Propostes ferroviàries per a l'àrea de Barcelona

Propostes dels usuaris per a fer millores a les xarxes ferroviàries existents o per crear-ne de noves / Propuestas de los usuarios para hacer mejoras en las redes ferroviarias existentes o para crear nuevas
Respon
Avatar de l’usuari
Aeduh
N6
N6
Entrades: 307
Ubicació: Volpelleres

Re: Propostes ferroviàries per a l'àrea de Barcelona

Entrada Autor: Aeduh » Divendres 12/04/2019 14:17

Dos preguntes:

Algú sap si és físicament possible fer-hi una estació a El CLot-Aragó a la línia de Meridiana? O potser la L1 al costat està massa a prop per poder fer obres d'andanes?

Algú sap si podria ser possible terminar de posar un 3r carril a la R4 desde la sortida del futur túnel de Montcada fins a després de Terrassa?


Ciutadans de Catalunya, ja soc aquí!

Avatar de l’usuari
Aeduh
N6
N6
Entrades: 307
Ubicació: Volpelleres

Entrada Autor: Aeduh » Dimarts 16/04/2019 23:24

Soy partidario de crear un servicio de trenes suburbanos complementarios que aligeren las frecuencias del túnel de Pl. Cat.
Estos servicios irían desde la estación de França hasta, por un lado Terrassa/Viladecavalls, y por otro hasta Les Franqueses del Vallès.
Tendrían la misma filosofía que los suburbanos de FGC, que terminan en PlCat y PlEsp respectivamente.
Solo con parada la en Sagrera Meridiana tendrían acceso a la L1, L3 y L9.
Algunas cosas serían necesarias para esto:
Redirigir la R3 a la línea de la R2 Nord, gracias a una conexión en Les Franqueses del Vallès, por un lado.
Por otro, un tercer salto de carnero en el ramal de les Aigües, el túnel de Montcada y tercer carril desde ahí hasta Terrassa en todo el trayecto.
La nueva línea suburbana dara el volteo de Montcada, y la R4 iría directo.

También hay que implementar una conexión física entre la línea de Meridiana y el ramal de França a la altura de Glòries, y propongo una estación a la altura del Clot-Aragó, y otra en Bogatell (cabe puesto que hay 3 vias y se pasaria a dos, ya que la tercera es producto de la falta de salto de carnero en el principio del ramal.
Una conexión física simple abajo de Glòries implicaría 5 (!) cizallamientos. Por tanto, esta es mi propuesta de como solventar esos cizallamientos.

El salto de carnero de abajo entre la via de Arc de Triomf y el desviamiento a Sagrera ya existe, el resto no (en Monumental, en Tanger con el desvio al túnel de PdG, y el principal embrollo). Colores: verde via tal cual, en marrón pasa por debajo, el resto ya venian en openrailwaymap.com. Habría que destapar la Meridiana tanto debajo de Glòries como en Clot (para la estación nueva). También incluyo el salto de carnero de PdG.

Imatge
Aeduh l’ha editat per darrera vegada el dia: Dijous 18/04/2019 16:51, en total s’ha editat 1 vegada.


Ciutadans de Catalunya, ja soc aquí!

França451
N9
N9
Entrades: 1875
Facebook: Mikel Eric Redondo Santoyo (Pluma de Hierro)
Ubicació: Tota TUS excepte: 11,80,15,23
Contacta:

Entrada Autor: França451 » Dimecres 17/04/2019 19:41

Edu, modifica YA esa curva de la Monu a Tetuán, antes de que alguien te saque los ojos y pon las vías de la L2 por su sitio... Hace daño a los ojos.


Los tiempos de Calígula se van acabando... Según la Historia, en el 41 vino Claudio. Vamos a ver si es verdad. Al menos para una parte...

Avatar de l’usuari
Aeduh
N6
N6
Entrades: 307
Ubicació: Volpelleres

Entrada Autor: Aeduh » Dijous 18/04/2019 14:05

Jajaja yo no he hecho ese mapa, solo las vias verdes y marrones, el resto viene de una captura de pantalla de openrailwaymap.com, y ya sé que en ese punto una vía pasa por debajo de la otra, por la historia de no ir bajo la manzana.


Ciutadans de Catalunya, ja soc aquí!

Avatar de l’usuari
Aeduh
N6
N6
Entrades: 307
Ubicació: Volpelleres

Entrada Autor: Aeduh » Dijous 18/04/2019 17:29

Estos serían los servicios del FGC - Linia del Besòs.
He incluido un nuevo ramal a Caldes de Montbuí basado en una propuesta que puse hace un tiempo.
La R3 y R4 acaban en el aeropuerto, adéu llançadora nadie te echó de menos.
Recuerdo que las frecuencias de las actuales R3 y R4 se partirían en dos en las lineas S y R, no habría doblamiento de frecuencias obviamente. Justamente esta propuesta existe para aligerar el túnel de PlCat.
Pronto haré un listado detallado de todas las actuaciones que habría que hacer a lo largo de la línea, como estaciones nuevas, desdoblamientos y saltos de carnero.

https://drive.google.com/open?id=13YVmD ... sp=sharing

Imatge


Ciutadans de Catalunya, ja soc aquí!

Avatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1711
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Dilluns 22/04/2019 18:10

Això no és una proposta, és una curiositat més bé

He vist que fa anys la R1 abans anava des de l'Aeroport, una cosa que no sé si a dia d'avui i en el futur es pot tornar a fer, però la idea de connectar l'Aeroport amb el Maresme és interesant, això és trucada de apropar als turistes als hotels del Maresme. La meva pregunta és el perquè es va convertir en una nova línia com la desapareguda R10 i ara és un ramal de la R2??? I es podria tornar a fer el recorregut de la R1 des de L'Aeroport???Avatar de l’usuari
albert28
N9
N9
Entrades: 1913

Entrada Autor: albert28 » Dilluns 22/04/2019 22:57

Carlos González ha escrit:Això no és una proposta, és una curiositat més bé

He vist que fa anys la R1 abans anava des de l'Aeroport, una cosa que no sé si a dia d'avui i en el futur es pot tornar a fer, però la idea de connectar l'Aeroport amb el Maresme és interesant, això és trucada de apropar als turistes als hotels del Maresme. La meva pregunta és el perquè es va convertir en una nova línia com la desapareguda R10 i ara és un ramal de la R2??? I es podria tornar a fer el recorregut de la R1 des de L'Aeroport???
Va existir fins que va arribar l'AVE ja que es va eliminar 1 de les vies de Sants en l'actual R2. La actual que va pel pont era la via de la R10mohn902
N4
N4
Entrades: 56

Entrada Autor: mohn902 » Dimarts 21/05/2019 13:43

Per a resoldre la inconnexió en transport públic del Baix Llobregat amb el Vallès, se m'ha acudit aquesta proposta:

1. Construir un enllaç ferroviari un cop passat l'estació de Viladecans cap a la línia de mercaderies que ve del port i que arriba fins al Papiol.
2. Aprofitar el doble ample de la línia de mercaderies fins al Papiol i que està amb catenària a 3000V.
3. Enllaçar, si no ho està ja, amb la línia transversal per Rubí.
4. Reubicar les estacions de Rubí i Sant Cugat per millorar la correspondència amb FGC i construir estacions noves en polígons per on passi així com la de Baricentro i Santa Perpètua.
5. Fer correspondència amb la R3.
5. Potser construir una estació únicament connectada amb autobús a la zona de Molins de Rei-Sant Vicenç dels Horts.
6. Crear una nova línia, per exemple R9, de rodalies Castelldefels-Granollers per el Papiol i UAB amb freqüència de 20 minuts en hora punta i 30 en hora vall (reestructurar la R2Centre)
7. Configurar la R8 sent un tren cada 2 hores Vilafranca-Granollers i cada 2 hores Martorell-Sant Celoni

Penso que seria prou atractiu per tots aquells que ens hem trobat massa vegades els embussos del Papiol alhora que ajudaria a reduir la contaminació metropolitana. I penso que pels mercaderies que hi passen (no em sé el %) s'hi podrien intercalar rodalies que en el tram comú només s'aturarien a Molins de Rei-Sant Vicenç dels Hortsmfuentesll2
N5
N5
Entrades: 125

Entrada Autor: mfuentesll2 » Dimarts 21/05/2019 18:29

L'única solució possible per reactivar el tram entre el nus de castellbisbal i UAB per desgràcia és construir una variant que passi pels centres de Rubí i Sant Cugat (o posar busos llançadora com els de Valencia entre l'estació del Nord i Joaquim Sorolla).

En el cas de Sant Cugat es podria fer un enllaç més directe entre les estacions.
En el cas de Rubí moure l'estació a H.General mataria definitivament la poca gent de Rubí que l'utilitza (estaria molt més allunyada del casc urbà) i per fer-hi arribar l'autobus seria molt complicat (línia interurbana). El que si que es podría fer es un passadís per sota de l'autopista per vianants i bicis i connectar l'estació de Rubí amb l'H.General ja que actualment no hi ha cap manera de creuar de forma segura entre les dues estacions (el pas per sota de l'autopista és una trampa mortal).Avatar de l’usuari
Aeduh
N6
N6
Entrades: 307
Ubicació: Volpelleres

Entrada Autor: Aeduh » Dimecres 22/05/2019 0:02

El traçat nou de Rodalies per Rubí - Sant Cugat en la meva opinió tindria que tenir aquesta forma: https://imgur.com/RRfCd3R


Ciutadans de Catalunya, ja soc aquí!

mfuentesll2
N5
N5
Entrades: 125

Entrada Autor: mfuentesll2 » Dimecres 22/05/2019 16:16

L'accés a Rubí pel costat Llobregat seria molt complicat, és una zona molt accidentada amb turons i tallats. Per això no veig bé fer l'estació de Castellbisbal centre (a molta profunditat i complicada) i trauria el ramal més endevant.

https://gyazo.com/ad3bc901bd3b08dbc6032943fe9581dc

Deixaria la línea amb una sola estació on està l'estació de FGC, ja que el túnel aniria bastant profund i l'únic lloc viable per fer-la és aproximadament on està ubicat l'institut Duc de Montblanc, a 700m en línia recta de l'estació de FGC.

El ramal sortiria del PAET Riera de Rubí (pol. industrial Rubí Sud) on eventualment es podría construir una estació i amb un salt de moltó començaria a pujar pel torrent de Can Tallafigueres fins a l'urbanització dels Avets, on passaria en túnel fins a sortir a l'estació de FGC de Rubí on probablement hagués d'entrar soterrada en bastanta profunditat (no es pot descartar que el túnel hagués de passar per sota de la Riera de Rubí) ja que no hi ha prou espai per la línia de FGC al haver-hi els fonaments de les torres al costat per ampliar andanes pels laterals i just per sota hi passa la C-1413 (de fet avui mateix he vist un camió que pràcticament ha tocat el pont).

El tram de Sant Cugat no el toco perquè no conec exactament la zona ni les necessitats.Lluis
N6
N6
Entrades: 190
Ubicació: Sants Estació

Entrada Autor: Lluis » Dissabte 01/06/2019 1:24

Propostes encadenades:
- Unificar serveis R2 Vilanova - Sant Celoni. (Euromed per LAV)
- Llavors, crear R7 Aeroport - UAB per Aragó i ramal de les aigües. (Cada 15 min amb nou ramal aeroport).
- I després, R4 directe per tunel de Montcada entre Torre Baró i Cerdanyola. (Les estacions de Montcada R4 passen a ser servides per R7, amb interconnexió R3 a Bifurcació i R4 a Cerdanyola)

Sub-propostes encadenades 1:
- Perllongar els R4 Terrassa -L'Hospitalet Fins Molins de Rei. (Més fiabilitat amb soterrament Sant Feliu)
- Perllongar els R1 Mataró - Molins de Rei fins UAB (pel papiol)
- Substituir R8 Martorell - Granollers per perllongacions: R7 Aeroport - Martorell per UAB + R1 Mataró - Granollers per UAB (reanomenar-la R8)

Sub-propostes encadenades 2:
- Reforçar R2 (Sobretot Castelldefels-Barcelona).
- Perllongar R2sud fins a Reus (AKA R15 estil R11). Semidirecte Sants-Prat-Sitges.
- Convertir alguns Reg exp R15 Reus-BCN a Intercity/MD directes Reus-TGN-BCN.


"Les vaques volen? Si ho diu La Retaguadia. Creu-t'ho."... I així tot.

mfuentesll2
N5
N5
Entrades: 125

Entrada Autor: mfuentesll2 » Dissabte 01/06/2019 12:32

Si allargues la R7 a Martorell-Castellbisbal-Molins ho compro.
La R8 no es toca (com a molt s'allarga a Vilafranca o SVC pel sud i Sant celoni o es fan parar els regionals i MD del nord a Granollers. És la línia més puntual de Catalunya gràcies a que no passa per BCN i això és millor no perdre-ho.
Allargar alguns serveis a de la R1 fins la UAB o Granollers ok, pero sense eliminar línies.
Fent això pots portar els R4 a Molins descarregant Hospi.

Respecte els regionals al sud, trens cada 30 minuts a SVC (1 rodalies i un regional/h mínim) i mínim 1 tren per hora a Tarragona, a part dels que passin per Camp de Tarragona.Lluis
N6
N6
Entrades: 190
Ubicació: Sants Estació

Entrada Autor: Lluis » Dissabte 01/06/2019 14:05

mfuentesll2 ha escrit:Si allargues la R7 a Martorell-Castellbisbal-Molins ho compro.
La R8 no es toca (com a molt s'allarga a Vilafranca o SVC pel sud i Sant celoni o es fan parar els regionals i MD del nord a Granollers. És la línia més puntual de Catalunya gràcies a que no passa per BCN i això és millor no perdre-ho.
Allargar alguns serveis a de la R1 fins la UAB o Granollers ok, pero sense eliminar línies.
Fent això pots portar els R4 a Molins descarregant Hospi.

Respecte els regionals al sud, trens cada 30 minuts a SVC (1 rodalies i un regional/h mínim) i mínim 1 tren per hora a Tarragona, a part dels que passin per Camp de Tarragona.
OK la R8 no es toca, eliminem doncs : Substituir R8 Martorell - Granollers per perllongacions: R7 Aeroport - Martorell per UAB + R1 Mataró - Granollers per UAB (reanomenar-la R8)

La R7 Aeroport - UAB per Aragó i ramal de les aigües no va per molins:
Aeropor T1 - Aeroport T2 - El Prat (R2) - Bellvitge (R2/R5/R6) - Sants (R1/R2/R3/R4) - Passeig de Gràcia (R2) - El Clot Aragó (R1/R2) - Sagrera TAV (R1/R2) - Sant Andreu Comtal (R2) - Montcada Bifurcació (R3) - Montcada Manresa - Montcada Santa Maria - Cerdanyola (R4) - Cerdanyola Universitat (R1/R8)

com a molt es pot allargar desde la UAB fins martorell pel vallès:
Sant Cugat (R1/R8) - Rubí (R1/R8) - Castellbisbal (R4/R8) - Martorell Central (R4/R5/R6/R8)


"Les vaques volen? Si ho diu La Retaguadia. Creu-t'ho."... I així tot.

Avatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1711
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Dissabte 01/06/2019 14:53

Si fan la R7 així, primer deixem-la des de l'Aeroport fins a Cerdanyola-Universitat, després ja veurem...mfuentesll2
N5
N5
Entrades: 125

Entrada Autor: mfuentesll2 » Dissabte 01/06/2019 17:05

Si tirem uns anys enrere veurem que la R7 original tenia bastant èxit, connectant les 2 ciutats més poblades del Vallès després de les capitals amb Barcelona. Si aqui hi afegim l'accés a l'aeroport i unes freqüències competitives tenim una línia amb un ús potencial molt alt.
Llavors tenim 2 opcions: Fer acabar la línia a Rubí (té espai suficient per fer de terminal), continuar-la cap a Molins (l'espai que deixaria la R1 si anés a la UAB es podria aprofitar) o a Martorell (connexió amb LL-A i és una estació amb espai per estacionar trens).Avatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1711
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Dissabte 01/06/2019 22:39

El meu dubte és com s'estacionaria si el cas que la R1 s'allargués fins a Cerdanyola Universitat... perquè per direcció Mollet/Cerdanyola V.
Imatge

Sobre la R7 que heu pensat, m'agrada la idea :plas sobre de si a d'acabar o no per Molins o Martorell... jo crec que Martorell seria millor per donar connexió al LL-A, (i si fan l'intercanviador millor que millor)
Llavors si està aquesta R7 que va per l'Aeroport, els R2 podrien fer aquests serveis de forma passant???

R2: Sant Vicenç de Calders - Granollers Centre [Tram sud no paren Garraf, Platja de Castelldefels i alguns trens paren a Viladecans i Bellvitge]
R2: Vilanova i la Geltrú - Sant Celoni
R2: Castelldefels - Maçanet Massanes

Però tinc un altre dubte, quina solució es dona per que els dos túnels de BCN estiguin compensats???mfuentesll2
N5
N5
Entrades: 125

Entrada Autor: mfuentesll2 » Diumenge 02/06/2019 0:45

Cerdanyola-UAB té 5 vies, 2 de pas i 3 d'apartat. Per tant podria ser terminal perfectament. De fet, actualment ja ho es de la R7, i a més a més té circulacions de mercaderies que s'aturen per baixar cap a Bifurca (el cerealer de Vic). El problema seria el ramal de vía única entre la UAB i Cerdanyola, un coll d'ampolla sobretot perque Cerdanyola no té vies d'apartat.Avatar de l’usuari
Carlos González
N9
N9
Entrades: 1711
Ubicació: Sant Boi de Llobregat

Entrada Autor: Carlos González » Diumenge 02/06/2019 9:41

I tenint en compte que el que es faria és que la R7 passaria a l'altre túnel amb aquesta idea (i fent ús del ramal de les Aigües) quina solució té als dos túnels???Avatar de l’usuari
Aeduh
N6
N6
Entrades: 307
Ubicació: Volpelleres

Entrada Autor: Aeduh » Diumenge 02/06/2019 13:36

Proposta de doble salt de molt al ramal de connexió:

Imatge


Ciutadans de Catalunya, ja soc aquí!

Respon

Torna a “Propostes ferroviàries / Propuestas ferroviarias”