Hem actualitzat el fòrum a la última versió disponible, de 2024.
Si us plau, si veieu qualsevol problema comuniqueu-ho al subfòrum de SUGGERIMENTS I PROVES. Gràcies!

Lloguer públic de bicicletes a Barcelona (Bicing)

Autobusos, carrils VAO, taxi, cotxe compartit i resta de transport públic.
Autobuses, carriles VAO, taxi, coche compartido y resto de transporte público.
Respon

Ara que aviat pujaran el Bicing més del doble, el seguiras fent servir?

Clar, tot i la pujada, em surt millor que el transport públic
1
6%
Si, prefereixo agafar un transport ecològic
2
11%
No ho sé, ja veure quan m'hi trobi
5
28%
Em sembla que a partir d'ara, l'agafarà sa tia!
10
56%
 
Vots totals: 18
Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23373
Ubicació: Fabra i Puig

Re: Lloguer públic de bicicletes a Barcelona (Bicing)

Entrada Autor: metring » Dimecres 02/12/2009 21:38

I algun sitgetà, suposo, que un dia en vaig veure una allà!



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23771
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Diumenge 06/12/2009 2:07

http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/n ... icing.html

La carga del bicing

Las ciudades colindantes con Barcelona realizan un sobreesfuerzo al asumir la recogida de los centenares de bicicletas que son allí abandonadas tras ser robadas | El Ayuntamiento de Sant Adrià retira cada mes unas 600 bicicletas | Los consistorios optan por guardarlas y evitar su degradación callejera

LUIS BENVENUTY | Sant Adrià de Besòs | 06/12/2009 | Actualizada a las 01:20h | Ciudadanos

Centenares de bicicletas del bicing son abandonadas cada mes en los municipios más cercanos a Barcelona. Y algunos ayuntamientos ya se están hartando del sobreesfuerzo que implica recogerlas para que no afeen su ciudad. El Consistorio de Badalona comunicó unas cuantas semanas atrás a la empresa municipal Barcelona Serveis Municipals que la Guardia Urbana no retirará más bicicletas rojas abandonadas, que los agentes ya tienen trabajo de sobra, que a partir de ahora sólo los llamarán para decirles dónde se encuentran los vehículos, primero robados y luego dejados de cualquier modo en la vía pública. Los policías badaloneses retiraron 352 bicicletas durante los ocho primeros meses del 2009.

"El problema es que las cifras no cesan de crecer –dice el concejal de Seguridad Ciudadana badalonés Ferran Falcó–, y la carga de trabajo extra para la Guardia Urbana se ha tornado excesiva. Cada bicicleta retirada puede suponer fácilmente dos horas de trabajo para un agente". La policía de Badalona sólo dispone de una furgoneta para retirar trastos de la vía pública. "Además, si sorprendes a alguien con una bicicleta del bicing fuera del ámbito del servicio es muy difícil probar que ha cometido un hurto. Aunque no esté abonado puede decir que se la acaba de encontrar". Los Mossos d'Esquadra confirman que son muy pocos, una anécdota, los que acaban detenidos en la zona por un delito de apropiación indebida.

El Ayuntamiento de Badalona sigue así los pasos del de Sant Adrià de Besòs, la ciudad de la periferia barcelonesa donde más bicicletas se abandonan, alrededor de 600 cada mes. Esa es la media del último trimestre. Fuentes del área municipal de Vía Pública explican que, a pesar de la gran cantidad de quejas ciudadanas generadas por este incívico fenómeno, "a principios de verano tuvimos que dejar de retirarlas y llevarlas a un almacén a la espera de que la empresa viniera a buscarlas porque nos generaban un coste y un volumen de trabajo inasumible para la Guardia Urbana". Fuentes de BSM añaden que una furgoneta recorre las calles de Sant Adrià, y también de Badalona y de Santa Coloma de Gramenet, por la mañana y por la tarde para retirar las baterías de bicicletas abandonadas.

Sant Adrià, agrega BSM, es el destino de la mayor parte de las bicis sustraídas que acaban en la periferia. Ello lo explica su integración urbana con Barcelona y que algunos de los barrios más necesitados de ambas poblaciones constituyen parte de la frontera. Muchas bicis dan desde Sant Adrià un último salto a Badalona y Santa Coloma de Gramenet. Empleados de la grúa municipal colomense recogen y almacenan al otro lado del Besòs, el de Santa Coloma, una media de 70 bicicletas del bicing al mes. Las furgonetas de este transporte público de la capital catalana vienen a Santa Coloma cuando la Guardia Urbana les dice que ya acumulan demasiadas en el depósito, cuando ya suman una docena. Begoña Bellette, concejal de Medio Ambiente colomense, explica que esta actividad supone un coste extra para la ciudad que se asocia al servicio de limpieza. "Se recogen porque afean la ciudad. Es cierto que implica un sobre esfuerzo. Pero por ahora no nos planteamos dejar de hacerlo porque creemos que nuestro sistema es el más eficiente para el cuidado de la imagen de Santa Coloma. Recoger las bicicletas a medida que las encontramos es más rápido que comunicar el paradero de cada una a BSM y esperar luego a que vengan a buscarlas".

En el otro extremo del área metropolitana, el Ayuntamiento de l'Hospitalet de Llobregat explica que su Guardia Urbana retira cada mes unas 150 bicicletas, donde la proporción habitantes por bicicletas es similar a la colomense.

Como Santa Coloma, l'Hospitalet no se plantea por ahora dejar de hacer la recogida. Fuentes de BSM explican que negocian con el Consistorio de Esplugues la posibilidad de que recoja las bicis y luego las almacene en lugar de sólo llamarlos para decirles dónde están.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
vr
N6
N6
Entrades: 220

Entrada Autor: vr » Dimecres 09/12/2009 9:39

Guigui ha escrit:http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/n ... icing.html

La carga del bicing

Las ciudades colindantes con Barcelona realizan un sobreesfuerzo al asumir la recogida de los centenares de bicicletas que son allí abandonadas tras ser robadas | El Ayuntamiento de Sant Adrià retira cada mes unas 600 bicicletas | Los consistorios optan por guardarlas y evitar su degradación callejera
Solució fàcil: agregació municipal JA!



liniadelRipollés
N10
N10
Entrades: 3191
Facebook: http://ca-es.facebook.com/profile.php?id=1101204269

Entrada Autor: liniadelRipollés » Divendres 11/12/2009 18:16

Uisss.... estàs proposant la famosa Corporació altre cop... :? :) :P
vr ha escrit:
Guigui ha escrit:http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/n ... icing.html

La carga del bicing

Las ciudades colindantes con Barcelona realizan un sobreesfuerzo al asumir la recogida de los centenares de bicicletas que son allí abandonadas tras ser robadas | El Ayuntamiento de Sant Adrià retira cada mes unas 600 bicicletas | Los consistorios optan por guardarlas y evitar su degradación callejera
Solució fàcil: agregació municipal JA!


Si em toca l'abonament anual de TMB, què faré? ..... Provar totes les cancel·ladores.

Avatar de l’usuari
EUKibo
N9
N9
Entrades: 1321
Ubicació: Badalona SantaColomaG Barcelona Castelldefels

Entrada Autor: EUKibo » Dissabte 12/12/2009 19:43

Si no recordo malament el bicing metropolità hauria d'haver començat a funcionar l'estiu passat... I ara diuen que no arribarà en un futur pròxim...

També crec recordar unes declaracions de l'alcalde de Badalona (que em sembla que també és regidor d'urbanisme i ja no dic res més ja que trobo que tot lo altre que presumptament fa ho hauria de dir una sentència judicial) va dir que el bicing no el volia posar a la "seva" ciutat, que la gent anés a peu!

I ho diu l'alcalde d'una ciutat de 220.000 habitants on per començar l'arribada del metro a barris com Montigalà ja projectada des del 1988 la Generalitat l'acaba de tornar a aparcar quan hauria d'haver estat operativa com a molt tard el 2010 amb l'extensió de la L1 de Fondo a Badalona Centre.

Una vergonya que pel 2010 allò que el 2001 es va planificar com uns mínims de dignitat per al transport públic no es vagi ni a fer 1/4 part pel 2010 ni la meitat pel 2013.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23373
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Diumenge 13/12/2009 20:06

http://www.lavanguardia.es/lv24h/200912 ... 80092.html

Iniciativa ecològica, us incívic

Imatge

L'incivisme d'alguns ciutadans fa qüestionar-se la utilitat del Bicing

IMMA MERCADÉ SIMÓ | Barcelona | 13/12/2009 | Actualizada a las 19:50 | Participación

L'incivisme no sembla respectar ni una iniciativa pionera i ecològica com la del Bicing. Són cada cop més les biciclestes que es troben llençades perls carrers de la ciutat. En aquesta imatge que ens envia la Imma Mercadé es pot veure una estampa ja massa habitual dels carrers de Barcelona. "Bicicletes abandonades i deteriorades per tot arreu -ens comenta la nostra lectora- es trobaven enmig d'un carrer en obres del barri de Sants, on s'ajunten contenidors, maquinària i tanques. Tot plegat feia força angúnia".



oriolp13
N9
N9
Entrades: 2191
Ubicació: Llinars del Vallès

Entrada Autor: oriolp13 » Dimarts 15/12/2009 18:39

Entrant amb tren a Sants costat Hospitalet , just quan s'entra al túnel de Sants, mireu sobre el túnel que puja de l'AVE, allí també hi ha un bicing tirat! :x


Salutacions,

Oriol

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23373
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 22/12/2009 15:15

Deu n'hi do amb aquesta avaria, no hi ha prou que de vegades, hagis de provar amb 5 bicicletes per a que surti una bona, sino que ahir, ni això:

http://www.elperiodico.cat/default.asp? ... io_PK=1022

El Bicing torna a funcionar després de 12 hores i mitja de fallada tècnica


1. • L'Ajuntament de BCN demana un informe "exhaustiu" a l'empresa concessionària del servei

EUROPA PRESS
BARCELONA

El servei públic de bicicletes de Barcelona, el Bicing, ha tornat a funcionar a les 9.30 hores després d'una fallada tècnica de 12 hores i mitja que permetia tornar bicicletes però no agafar-ne.

El Bicing ha recuperat la normalitat, encara que "provisionalment de forma més lenta", després de la fallada que ha estat causada pel subministrament elèctric intermitent degut al mal temps, i que ha originat problemes de comunicació entre el servidor i les estacions.

Pujades i baixades de tensió

Segons informa l'empresa municipal Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), ahir cap a les quatre de la tarda i "a conseqüència de les contínues pujades i baixades de la tensió elèctrica", el servei de Bicing "finalment va perdre la comunicació entre la central i les estacions".

Ja durant el matí, el mal temps va causar intermitències en el subministrament, però el Bicing va poder funcionar "correctament" gràcies al servei d'alimentació ininterromput (SAI).

No obstant, entre les quatre de la tarda d'ahir i la mitjanit --quan tanca el servei i només permet tornar bicicletes--, i des de les cinc de la matinada d'avui --quan torna a reobrir seguint l'horari del metro-- fins a les 9.30 hores, no s'han pogut agafar bicicletes.

Verificació de les estacions

La interrupció ha estat de 12 hores i mitja, encara que si que es té en compte l'horari des de la mitjanit fins a les cinc de la matinada, quan sí que es poden tornar bicicletes però no agafar-ne, puja a 17 hores i mitja.

Durant el dia d'avui es farà una revisió de totes les estacions per verificar el funcionament correcte i es tornaran a connectar a la xarxa habitual de fibra òptica, cosa que afectarà el servei durant alguns minuts.

B:SM ha demanat un informe tècnic "exhaustiu" a la concessionària, Clear Channel, per investigar les causes que van deixar els abonats "tant de temps sense servei", i ha lamentat les molèsties per als clients.



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23373
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 23/12/2009 8:46

Més novetats sobre el tema:

http://www.elperiodico.com/default.asp? ... io_PK=1022

El Bicing oculta su avería más grave en 3 años y responsabiliza a Endesa

1. • BSM no informó el lunes de que el servicio no funcionaba y el teléfono de incidencias recomendó ayer no usarlo
2. • La empresa achaca el fallo a una caída de tensión eléctrica y Fecsa niega que hubiera alteraciones

CARLOS MÁRQUEZ DANIEL
BARCELONA

El Bicing no consigue pasar desapercibido. Cuando todavía no ha cumplido tres años de vida, la bicicleta pública de Barcelona sigue aportando debates y noticias, sembrando críticas y halagos. Hace menos de un mes, el concejal de Movilidad, Francesc Narváez, presentaba las mejoras en una máquina que pecaba de frágil ante los elementos y de inocente ante los vándalos. Ayer, con un día de retraso y en una escueta nota, BSM, la empresa municipal que controla el sistema, daba cuenta, tras consultar con la concesionaria Clear Channel, de la avería más grave de la corta, turbulenta y mediática vida del Bicing; una historia en la que no cabe el término medio.
El problema empezó la mañana del lunes, a pesar de que BSM ocultó el problema hasta ayer. La versión de los responsables del Bicing apuntaba a «un problema en la tensión de la corriente eléctrica, que subía y bajaba sin control». Semejante escenario obligó, siempre según BSM, a desconectarse de la red principal de Fecsa-Endesa y usar un sistema de alimentación propio para poder seguir operando. Sobre las cuatro de la tarde, el generador dijo basta y las 440 estaciones repartidas por la ciudad dejaron de dispensar bicis. Se podían anclar, pero no recoger.

UNA ACUSACIÓN SUTIL / Los problemas de ayer fueron más de comunicación que de gestión. BSM se congratulaba por la mañana de que el servicio hubiera recuperado la normalidad e informaba de la intención de «revisar todas las estaciones para verificar el correcto funcionamiento». «Lamentamos las molestias que esta afectación, debida indirectamente a las condiciones meteorológicas y a las alteraciones en el consumo eléctrico, haya causado a los abonados», rezaba el sucinto comunicado.
Ya por la tarde, BSM concretaba que el problema eléctrico procedía de alguna subestación de la Zona Franca, de la que se alimentaría el cerebro del Bicing. Ante una acusación tan sutil, la pregunta a Fecsa-Endesa era obligada. ¿Tienen constancia de algún problema en dicha instalación? «No nos consta que se haya producido ningún incidente, es más, ni el lunes ni el martes se batieron récords de consumo y ninguna subida o bajada de tensión puede provocar semejantes fallos», apuntaron ayer con evidente pasmo fuentes de la compañía eléctrica.
El servicio funcionó al ralentí, sin la conexión a la red principal que no se ha recuperado hasta la pasada madrugada. El teléfono de incidencias del Bicing invitaba a los usuarios a elegir otro transporte. «Mejor que no vaya a ninguna estación porque quizás luego no pueda devolver la bicicleta», respondía ayer a las 13 horas una mujer que atiende las inquietudes de los abonados. Por la tarde, a las 18 horas, la misma historia: «Le recomendamos que se olvide de coger una bici durante el resto del día porque no hay acceso informático», rezaba otra voz, en este caso masculina. Fuentes de BSM desautorizaron poco después estos consejos asegurando que el personal no tenía «ninguna indicación» para dar esa solución al ciudadano y que los fallos de ayer se produjeron, a lo sumo, «en tres o cuatro estaciones».

INFORME TÉCNICO / BSM ha pedido a Clear Channel un informe técnico «exhaustivo» para averiguar «las causas que dejaron a los abonados sin servicio durante tanto tiempo». Oficialmente, fueron 12 horas de KO técnico, entre las cuatro de la tarde del lunes y las 9.30 horas del martes. Extraoficialmente, han sido dos días de incertidumbre, mutismo y versiones encontradas, algo inquietante en un servicio que hace menos de seis meses aumentó su presupuesto en más del 40%, hasta alcanzar los 16,7 millones de euros anuales.

http://www.elperiodico.com/default.asp? ... _PK=672765

Trayectoria accidentada

MÁS INFORMACIÓN

* El Bicing oculta su avería más grave en 3 años y responsabiliza a Endesa

EL PERIÓDICO

21 DE FEBRERO DEL 2008
Una avería en el sistema informático hizo que los usuarios no pudieran coger ni dejar las bicicletas entre las 8.30 y las 9.30 horas. El fallo afectó a la mitad de las paradas, en especial a las del centro. El concejal de Movilidad, Francesc Narváez, dijo que la avería se debió a la constante instalación de nuevas estaciones, que colapsaron el sistema.

17 DE MAYO DEL 2008
Las estaciones de Ciutat Vella, Gràcia y parte del Eixample se quedaron sin servicio entre las 20.00 y las 23.00 horas. Un nuevo problema de comunicación entre las paradas y la central causó el fallo.

2 Y 6 DE JUNIO DEL 2008
Un nuevo fallo en el sistema informático provocó dos averías idénticas con solo 24 horas de diferencia. El fallo hizo que los usuarios del sistema público de alquiler de bicicletas no pudieran retirarlas de la mayoría de estaciones, aunque sí devolverlas.

9 DE JULIO DEL 2008
Nueva crisis del Bicing por culpa de una avería en su parte más endeble, el sistema informático y de comunicación.

17 DE OCTUBRE DEL 2008
El servicio de alquiler de bicicletas permaneció paralizado durante cinco horas por una avería en las comunicaciones inalámbricas.

2 DE DICIEMBRE DEL 2009
El ayuntamiento presentó las mejoras que está incorporando el sistema para atajar al máximo el vandalismo, el robo de bicis, el asalto de los anclajes y el sabotaje de cables y marchas. La nueva bici es más robusta y las estaciones incorporan un sistema que detecta mejor la bici y dificulta el robo.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23771
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dimecres 23/12/2009 14:00

Fuentes de BSM desautorizaron poco después estos consejos asegurando que el personal no tenía «ninguna indicación» para dar esa solución al ciudadano y que los fallos de ayer se produjeron, a lo sumo, «en tres o cuatro estaciones».
:pinocho


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23373
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimecres 23/12/2009 18:18

Mare de Deu...Si ni ells saben que totes les estacions estaven igual....Potser haurien d'anar pensant en canviar l'empresa concessionària del Bicing, dic jo...



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23373
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dilluns 28/12/2009 13:43

No sé si és innocentada, però...

http://www.elperiodico.cat/default.asp? ... io_PK=1022

La caiguda publicitària amenaça el projecte del Bicing metropolità

1. • L’EMT es negarà a oferir més diner públic si el concurs queda desert a començaments d’any
2. • Cap empresa confirma el seu interès per donar el servei, que es pagarà en un 50% amb anuncis

DAVID PLACER
BARCELONA

El projecte del Bicing metropolità, que vol estendre a 17 municipis més el popular servei de lloguer de bicicletes de Barcelona, s’enfronta a una seriosa dificultat que pot acabar amb el pla fins i tot abans del seu naixement. Fins ara cap de les grans empreses amb possibilitats de guanyar el concurs, Clear Channel, l’actual operadora del Bicing barceloní, i JC Decaux, la multinacional que opera el servei de bicicletes públiques de París, ha confirmat la seva intenció de presentar-se al concurs. Totes dues es dediquen principalment a la publicitat en espais públics, molt tocada per la crisi.
La caiguda de la publicitat pot fer inviable la inauguració del servei per al març de l’any que ve, tal com havia planificat l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT), impulsora de la idea. El projecte del Bicing metropolità està sustentat sobre la venda d’espais de publicitat. L’empresa guanyadora del concurs rebrà uns 10 milions d’euros anuals, procedents de les arques dels 17 municipis que pertanyen a l’EMT i del pagament de l’abonament de 30 euros anuals per usuari. Però els altres 10 milions d’euros que són necessaris per a la posada en marxa del projecte hauran de ser aconseguits a través de la venda de publicitat a les parades del futur Bicing i a les mateixes bicicletes.
La caiguda de la publicitat fa que les principals empreses que operen els serveis de Bicing facin números per analitzar si l’operació pot ser rendible o si, per contra, comporta el risc d’arrossegar els guanyadors a les pèrdues.
Les condicions del concurs seran publicades a començaments d’any, segons el calendari amb què fins ara treballa l’EMT. Tant l’empresa Clear Channel com JC Decaux han manifestat que no decidiran la seva participació en el concurs fins que no se’n publiquin tots els detalls i les condicions.
El president de l’EMT, Antoni Poveda, va afirmar que, tenint en compte que actualment el sector de la publicitat viu moments complicats, algunes companyies miraran amb molt detall les condicions del concurs. Malgrat això, Poveda confia que finalment s’hi presentin empreses i que la convocatòria no quedi deserta. «És una possibilitat que existeix, però no només en aquest concurs sinó a tots. La situació és complicada però finalment creiem que hi haurà participants», va afegir Poveda.

SENSE REVISIONS/ En cas que cap empresa es mostri interessada per les condicions del concurs que atorgarà l’explotació del Bicing metropolità durant 12 anys, l’EMT ja ha anunciat que no està disposada a reformular el projecte per oferir més bones condicions i més recursos econòmics a l’adjudicatari.
La majoria de municipis participants no estan disposats a aportar ni un sol euro més del que ja van comprometre per al projecte de bicicletes públiques. Les retallades pressupostàries i les complicacions econòmiques que patiran els ajuntaments metropolitans fan inviable un altre model econòmic diferent del que es basi en una aportació del 50% mitjançant la venda dels espais publicitaris.
El mateix Poveda, que també és alcalde de Sant Joan Despí pel PSC, assegura que, en aquests moments de retallada i contenció, el seu ajuntament no acceptarà pagar més dels 85.000 euros que li corresponen, segons els càlculs inicials.
L’EMT assegura que a més de les principals empreses de l’àrea, també hi ha hagut altres fabricants de bicis que s’han acostat a l’organisme per donar a conèixer els seus productes. Però la gestió de 440 parades a 17 municipis metropolitans requereix una infraestructura tècnica que poques empreses poden assumir.

L’EXEMPLE DE SANT ANDREU /Mentre els tècnics de l’EMT ultimen els detalls del concurs, un altre municipi de la corona metropolitana, Sant Andreu de la Barca, va estrenar el 28 de novembre passat un servei amb 30 bicicletes al municipi que serà pagat amb la publicitat contractada per comerços locals.
Els adjudicataris del servei, una petita empresa catalana, van anunciar que oferiran tarifes econòmiques a les botigues de la localitat als espais publicitaris de les parades. Fonts de l’EMT asseguren que, en el pitjor dels casos, sempre estaran a temps de concebre un sistema semblant al que funciona a Sant Andreu de la Barca.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23771
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 28/12/2009 15:58

metring ha escrit:No sé si és innocentada, però...
El cognom de l'autor ho indica, com també algunes dades sobre les empreses i el concurs.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23373
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dilluns 28/12/2009 16:26

No, si aquest cognom és real, l'he vist molts cops a articles d'El Periódico...



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23771
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dilluns 28/12/2009 16:30

Però hi ha algunes dades que no m'encaixen, tot i que poden ser perfectament atribuïbles al "rigor" periodístic (ho sento, Trytasa Baldaquino ;) ): per exemple, que s'hi vulgui presentar Clear Channel, quan no hem parat de llegir notícies que el sistema barceloní i metropolità no serà compatible, per molt absurda que sigui la idea.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23771
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Dijous 18/02/2010 9:49

Continuació de http://www.transport.cat/viewtopic.php?p=162038#p162038

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1 ... letes.html

Dues empreses concursen per l'Àrea Bicing

R.M.B.

Els aparcaments per a bicicletes privades no són incompatibles amb la implantació del servei públic de lloguer de bicicletes als municipis metropolitans, l'Àrea Bicing, que s'està endarrerint respecte de les previsions inicials però que continua endavant. Dilluns es va tancar el termini perquè les empreses interessades a explotar el servei presentessin les seves propostes, i se n'hi han presentat dues: la catalana Pedalant Mous el Món i la unió temporal de les empreses Publi Bike System, amb seu a Montreal, i Marfina Bus, instal·lada a Cerdanyola del Vallès. La canadenca ha entrat a Europa amb la gestió del sistema públic de bicicletes de Londres. Poveda va explicar que les pliques amb les ofertes econòmiques de cada empresa s'obriran d'aquí a vint dies.

Serà llavors quan es coneixeran les condicions tècniques del servei que proposen, i se sabrà si els ancoratges i les bicicletes seran compatibles amb el Bicing de Barcelona. Al concurs no s'hi ha presentat Clear Channel, la companyia que explota el servei barceloní, ni tampoc JC Decaux, que gestiona el de ciutats com ara Sevilla i Lió. Quan es va presentar el Bicing metropolità es va explicar que si les bicicletes de l'àrea metropolitana no eren compatibles amb les de Barcelona s'instal·larien estacions de tots dos sistemes a les zones frontereres per garantir que els usuaris poguessin continuar fent servir les bicicletes en canviar de ciutat.

El sistema d'aparcaments per a bicicletes privades no és, en cap cas, incompatible amb el Bicing, segons Poveda, sinó complementari. Sí que és, però, força més barat, ja que explotar un sistema amb poc més de dues mil bicicletes públiques costa 7,5 milions d'euros a l'any i oferir aparcament per a 3.000 bicicletes privades val mig milió. Per aquest motiu no caldrà recórrer a la publicitat per sufragar el Bicibox, mentre que és la fórmula que s'ha adoptat per finançar el Bicing metropolità.

http://www.avui.cat/cat/notices/2010/02 ... _88341.php

El Bicing metropolità pot obligar a utilitzar intercanviadors amb les bicicletes de Barcelona

Dues empreses volen gestionar el servei però cap no és Clear Channel

Josep Ferrer
Sant Joan Despí
Ult. Act. 18/02/2010 02:04


Els usuaris del Bicing metropolità podrien veure’s obligats a canviar de bicicleta entre Barcelona i la resta de ciutats de l’àrea metropolitana que oferiran aquest servei. L’empresa catalana Pedalant pel Món SL i la UTE formada per la canadenca Public Bike System i la catalana Marfina Bus han estat les dues úniques que s’han presentat al concurs per gestionar el Bicing de l’Hospitalet de Llobregat i deu ciutats del Baix Llobregat.

L’empresa encarregada del Bicing barceloní, la nord-americana Clear Channel, no s’ha presentat al concurs.

El fet que siguin empreses diferents les que gestionin el servei a Barcelona i l’àmbit metropolità podria dificultar la compatibilització d’estacions si no es consensua el model de bicicleta. Si no es fa així, fonts coneixedores del procés no descarten que per anar en bici de la capital catalana a qualsevol ciutat metropolitana, o a l’inrevés, els usuaris hagin de deixar un vehicle i agafar-ne un altre. Fins i tot caldrà veure si es podrà utilitzar o no la mateixa targeta per a tots dos serveis. “La compatibilitat de les ofertes i de les propostes no l’hem vist encara, i fins que no obrim les pliques no sabrem si hi és”, va assenyalar ahir el president de l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT), Antoni Poveda.

Aquesta, però, era una possibilitat que ja es tenia en compte quan l’EMT va convocar el concurs. Els problemes de gestió del Bicing de Barcelona i, sobretot, la crisi econòmica, que dificulta l’obtenció de publicitat per pagar els costos del servei, poden ser els motius perquè l’empresa nord-americana no hagi intentat ampliar el seu mercat a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Poveda es va mostrar convençut que les dues ofertes que opten a la licitació –l’empresa canadenca ja gestiona el servei públic de bicicletes a Mont-real i Londres– hauran après dels errors de Barcelona i presentaran solucions als problemes detectats en aquesta ciutat. “Un cop obrim els sobres veurem les seves ofertes ”, va explicar el president de l’EMT.

L’adjudicatària s’encarregarà de la gestió del Bicing metropolità durant dotze anys, prorrogables tres anys més en funció de la qualitat. El servei tindrà un cost d’explotació de 10 milions d’euros anuals.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

UT596001
N10
N10
Entrades: 3664

Entrada Autor: UT596001 » Dijous 18/02/2010 11:46

Guigui ha escrit:Dilluns es va tancar el termini perquè les empreses interessades a explotar el servei presentessin les seves propostes, i se n'hi han presentat dues: la catalana Pedalant Mous el Món i la unió temporal de les empreses Publi Bike System, amb seu a Montreal, i Marfina Bus, instal·lada a Cerdanyola del Vallès.
Marfina Bus s'hi ha presentat?

:fuig

Com ho gestioni tan "bé" com els seus autobusos...



Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23373
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Divendres 14/05/2010 10:19

De La Vanguardia en paper:

El bicing pierde más de 20.000 abonados en un año

Otros 30.000 usuarios morosos dejarán de serlo los próximos meses si no satisfacen los 30 euros del abono anual

BARCELONA - Redacción y agencias

Los depósitos municipales recibieron 1.359 bicis de particulares abandonadas el 2009
La caída generalizada de la movilidad como consecuencia de la crisis se está notando en el bicing. El número de usuarios ha descendido considerablemente el último año, en más de 20.000. En el 2009 había más de 190.000 abonados y ahora 169.000, según informó ayer el concejal de Movilidad, Francesc Narváez, quien explicó que la cifra sigue a la baja. Al impacto de la situación económica se suman otros aspectos intrínsecos a este servicio municipal que tuvo un arranque espectacular, hace tres años, muy superior al esperado y con el paso del tiempo se ha ido ajustando porque ha pasado el efecto novedad.

Además, añadió Narvaéz, hay alrededor de 30.000 usuarios "para depurar", que no no están al corriente de pago y que causarán baja en menos de medio año si no lo hacen, afirmó hoy el concejal de Movilidad, Francesc Narváez. El nuevo contrato permite dar de baja al usuario que no pague los 30 euros anuales en tres meses tras cumplirse un año de la última renovación de su tarjeta. Narváez destacó además que tras la protección antivandálica de las estaciones, "han desaparecido las bicis del bicing abandonadas en la calle", y ahora "son anecdóticos" los usos indebidos del sistema, que en el 2009 sumaba 22.000 utilizaciones impropias mensuales.

El concejal explicó estos datos durante la presentación del proyecto Reparado mejor que nuevo, en el que la Entitat Metropolitana del Medi Ambient, que él mismo preside, invierte 20.000 euros en 10 meses para que la ciudadanos aprendan a arreglar bicicletas, en colaboración con Biciclot, entidad con 27 años de experiencia en esta labor. Las bicis particulares abandonadas sí que van en aumento, aseguró el edil, porque "la bicicleta ha ido a más superando los cien mil viajes diarios". La mayor parte de las bicis abandonadas suelen ser del tipo mountain bike o infantiles que las familias desechan cuando se quedan pequeñas. En el 2009, los depósitos del Ayuntamiento de Barcelona recibieron 1.359 bicis abandonadas, concretaron a Europa Press fuentes municipales, alguna sólo con una pieza.

Narváez constató que no existen datos metropolitanos, y explicó que las bicicletas que antes iban al vertedero ahora las mandarán a Biciclot para hacer los cursos de reparación. "En lugar de la manía del consumismo que muchos ciudadanos pueden tener, con pequeñas reparaciones y costes muy bajos una bicicleta puede volver a tener larga vida", aseveró el concejal, quien consideró que los cursos pueden llevar a dos caminos: hacerse reparador o aprender para uno mismo cómo arreglarlas.



Avatar de l’usuari
Guigui
Administrador
Entrades: 23771
Ubicació: Penitents L3 (Barcelona)

Entrada Autor: Guigui » Divendres 14/05/2010 12:11

Narváez destacó además que tras la protección antivandálica de las estaciones, "han desaparecido las bicis del bicing abandonadas en la calle", y ahora "son anecdóticos" los usos indebidos del sistema, que en el 2009 sumaba 22.000 utilizaciones impropias mensuales.
Si són anecdòtics, que n'indiqui xifres, que així en tindrem una idea més exacta.


a: Preposició que indica lloc, temps, atribut, etc.
ha: 3a persona singular del present indicatiu del verb haver


Sense educació no hi ha democràcia.

Avatar de l’usuari
metring
Administrador
Entrades: 23373
Ubicació: Fabra i Puig

Entrada Autor: metring » Dimarts 29/06/2010 23:43

El Bicing també puja amb l'Iva. Llegiu aquest mail que he rebut:
Benvolguts/des abonats/abonades,

A partir de l’1 de juliol de 2010, en aplicació de les modificacions de fiscalitat que afecten l’Impost del Valor Afegit, hi haurà una alteració d’alguns dels costos derivats de l’abonament del Bicing. Aquesta alteració afectarà només l’increment del tram d’aquest impost, i per tant no afectarà la base imponible.

Les tarifes que es veuen modificades per l’IVA són les d’abonament, duplicat de targetes i els trams d’ús que excedeixen els primers 30 minuts de servei, que queden com segueix:

Abonament:

25,86 € +16% IVA = 30,00 €. A partir de l’1 de juliol: 25,86 € +18% IVA = 30,51 €

Duplicat de targetes:

3,45 € + 16% IVA = 4,00 €. A partir de l’1 de juliol: 3,45 € + 18% IVA = 4,07 €

Fraccions de trenta minuts fins a dues hores (primera fracció inclosa en l’abonament):

0,43 € + 16% IVA = 0,50 €. A partir de l’1 de juliol: 0,43 € + 18% IVA = 0,51 €

Tarifa de penalització per haver excedit les dues hores:

2,59 € + 16% IVA = 3,00 €/hora. A partir de l’1 de juliol: 2,59 € + 18% IVA = 3,06 €/hora


Les penalitzacions per no devolució de bicicletes no varien atès que no estan subjectes a IVA.



Servei d’Atenció als Abonats



Respon

Torna a “Autobusos i resta transport públic”