la capital catalana en novè lloc del continent i 18è mundi

Tot el que no es pugui englobar als apartats anteriors.
Todo lo que no se pueda englobar en los apartados anteriores.
Respon
Avatar de l’usuari
122-042-132
N9
N9
Entrades: 1630
Ubicació: (Barcelona CAT, Houston TX, Washington DC)

la capital catalana en novè lloc del continent i 18è mundi

Entrada Autor: 122-042-132 » Divendres 30/10/2020 15:22

font de la noticia
TMB Notícies

La solidesa del sistema de transport multimodal, un dels punts forts de la capital catalana per col·locar-se en novè lloc del continent i 18è mundial.

Barcelona ocupa una bona posició a Europa dins de l'índex Urban Mobility Readiness Index 2020, que classifica les millors ciutats del món segons la qualitat de la seva mobilitat. L'estudi, desenvolupat per l’Oliver Wyman Forum i la Universitat de Berkeley (Califòrnia, Estats Units), analitza 56 mètriques diferents per realitzar la classificació i es pot consultar en línia.

Entre les 50 grans ciutats del món estudiades, ​​l'índex destaca de Barcelona el seu sòlid sistema de transport multimodal i les bones connexions de la xarxa de carreteres, que li atorguen una puntuació mitjana de 66,1 sobre 100. Destaca la capacitat de la capital catalana per gestionar el trànsit i en general l’eficiència del sistema. En canvi, puntua per sota de la mitjana global pel que fa a l'impacte social de la seva mobilitat, l'estudi en valora la necessitat de millorar pel que fa a la qualitat de l'aire.

Barcelona ocupa la novena posició de l'índex, respectivament, si es té en compte el rànquing europeu, amb 14 ciutats analitzades, i la 18a del llistat absolut, que encapçala Singapur. Aquest 2020 són les ciutats del Vell Continent les que dominen l'escenari global, ja que més de la meitat de les deu primeres —Londres, Estocolm, Amsterdam, Hèlsinki, Berlín i París— són europees.
Alta confiança en el transport públic

Segons l'estudi, aquesta bona classificació es deu a la seva alta dependència de transport públic, al fet que són fàcilment transitables i a la priorització de la mobilitat neta i la seguretat. A més, es tracta de ciutats que treballen amb institucions acadèmiques locals i estan ben connectades a nivell regional i internacional, amb denses xarxes aèries i ferroviàries.

Els autors acompanyen les dades amb una anàlisi en què constaten el “canvi brusc” que ha experimentat la mobilitat urbana aquest any, en què la Covid-19 ha fet trontollar els plans de moltes ciutats, obligant-les a qüestionar la sostenibilitat i l'atractiu dels seus sistemes. La pandèmia ha forçat molts habitants a reconsiderar el lloc on viuen i com es mouen, de manera que les ciutats reeixides seran aquelles que comptin amb plans de mobilitat holístics i amb una visió de futur capaç d'acomodar la nova normalitat i de “convertir la disrupció en oportunitats”.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23722
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 30/10/2020 18:25

Un índex de mobilitat que mostra Londres com a una de les "millors" ciutats d'Europa però on, en canvi, no apareix per enlloc Viena, no és per prendre-se'l seriosament.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Respon

Torna a “Transport en general / Transporte en general”