanístics i industrials de la zona.

L’alternativa preseleccionada consisteix en una ampliació de
capacitat del tronc de la Ronda Litoral mitjançant la implantació d’un o dos carrils addicionals per sentit de circulació, en funció de la zona considerada.

A la zona 1 –entre l’enllaç de Zona Franca i el d’accés al Port per l’entrada 29– i a la zona 2 –entre l’accés al Port per l’entrada 29 i enllaç de sortida per la 28– es preveu ampliar un carril per sentit aprofitant l’àmplia secció existent que permet créixer per la mitjana.

A la zona 3 –entre l’enllaç de sortida del Port per la porta 29 i la sortida del tronc de la Ronda Litoral cap a Barcelona– s’afegeixen dos nous carrils per sentit, utilitzant la calçada actual (de quatre carrils) per al sentit de sortida de Barcelona i construint-se un nou viaducte per al sentit d’entrada a Barcelona.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]Avatar de l’usuari
Fran-Ikarus
N11
N11
Entrades: 5704
Ubicació: Allá donde se cruzan los sagaleses, donde el mar no se puede concebir
Contacta:

Entrada Autor: Fran-Ikarus » Dijous 12/04/2018 17:16

https://www.elperiodico.cat/ca/barcelon ... rt-6752612

La Ronda Litoral tindrà dos nivells i ocuparà terrenys del port
L'Ajuntament de Barcelona imposa la seva proposta de no doblar els carrils ràpids en un doble viaducte
Els vials aeris es destinaran a la circulació més de ciutat i al transport públic

Nova visita del ministre de Foment a Barcelona. Íñigo de la Serna ha passat revista aquest dijous a les obres de la Sagrera i ha aprofitat per informar de l'enèsima obra que el Govern té previst emprendre a Catalunya. En aquest cas, no obstant, es tracta d'una infraestructura per a la qual la ciutat fa gairebé 10 anys que lluita: l'ampliació de la Ronda Litoral. Ja es va dir que es faria. La novetat és que es prendrà com a bo el projecte que defensa la ciutat, és a dir, mantenint el viaducte entre la Zona Franca i el Morrot per a un trànsit més de ciutat -incloent-hi el transport públic i qui sap si també la bicicleta- i creant quatre carrils a nivell de terra, en terrenys del port, per a la via ràpida.

El 19 de gener, Foment sorprenia amb la licitació de l'estudi informatiu del projecte, però amb una proposta molt allunyada de la pretensió municipal. La idea inicial del govern era duplicar el viaducte, creant un bessó a l'actual, de manera que la Ronda Litoral passés a tenir quatre carrils per sentit en el tram afectat. El problema, i això és el que va comunicar el consistori en les seves al·legacions, és que allò causaria un tap monumental a la zona del Port Vell, al ser incapaç d'absorbir el trànsit. En resum, la proposta no millorava un problema, sinó que el traslladava.

Per poder passar d'un projecte a un altre, el port haurà de fer-se càrrec del trasllat de l'estació ferroviària del Morrot, que era un dels punts més polèmics del pla. Salvat aquest escull (l'ajuntament ja va dir que no estava disposat a pagar els més de 40 milions d'euros previstos per a això), la ronda podrà ocupar terrenys portuaris sense que suposi cap problema per a aquesta infraestructura, que ja prou en té amb les seves constants ampliacions i millores en els accessos, tant vials com ferroviaris.


Exhiba abono o pase antes de que se lo exijan

Avatar de l’usuari
Javi M
N9
N9
Entrades: 1618
Ubicació: Sant Feliu

Entrada Autor: Javi M » Divendres 13/04/2018 0:27

https://www.elperiodico.com/es/barcelon ... to-6752612

I el tren? Què pensen fer-ne d'ell? O pensen prescindir de l'accès ferroviari a una infraestructura com el port?Avatar de l’usuari
Adolescent barceloní
N9
N9
Entrades: 2375
Ubicació: Entre el Barcelonès i Osona
Contacta:

Entrada Autor: Adolescent barceloní » Dissabte 14/04/2018 9:58

La terminal del Morrot es traslladarà a Can Tunis:
Para poder pasar de un proyecto al otro, del de Fomento al del ayuntamiento, el puerto deberá hacerse cargo del traslado de la estación ferroviaria del Morrot hasta la zona de Can Tunis, que era uno de los puntos más controvertidos del plan.


Juanjo Rubio. Software Engineer. Faig coses a ARCA, ACEMA, BusClàssicBCN i Jove de Barcelona. Aficionat al transport públic, a la fotografia i a les telecomunicacions. Diguéssim que el nom d'usuari fa (mooolt de) temps que se'm va quedar petit.

Avatar de l’usuari
Ganz
N7
N7
Entrades: 330
Facebook: https://www.facebook.com/christiancavi
Ubicació: Puigcerdà

Entrada Autor: Ganz » Dissabte 14/04/2018 18:00

Podem deduir de tot plegat que l'estació del Morrot s'enderrocarà?Sanato
N6
N6
Entrades: 184

Entrada Autor: Sanato » Dimecres 08/05/2024 19:26

https://www.totbarcelona.cat/mobilitat/ ... al-505310/

Adjudicat el primer projecte milionari per ampliar la ronda del Litoral
El pressupost total estimat per a les obres serà de prop de 37,2 milions d'euros per un tram d'uns 3,5 kilòmetres entre la Zona Franca i el Port

El projecte per ampliar la ronda del Litoral comença a prendre forma. El ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible del govern espanyol ha adjudicat aquesta setmana per 1,2 milions d’euros la redacció del planejament d’aquesta actuació, que preveu allargar l’autovia B-10 entre la Zona Franca i la porta 28 del Port de Barcelona.

Segons la informació facilitada aquest dimecres pel govern espanyol, el pressupost total estimat per a les obres d’ampliació serà de prop de 37,2 milions d’euros per un tram d’uns 3,5 kilòmetres, en els punts 14,5 i 18 d’aquesta artèria de la capital catalana. En aquest sentit, cal recordar que a la ronda del Litoral hi ha una intensitat mitjana de vehicles de 100.000 al dia, amb puntes horàries que superen els 2.000 vehicles per carril, fet que ha motivat l’ampliació proposada. A més, a la zona del Port de Barcelona el trànsit de camions condiciona encara més la circulació per aquesta via.

En concret, el projecte preveu afegir un carril de circulació per sentit entre Can Tunis i el Morrot, la qual cosa faria que en una bona part de la ronda del Litoral hi hagués quatre carrils. Pel que fa al calendari, la idea és que la redacció del projecte tingui una durada de dos anys. Les obres, per part seva, es faran en un període que anirà dels 18 als 23 mesos, i el pressupost del projecte serà aproximadament d’aquests 37 milions.

Una mesura alternativa descartada
Per altra banda, cal recordar que els Comuns van posar sobre la taula una mesura alternativa a l’ampliació de la ronda del Litoral. La formació liderada per Ada Colau creu que s’hauria de tirar endavant la proposta que vol desviar la via i fer-la passar pel Port per tal de deixar lliure l’espai que ocupa actualment. Això permetria, entre altres, connectar millor el barri de la Marina amb el centre de la ciutat i viceversa.


Cada vez que subes al tren, empieza una nueva aventura...
Renfe: siempre se puede viajar peor

Avatar de l’usuari
122-042-132
N9
N9
Entrades: 1654
Ubicació: (Barcelona CAT, Houston TX, Washington DC)

Entrada Autor: 122-042-132 » Dijous 09/05/2024 8:34

Aquesta informació no és correcte

Només s'ha adjudicat la redacció del projecte de la Zona Franca al Port, (porta 28) de 3,5 Qm. La segona part que és descriu, entre Can Tunis i El Morrot, no està pas contemplat, per ara, i menys en aquest projecte. Fa temps que se'n parla, i s'han fet estudis, però per ara, res més. Salut!Respon

Torna a “Transport en general / Transporte en general”