Nova Rodalies R4 a l'aeroport

Rodalies RENFE, FGC Vallès i Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Cercanías RENFE, FGC Vallés y Llobregat, Metro de Barcelona, Trammet.
Respon
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23217
Ubicació: Fabra i Puig

Nova Rodalies R4 a l'aeroport

Entrada Autor: metring » Dimarts 29/05/2018 21:04

Fitxers adjunts
IMG_20180529_210506.jpg
IMG_20180529_210506.jpg (88.82 KiB) Visualitzat 6762 cops



ferroparc
N4
N4
Entrades: 66

Entrada Autor: ferroparc » Dimarts 29/05/2018 21:19

Resposta breu: autobombo de l'Ajuntament de torn. Ni de broma ho fan.
Resposta llarga, analítica i raonada:
Prenguem que es pot fer aquest servei. Primera dificultat que se li veu: cisallament del Ramal Aigues. Tots sabem que quan un tren passa per Ramal aigues, i si vol anar/tornar a/de BCN, cisalla la R2 i la R11 automàticament perquè no hi ha salt de moltó. Fer aquest tren seria viable sempre i quan es disenyés a la perfecció el cisallament, però tots sabem que el compliment d'horaris no és el fort de Rodalies...Apart que també es cisallaria a Montcada Bifurcació, i aquí si és un problema greu... L'altra opció és una bogeria directament, és a dir, usar les agulles de Sants, però si als d'Adif ja els fa al·lèrgia usar aquelles agulles quan hi ha incidències, no vull pensar amb un tren com aquest.
Segona dificultat: l'actual ramal de l'Aeroport és totalment en via única sense cap punt de creuament, ja que es van carregar una de les dues vies de la estació de l'Aeroport.
Tercer i últim: pels motius exposats anteriorment, Adif ni Renfe autoritzaran mai aquest servei. Així que ja es poden anar oblidant. Juraria que als de Mataró els va passar el mateix, ho van demanar a Territori i els van dir que tururut.
Analitzant el règim de parades d'aquest servei, em sembla de tot menys semidirecte. S'hauria de parar només a estacions clau: Terrassa, Sabadell Centre i Cerdanyola, i d'aquí cap a BCN SAC. No entenc perquè s'hauria de parar a Montcada, a Montcada tenen els R2 Nord a l'Aeroport :|
Resumint: politiqueig de l'alcalde de torn, proposta feta a cuita i corrents (Montcada i Reixach? :boig -Qui ha fet el powerpoint?), i sense consultar a cap tècnic ni ningú que conegui bé la xarxa de Rodalies i les seves limitacions. Ai, senyor, quant d'autobombo!


The next train to arrive at platform 2 is the 16:25 Great Western service to London Paddington, calling at Tiverton Parkway, Tauton, Westbury, Newbury, Reading and London Paddington. This train is formed of 8 coaches.

437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dimarts 29/05/2018 21:57

metring ha escrit:https://twitter.com/Adam_Aufenix/status ... 20481?s=19

Ho veieu factible?
És una de les possibilitats que Renfe té al cap. Les altres dues són la R7 i la R3.

Crec que és més senzill que siguin la R7 o la R3 les que hi vagin.

La R4 són massa trens com per posar-los per Passeig de Gràcia, i caldrien obres de gran magnitud per poder-ho fer (ERTMS, salts de moltó: 2 a Montcada-Bifurcació i 1 a Trinitat, 1 a Sants costat Pg.Gràcia/Pl.Catalunya i un altre a Sants costat Torrassa... o a Torrassa directament). Molts diners.

Amb la R3 o sobretot la R7, només caldrien salts de moltó a Montcada-Bifurcació i la Trinitat (i si fós la R7, potser ni això).
El projecte dels salts de moltó de Montcada-Bifurcació i la Trinitat ja està a l'olla, però encara no ha sortit.

L'idea és que la R1 arribi a Vilafranca i Sant Vicenç de Calders en lloc de la R4, i una reordenació dels itineraris de les altres línies posant una de les línies actuals de Sant Andreu Arenal/Plaça Catalunya per Sant Andreu Comtal/Passeig de Gràcia, cosa que permetria PER FI perllongar la R7 i donar un servei amb cara i ulls a Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola-Universitat.

Però això encara no és possible, caldrà com a mínim la reforma en profunditat de Montcada-Bifurcació i de la bifurcació de la Trinitat.

Ja ho anirem veient, aneu comprant crispetes. :D



Avatar de l’usuari
Aeduh
N6
N6
Entrades: 307
Ubicació: Volpelleres

Entrada Autor: Aeduh » Dimecres 30/05/2018 0:18

La R4 acabara en algun futur anant a l'aeroport, es vol fer des de fa molt de temps, aquesta imatge surt a un pdf d'ADIF d'abans de la crisi.
Ara bé, això d'un semi directe, i tal com està plntejat, tal com diu ferroparc sembla ser un invent polític improvisat.
Fitxers adjunts
Captura de pantalla 2018-05-30 a las 0.16.23.png
Captura de pantalla 2018-05-30 a las 0.16.23.png (82.32 KiB) Visualitzat 8570 cops


Ciutadans de Catalunya, ja soc aquí!

Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dimecres 30/05/2018 0:24

Sí que és factible sempre i quan es faci servir el ramal d'aigües, és a dir, des de Montcada-Bifurcació els trens d'aquesta línia anirien a St. Andreu Comtal. En hora punta anirien una mica justos ja que haurien de creuar totes les vies de Bifurcació i després les de la R2, però amb una bona coordinació no crec que fos res greu. De fet el tap de rodalies està molt més avall, des de Glòries a Sants.
També cal dir que no costaria massa fer un salt de moltó al ramal d'aigües, ja que hi ha espai i al ser una obra a cel obert el cost es acceptable.



Avatar de l’usuari
ortegote
N8
N8
Entrades: 1231
Ubicació: a prop d' ADIF
Contacta:

Entrada Autor: ortegote » Dimecres 30/05/2018 19:50

Buenas,
Un poco raro todo no? la Generalitat junto con Fomento no quieren poner una lanzadora de Passeig de Gracia a la T2/T1? y separarla de la red de cercanias?
Y hay algun servicio alternativo que una Sabadell y el aeropuerto en transporte publico? tiene demanda?
No se podria coordinar un buen transbordo para hacer Aeroport a Sabadell y el resto de la R4?

Creo que antes de montar un follon en la red de cercanias se podria estudiar mejor esta propuesta.
Saludos.



Avatar de l’usuari
albert28
N9
N9
Entrades: 2152

Entrada Autor: albert28 » Dimecres 30/05/2018 20:07

ortegote ha escrit:Buenas,
Un poco raro todo no? la Generalitat junto con Fomento no quieren poner una lanzadora de Passeig de Gracia a la T2/T1? y separarla de la red de cercanias?
Y hay algun servicio alternativo que una Sabadell y el aeropuerto en transporte publico? tiene demanda?
No se podria coordinar un buen transbordo para hacer Aeroport a Sabadell y el resto de la R4?

Creo que antes de montar un follon en la red de cercanias se podria estudiar mejor esta propuesta.
Saludos.
Entre Terrassa y Aeropuerto está un express el e2.2 creo



França451
N9
N9
Entrades: 2227
Facebook: Mikel Eric Redondo Santoyo (Pluma de Hierro)
Ubicació: Tota TUS excepte: 11,80,23
Contacta:

Entrada Autor: França451 » Dimecres 30/05/2018 21:43

Eso suena más a propuesta electoralista para ganar votos. Yo tampoco me lo creo. Y en efecto, están ya las obras de las lanzaderas esas de túnel a la T2 y T1. De hecho me parece incluso más factible que hagan un triángulo ferroviario para que la línea procedente de vilanova pueda entrar directa en el Aeroport sin tener que llegar hasta El Prat, antes que montar todo un megatinglado.

Os recuerdo que en Madrid se reorganizaron las vías en Chamartín cuando se hizo TR2 y recientemente leí que iban a reorganizar Atocha porque se montan unos follones con el tema de los regionales y LD del copón.
En Barcelona, con la actual configuración de vías, sólo que en Hospitalet salgan tres trenes seguidos y quiera entrar un Sanvi ya se montan pitotes, y que en Sants metas un besugo sin servicio en vía 10 y tienes en cinco minutos un carrusel de R2 y regionales haciendo cola para entrar en vía 9, está la red como para reordenar vías al estilo de Madrid. Si por la mínima ya se montan retrasos de hasta 40 minutos!!!!

De verdad, los que soñáis con antiguas propuestas, haced el favor cuando tengáis tiempo y podáis compraros una TDia de 6 zonas o dispongáis de diez euros, de iros un día de diario que no tengáis cole/tuto/uni a daros una vuelta por las líneas... Ni eso. Con que con una T10/TDia de 1 zona os hagáis un recorrido por los tramos de líneas de zona 1 vais ue os matáis para entender los problemas de la red de Barcelona, y por qué la gente se queja. Pero si las únicas cuevas de transporte que visitan ustedes son FGC y el Metro y las líneas locales del pueblo/barrio de cada uno y el tren lo pisan una vez al mes si llega para dos estaciones de un punto concreto y ya, evidentemente pueden pensar que no pasa nada si a las ocho de la mañana cizallas tres tramos de la red tan ricamente para que pase un sólo tren. Si sólo con que metas un Talgo por los cruces de Clot a veces ya retrasan hasta siete trenes de la R1 y por lo menos tres de la R2!!!!

Es que este mes estoy trabajando en unas encuestas en Rodalies de Catalunya, y pues cuando estás nueve horas y media en una estación o recorriendo trenes en cada una de las líneas en distintos puntos, pues se suma a lo que ya sabías. Y es cuando entiendes cuando ves durante varias horas el flujo/tráfico de trenes, gente y líneas, cuando entiendes de verdad por qué la gente se queja y cuáles son los auténticos problemas. Y esos problemas están impidiendo que se haga una restructuración integral de la red con pocos recursos.

El problema es que se quitaron vías, a ver si lo pilláis de una vez: en un pasado había unas vías estratégicas que comunicaban unos corredores con otros y esas vías se quitaron y ya no hay espacio para ponerlas. ¿Qué hay que hacer ahora? Pues construir megaestaciones que valen un dineral, como la Sagrera y la Torrassa, el intercambiador de Montcada, y todo eso, para poner un parche y restructurar la red. ¿Qué se debió haber hecho hace años? Ponerse burros e impedir que se quitaran las vías. Pero con la excusa de los Juegos Olímpicos, las del Campo de la Bota fueron las primeras en caer. Me juego el cuello, y estoy seguro de que los veteranos como 132, Wefer, Metring, guigui o Ortegote, por citar sólo algunos compañeros del foro, a que en tiempos de la Estación del Nord, y con todos los cruces que había, y distintos ramales de corredores, se hubiera podido hacer virguerías con la red. Pero si te cargas que si el túnel del Gornal, que si la vía directa de Sant Adriá a SAC, que si la tercera vía de Bellvitge, y algunas vías y ramales que me dejo por ahí, pues, no me extraña que los veteranos hablen de "redes castradas". Y en una red donde con las vías actuales a la mínima se montan unos pollos de cuidado, que venga un político a prometer una línea megafashion que cruza cinco corredores uniendo puntos que ni de coña pueden unir sin que se monte el lío padre día sí, día también, es para decirle al político de turno eso de "Anda, vete a tu casa a dormir y a soñar a la cama".

Y una cosa más, solo. En Madrid si os molestáis en pasaros en foros como Andén 2 y os miráis hilos relativos al TR2, veréis cómo en Chamartín se hizo un obrón de tres pares de narices, además de todo lo que liaron después para el Civis de Guadalajara y las vías de Fuente La Mora, donde recuerdo que al menos se excavó un subterráneo que pasaba or no sé qué vías para hacer que los trenes procedentes de Recoletos fueran a Fuente La Mora y el ramal del Aeroport. Antes, los cIVIS de Guada iban en superficie, saliendo de unas vías de esas a hacer puñetas de las vías de líneas convencionales, y cizallaban sólo las vías de apartado y talleres, sin afectar a la red. Pero al meter lo de Fuente La Mora, se tuvo que excavar un salto de carnero y montar un pollo para que los FLM pasaran por debajo de otras vías. Esto afectó a las vías que venían de TR1 y TR2 y tuvieron que cortar la estación en varias ocasiones para hacver restructuraciones tipo lo que van a hacer ahora en Sants de 4+4, pero más a lo bestia. El TR2 salía por la izquierda del TR1 a un nivel inferior, y las vías llegaban a los andenes de 1,2 y 3. Luego las vias 4 y 5 se necesitaron también para hacer salir a los Aranjuez y hubo que mover más allá las vías del TR1. Ahora creo si mal no recuerdo que los que van al Escorial por ejemplo por la C2, te paran en la vía 10 o 12 tranquilamente, cuando hará unos quince años paraban en la vía 5. ¿Se puede alguioen imaginar cuánto debió costar mover siete cruces y adecentar seis andenes así de golpe? Luego, muchas de las vías de los talleres se suprimieron para hacer eso del salto de carnero de FLM y el ramal del Aeropuerto. Cuando la C3 llegó a Aranjuez, resulta que una de las vías cizallaba a los trenes procedentes de Recoletos que iban a Pío y Villalba, y para más inri, volvía a cizallar el ramal de la Autónoma. Y hubo que volver a mover vías y desvíos y dejar la estación patas arriba. Y en medio de todo eso, se cerraban sectores enteros de la estación y hoy los Cercedilla te paraban en vía 5 y los Alcalá en vía 3, y mañana te mandaban a coger el Cercedilla a vía 18 y el Alcalá a vía 14, y nos mareaban de un lado a otro. Yo sólo viví una parte de esas obras, pero cuando se hacían los nuevos ramales, alucinaba con los comentarios que dejaban en el foro.

A ver si os creéis que Chamartín fue un juego de Lego de niños, para restructurar la red y que la C4 fuera a Alcobendas, la C3 a Villalba y la C1 a la T4 y la C10 a Fuente la Mora. Eso ha costado un dineral y hacer obrones en Chamartín y tener la estación hecha un puzzle moviendo los trenes de un lado a otro como quien remueve el caldo de una sopa en la olla de la cocina. Y eso, ha tenido que costar una pasta gansa porque ha sido como unas diez veces por lo menos la actual remodelación de las Glórias Catalanas. Y no exagero nada:

1. El túnel de TR2 y su entrada en Chamartín: se excavó una fosa casi tan grande como media Sagrera TAV.
2. El salto de Carnero de las vías que iban a Cantoblanco. Si bien ya existía uno, en tiempos de la C1 y C10, hubo que hacer otro nuevo ya que dicho ramal estaba a la derecha y las vías procedentes de tR2 estaban a la izquierda, y o cizallaban a la C2 y C7 que iban a Ramón y Cajal, o había que construir otro para salir de Chamartín.
3. El salto de carnero de FLM. De cara al futuro ramal del Aeropuerto T4 se eliminaron algo así como siete vías de apartado a talleres, para hacer un salto de carnero en curva en el que se metían los cIVIs a Guada, un salto de carnero no pequeño precisamente. Más las obras de restructuración de vías que llevaba implícito.
Así de pronto me vienen a la cabeza esos tres obrones, que no fueron ni baratos ni se hicieron en un mes precisamente.

El día que les dé a las cabezas pensantes ponerse a hacer esos pifostios en Sants, que encima es subterránea, no quiero ni pensar la que se va a liar. Y me viene a la cabeza cuando se hizo el túnel de Catalunya a Sants: hubo que montar un andén de Universitat Metro L1 encima de otro para que entrara el túnel. La Sagrera meridiana motivó rehacer los andenes de las estaciones de Metro de L1 y L5 y hacer pasar las vías de Renfe encajadas entre medias. Y eso que yo recuerde no se hizo en dos días, ni fue barato precisamente.

¿Entienden ahora los nuevos por qué en cada propuesta de cruzar líneas ponen cardíacos a los veteranos y administradores del foro? Porque con cuatro obras de ese calibre, se funden todo el presupuesto anual de transportes de Catalunya. Y no es que en tal o cual comunidad se dé menos presupuesto y en otras más. es que una obra del calibre de esas cuesta lo mismo aquí que en cualquier otro punto del planeta. Y hacer obrones de esos es gastarse un dineral tan inmenso que ni nuestra mente puede concebir la astronómica cifra. Y si en comunidades como Madrid se hizo, no fue porque la comunidad tuviera ese dinero, noooooo señores, no, no nos engañemos. Fue gracias a que el presidente del real madrid, el del atleti, la fundación tal, el museo cual, la organización fulanita, el barón de Valdeminga, el obispo de cantayllora, y los millonarios tal y cual y este y aquel banco, pusieron una parte de la pasta en la obra. Si no, la comunidad no hubiera podido ni hacer la línea 12 de MetroSur.

Diles al presidente del español, al del Barça, al barón que tiene treinta chalés en Sarrià y al presidente del MNAC que suelten pasta y la Torrassa está hecha mañana mismo. Y la línea costa-costa la empiezan a hacen hoy mismo. Pero si el gobierno regional solo y los cuatro señores de clase media son los únicos que pagan una obra, y encima la hacen a medias pero los responsables se llevan la pasta, es normal que se chille y se patalee porque acá las obras tardan mil años. Los presidentes de los clubes se pueden gastar el dinero en P*** y en fiestas, nadie les dice que no puedan hacerlo. Pueden hacer con su dinero lo que quieran y son libres de ello. Pero si mucha de esa gente pone pasta para obras públicas que se hagan de verdad, porque pactan con aquel o este político llevarse una tajada en ello, las grandes obras se hacen. Se hacen hospitales megafashion, plazas y calles, centros comerciales, líneas de transporte enteras, viales de carreteras y autovías... Pero si asociaciones, grupos y clubes externos a políticos, ayuntamientos o diputaciones autónomas, no ponen ni un céntimo, y todos los gastos tienen que correr a cargo de la propia autonomía con el presupuesto con el que cuenta, está claro que no se va a construir más de un caballo de madera en la plaza de mi pueblo, con aglomerado de corcho mojado y grietas que se inunda cuando llueve. Y luego se chillará que si los presupuestos.

No digo en absoluto que no haya parte de verdad en una diferencia notable de asignaciones presupuestarias según a qué autonomías, pero tampoco es oro todo lo que reluce: los deportes y el fútbol han financiado muchas obras públicas y proyectos en muchos sitios, si aquí sólo lo hace Cáritas con una aportación piadosa y por pena, está claro que no se puede tirar adelante grandes obras.

Un saludo

Mikel


Los tiempos de Calígula se van acabando... Según la Historia, en el 41 vino Claudio. Vamos a ver si es verdad. Al menos para una parte...

437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Dijous 31/05/2018 0:37

wefer ha escrit:També cal dir que no costaria massa fer un salt de moltó al ramal d'aigües, ja que hi ha espai i al ser una obra a cel obert el cost es acceptable.
Està previst. Hi ha estudis d'Adif per a aquest salt de moltó, juntament amb un doble salt de moltó a Montcada-Bifurcació (un a l'extrem Torre Baró/Sant Andreu Comtal, i un altre a l'extrem Montcada-Sant Joan/Montcada-Manresa).
I evidentment, per a la reforma de l'estació de Montcada-Bifurcació (que costarà uns 9 milions).



Avatar de l’usuari
wefer
Administrador
Entrades: 6993
Ubicació: Barcelona - Fabra i Puig / Sant Andreu Arenal
Contacta:

Entrada Autor: wefer » Dijous 31/05/2018 11:29

Pel costat nord, que és el que utilitzo i visc habitualment, el problema és molt clar: en hora punta es forma un embús de trens a la zona de la nonata estació de Vilafranca, al costat de Glòries. Allà s'han d'encabir els trens que vénen de la R3 i la R4 amb els que vénen de la R1 en una sola via, que és la que arriba a Arc de Triomf. I no hi caben ja que tan Arc de Triomf com Catalunya tenen una sola via per sentit i això implica que cada tren que ha de parar-hi paralitza tot el carrussel que ve darrera.

Solucions n'hi ha, però totes impliquen inversió i ciment ja que per molt que hi posin ERTMS o el que vulguin, la gent trigarà el mateix en pujar i baixar del tren. Possibilitats:
  • Un nou túnel que travessi la ciutat: pel litoral, per l'Eixample... per on vulguis. Molt car.
  • Un nou túnel pel metro L1 entre Arc de Triomf i Universitat. Així Rodalies tindria 2 vies per sentit en el tram més complicat i, el que és més important, podrien parar dos trens per sentit a la vegada tant a Arc de Triomf com a Catalunya.
  • Un salt de moltó a Glòries que permeti desviar trens a Estació de França. Això implicaria haver de millorar les connexions d'Estació de França amb la resta de la ciutat per exemple allargant el Tram des de Wellington fins a Colón i fent un passadís d'enllaç en condicions amb la L4. Tampoc estaria malament afegir una estació a Clot per a la R3 i R4 i així enllaçar amb L2 i la R1 i R2.
Aquestes són les que se m'acudeixen. Tot plegat recolzat pels intercanviadors de Vulpalleres i Hospital General que evitarien a molta gent haver de baixar fins a Pl. Catalunya.
Ara, amb inversió zero no hi ha res a fer.



437.001
N10
N10
Entrades: 5038
Ubicació: Tarragona

Entrada Autor: 437.001 » Divendres 01/06/2018 3:54

wefer ha escrit:Pel costat nord, que és el que utilitzo i visc habitualment, el problema és molt clar: en hora punta es forma un embús de trens a la zona de la nonata estació de Vilafranca, al costat de Glòries. Allà s'han d'encabir els trens que vénen de la R3 i la R4 amb els que vénen de la R1 en una sola via, que és la que arriba a Arc de Triomf. I no hi caben ja que tan Arc de Triomf com Catalunya tenen una sola via per sentit i això implica que cada tren que ha de parar-hi paralitza tot el carrussel que ve darrera.

Solucions n'hi ha, però totes impliquen inversió i ciment ja que per molt que hi posin ERTMS o el que vulguin, la gent trigarà el mateix en pujar i baixar del tren.
No, encara no.

Encara no hem arribat a aquest punt de saturació.
Però sí a un punt on hi ha un desequilibri d'ocupació de solcs assignats entre el túnel de Plaça Catalunya i el de Passeig de Gràcia.
I un desequilibri evident entre el nombre de vies a Sants per a cada túnel (1+1 Plaça Catalunya, 3+3 Passeig de Gràcia).

De moment, cal tenir en compte que les obres de Camp de Tarragona-Vandellós eliminaran del túnel de Passeig de Gràcia tots els Euromeds (mantenint els Talgos).
Això deixa uns quants solcs sense assignar. Tenint en compte que a més, amb el canvi de configuració de Sants el túnel de Plaça Catalunya guanyarà una capacitat preciosa a Sants (dues vies més que ara no té), serà possible reorganitzar una mica la xarxa.

Una de les línies de Sant Andreu Arenal haurà de passar a Sant Andreu Comtal.
Pel què sembla, la que té més números és la R3.
La R4 són massa trens, no seria possible encabir-los.
El principal problema de la R3, és la falta de fiabilitat del tram entre La Garriga i Montcada-Bifurcació.
O sigui que no seria descartable que en un primer moment fós la R7 la que passés a Sant Andreu Comtal.
wefer ha escrit:Possibilitats:
  • Un nou túnel que travessi la ciutat: pel litoral, per l'Eixample... per on vulguis. Molt car.
  • Un nou túnel pel metro L1 entre Arc de Triomf i Universitat. Així Rodalies tindria 2 vies per sentit en el tram més complicat i, el que és més important, podrien parar dos trens per sentit a la vegada tant a Arc de Triomf com a Catalunya.
  • Un salt de moltó a Glòries que permeti desviar trens a Estació de França. Això implicaria haver de millorar les connexions d'Estació de França amb la resta de la ciutat per exemple allargant el Tram des de Wellington fins a Colón i fent un passadís d'enllaç en condicions amb la L4. Tampoc estaria malament afegir una estació a Clot per a la R3 i R4 i així enllaçar amb L2 i la R1 i R2.
Aquestes són les que se m'acudeixen.
Per força més endavant, les dues primeres poden estar bé, segons què i com es faci.

La tercera... és més accessòria. I MAI la posaria per davant d'un salt de moltó a Bifurcació Aragó, per evitar els cisallaments al túnel de Passeig de Gràcia entre els trens Clot i els trens Estació de França.
wefer ha escrit:Tot plegat recolzat pels intercanviadors de Vulpalleres i Hospital General que evitarien a molta gent haver de baixar fins a Pl. Catalunya.
Ara, amb inversió zero no hi ha res a fer.
El de Volpelleres és innecessari.

És infinitament més necessari el d'Hospital General. I probablement, un a la zona de Baricentro.

Ara bé, amb una R8 amb una freqüència de pas d'un tren per hora i la R7 limitada a Cerdanyola-Universitat i a Sant Andreu Arenal, res a fer.



Vox
N8
N8
Entrades: 1255
Ubicació: Badalona

Entrada Autor: Vox » Divendres 01/06/2018 16:30

ortegote ha escrit:Buenas,
Un poco raro todo no? la Generalitat junto con Fomento no quieren poner una lanzadora de Passeig de Gracia a la T2/T1? y separarla de la red de cercanias?
El servicio no está claro que tenga que ir separado de la red de cercanías, aunque de momento apunta más a ello que a una integración. En cuanto a infraestructura irá por la misma que los actuales R2 hasta Sants-PdG (y de ahí a alguna parte porque en PdG no pueden terminar, serían ganas de añadir más follón al tráfico de trenes en esa estación).


I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.

Avatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1876
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Dimarts 21/08/2018 10:48

S'havia parlat de fer la R4 per l'Aeroport i PTP vol fer-la per l'Aeroport i PdG... tot i que es suposa que està pensat en què sigui llançadora (R10?).

Tenint en compte que fa falta el desdoblament de Vic, i si es fa per la R3??... A diferència de la R4, crec que aquests tenen menys trens, si es canviés la R3 de túnel no hi hauria problemes, almenys problemes per tema de capacitat (ja que els Euromeds anirien per via LAV deixant alguns solcs)...


Mapa ferroviario de Cataluña: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit? ... 05483&z=13

Mapa ferroviario de Cataluña (versión ampliada): https://www.google.com/maps/d/viewer?hl ... Gk_qB2YxL4

Respon

Torna a “Ferrocarril àrea Barcelona / Ferrocarril área Barcelona”