NaviLens (nou sistema d'informació per a cecs)

Tot el que no es pugui englobar als apartats anteriors.
Todo lo que no se pueda englobar en los apartados anteriores.

NaviLens (nou sistema d'informació per a cecs)

EntradaAutor: m.h.t. » Dimecres 21/02/2018 20:37

Prova pilot de l'aplicació NaviLens d'orientació de les persones cegues en el transport públic

Les principals estacions de la línia 9 Sud de metro i les parades d'autobús de la plaça d'Espanya i de la línia H12 s'han dotat amb etiquetes interactives que els telèfons mòbils poden llegir i convertir en informació sonora


En la línia d’avançar cap a la plena accessibilitat, TMB ha iniciat a les seves xarxes de metro i autobusos una prova pilot del sistema NaviLens com a eina per potenciar l’autonomia personal dels usuaris mitjançant l’ús de la visió artificial.

Gràcies a la nova tecnologia NaviLens, les persones invidents poden llegir la senyalètica de les xarxes de transport públic, tant en les parades d'autobús com a les estacions de metro, i rebre orientacions precises mitjançant els seus dispositius mòbils. NaviLens permet capturar d'una manera molt eficient un nou tipus de codis QR de colors, denominats ddTags, de tal manera que les persones amb discapacitat visual poden llegir la informació continguda en aquest codi sense que hagin de saber on es troba emplaçat exactament.

Imatge

En una parada de bus, l’aplicació NaviLens llegeix l’etiqueta i informa del nom i el codi de la parada, les línies que hi passen, la destinació de cadascuna, el temps previst d’arribada i les possibles alteracions del servei. En una estació de metro, cada espai està etiquetat amb la seva descripció (accés, vestíbul, zona de venda, línia de peatge, escala, ascensor, andana, punt d’embarcament...) per permetre la navegació autònoma de les persones amb discapacitat visual, tant a l’entrada com a la sortida.

Imatge

Això és possible gràcies a una sèrie de característiques tecnològiques úniques dels codis ddTags, que poden llegir-se en moviment , a una distància molt superior respecte dels codis QR, fins i tot amb una perspectiva molt angulada respecte a l’etiqueta i sense que calgui enfocar-hi la càmera del dispositiu mòbil. Un cop llegida, la informació continguda a l'etiqueta és relatada en format veu en l'idioma configurat al dispositiu de l'usuari, contribuint d’aquesta manera a l'accessibilitat universal.

Aquesta nova tecnologia, fruit d'un intens treball de recerca i desenvolupament de cinc anys de durada per part de l'empresa Neosistec i la Universitat d'Alacant , ha estat guardonada amb el premi Connecting for Good de la Fundació Vodafone i ha estat testada i avalada pel CIDAT, centre de recerca i desenvolupament de l'ONCE.

https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa ... ort-public
Salvem l'Estació de França!
Avatar de l’usuari
m.h.t.
N8
N8
 
Entrades: 1269
Membre des de: Diumenge 30/08/2009 16:37
Ubicació: Badalona

Torna a: Transport en general / Transporte en general

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant